Dodaj do ulubionych

Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie przepisy

06.01.09, 19:24
Sluchajcie, zaczelam tak myslec nad jadlospisem malego i stwierdzam ,ze on je
glownie piersi z kurczaka, udka z kurczaka i rybę...
Chciałabym mu jakos podawac inne mieso ale pojecia nie mam w jakiej formie...
Powiedziecie prosze jakie jeszcze miesa podajecie maluszkom i w jakiej
formie... z checia skorzystam z jakiegos przepisu.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • patrice7 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 19:31
      asia nie dostalas ode mnie 555 ptrzepisow dla dzieci? daj maila
      • ankas4 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 19:38
        Hje hej ,wlasnie nie wiem co jest, ze nie dostalam, myslalam,ze to moja skrzynka
        cos ale wszystko inne dochodzi. ADRES ANPISZE na gadu.
        sciskam
        • chanastel Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 19:46
          Ja nie mogę dawaź kury więz daję zielęzinę, szhabik, rybkę, indora o
          takie
          • blanka0 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:08
            tylko cielecina i kura/ wlasna/
            dziewczyny jak podajecie rybe?
    • bubunia1 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:11
      Je wszystko co my.
      • patrice7 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:26
        zadna nie daje wolowiny i wieprzowiny?
        • uczula Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 10.01.09, 10:39
          ja daje wieprzowine ale ciagle mamy klopoty z gryzieniem miesa wiec ciezko.
          nawet mielone nie za bardzo bo po ugitowaniu/usmazeniu robia sie grudki.
    • domatorka.amatorka Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:29
      Marcin już od kilku miesięcy je to samo co my, więc i drób, i ryby, i wołowinę,
      i wieprzowinę. Tylko królika nie jada,bo ja królika nie tknę /podobnie jak i
      kaczki/ ;)
      • zuzaze_78 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:37
        Iga je generalnie to co my, wieprza i wolu tez, ale jak tylko dla niej gotuje to raczej schab, drob. Co do ryb mam straszny uraz po wakacjach nad morzem (salmonella w rybach, ja sie ustrzeglam, Iga zlapala), wiec daje jej co kilka dni rybne sloiki - smierdziele straszne, ale przynajmniej mam spokoj duszy. Ja ryb nie jem od tamtego czasu, pamietam, ze jakies niedobre byly, ale myslalam, ze to taka faza smakowa wczesnej ciazy. Uwielbiam ryby i mam nadzieje, ze wkrotce mi minie ta trauma.
    • atenette Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 20:38
      Daje wszystkie rodzaje mies. Najczesciej jest to gotowane mieso
      zmiksowane np. z fasola lub gorszkiem ( bo normalne kawalki miesa
      mala zuje zuje i wypluwa) klopsiki, mieso mielone (np. do spagetti),
      ale najczesciej je po prostu mieso zmiksowane w zupie.
      • margaritka27 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 21:08
        Takie jak my: kurczak,indyk, wieprzowina i ryby
        krolika tez,ale dawno nie bylo "dostawy"-miesa mamy od tesciowej
        (swoje)
        A forma to najczesciej klopsiki, lub bardzo drobno posiekane w sosie
        lub zupie(nie miksuje)
        • lilka.k Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 21:12
          Duszona cielęcina z warzywami, klopsiki z mięsa wieprzowo-wołowego, łosoś
          pieczony w folii, no i tradycyjnie kotlety z kurczaka
          • burdziaa Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 21:20
            moj uczulony na mleko to cielęcina/wołowina odpada- je mało miesa,
            zazwyczaj polędwiczka z indyka, piers z kurczaka, rzadko królika bo
            mi się nie chce obierać- no i ryba ( łosoś, pstrąg, sola, morszczuk )
            • lilka.k Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 06.01.09, 21:24
              ponoc ponga to straszne dziadostwo. sama tego się boje jesc.
        • olus-ia80 Blanka0 06.01.09, 21:17
          Podaje solę albo pange Mił bardzo lubi solę skrapiam sokiem z cytryny i duzo
          pietruszki natki suszonej albo świeżej obtaczam w mące i w jajku i smaże ,
          bardzo lubi
          • lynettes polecam Tilapie 06.01.09, 21:45
            Pangi już tez nie kupuję ale odkryłam Tilapie, bardzo smaczna i
            ponoć dla dzieci dobra; polecam
            • malenkie7 Re: polecam Tilapie 06.01.09, 21:57
              a co jest z pangą nie tak?
              bo ja wlasnie daje mlodemu pange, skrapiam cytryną, sol, pieprz,
              obtaczam w mace, smaze i pozniej do piekarnika.
              z mięsa daję głownie cielecine, poledwiczki wieprzowe, lub mieso z
              szynki, czyli tez wieprzyk. dusze z warzywami, czasem zagęszczam
              mąką z masłem. dobre do kasz, ziemniaków. choc troche monotonne, i
              tez chetnie jakoś inaczej przyrządziłabym to mięso. acha, niestety,
              musze miksowac, bo kawalki miesa sążute, żute, żute - i lądują na
              podłodze.
              • ankas4 Re: polecam Tilapie 06.01.09, 22:07
                Dzieki Wam za informacje, ja daje Tymkowi posiekana piers z roznego rodzaju
                zupkami, daje tez piers w formie kotlecikow mielonych, rybe daje taka zwykla,
                pieczona w foli lub na patelni, tylko ,ze tutaj sa takie super fileciki w
                roznych sosach juz wiec wystarczy odmrozic i uzmazyc i juz jest rybka gotowa do
                jedzenia, Tymek bardzo lubi rybe z ryzem.

sciskam
                • kristin4 Re; 06.01.09, 22:26
                  U nas gotowane w zupce i miksowane w innej formie potrafi zuc 40
                  minut po czym wypluje, nie daje nic co od krowy wiec dostaje kure,
                  indyk, królik i polędwice wieprzowa rybka pluje, musiałabym jej
                  zrobic chyba gotowana.
                  • malea1 Re: Re; 07.01.09, 08:52
                    Rybka - dorsz pieczony w folii. Mięso różne, głownie w formie
                    pulpecików.
                    • patrice7 co do tilapi! 07.01.09, 13:23
                      Niech ktos jeszcze raz zachwali ta rybe! ;)
                      Przeciez to jest dziadoistwo!!
                      Zachecona opiniami kupilam zrobilam,wzielam kęs i wyplulam!
                      Sam mół!!

A Panga to ponoic ten mega dziadostwo.
                      Ja lubie mintaja.
                      • anula_82 Re: co do tilapi! 07.01.09, 13:25
                        panga rzeczywiscie niby jest beee, kiedys mowiono o tym w jakims
                        programie ale dlaczego, nie wyjaśniono :D
                        mi osobiscie panga tez nie smakuje od kiedy uslyszalam ze jest
                        beee...kupuję z rybek morszczuka, dorsza ew. mintaja....
                        mięso mlody je takie jak my: drób, wieprzowinę, cielęcinę...
                        • dmgr Re: co do tilapi! 07.01.09, 13:43
                          Ja w sumie daję rożne mięsa a wieprzowinę i wołowinę dawałam już przed roczkiem
                          (tylko chudą) czyli też kurczaka, indyka, cielęcinę. Mięsa je gotowane w zupie,
                          gulasz duszony z warzywami, pieczeń z piekarnika, spagetti z makaronem w sosie
                          albo mielone duszone lub gotowane. Najczęściej jednak gotowane jeszcze bo u nas
                          zupy królują nadal bo Klara tez lubi gotowane mięso. Rybkę daję zazwyczaj
                          łososia, pstrąga lub solę ale niestety nie za często bo nie mam dostępu do
                          świeżej rybki ewentualnie jak kupię mrożoną z Biedronki ale zawszę się boję o ości.
                          • klaudia020707 dmgr 08.01.09, 00:29
                            podaj przepis na gulasz z warzywami
                      • babajagaa Re: co do tilapi! 08.01.09, 00:09
                        Chyba trafilas na taki egzemplarz,bo nam bardzo smakuje i bez
                        porownania z dziadoska PANGĄ,panga to dopiero mulem wali,a oprocz
                        rybki daje miesko mielone w postaci klopsikow,robie sosik z piersi z
                        kurczaka,indyk,poledwiczki
                        • klaudia020707 babajaga 08.01.09, 00:28
                          jak robisz ten sosik z piersi kurczaka?
                      • uczula Re: co do tilapi! 10.01.09, 10:41
                        a u mnie nM baardzo chwali tilapie.
                        mintaja nie lubie robic bo sie rozwala
                        sama nie jadam no bo ciagle sie boje - u nas alergia panuje, wiec z rybami
                        czekam do ukonczenia przez miska 2 lat.
    • klaudia020707 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 08.01.09, 00:31
      Klaudia je to co my a że my wołowiny nie jemy więc ona też nie
      probowała. Przede wszystkim fil. z inyka, kurczaka, wieprzowinę.
      Ryby to łosoś, mintaj, dorsz, sola i przymierzam się do pstrąga.
    • klaudia020707 Paluszki rybne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.09, 00:32
      Dajecie może takie gotowe paluszki rybne???
      • anula_82 czasem podaj ale b.rzadko n/t 08.01.09, 12:10
        • lilka.k Re: czasem podaj ale b.rzadko n/t 08.01.09, 16:01
          raz dałam gotowe paluszki rybne i smakowały im bardzo. wiecej nie dałam, ale na
          pewno dam jak dla nas bede robic.
          • lilka.k Re: czasem podaj ale b.rzadko n/t 08.01.09, 19:51
            O pandze do poczytania, nie straszę, bo wiadomo, że i w parówkach nie wiadomo co
            siedzi, ale może ktoś chce wiedziec co nie co ;)
            www.dieta.pl/nowosci/ciekawostki/rybka_zwana_panga-712.html
    • lipiec_2007 Re: Jakie mięsa jedzą Wasze dzieci?/ podajcie prz 10.01.09, 12:16
      moj maly ma tylko 7 zebow i nie chce jadac miesa, bo nie ma czym po
      gryzc.

no ale mielone mieso juz przejdzie: pulpeciki duszone, mielone
      smazone, mielone w golabkach, pierogach, z kluseczkami.

je glownie mieso kurczacze, a czasem cielce, wolowe i wieprzowe.
      ryba sporadycznie gosci na jego talerzy. zazwyczaj jest to losos
      pieczony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka