27agnes72 16.04.09, 20:34 Moje dziecko miało dzisiaj dyktando i ogarnął mnie wstyd bo coś czuję, że nie dla mnie nawet dst z minusem... fotoforum.gazeta.pl/3,0,1750676,2,1.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patrice7 Re: Rachityczne choinki 16.04.09, 20:41 Ja bylam zawsze bdb z ortografi i mialam same bdb i celujace ,ale jak zobaczylam to teraz to hmm. Która to klasa? Nie za cięzkie dla gimnazjalisty? ( dobrze pamietam?) Odpowiedz Link
kalinka-pl Re: Rachityczne choinki 16.04.09, 20:46 Ja przeciwnie, zawsze wszystko musiałam pisać ze słownikiem w ręku i z tym tekstem bym sobie chyba nie dała rady. Ale wstyd ... :( Odpowiedz Link
burdziaa Re: Rachityczne choinki 16.04.09, 21:23 Dosyc trudne, chociaz nie wiem która to klasa - ja uwielbiałam ortografię, nawet byłam olimpijką :) chociaz w tej dziedzinie bo z w- f to noga :) Odpowiedz Link
lee_a Re: Rachityczne choinki 16.04.09, 21:34 ja byłam naprawdę dobra z ortografii ale to faktycznie trudne... dużo pułapek typu superpodróż. Jeszcze jeden błąd widzę tak na pierwszy rzut oka - czmychnąć przez "ch" a nie przez "h". Ale mimo tego chylę czoła przed twoim dzieckiem - to dyktando to do Katowic by się nadało na konkurs ogólnopolski. Odpowiedz Link
27agnes72 Re: Rachityczne choinki 16.04.09, 21:54 Ogólnie to dyktando było bez sensu bo większość dostała jedynki.Niektórzy nie umieją nawet napisać hak i hulajnoga a gdzie to... Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Rachityczne choinki 17.04.09, 07:32 agnes możesz być dumna z syna. Poradził sobie bardzo dobrze. Ja miałam dyslekcję w podstawówce i mimo iz maturę napisałam bez orzeczenia błędy to u mnie normalka. Odpowiedz Link
curly2 Re: Rachityczne choinki 17.04.09, 08:11 No rzeczywiście - niezłe wyzwanie! A zawsze czułam się z ortografii nieźle:D Odpowiedz Link
maadga Re: Rachityczne choinki 17.04.09, 08:32 Dyktando trudne bardzo i pani ma niezłą wyobraźnię żeby coś takiego ułożyć :) A syn całkiem nieźle sobie poradził ja bym miała dużo problemów z napisaniem tego tekstu. Odpowiedz Link