bobimax 13.07.09, 20:23 Powiedzcie mi jaka jest różnica pomiędzy chustą elastyczną a tkaną. Którą lepiej kupić, bo zgłupiałam jak weszłam na allegro. Polecają jedne i drugie dla noworodków. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuzaze_78 Re: Moje kochane chustówki 13.07.09, 20:35 Z tego co sie orientuje glowna roznica jest w latwosci uzywania - elastyczna jest lepsza dla poczatkujacych, bo sie latwiej uklada i naciaga. Odpowiedz Link
blanka0 Re: Moje kochane chustówki 13.07.09, 21:50 nie ma sensu kupowac elastyka, w tkana mozesz pakowac kilkutygodniowego malucha ( o ile umiesz dobrze zamotac) a np 4 miesieczniaka juz smialo . Elastyki wg mnie mota sie tudniej / ale to moje zdanie/ , ja bede motac od pierwszych tygodni w tkaną. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: Moje kochane chustówki 14.07.09, 00:38 ja wole elastyczna - mlody w niej siedzial juz od 3 dnia zycia. tkana zeby byla dobra dla noworodka to musi byc jakos specjalnie tkana ( nie wiem jak, ale chodzi o to, zeby byla "elastyczna") Odpowiedz Link
agatka_1979 Re: Moje kochane chustówki 14.07.09, 07:53 tkana jest uniwersalna - spokojnie mozna w nia wiazac noworodka :-) a i potem na dlugo sluzy Odpowiedz Link
maadga Re: Moje kochane chustówki 14.07.09, 08:43 Ja mam tkaną i Lilka byłA W NIEJ od 5dnia życia. Teraz służy nam jako hamak. Elastyczna wydaje mi się mniej uniwersalna. Odpowiedz Link