margaritka27 04.06.08, 08:42 Czy lekarz dawal jakies szczegolne zalecenia,leki? I napiszcie prosze ile czasu utrzymuje sie ta wysypka i czy ja czyms smarowalyscie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_f1 Re: Czy bylyscie u lekarza z 3dniowka? 04.06.08, 08:57 My byliśmy bo miał wysoką gorączkę i nie wiedzieliśmy co mu jest. Lekarka powiedziała, że nie ma innych objawów więc prawodopodobnie trzydniówka, obnizamy temperaturę i obserwujemy. Na 4 dzień pojawiła się wysypka więc potwierdziło się, że to była trzydniówka - wtedy już nie byliśmy u lekarza. A leków innych niż na obniżenie gorączki nie podawaliśmy. Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: Czy bylyscie u lekarza z 3dniowka? 04.06.08, 09:23 My poszlismy do lekarza 3-go dnia. Tak dla swietego spokoju, zeby osluchac pluca i oskrzela, sprawdzic uszy itd. zrobilismy tez badanie moczu, zeby wykluczyc infekcje. Lekarka potwierdzila, ze to pradopodobnie 3dniowka, ale jesli temperatura nie bedzie spadac lub pojawi sie wysypka nalezy przyjsc na wizyte kontrolna. Nastepnego dnia temperatury juz nie bylo, wysypka nigdy sie nie pojawila. Odpowiedz Link
f3f Re: Czy bylyscie u lekarza z 3dniowka? 04.06.08, 09:47 u nas był lekarz jak była gorączka - osłuchał małego zajrzał mu do gardła do uszu, kazał zrobić posiew moczu i zbijać temp jak przekraczała 38 i obserwować czy nie pojawiają się inne objawy. Wysypka pojawiła się jak ustąpiła gorączka - mały nie zwracał na nią uwagi więc nie wydaje mi się, żeby go to swędziało. wysypka utrzymywała się ok 2 dni. czy u ciebie goraczka jest równocześnie z wysypką? jeśli małego to swędzi i ma równocześnie gorączkę to lepiej to skonsultuj z lekarzem, tak jak pisałam wyżej dla 3dniówki charakterystyczne jest pojawienie się wysypki już po ustąpieniu gorączki. Odpowiedz Link
margaritka27 Re: Czy bylyscie u lekarza z 3dniowka? 04.06.08, 09:52 goraczki(byla 2 dni,trzeciego bylo marudzenie a 4 jest wysypka) juz nie ma a do lekarza bezskutecznie probuje sie dodzwonic. Odpowiedz Link
olcia.kaktus Re: Czy bylyscie u lekarza z 3dniowka? 04.06.08, 10:26 byliśmy, bo do osłabionego trzydniówką organizmu potrafi się czasem inna choroba przyczepić. Tak dla świętego spokoju ducha poszliśmy, żeby lekarka osłuchała płucka, sprawdziła gardło. Odpowiedz Link