asiak_83 24.08.09, 14:05 Jejku, ja już przeczytałam wszystkie cztery części sagi Stephenie Meyer i jestem pod wrażeniem. Może to książka dla i o młodzieży, ale któraż z nas nie chciałaby byc taką Bellą, i mieć swojego własnego Edwarda? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
borowka78 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 14:07 pisalam juz w innym watku, ze cala serie pochlonelam :-) ehhh...taki osobisty Edward- marzenie ;-) nie moge sie doczekac kolejnego filmu:DD Odpowiedz Link
asiak_83 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 14:14 Ja filmu nie widziałam, ale zabieram się żeby zobaczyć. Tylko, że moja siostra powiedziała że film nie dorasta książce do pięt i sama nie wiem. A "Księżyc w nowiu" podobno do kin wchodzi w listopadzie. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 14:10 Czytałam. Jedną część. Fajna, ale bez rewelacji. Mam wrażenie, ze to dla nastolatek ;) Odpowiedz Link
borowka78 lilka-bo to jest dla nastolatek ;-) 24.08.09, 14:20 ale co tam. Ja czytam bardzo duzo i raczej nie literature dla nastolatek, wiec raz na jakis czas moge sie odmlodzic ;-) a w tej chwili wzięłam sie za Larssona "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet"- kiedys polecalas, wiec sobie kupilam i tak na polce ksiazka czekala, az sie doczekala ;-) Odpowiedz Link
lilka.k borowka, 24.08.09, 15:59 larsson to jest mistrz, ja skonczylam drugą cześć (ponad 700 stron), czekam do stycznia na tzrecią...ech, szkoda, ze tak dlugo tzreba czekac, ale jestem wierna larssonowi. Szkoda, ze juz nic nie napisze.. Odpowiedz Link
borowka78 Re: borowka, 25.08.09, 07:29 ksiązka mnie wciągnęła. Szkoda, że autor tak szybko odszedł ;-( Odpowiedz Link
mimi_mm Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 15:46 ja wlasnie czytam a wlasciwie juz koncze. lubie. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 16:09 nie nie czytałam , ale nabrała ochoty- a wogole to skąd bierzecie Dziewczyny ksiazki ?-głupie pytanie prawda :) Ja musze sie do biblioteki zapisac bo juz wszystko w domu mam po dwukroć albo i wiecej przeczytane. Odpowiedz Link
lilka.k Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 16:15 my kupujemy. Ja sporadycznie wypozyczam, keidys wiecej, duzo wiecej. My mole ksiazkowe, wiec nam juz regalów brakuje. SPoro wydajemy na ksiazki, ale nie szkoda nam. Odpowiedz Link
burdziaa Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 16:20 mnie tez nigdy nie było szkoda wydawac na ksiazki, albumy- to co teraz mam to cenne zbiory(jesli chodzi o sztukę ) niestety juz od paru lat musiałam zrezygnowac z kupowania- ciesze sie,ze mam sasiadke polonistke to mi czasem cos pozycza :) Odpowiedz Link
malenkie7 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 16:51 ja! przeczytalam jednym tchem. oczywiscie ze to ksiazka dla mlodych dziewczyn - ale cudownie poczuc sie jak nastolatka:) film tez jest calkiem ok - Robert Pattinson jako Edward - hmmm, ciacho! teraz czytam tę czesc, ktora wyciekla do internetu - historia z punktu widzenia Edwarda. równie ciekawe, choc tlumaczenie w wykonaniu internautow odbiega nieco od poprawnej polszczyzny;) chomikuj.pl/tjannie/Twilight/Zmierzch+oczami+Edwarda Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 26.08.09, 11:18 ja tylko z biblioteki, no ale mam dostęp do każdej nowości, bo zajmuję się kupowaniem książek (i dvd) do duuuużej biblioteki. Fajna praca:) Odpowiedz Link
kogosia Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 17:38 ja dostałam w marcu na urodziny. Na razie nie czytałam, zanim zacznę, kupię sobie pozostałe części. Nie lubię czekac. Odpowiedz Link
andzia84 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 17:40 czytałam i bardzo mi się podobało, wszystkie części. mocno wciąga Odpowiedz Link
agusiajasia Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 18:17 Moja siostra jest wielką fanka. Edward jej się po nocach śni, książkę cytuje i nie to, żeby jakąś nastolatką była, hehe.. stara koza z niej :) W końcu i ja przeczytam, bo zaczynam nabierać ochoty :) Odpowiedz Link
shemreolin Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 24.08.09, 20:05 zazdroszczę wam... ja od 2 miesięcy mam książkę do przeczytania (napisał ja mój kolega) i przeczytałam 26 stron. :( Nie mam za bardzo kiedy czytać, bo jak Oskar spi to ja pracuje przy kompie, a jak biorę książkę do ręki to usypiam w 3 minuty. :( Odpowiedz Link
zurawina100 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 26.08.09, 11:16 Przeczytałam pierwszą, ale też wole Larssona:) Ja już kiedyś polecałam taki film :"Pozwól mi wejść" szwedzki o wampirach, obejrzyjcie dziewczyny zachwycone filmem Zmierzch. Odpowiedz Link
leluchow1 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 26.08.09, 12:26 Nie czytałam Zmierzchu, ale Larsson bardzo mi się podobał. Ja czytałam że 3 część ma być w październiku, a wy mi tu o styczniu........... Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 27.08.09, 14:12 To dziewczyny zrobiłyście reklamę. Ja posmutniala :-( po wizycie u nas w księgarni znalazłam aukcje na allegro :-))) i tam chyba kupię wszystkie 4 części Odpowiedz Link
a.zaborowska1 Re: Czy czytałyście może "Zmierzch"? 18.09.09, 12:14 Pochłonęłam całą sagę szybko praktycznie bez oddechu. Właśnie dlatego, że jest tak prosto napisana i bez żadnych trudnych filozoficznych przesłanek. Odrywając się od codziennego życia z wielką chęcią wkraczałam do życia tych dwojga młodych istot :-) Mi oczywiście (stara już jestem i pewnie dlatego ;-)) brakuje trochę erotyzmu w tej powieści. Rozumiem że to dla nastolatek więc innaczej się nie dało. Natomiast opis uczuć zwalił mnie z nóg. Autorka pięknie w niektórych momentach opisała to co czasem chciałybyśmy my "kobiety" powiedzieć - tylko tak ciężko słowami... Odpowiedz Link