pyra_w_kraku 08.12.25, 10:18 Wiadomo, najbardziej cieszy ten "trafiony". A z tych trafionych/nietrafionych - które cieszą/smucą bardziej: otrzymane, czy darowane? Jestem kiepska w prezenty , szczególnie te "pod choinkę". A ematka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
heca007 Re: Prezent 08.12.25, 10:22 Jestem dobra w prezenty. Tak przynajmniej twierdzi otoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
pyra_w_kraku Re: Prezent 08.12.25, 10:36 heca007 napisała: > Jestem dobra w prezenty. Tak przynajmniej twierdzi otoczenie I o każdym otrzymanym mówisz: „o tym marzyłam!” ? Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Prezent 08.12.25, 10:42 Co? Przecież ja napisałam, że umiem trafić z prezentem a nie, że dostaję zawsze w 100% trafione. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Prezent 08.12.25, 12:24 Bo obdarowani zapewniaja: o tym cale zycie marzylem. Prezenty pod choinke dla doroslych powinny byc zabronione pod grozba kleczenia na grochu. Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Prezent 08.12.25, 12:27 Raczej widzę, że używają i to latami Ja tam bardzo lubię dostawać prezenty ale to moja osobista opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Prezent 08.12.25, 12:35 Okej, ja mam teraz tylko w glowie te przereklamowane, wmuszane prezenty pod choinke. Inne prezenty to zupelnie inna sprawa, najbardziej mile to te "bez okazji" . Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Prezent 08.12.25, 12:39 Bo obdarowani zapewniaja: o tym cale zycie marzylem. Myślą że to miłe, a przecież wiadomo że to bzdury. No chyba że prezent z gatunku "nie do zdobycia" albo bardzo wartościowy. Ale jak słyszę opowieści że ktoś "idealnie trafił" i w firmowych mikołajkach z kwotą prezentu 50 zł sprawił komuś coś o czym tamten "całe życie marzył", no to umówmy się... Odpowiedz Link Zgłoś
heca007 Re: Prezent 08.12.25, 12:46 Ja nie daję prezentów obcym i nie jestem aż tak naiwna żeby pełne entuzjazmu okrzyki "wow! zawsze o tym marzyłam" mnie przekonały Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Prezent 08.12.25, 10:52 Ja ogólnie od lat jestem przeciwniczką dawania prezentów dorosłym, pracującym ludziom. Z wyłączeniem linii mąż - żona. Odpowiedz Link Zgłoś
figaaga Re: Prezent 08.12.25, 10:53 Ja najbardziej lubię prezenty trafione. Umiem tylko takie pokazane palcem "marzę o książce / apaszce / perfumach / butach narciarskich / żelowym długopisie / fotelu bujanym / takim czymś co ma coś co działa tak żeby to tu zadziałało...... a tu masz LINK". Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Prezent 08.12.25, 12:19 Dajemy prezenty sobie nawzajem czyli ja, maz, corka, syn i partner corki. Sa zawsze trafione bo znamy sie i wiemy co chcielibysmy i co ucieszyliby nas. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Prezent 08.12.25, 12:41 Walczę z prezentozą i wszystkimi jej objawami. Mogę bez okazji kupić komuś coś co wiem że mu się spodoba, a akurat wpadło mi w oko, ale te wszystkie pomysły typu pracownicze mikołajki, losowanie się w rodzinach itd. to nie dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Prezent 08.12.25, 14:58 Lubię i dawać i dostawać, i jestem w to dawanie całkiem niezła a najbardziej to cieszą takie, które okazały się trafione, gdy wcale nie byłam przekonana, bo trudno mi było coś znaleźć, i miałam obawy czy tym razem się udało. Wtedy to oprócz zadowolenia obdarowanego, dochodzi jeszcze ulga i zadowolenie, że zrobiłam to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Prezent 08.12.25, 19:29 Od zawsze jestem przeciwnikiem prezentów, śmieci i badziewia, konsumpcjonizmowi, sama nie wiem co mam sobie kupić a obca osoba ma wymyślać co ma mi kupić. Odpowiedz Link Zgłoś