Dodaj do ulubionych

Spirytus 70%

11.09.07, 10:10
Udalo się wam kupić spirytus 70% do pępka? Ja lażę po monopolkach jak zawodowy
alkoholik no i dupa blada, nigdzie nie ma. Widzislyście gdzieś taki trunek?
Obserwuj wątek
    • magdajb Re: Spirytus 70% 11.09.07, 13:47
      Nie kupisz takiego nigdzie!!! Musisz kupić ten 95% i rozrobić go w proporcji 3
      cz. spirytusu + 1 cz. wody przegotowanej.
      • issy25 Re: Spirytus 70% 12.09.07, 13:46
        Dzięki, tak wlaśnie zrobię, bo już mam dosyć biegania po sklepach.
        • goosiaa3 Re: Spirytus 70% 12.09.07, 21:11
          Ja kupowalam specjalne juz nasaczone waciki do pepuszka, dostepne w aptekach
          • issy25 Re: Spirytus 70% 13.09.07, 10:29
            Slyszalam ze sie nie sprawdzaja te gaziki. Ze są sztywne, szybko wysychają i
            ciężko nimi dokladnie umyć pępuszek. Nigdy ich nie mialam więc sama nie wiem.
            Jednak zdecydowalam się na tradycyjny spirytus. Używalaś tych gotowych gazików?
            Jak się sprawdzily?
            • goosiaa3 Re: Spirytus 70% 13.09.07, 15:00
              uzywalam, juz w szpitalu polozne ich uzywaly,
              gazik jest mocno nasaczony spirytusem wiec nie ma mozliwosci szbkiego
              wyschniecia a to ze sztywny to prawda..
              jednakze mnie ta sztywnosc pomagala bo ciezko byloby mi sie palcem z miekkim
              gazikiem gdzieniegdzie przy pepuszku dostal a tak to zawsze jakis rozek gazika
              wymyl co trzebasmile
              ja polecam bo nie ma babraniny, otwierasz opakowanie, wyjmujesz , myjesz i
              wyrzucaszsmile)
              aa gaziki sa pakowane osobno, kupuje sie na sztuki wlasnie
              • katharina_29 Re: Spirytus 70% 17.09.07, 11:11
                Co do proporcji rozrabiania spirytusu to raczej powinny być 2 części
                spirytusu(95%) i jedna część zimnej przegotowanej wody.Przynajmniej mi tak
                mówiono w szpitalu(zresztą położna która przychodziła do domu również).Może i
                dobre są te gotowe gaziki,ale pewnie wychodzi dużo drożej.Ja stosowałam zwykłe
                gaziki+70% spirytus(też nie należą do najtańszych,zwłaszcza gdy się przemywa
                pępuszek przy każdej zmianie pieluszki).Jeśli chodzi o "babraninę" to wydaje mi
                się,że jest porównywalnie.Przecież trzeba tylko dodatkowo otworzyć butelkę i
                nasączyć jednorazowy gazik(też każda sztuka jest pakowana oddzielnie).To chyba
                zależy tylko od tego jak komu wygodnie.Najlepiej wypróbować i wybrać taki sposób
                jaki nam odpowiada.
                • blue_belle Re: Spirytus 70% 17.09.07, 15:48
                  Oglądałam dzisiaj program na tvn style mamo to ja i wypowiadał się pediatra
                  właśnie odnośnie pielęgnacji pępka. Powiedział że rozrobiony spirytus jest
                  lepszy niż gaziki, które może są łatwiejsze w użyciu ale jednak gorsze
                  jakościowo. Radził żeby patyczek do uszu nasączyć spirytusem, wyciągnąć troszkę
                  kikucik do góry i dokładnie przetrzeć naokoło. To tyle teorii. Akurat na ten
                  temat mówili więc napisałam a jak jest w praktyce.........smile
                  • babajagaa Re: Spirytus 70% 17.09.07, 21:11
                    ja uzywalam nie rozrobiony 90procent czy ile tam on ma,w szpitalu
                    nic nie mowili i tez smarowali nim pepuszek,a w domu odpadl
                    szybciutko i nic sie malemu nie dzialo tak wiec wcale nie tzreba
                    rozrabiac.Na saczone gaziki tez milamam ale nie uzywalam bo nie da
                    sie tak dobrze dotrzec do roznych zakamarkow pepka a trzeba go
                    troche poodchylac zeby szybka odpadl i najlepiej patyczki do uszu
                    maczac w spirytusie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka