izamig 30.01.09, 13:46 www.allegro.pl/item536054896_summer_infant_od_narodzin_patent_lato_zima.html Tradycyjna chusta nie wchodzi w grę bo jestem leń i nie chce mi się uczyć zakładania a pozatym nerwów bym nie miała. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrice7 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 13:47 ie Iza tylko nie to!!!!!! To kolo chusty nawet nie lezalo!! Odpowiedz Link
lilka.k Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 13:48 to tragedia nie chusta, znam kilka matek, ktore to kupiły, raz czy dwa miały i koniec. Dziecko w tym wrzeszczy. A z tym leniem to nie przesadzaj, to proste jest, tylko tak wygląda skomplikowanie. Odpowiedz Link
izamig a taka? też nie? 30.01.09, 13:59 www.allegro.pl/item542608753_chusta_nosidlo_bebelulu_lulu_wys_0_zl_gratis.html Odpowiedz Link
madziszka Re: a taka? też nie? 30.01.09, 14:15 ja mam taką, dostałam. nosiłam Jaśka dość długo w tym. Ale jak mam być szczera... to kup sobie PRAWDZIWĄ chustę. Jak będe miała drugie maleństwo to NA PEWNO sobie kupię Odpowiedz Link
klarysa007 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 13:55 NIGDY w życiu! To nie chusta tylko nosidło. I najlepiej służy jako worek na kartofle, dzieci się nie powinno wkładać ;) Odpowiedz Link
blanka0 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 14:05 do wiazania chusty nerwy niepotrzebne, gwarantuje ci ze jakbys raz sprobowala to KONIEC nie chcialabys w niczym innym nosic:-) naprawde to bardzoooo proste Odpowiedz Link
bobimax Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 14:05 Do bani. Mam takie, ale nigdy z tego nie skorzystałam, bo to dziecko dziwnie powykrzywiane było. Potem kupiłam mei tai i byłam zadowolona. A wiązanie nie jest takie straszne. i kup jedną a porządną. Odpowiedz Link
patrice7 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 14:10 bebelulu poleca zawitkowski bo chyba ma podpisana jakas "umowe z nimi" wszedzie sa te chustyb w jego wypowiedziach. zreszta tak jak blanka napisala do tego zadnych nerwow nie trzeba .proste jak barszcz Odpowiedz Link
lilka.k Klarysa 30.01.09, 14:20 Ooo, na ziemniaki super..jak ktoś musi zasuwać do piwnicy po kartofle, to jak znalazł taka chusta :) Odpowiedz Link
dorka3078 żadna z nich 30.01.09, 14:53 tak jak juz napisały dziewczyny obie do niczego ,ja miałam bebelulu lulu i Zuzia darła się jak opętana ,wykrzywiona na maksa ,ta co pokazałaś jako pierwszą to też na tej samej zasadzie, Ja tą swoją sprzedałam prawie od razu, jużlepsza by była ta Hamalu z bebelulu bo to wiązana, a ja się głupia posłuchałam i kupiłam badziewie także odradzam Odpowiedz Link
zumali Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 14:12 Popieram dziewczyny - to cos, to beznadzieja. Moze jednak masz mozliwosc chociaz sprobowac wiazana chute? Pozyczyc od kogos np? Odpowiedz Link
anula_82 wiązana najlepsza 30.01.09, 14:14 teraz planuję tez zakupic wiązaną ale to 4,6 m Odpowiedz Link
zorkaa Re: wiązana najlepsza 30.01.09, 15:14 kup wiązaną, nie wygłupiaj się z tymi nosidłami:P ja się nauczyłam wiązać chustę a mam problem z zawiązaniem butów, więc dasz radę;) Odpowiedz Link
silvii Zorkaa 30.01.09, 16:06 ech... pamiętam to nasze pierwsze spotkanie... jak wiązałaś maciupciego Tymka w swojego bajecznie kolorowo-słonecznego hoppa ;) matko! jak to strasznie dawno temu było!!! A potem wiązałyśmy się w pasiastą Nati Olci.Kaktus.... i w jej pierwszego "próbnego" Mei Taia (Dan w nim usnął w trzy minuty... hehehe) a teraz? Za wielki już ten mój syn na noszenie buuu... :((( a moja Nati jamajka leży i się kurzy... powinnam ją sprzedać... ale jakoś kompletnie nie mam serca do tego!!! :D Silvii & Dan ps. Iza polecam absolutnie wiązaną!!! jeśli ja opanowałam jak się w to to zamotać... Ty też dasz radę!!! :P Odpowiedz Link
andzia84 Re: Zorkaa 30.01.09, 16:55 też mi się przypomniało to nasze spotkanie, po którym szybciutko zakupiłam swojego hoppa :) Odpowiedz Link
lipiec_2007 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 16:18 ja pierwsze proby zliczylam z bebelulu i moj maly darl sie w nieboglosy, co mnie zniechecilo na wiele miesiecy. na zlocie lipcowek u e-ness olcia zawiazala nas w chuste i to byl strzal w 10tke. Wiazenie chusty to nie jest rocket science. dla mojego nowego malucha chcialabym kupic na poczatek elastyczna i krotsza niz te, ktore mam w swojej kolekcji. zeby nie wisialy mi takie dlugie ogony. Odpowiedz Link
ankas4 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 16:42 Tez polecam prawdziwą chuste ale ja polecam Ci MT, NAPRAWDE Jest super wygodne i naprawde nie jest jakies skonplikowane to wiązanie, zanim sie jednak zdecydujesz sprobuj zamotac dziecko w chuste i pozniej w MT, BO MOJ synek zdecydowanie nie chcial siedziec w chuscie a MT zaakceptowal od poczatku. pOZDRAWIAM Odpowiedz Link
joasia83m ankas 30.01.09, 17:21 ale MT jest dla dziecka pewnie, samodzielnie siedzacego, min. od pol roku, a Iza szuka dla maluszka nowonarodzonego Odpowiedz Link
anula_82 laski,ja będę chciała kupic uzywaną wiązaną 30.01.09, 16:54 może któraś będzie chciała sprzedawać...chetnie czekam na oferty jakby co. Odpowiedz Link
atenette Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 30.01.09, 17:07 Nie mam czasu czytac wszystkich odpowiedzi wiec tylko napisze, ze nie nie nie! Takie wszelkie nosidla sa beznadziejne, glownie dlatego, ze musisz trzymac dziecko zeby nie wypadlo, czyli nie spelnia podstawowej funkcji tj. takiej, ze mama ma wolne rece i moze robic tysiac innych rzeczy. Sa niewygodne, niebezpieczne moim zdaniem i wogole do d... ;). Polecam zwykla najzwyklejsza chuste wiazana - najlepszy wynalazek na swiecie! :) Odpowiedz Link
malenkie7 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 31.01.09, 14:27 anula, ja chetnie sprzedam, mam chuste Nati, prawie w ogole jej nie uzywalam, bo jakos nie bylo okazji, czego teraz ogromnie zaluję. picasaweb.google.co.uk/ewusiaj/Piotrus#5171372909642172658 picasaweb.google.co.uk/ewusiaj/Piotrus#5169917444009806002 jakby co, to pisz na forumowego maila. a czy dla takich dzieci 1,5 roku - 2 lata są jakies chusty? Odpowiedz Link
kristin4 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 31.01.09, 16:01 Ja mam taką : www.allegro.pl/item544301967_chusta_nosidelko_kieszonka_dla_poczatkujacych.html Uzywam cały czas, Ania bardzo lubi w niej siedzieć bo moze wtedy pic cycusia do woli:). Jednak zaczełam jej uzywac jak miała z pół roku wczesniej był problem z jej żołądkiem wystarczyło ją mociej przytulic albo połaskotac i wymiotowała, więc kazda próba wsadzenia w chuste konczyła sie wymiotami. Nigdy nie miałam takiej prawdziwej chusty pewnie tez jest super. Z tej jestem zadowolona, ale tak jak pisze używałam tego później wiec nie wiem czy sie sprawdzi z malenstwem. A ta torba co pokazałas to naprawde tragedia. Odpowiedz Link
burdziaa Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 31.01.09, 22:03 Ja polecam zdecydowanie wiazaną- nosze Julka od urodzenia i do dzisiaj pięknie nam słuzy( oprócz tego po drodze MT oczywiscie, kółkowa- moze własnie spróbuj kółkowa skoro nie chce Ci sie wiązac... )No ale komfort noszenia w wiazanej n ieporównywalny ale na krótkie odcinki i po domu na chwilke to wrzucisz dzidziusia do kółkowej i bedzie o.k Odpowiedz Link
michalina_79 Re: co sądzicie o takiej chuście dla dziecka? 31.01.09, 22:39 ja mam kółkową jest rewelacyjna, żałuję że od razu nie kupiłam takiej, przekładasz tylko materiał przez kółka:), małego coraz rzadziej w niej noszę bo już jest ciężko ale zdarza się że noszę, wiązana też jest świetna ale trzeba trochę wprawy w wiązaniu ale wszytkiego można się nauczyć:) Odpowiedz Link