ciakaciak 30.05.08, 13:07 no i jak długo? Pasteryzować? zamrażać? a może wystarczy włożyć do czystego słoiczka i na drugi dzień też będzie dobra? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrice7 Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 13:11 robie na 3 dni.dzis, jutro ,pojutrze. 2 sloiki laduja w lodowce ,wyciagam podgrzewam i juz:) Odpowiedz Link
anula_82 Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 13:46 przygotowuje na 7 dni. Mrożę w słoikach po kupnych obiadkach, nie pasteryzuję, normalnie wkłądam zamykam i mrożę. Jak ugotuję to dwa słoiczki z gorącym obiadem zamykam i po wystygnięciu lądują w lodówce. potem juz te odmrażane je. Odpowiedz Link
dmgr Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 13:55 Ja albo gotuję na 3 dni czasem z mrożonki lub odmrożonego mieska (tak jak patrice czyli dziś, jutro i pojutrze) i te dwie porcję po prostu w garnku zostawiam i do lodówki albo na tydzień tylko ze świerzych warzyw i mięsa to w słoiczki po obiadkach i do zamrażalnika. Odpowiedz Link
asuzi wekuję 30.05.08, 14:14 a ja mam zawekowane i trzymam w lodówce, jak myślicie jak długo mogą stać weki? Odpowiedz Link
nating Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 15:30 gotuje tyle ile mi wyjdzie, ostatnio wyszło 10 porcji. Jedną je tego dnia co przygotowuję, jedną porcję wkładam do lodówki i je następnego dnia, resztę mrożę Odpowiedz Link
badowimo Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 15:57 Ja gotuje na 2 dni. Tak jak dla nas obiad. Na 3 dzien jak cos zostanie laduje w koszu:( No coz..tak gotowala moja mama i jak teraz tez. Dla malej jak wyjdzie wiecej mroze w miseczkach, wyciagam jak jest potrzeba, rozmrazam, podgrzewam i gotowe:) pozdrawiam Odpowiedz Link
aga_n20 Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 22:35 ja gotuję zupę dla wszystkich i mały tez z nami ją je (gotuje łagodnie ) zupę ma na 2 dni potem gotuje inną, na drugie np pulpety na 3 dni i stoją w lodówce gotuje świeże ziemniaki, albo mięso gotje na 2 dni i tez potem odgrzewam, nie mroże, nie wekuje Odpowiedz Link
dziunia27 Re: jak przechowujecie domowe zupki? 30.05.08, 22:39 kiedyś jak robiłam dla niej osobno to robilam dziś na dzis i na jutro;) zamykałam normalnie w słoiczek i do lodówki.. teraz Julia je już z nami;))) niebawię się w gotowanie osobnych obiadków:) Odpowiedz Link
aurinko Re: jak przechowujecie domowe zupki? 31.05.08, 00:16 Mrożę w słoikach, robię raz na 7-10 dni. Czasem świeżą zupę zostawiam w lodówce na drugi dzień, ale więcej jak dwudniową zawsze zamrażam. Odpowiedz Link
sobotkowa Re: jak przechowujecie domowe zupki? 31.05.08, 20:33 Ja gotuję dla małego i zamrażam. Nie codziennie gotuję obiady w domu, bo mąż zjada w pracy, dltego muszę mieć zawsze coś awaryjnego dla Mikołaja w zamrażalniku. Zupek w słoiczkach nie lubi...wyrósł, nie smakują mu. Odpowiedz Link