Dodaj do ulubionych

Opinie o FORBUD development!!!

IP: *.tbs-net.rekin.net 05.04.07, 19:11
czy ktoś już kupował u nich mieszkanie?może ktoś słyszał jakieś opinie?albo
ktoś chcialby kupić w Rokietnicy i już podpisał umowę przedwstępną?my
jesteśmy zainteresowani chociaż pierwsze wrażenie niezbyt pozytywne...
Obserwuj wątek
    • Gość: mandrop Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 05.04.07, 20:21
      ja jestem narazie tylko zapisany na rezerwacje i czekam az dostana pozwolenie
      na budowe!moim zdaniem ludzie co siedza na podgórnej nie maja pojecia co
      sprzedaja!!i przeraza mnie to ze forbud nie ma w planach zrobienie drogi
      dojazdowej do bloków
      • Gość: gosc Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.tbs-net.rekin.net 05.04.07, 21:58
        a mogłbyś podać maila?
        • Gość: mandrop Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 05.04.07, 22:54
          mandrop@interia.pl
    • Gość: Gośka Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.um.poznan.pl 10.04.07, 14:11
      My również zapisaliśmy się na jedno z mieszkań. Byliśmy nawet obejrzeć działki,
      na których będą wybudowane bloki. Działki wydają nam się bardzo małe. Okolica
      jest ładna, ale dojazd (pod względem nawierzchni) fatalny. Na razie zastanawiamy
      się i mamy mieszane odczucia, co do profesjonalizmu firmy.
      • Gość: aga Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.tbs-net.rekin.net 10.04.07, 14:27
        Profesjonalizm firmy jest na poziomie O:)w sumie spędziliśmy w biurze ponad
        godzinę a niczego konkretnego się nie dowiedzieliśmy. Jutro mamy znowu
        spotkanie, bo już podobno mają mieć wszytskie dokumenty. Jestem ciekawa kto
        podpisze umowę przedwstepną i wplaci 20% bez pozwolenia na budowe etc. No i
        wielki minus za brak dróg dojazdwoych!!!musimy to zrobić za wlasne pieniądze
        ewentualnie starć się o jakieś fundusze z gminy ale podejrzewam, że to i tak
        będą wysokie koszty jak na 30mieszkań.
    • Gość: bodzio Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.07, 15:30
      nie byłem na Podgórnej, ale zadzwoniłem do siedziby Firmy (telefon ze strony
      www), obsługa bajka - wiem prawie wszystko - decyduję się na Rokietnicę, a
      drogi dojazdowe ... cóż w pierszym domu też płaciłem za tzw. partycypację....
      Pozdrawiam forumowiczów.
      • Gość: aga Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.tbs-net.rekin.net 12.04.07, 16:45
        to pewnie wiesz też, że właściecielem dzialek jest szef(osoba prywatna) a musi
        byc developer jako firma, że dzialki są zadłużone, że w innym banku mają kredyt
        w drugim my wplacamy, że w ciagu tygodnia od podpisania umowy musisz wpłacić
        20%, mimo że nie będzie jeszcze pozwolnia, że developer przerz dwa lata chce
        zarządać wspólnotą (oplaty za metr mogą sięgnać 5zł!!!!!według umowy), dopóki
        nie podpises umowy nie dostaniesz adnych dokumentóe ani krs ani wypisu z
        ksiegi, etc....
        • Gość: maria Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.07, 11:32
          Czy ty napewno rozumiesz treść umowy? Obsługa na ul. Podgórnej jest ok, nie
          mam zastrzeżeń. Pomogli w kredycie, mam już pozytywną decyzję banku.Kupuję
          mieszkanie w Rokietnicy. Działki są już sprzedane spółce,mają pozwoleniena
          budowę , działają. Ty sie czepiasz!
          • Gość: aga Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.tbs-net.rekin.net 11.05.07, 17:50
            Droga Mario, jak widać nie tylko ja się "czepiam" i chyba to jednak nie ja nie
            rozumiem treści umowy...
            • Gość: gosc Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 10:24
              umowy maja do zmiany, UOKIK im nakazał ........
              nie polecam tego devlopera, ala firemka z duzą iloscią kredytów.
      • Gość: Karol58 Kredyty hipoteczne na zakup od dewelopera IP: *.icpnet.pl 16.05.08, 23:03
        Polecam doradców sprawdzonych z firmy EASY FINANCE z Poznania

www.mieszkaniowe.pl.tl

Karol
    • forbud Fobud Development Sp. z o.o. 13.04.07, 13:20
      Firma Forbud Development Sp. z o.o. informuje klientów (wątpiących, jak również
      niewątpiących :-) że odebrano pozwolenia na budowę na 3 budynki wielorodzinne w
      Rokietnicy os. Parkowe. Wszelkie pytania prosimy kierować do naszych Biur
      Sprzedaży, bardzo chętnie wyjaśnimy wszelkie wątpliwości. Pozdrawiamy
      serdecznie i zapraszamy
      • whistlers Re: Fobud Development Sp. z o.o. 10.05.07, 15:20
        To ciekawe że jak byłem w firmie po dacie tego postu to tego pozwolenia jeszcze
        nie mieliście...
    • Gość: krzysiek Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 15:59
      Dziś byłem w Kamionkach zobaczyć te domy które budują. Wszedłem do środka i mogę
      stwierdzić, że nie widziałem jeszcze gorszego domu. Pseudosalon ma razem z
      kuchnią, korytarzem, schodami niecałe 30m i jest tak wąski, że nie postawi się
      tam nawet jednej małej szafeczki. Jak by nie patrzeć mieszkania 2pokojowe w
      blokach z płyty są przestronniejsze. A do trasy katowickiej jest tylko :) 7 km.
      A to wszystko za jedyne 495tys PLN:) Pozdrawiam przyszłych nabywców
      atrakcyjnych, przestronnych domów po okazyjnej cenie.
    • whistlers Re: Opinie o FORBUD development!!! 10.05.07, 15:22
      Jak najdalej od nich! Nie wiedzą co sprzedają, nie maja pozwoleń a umowa to po
      prostu kpina! Nie dajcie sie władować bo tylko stracicie kase. Byłem
      zainteresowany to fakt bo cena niby atrakcyjna ale co z tego jesli za te kase
      niczego moge nie dostać? Duże nieporozumienie... BARDZO DUŻE!
      • Gość: mandrop Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.eranet.pl 10.05.07, 19:11
        może coś więcej???
        • cbr929 Re: Opinie o FORBUD development!!! 10.05.07, 22:36
          no właśnie może napiszesz coś więcej???my tez widzieliśmy umowę i też mieliśmy
          dużo uwag i też usłyszeliśmy, że poprawek nie wprowadzaja, ale słyszeliśmy
          rownież, że są gorsze umowy a ta jest standardowa.........chociaz teraz już nie
          wiem co o tym myslec.
          • Gość: mandrop Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 22:47
            cbr29 podpisaliście umowe??
            • cbr929 Re: Opinie o FORBUD development!!! 10.05.07, 22:59
              mandrop sparwdz poczte
        • whistlers Re: Opinie o FORBUD development!!! 11.05.07, 09:33
          A bardzo prosze. Po pierwsze firma zobowiazuje sie tylko i wylacznie do tego ze
          wybuduje bloki co nie jest jednoznaczne ze mieszkania w tych blokach przekaze
          osobom ktore wplacaly pieniadze na te miszkania. Po drugie, stawka za
          administracje do 5 zł jest przesadzona conajmniej pieciokrotnie, nie mowiac juz
          o terminach wypowiedzen za ta administracje. Tak naprawde nie bardzo wiodomo z
          tej umowy co sie kupuje. Umowa ktora dostalismy od FORBUD trafila w rece radcy
          prawnego i wskazal wiele jej niedociagniec i niedomowien. Aaaa... i jesczze
          wszystkie kary za opoznienia sa skierowane w strone kupujacego. Firma za
          opoznienia nie przewiduje zadnych kar a jedynie zwrot wplaconej kasy i to po
          jakis 3 miesiacach o ile pamietam. Nie ma tez mowy o tym kiedy i co zostanie
          zrobione - czyli harmonogram. Niby jest lista z etapami ale kompletnie bez dat.
          Poza tym tak jak mowilem wczesniej firma nie zgadza sie na zadna zmiane w
          umowie. Watpliwosci budza tez sprawy z odbiorem mieszkania i odpowiedzialnosci
          firmy za usterki. Zapewniam Was ze nie jest to standardowa umowa. Prosze sobie
          sciagnac wzor umowy ze strony Budimexu chociazby to bedziecie wiedzieli o czym
          mowie. Ta umowa wyglada na pisana na kolanie i korzystna tylko dla jednej
          strony FORBUDu. No i jeszcze jedno... oni nie wybudowali jeszcze ZADNEGO
          mieszkania. A te prace ktorymi sie chwala to wykonała forma FORBUD a nie FORBUD
          Development... Mam nadzieje ze to wyjasnia choc troche dlaczego lepiej sie z
          nimi nie zadawac. A swoja droga pytanie retoryczne... jesli te mieszkania sa
          tak atrakcyjne todlaczego jeszcze nimi dysponuja? Przeciez powinny sie sprzedac
          jak swieze buleczki!
      • Gość: gość Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 10.05.07, 22:43
        kolega pewnie prawnik:)
    • Gość: mucha Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.allegro.pl 11.05.07, 12:00
      pod koniec kwietnia byłam zdecydowana na zakup mieszkania od Forbud D. W biurze
      Pani oznajmiła, że wszystkie kawalerki są już kupione i zapłacone. Zdziwiłam
      się, że ktoś to kupił, bo wówczas nie mieli jeszcze (nie wiem, czy teraz mają)
      pozwolenia na budowę. Jakież było moje zdziwienie, gdy dziś weszłam na gratkę i
      co widzę?

http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=24847540&id_podrubryka=1&id_rubryka=1&id_region=0&miasto=rokietnica&dzielnica=&ulica=&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&cena_za_metr_od=&cena_za_metr_do=&liczba_pokoi=0&slowa=&numer_oferty=&forma_wlasnosci%5B1%5D=1&forma_wlasnosci%5B2%5D=2&forma_wlasnosci%5B3%5D=3&forma_wlasnosci%5B4%5D=4&forma_wlasnosci%5B5%5D=5&pietro_od=&pietro_do=&liczba_pieter_od=&liczba_pieter_do=&rok_budowy_od=&rok_budowy_do=&rp=on&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=4&key_unique=2c51e5103362cad8a2a6e97dd9c2a0cb&region2=15

Sprzedają drugi raz te same mieszkania?! Ściemniali, że ludzie już pokupowali, a
      tak naprawdę wszystko było wolne!

Nie wspomnę już, że umowy mają do bani (konsultowane z trzema niezależnymi
      prawnikami), poprosiłam o kontakt z prawnikiem który je tworzył, nie zgodzili
      się, poprosiłam o podpisanie umowy przedwstępnej u notariusza, nie zgodzili się,
      pani Irena Siwek, która podobno jest tam dyrektorem sprzedaży, straciła
      cierpliwość i zagroziła, że jak nie przestanę się domagać zmiany treści umowy to
      mi nie da 3% rabatu, który mi się należał do końca kwietnia - jedna wielka
      pomyłka, ten cały Forbud.

Sprawę zgłaszamy do UOKiK, ponieważ umowa zawiera tzw "klauzule zakazane" czyli
      sformułowania wyjątkowo niekorzystne dla Kupującego, gdyby ktoś chciał poznać
      szczegóły, dajcie znać.
      • krzych1232 Re: Opinie o FORBUD development!!! 13.06.07, 14:14
        Mam pytanko do koleżanki MUCHY czy moze się do mnie odezwać moje gg 1403860 bo
        też jestem zainteresowany mieszkaniem
    • Gość: mandrop Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 12:44
      mucha może wiecej ??
      mandrop@interia.pl
      gg6118371
      • cbr929 Re: Opinie o FORBUD development!!! 11.05.07, 17:41
        mucha ja tez prosze o kontakt na maila gazetowego
        • mala_mucha Re: Opinie o FORBUD development!!! 12.05.07, 12:23
          cbr929, odbierz pocztę
          mandrop, U2
    • Gość: zbiniu Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 14.05.07, 21:54
      Witam!
      Miałem wątpliwą przyjemność współpracować kiedyś z firmą FORBUD (wtedy jeszcze
      nie było Forbud Development) i musze z przykrością stwierdzić że to totalna
      amatorszczyzna - na domiar złego firma miała gigantyczne długi wobec Urzędu
      Skarbowego, spowodowane przekrętami księgowymi. Z tego co wiem od ludzi którzy
      tam jeszcze pracują to kupili za kredyty kilka działek, w niezbyt ciekawych
      lokalizacjach i łapią ludzi na "super oferty" żeby pozyskać środki na
      wybudowanie czegokolwiek. Umowa faktycznie jest sformuowana w sposób niezgodny z
      przepisami, nawet nie wiem czy przez prawnika czy przez słynną "panią Anię" -
      pozyskaną po tym jak pewien bank się jej pozbył - kiedyś pseudo kierownika budów
      (raczej remontów które ta firma wykonywała), później osoby odpowiedzialnej za
      przetargi itp. która sporządzała różne "umowy" wspólnie z właścicielem firmy
      (elektryk po zawodówce)
      Zdecydowanie nie polecam tej firmy, no chyba że ktoś chce pozbyc się kasy.
      • Gość: gość Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.um.poznan.pl 16.05.07, 09:44
        Podobno umowa nie jest aż tak straszna. Wszystko jest zgodne z prawem. Mam
        pytanko do tych co kupują czy wiedzą czy zaczęła się już budowa? Czy są już
        fundamenty?
        Pozdrawiam!
        • whistlers Re: Opinie o FORBUD development!!! 25.05.07, 11:44
          Jedź i zobacz... wątpie żeby cokolwiek się działo...
          • Gość: gosc Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.core.lanet.net.pl 25.05.07, 18:12
            a właśnie ze sie dzieje, fundamenty juz sa, mury pod pierwszym blokiem ida do
            gory, bylismy w srode
            • Gość: zyczliwy Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.07, 16:49
              Ludzie nie kupujcie od nich mieszkań - to oszuści i przewalacze.
              • Gość: zainteresowany Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.core.lanet.net.pl 01.06.07, 18:45
                A na jakiej podstawie tak twierdzisz?mógłbyś uzasadnić?
              • Gość: ola Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 15.04.09, 15:57
                potwierdzam, bardzo nieprofesjonalna firma, nie polecam
    • Gość: Denis Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 00:11
      Nie dalbym zlamanego grosza tej firmie - mam nadzieje, ze Was nie naciagna!
      • Gość: ROSS Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:24
        Witam, czy poza zwykłymi subiektywnymi ocenami ma ktoś konkretny argument
        przeciwko Forbudowi i jego inwestycji w Rokietnicy???
        Jestem ciekaw czy mieszkania w Rokietnicy będą lepiej wykończone niż te w
        Plewiskach wybudowane przez Pajo. Tam podobno to była wielka porażka...
        • cbr929 Re: Opinie o FORBUD development!!! 16.06.07, 12:13
          trudno mieć jakąkolwiek opinię o ich inwestycji, ponieważ dopiero budują
          pierwsze mieszkania (równolegle budują domki w kamionkacha, ale one rowniez nie
          sa skonczone i bedą oddawane chyba we wrześniu). Natomiast jeżeli chodzi o samą
          obsługę w biurze to faktem jest, że jeżeli nie zadajesz pytań i godzisz się na
          ich warunki wszystko jest pieknie i super, ale schody zaczynają się dopiero jak
          próbujesz cos wynegocjować albo zadajesz za dużo pytan.
          A jeżeli chodzi o strone administracyjno-prwną to większąć dokuentów jes OK
          (problem tylko z obciążoną hipoteką).
          Z tego co wiem to budowa w rokietnicy szybko posuwa się do przodu, w niedziele
          osobiście pojedziemy zobaczyć co i jak, ponieważ sami czekamy właśnie na
          mieszknie w Rokietnicy:)i mamy nadzieję że wszystko będzie OK
          • Gość: joni Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 31.07.07, 21:55
            Odnosnie wiedzy to zgadzam sie - nie do konca sprzedawcy sa we wszystkim
            zorientowani, niemniej jednak nawet nie do konca wiadome im sprawy staraja sie
            wyjasnic. Dokumenty sa w porzadku - sprawdzalem u 2 prawnikow i sluzbowego Radcy
            prawnego. Co do Hipoteki to rzeczywiscie byla, lecz maja juz ja w calosci
            splacona i list mazalny, wiec raczej bez obaw. Zobaczymy tylko jak ze standardem
            wykonania bedzie i cala solidnoscia wykonczenia. osobiscie mam juz umowionego
            znajomego z uprawnieniami Kierownika Budowy i doswiadczeniem w niebotycznie
            lepszych projektach niz domki wielorodzinne, wiec jestem spokojny, ze w razie
            jakichkolwiek zaiebdan z ich strony zbyt szybko skonczy sie odbior. To samo
            polecam innym kupujacym - uwierzcie - wkladacie w te mieszkania sporo gotowki
            wiec nie zalujcie na fachowe porady Prawnikow czy fachowcow tych paru tysiecy -
            placicie w koncu kilkaset tysiecy wiec lepiej miec spokojny sen i mniej siwych
            wlosow na glowie. Do zobaczenia mam nadzieje juz na ul. Brzozowej :-)
            • cbr929 Re: Opinie o FORBUD development!!! 01.08.07, 17:27
              co do kierownika budowy to oczywiście że bierzemy również swojego, co do
              wykonczenia....znajomy kupował mieszkanie od "jedengo z solidniejszych i
              bardziej doświadczonych" deweloperow i jak raz poszedl na budowę to zobaczył
              m.in 20 cm szpary między płytami, nieszczelne okna, krzywe podłogi etc... wiec
              mnie już malo co zaskoczy, ale poki co budynki w Rokietnicy "wyglądaja" na
              dobrą robotę, chociaż budwolancem nie jestem i dlatego bierzemy swojego
              kierownika budowy.
              • julie-bell2 Re: Opinie o FORBUD development!!! 21.09.07, 03:18
                pozwolenie na budowe jest to jeszcze musi się uprawomocnic za 2
                tygodnie-jutro podpisuje umowę-szukam sasiadów-jadę na budowę w
                sobotę to wrzucę parę zdjęć:)trzymajcie się sąsiady!!!!
                • Gość: gość Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.07, 11:49
                  pozwolenie na budowę 2 etapu czyli Rokietnica II jest już
                  prawomocne:)choć działki pod hipoteką jeszcze-w tym ta z pierwszego
                  etapu-bo razem były kupione-ale jak tam idzie w pierwszym etapie?2
                  dopiero rusza, szukam sąsiadów, było kilka ofert zarezerwowanych ale
                  w końcu nie wiem czy się zdecydowali na kupno? pozdrowienia
                  • Gość: Migotka i Thundrax Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.07, 21:32
                    Witamy! My jestesmy zainteresowani kupnem mieszkania w 2. etapie
                    budowy,jestesmy a raczej mozna powiedziec bylismy, bo umowa
                    pozostawia wiele do zyczenia: 1.nie daja zadnej gwarancji,ze zrobia
                    mieszkanie dobrze (przeciez nawet kupujac mikser dostaje sie
                    gwarancje,a oni nie daja ZADNEJ, nawet zapisali w umowie, ze
                    WSZELKIE ryzyka po odbiorze mieszkania obciazaja tylko Kupujacego
                    2.jesli kupisz mieszkanie,to wg umowy mozesz sie do niego nie
                    wprowadzic,bo nie bedziesz miec pozwolenia na zamieszkanie np.
                    3.mieszkaniami przez rok czasu ma zarzadzac ich zarzadca,wiec jakie
                    beda oplaty nie wiedza 4.harmonogram oplat niezalaczony 5.pozwolenie
                    na budowe pokaza dopiero przy podpisywaniu umowy! Pani starsza z
                    Podgornej nie chce zmienic umowy,bo NIE jak sie wyrazila,mimo,ze
                    pisemnie przedstawilismy jej propozycje zmian, wiec kierujemy w tym
                    tygodniu pismo do zarzadu i zobaczymy jak sie sprawy potocza, bo
                    jedno jest pewne: ta umowa sporzadzona jest stronniczo na wielka
                    niekorzysc KUPUJACEGO. Pozdrawiamy osoby zainteresowane 2.
                    realizacja i jakby co,to piszcie na: w_b@poczta.gazeta.pl lub GG
                    653572
                    • Gość: Forbud Development Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:20
                      Uprzejmie informujemy ,że otrzymaliśmy od Państwa propozycje zmian
                      w umowie w formie pisemnej w dniu 18.10.2007 r. Propozycje
                      dotyczyły siedmiu zagadnień. Umowa przedwstępna jest dokumentem
                      zatwierdzonym przez Kancelarię Prawną i każda zmiana jej treści
                      wymaga opinii prawnej. Odpowiedź przekazaliśmy drogą mailową na
                      wskazany w piśmie adres już w dniu 22.10.2007 r.
                      Dziękujemy naszym obecnym i przyszłym klientom za uwagi i
                      sugestie,które inspirują nas do lepszej współpracy.
                      Jednocześnie informujemy naszych klientów ,że zostały złożone
                      wnioski do Sądu Rejonowego w Szamotułach o wykreślenie hipotek w KW
                      50858 oraz w KW 50863 w związku ze spłatą kredytów obciążających
                      dwie działki, na których realizujemy budowę budynku wielorodzinnego
                      przy ul. Cyprysowej w Rokietnicy.
                      • Gość: JO Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 13:47
                        a jak wyglada kwestia notariusza ?
                        bierzecie swojego czy z Forbudu ?
    • kreizel Re: Opinie o FORBUD development!!! 07.12.07, 21:11
      Te wszystkie opinie negatywne śmiechu warte. Wiecie co? Poczytałem sobie je i
      nabrałem obaw co do tego developera przed zawarciem umowy. Przed spotkaniem z
      nimi. Ale dzięki temu byłem bardzo ostrożny i zadałem 100 pytań.

Pojechałem...na Podgórną. No i tam całkiem inaczej jak pisało się na forum: bez
      problemu sprawy z notariuszem. Dają prawie 2 tyg. na wpłatę - w tym czasie można
      załatwić notariusza, opinie prawnika itd.

Bzdury pisali na forum, że w razie złego wykonania wnętrza i po zgłoszeniu
      ewentualnych poprawek robią problemy. To pisała chyba konkurencja albo jakiś
      sfrustrowany psychopata.

W umowie pisze wyraźnie, że przy odbiorze, oglądasz i zgłaszasz poprawki - i to
      wykonują.

PONADTO są ponad roczne GWARANCJE na mieszkanie. Więc gdyby okazało się, że po 6
      miesiącach mieszkania coś jest nie tak - robią to.

Więc to eliminuje wszelkie niedociągnięcia i nie ma mowy o nich w przypadku tego
      developera.

A kierownik budowy jak pojechałem obejrzeć? Bardzo sympatyczny człowiek.
      Cierpliwie oprowadził po już istniejącym etapie I jak i na dopiero co budowanym
      etapie II. Inni developerzy to albo spotykają się tylko we wtorek (np. nickel)
      to jeszcze robią wielki problem z wejściem bo coś jest jeszcze budowane.

Nie wiem...może wcześniej byli inni. Ale teraz są perfekt.

Jestem zadowolony. A Pani w biurze? Bardzo miła osoba. Pożartować można.
      Doradzi. Nie jak ktoś kto wciska produkt. Prawdziwe rady i ukierunkowanie na
      korzyść klienta.

Pozdrawiam przyszłych sąsiadów mieszkających w budynku z Etapu II.
      • Gość: Sławek z Kotowa Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 21:48
        Ja mam te wszystkie wieśniacze posty w nosie ,ja mam od szefa
        Sylwestra w Sheratonie
        To mówiłem ja Sołtys II kategorii
      • Gość: Tomcio Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 19:32
        Oj Kreizel, coś mi tutaj działem marketingu Forbudu zajechało ;) to co
        wymieniasz to już standard u deweloperów ale roczne gwarancje to lipa! Już w
        ubiegłym roku tutej.pl robił ranking deweloperów i większość z nich dawała 3
        lata gwarancji (w tym wymieniony przez Ciebie Nickel;)
        • Gość: 70 Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.08, 21:11
          Easy, proszę spojrzeć w dzisiejsze ogłoszenia w budowalnej
          Koszernej. Pełno promocji "developerków", na razie z pewną taką
          nieśmiałością, ale za kwartał będą za pół darmo ... ale u syndyka!
          • kreizel Re: Opinie o FORBUD development!!! 12.01.08, 14:06
            Marzenia kolesia którego nie stać na zakup i z powodu tego sfrustrowany prawi
            czarnowidztwo. A to się nie stanie koleś.
    • Gość: gość@ Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.08, 15:19
      mam pytanie do mieszkajacych???już-bo nie wiem-ludzi którzy kupili
      mieszkania w 1 etapie? jak wam się mieszka? jakich macie dostawców
      jeśli chodzi o Tv, zasieg telefonii, jakie są ceny jeśli chodzi o
      ogrzewanie itp-a moze ktoś kto kupił w 2 etapie wie, jak tam budowa
      idzie?piszcie co wiecie-i te dobre i te złe rzeczy, pozdrawiam-a
      moze ktoś by założył Forum albo stronke dla Cyprysowej? i można by
      wrzucac zdjecia?
      • ivorypl Re: Opinie o FORBUD development!!! 04.02.08, 10:17
        Witaj :)
        Mieszkających to chyba jeszcze nie ma... :) Chyba że ktoś w 4 tygodnie
        wyremontował sobie całe mieszkanie i już się wprowadził.
        Jeśli chodzi o szczegóły o które pytasz to jeszcze nic nie ma - przynajmniej nic
        mi nie wiadomo. Za tydzień będzie pierwsze spotkanie mieszkańców z zarządcą
        wybraną przez Forbud i pewnie dowiemy się szczegółów. Rachunek za prąd, gaz i
        wodę jeszcze żaden nie przyszedł, ale i tak pierwsze będzie wystawiał Forbud.
        Dopiero po przeniesieniu prawa własności (podobno ma to być marzec) będziemy
        mogli sami podpisywać umowy z gazownią i elektryką. Na razie nie ma też
        załatwionego wywozu śmieci, ani sprzątania. Klatka schodowa w pierwszym tygodniu
        wyglądała super, ale teraz "trochę" się zabrudziła (normalna rzecz spowodowana
        remontem mieszkań).
        Pierwsze wrażenia: Bardzo się podoba. Wykończone jest dobrze i estetyka na
        zewnątrz jak i wewnątrz na bardzo wysokim poziomie. Piec gazowy działa cicho i
        (odpukać) bezawaryjnie. Mieszkanie szybko się nagrzewa a temperatura trzyma
        długo. Zamontowany na ścianie regulator temepratury jest odlotową sprawą.
        Ustawiasz jedną temperaturę i już cię nic więcej nie obchodzi. Minusem i sprawą
        do poprawienia są videodomofony, które nie działają tak jak należy(czytaj w
        ogóle nie działają). Ale tym na razie to i tak chyba nikt się nie przejmuje. Ale
        z czasem jednak Forbud będzie musiał to naprawić. Jeśli chodzi o kąty ścian,
        poziom podłogi, parapety i okna to wszystko jest bez zarzutu (przynajmniej w
        moim mieszkaniu:). Grzyby na razie też się na ścianach nie robią :)) Pękają
        trochę płyty na suficie (mieszkanie chodzi jeszcze) ale to normalna rzecz i do
        zaakceptowania, szczególnie w pierwszym roku nowych budowli.
        Jesli chodzi o moje odczucia to najwiekszy minus mieszkań w Rokietnicy są ...
        drogi. Dojechać w obecną pogodę do swojego mieszkania to nielada wyczyn. Wydaje
        mi się, że jak wszyscy mieszkańcy odbiorą mieszkania przy ul. Brzozowej to
        będziemy "molestować" urząd gminy o lepszą nawierzchnie drogową... :)
        Ale jeśli jedynym minusem mieszkań ma być droga to przeżyję...

Z chęcią przeczytam opinie i wrażenia innych sąsiadów.
        • Gość: qman Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: 213.17.149.* 04.02.08, 15:26
          Witam,

Kupiłem mieszkanie w pierwszym etapie i mam kilka pytań:

1. Skąd kolega ma informacje na temat pierwszego spotkania mieszkańców z
          zarządcą? Ja do chwili obecnej nie dostałem żadnej informacji na ten temat i nie
          wiem kiedy dostane swoje mieszkanie.

2. Czy były juz pierwsze odbiory? Kazdy telefon do Forbudu konczy sie tylko
          informacja ze wkrótce bo sprawy papierkowe i urzędowe.

Pozdrawiam
          Michał
          • ivorypl Re: Opinie o FORBUD development!!! 04.02.08, 15:56
            Etap pierwszy (ul. Brzozowa) to trzy budynki oddawane sukcesywnie, tzn. najpierw
            budynek 1, potem budynek 2, a na końcu budynek 3. Budynek pierwszy miał odbiór
            na początku stycznia. Kiedy będą odbiory następnych budynków to nie wiem. Ale to
            prawda że są opóźnienia w tym względzie. Nasz budynek 1 miał być oddany
            listopad/grudzień a był w styczniu...
            Z tego co pisałeś to wnioskuję, że kupiłeś mieszkanie w budynku 2 lub 3 a więc
            jeszcze odbiorów nie było.
            Pozdrawiam
            • Gość: qman Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 04.02.08, 16:53
              Miałbym jeszcze kilka pytań, ale aby nie zaśmiecać forum podam maila dzięki
              któremu wymienimy opinie i zapytania. Mam nadzieje że to nie będzie problem. Mój
              mail: qman@poczta.onet.pl

pozdrawiam
              Michał
            • Gość: mezo Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 14:03
              Witam!
              Poszukuję informacji o mieszkaniach na osiedlu Parkowym,
              wybudowanych przez Forbud. Wiem, że te z I etapu zostały już oddane
              do urzytku, my odbieramy swoje na koniec maja (o ile wszystko
              pójdzie zgodnie z obiecankami Forbudu). Troche jesteśmy zawiedzeni
              tym co kupiliśmy i coraz częściej zastanawiamy się nad sprzedarzą.
              Czy możecie proszę napisac jak się mieszka, czy macie jakieś
              problemy budowlane, jakie są koszty utrzymania, jak sie sprawdza
              administracja, ...czy nie żałujecie??
              • Gość: tito Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.centertel.pl 08.04.08, 20:25
                Nie kupiliście czasami mieszkania poddaszowego?? Jeżeli tak chętnie
                wymienię kilka cennych uwag z mojego niezadowolenia
                • Gość: annalaus Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.eastwest.com.pl 08.04.08, 21:09
                  Witam,

my również kupiliśmy mieszkanie na poddaszu jednak nie dołączymy do
                  grona niezadowolonych - przynajmniej na razie. Udało nam się
                  zwiedzić nasze lokum i jesteśmy nastawieni pozytywnie. Chętnie
                  poznamy natomiast uwagi przyszłych sąsiadów.
                  • Gość: tito Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.centertel.pl 09.04.08, 11:48
                    annalaus chetnie wymienie z Toba pewne uwagi co do mieszkan
                    poddaszowych, podaj jakis kontakt pozdrawiam, sasiad. mtito@op.pl
                    • Gość: annalaus Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.08, 12:25
                      OK - annalaus@onet.eu
                      Pozdrawiam
                      • Gość: gość co zwykle:) Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 11:32
                        byłam i oglądałam moje mieszkanie:)-budynki z1 etapu wyglądają świetnie, nie
                        wiem jak w srodku-umówiłam się na oglądanie mojego, pojechałam i ...jest OK-tak
                        sobie wyobrażałam, uwzględniono moje poprawki, posadzka wylana więc można było
                        chodzić, balkonik fajny, mam nadzieję, ze nie będzie takich "poslizgów" jak w 1
                        etapie-słyszałam, ze jakies problemy z przyłączeniem gazu???mam wrazenie
                        zemieszkaie jest mniejsze niż wilekość zadeklarowana na umowie, ale to pewnie
                        wina skosów:):):) ale i tak mi się podoba oby w praktyce okzało sie byc warte
                        mojego zadowolenia-pozdrawiam wszystkich sąsiadów:)na Cyprysowej!!!oby tam był
                        zasięg internetowy:)
    • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 17:49
      no i co? ktoś ma jakies wieści o odbiorze mieszkania Rokietnica II etap?
      hehe-nieładnie nieładnie. Przydałaby się chociaż jakas informacja od dewelopera,
      co jest z budowa bo zgodnie z umową ma być wybudowane do końca maja-a termin
      odbioru ma być w grudniu????Wybudowanie nie jest tożsame z odbiorem ale jeśli
      ktoś chce uchodzić za słownego to niech się zachowuje odpowiednio-żądamy
      informacji!!!!!
      • Gość: JO Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.08, 19:38
        TAAAA
        Wielka sciema,połowa czerwca a dzis usłyszałam ze koniec
        lipca,skandal moze ktos tam sie w koncu zabieze za prace bo raty za
        mieszkanie to pierwsi wołaja.Pozdrawiam i moze w tym roku zamieszkamy
        • Gość: annalaus Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.eastwest.com.pl 13.06.08, 21:26
          Witam,

proponuję doczytać umowę:
          par.13 pkt.1:
          "Przeniesienie prawa własności gruntu i prawa własności lokalu
          strony ustanowią w termnie najpóźniej 90 dni po zakończeniu
          inwestycji". Nie wiem jak dla Was, ale dla mnie jest to równoznaczne
          z określeniem terminu odbioru - w ciągu 90 dni po zakończeniu
          inwestycji.
          Pozdrawiam
          • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 13:44
            czytałam umowę i o 90 dniach apmietam ale to daje ze tak powiem maksymalny
            termin-przecież może być tez wcześniej?poza tym dzis byłam odwiedzić
            budowe-siedzi pan ochroniarz i pilnuje a domek się suszy-okienka pootwierane, na
            dole sklepy też łącznie z złączonymi tam wiatrakami. Na budynku powieszona nazwa
            ulicy i kilka logo firmy(chyba na kazdym rogu hihi) Byłam na sąsiedniej budowie
            forbudu tj na I etapie i rozmawiałąm z jednym panem-dobrze im sie tam mieszka,
            stwierdziła, ze jako mieszkańcy są b. zgrani. Zdziwiło mnie to, ze praktycznie
            wszystkie miejsca parkingowe są wolne, samochody parkują dookoła, a słupki
            zastawiają miejsca-z tego co pamiętam, MOZNA było kupić miejsce parkingowe za
            ok. 10 tys, i wtedy miało się gwarancję, ze masz swój "słupek" i nikt tam ci
            nie zaparkuje-a tu dziwnie-jak nie kupisz to w ogóle nie parkujesz? Myślałam, ze
            wtedy będzie na zasadzie-kto pierwszy zaparkuje ten jest w danym dniu-Pan mi
            powiedział, ze zeszli już na 4 tysiące za miejsce...wszyscy sa zgrani i nie
            kupią miejsc z wyjątkiem tych 3 rodzin które już zakupiły.Dziwne mi się to
            wydaje bo wielkość tych miejsc jest zastanawiająca przy większym samochodzie nie
            zaparkujesz bo się i tak nie zmieścisz. Ogólnie to annalus doczytałam umowę jak
            większość, chodzi mi o konkrety. Poza tym może należałoby się powymieniać
            informacjami? tj kto co wie? jaka kablówka będzie? u nas na 2 etapie ma być 5 zł
            za m. kwadratowy za zarządzanie-1 etap wywalczył sobie 2 zł na 1 zebraniu wzięli
            sprawy w swoje ręce jako wspólnota.Pozdrawiwm wszytskich
            • Gość: annalaus Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.eastwest.com.pl 15.06.08, 17:30
              Witam,
              co do doczytania umowy - zmylił mnie ten grudzień. Jakby nie było 90
              dni od końca maja daje maksymalnie koniec sierpnia. Ale nieważne.
              Co do wymienienia się informacjami - popieram. My byliśmy w
              Rokietnicy w sobotę przed południem i udało nam się wejść do środka.
              W mieszkaniu wisi już piec, zainstalowane są włączniki do światła i
              kontakty, jest czujnik temperatury, całkiem solidne drzwi wejściowe
              i ładnie na biało pomalowane ściany. Drzwi wejściowe we wszystkich
              mieszkaniach zostały wymienione - poprzednie miały inny kolor i były
              mniej solidne. Wnętrza są wietrzone i suszone, podonie jak komórki
              lokatorskie - stała w nich maszyna do pochłaniania wilgoci.
              A co do odbioru - dowiedzieliśmy się od kierownika budowy że na
              koniec maja budowa została zgłoszona do nadzoru budowlanego i teraz
              czekają na odbiór. Jego zdaniem powinniśmy dostać klucze na koniec
              czerwca, ale wszystko tak na prawdę zależy od tego, jak nadzór
              uwinie się z odbiorem.
              Miejmy nadzieję że u nas też uda się stworzyć zgraną wspólnotę i
              weźmiemy sprawy w swoje ręce.
              Pozdrawiam

• Gość: JO Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:57
                Tak ten koniec lipca to ma byc wersja urzedowa,bo ciezko powiedziec
                jak sie spreza.Mam nadzieje,ze i nasza Cyprysowa bedzie
                zgrana.Pozdrawiam i mam nadzieje ze do szybkiego zobaczenia ;]
            • Gość: mieszk. Cyprysowej Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.08, 12:02
              Witam serdecznie wszystkich przyszłych mieszkańców Cyprysowej,
              Osobiście jestem w stałym kontakcie z forbudem - w dniu wczorajszym
              zostały wysłane pisma do mieszkańców że odbiory rozpoczną się
              najwcześniej po 3 tyg. lipca - szkoda że to wszystko tak długo trwa
              ale tłumaczą to papierkowymi sprawami - bhp, straż, starostwo itp.
              Rozumiem że to wszystko tyle trwa bo urzędasy mają czas ale moje
              pytanie: CZY NAPRAWDĘ NIE BYŁO MOŻNA ZAŁATWIAĆ TYCH SPRAW
              WCZEŚNIEJ????? Kierownik budowy poinformował mnie że generalnie oni
              mają już wszystko zakończone. Prądy już są - gaz będzie już
              zakończony w tym tygodniu - także oni już kończą prace.
              Co do spraw opłat to szczerze mówiąc również liczę że stanowczo
              zaprotestujemy przeciwko 5 zł za mkw. to dużo i musimy koniecznie
              zejść z ceny tak jak mieszkańcy I etapu!!!!
              Liczę na miłą sąsiedzką atmosferę - w końcu to takie miłe spokojne
              miejsce....myślę że nam wszystkim będzie mieszkało się SUPER!!!
              Jeśli chodzi o miejsca parkingowe to my jedno kupiliśmy ale w
              związku z tym że mamy dwa samochodu to drugim będziemy zmuszeni
              parkować gdzieś obok bloku - ale to raczej nie problem. Również
              widziałam że miejsca przy blokach z I etapu są dość małe mam
              nadzieję że u nas nie popełnią tego błędu - bo potem jeden drugiemu
              będezie niepotrzebnie drzwi obijał....
              Kochani do zobaczenia mam nadzieję już wrzesnień/październik - liczę
              że juz w tym czasie będziemy tam mieszkać :) No i napewno na
              zebraniu naszej wspólnoty :) się zobaczymy
              Piszcie wymieniejmy się cennymi informacjami to ważne POZDRAWIAMY
              mieszkańcy klatki 3 piętro 2 :)))
              • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.08, 19:19
                pismo do mnie doszło do mnie dzisiaj że klucze -przewidywany termin na 3 dekadę
                lipca-dobre i to. Pozdrawiam-w sumie nie wiem w której klatce jestem? 1 albo 4
                bo z boli ale tez drugie piętro czyli strychowe-boże jak ja mam kuchnię pod
                skosami zrobic????jakby ktoś miał namiary na dobrym robiących pod wymiar -prosze
                o podanie:)pozdrawiam Cyprysową
                • Gość: mieszk.ul.Cyprysow Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.08, 07:31
                  Jeśli chodzi o kuchnie to polecam Art Stol www.artstol.com.pl tel.
                  061 868 2754 lub kom 500 020 952 robią solidnie, w miarę tanio i
                  mają piękne meble kuchenne :) z terminem za jakies 2-3 miesiące też
                  nie powinno byc problemu :)
                  a ja z kolei mam problem z płytkarzem - bo miał przyjść pod koniec
                  lipca - ale połamał sobie coś i nici....nie przyjdzie - ma ktoś
                  namiar na w mairę tanich i dobrze robiących płytkarzy?
                  Klatki liczone są od prawej strony - stojąc na przeciw bloku....więc
                  ja mieszkam w 3 od prawej....Pozdrawiam wszystkich mieszkańców
                  osiedla parkowego :)a jak tam mieszkańcy Brzozowej??? podzielcie się
                  wrażeniami!
                  • Gość: zalesiu Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.mikronika.com.pl 26.06.08, 12:41
                    Napisz na maila to podam ci telefoniczne namiary do moich płytkarzy. U mnie parę
                    tygodni temu robili za 40zł/m2.
                    zalesiu(malpka)o2.pl
                    • Gość: JO Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.08, 11:33
                      Witam !
                      Własnie dzwoniłam do developera i dowiedziałam sie ze wtorek,środe
                      mamy spodziewac sie telefonu i daty odbioru mieszkan ;]Pozdrawiam
                      • Gość: MB-mieszk.ul.cypr. Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.08, 10:13
                        potwierdzam informację :) jeszcze w tym tygodniu będą umawiane
                        odbiory mieszkań ponieważ wczorajszy odbiór techniczny budynku
                        przebiegł pozytywnie ;)
                        PS. czy macie miejsca parkingowe wykupione?
                        do zobaczenia juz niedługo :D
                        • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.08, 18:30
                          faktycznie zadzwonili odbiór w przyszłym tygodniu dam znać jak posżło:)ale
                          fajnie:):)w końcu
                          • Gość: MB-mieszk.ul.Cypry Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.08, 10:34
                            No i po odbiorze :))))HURA nareszcie :D
                            wszystko poszło bardzo sprawnie - Forbud zatrudnia ludzi na
                            poziomie. Wszystko cierpliwie wytłumaczyli. Liczniki spisane no
                            teraz trzeba je przepisać. Odbiór trwał jakąś godzinkę.Teraz czekam
                            z niecierpliwością na pierwsze spotkanie naszej wspólnoty :)
                            No i piszcie jak Wam poszedł odbiór. moje mieszkanie mieści się w
                            klatce C - czy ktoś jeszcze w tej klatce odebrał??? Pozdrawiam
                            gorąco przyszłych sąsiadów :)))
                • gazetapoznan111 Re: Opinie o FORBUD development!!! 06.02.09, 14:29
                  Nie polecam kontaktu z Panią Siwek i całą firmą. Zastanów sie przed
                  zakupem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a jesli rozmawiasz o zakupie, nagrywaj rozmowy !
                  • Gość: yyy Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 15.04.09, 15:58
                    to ta stara ?
        • Gość: anna Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.08, 16:48
          Witam serdecznie wszystkich mieszkańców os.parkowego w Rokietnicy. Zamierzam kupić na tym osiedlu mieszkanie,ale zanim to uczynię chciałabym się dowiedzieć jak zostały rozwiązane problemy z którymi Państwo się borykaliście np: 1)czy dało się wynegocjować cenę czynszu? 2)czy rozwiązano i w jaki sposób problem miejsc parkingowych 3)co z drogami dojazdowymi do posesji (wewnątrz osiedla):(:(:(:( 4)Proszę o wszelkie pozytywne i negatywne opinie na temat mieszkania na w/w osiedlu. Z góry wszystkim dziękuję i pozdrawiam .
          • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 15:22
            wiesz anna-właśnie przyszło pisemko ze na dzień chyba 19 sierpnia będzie
            zebranie-oczywiście apeluję o liczne stawiennictwo-celem dalszych uzgodnień.
            Wtedy pewnie okaże się jakie sa propozycje Forbudu i jak bardzo się rozmijamy w
            oczekiwaniach-w każdym razie Forum zostanie poinformowane:)
            PS drogi dojazdowe sa "wspólne" bo obok domu sa inne liczne małe domeczki i
            wiesz-jak coś jest wspólne penie gminne to jest niczyje:)
            • Gość: gośc co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.08, 19:57
              no i po pierwszym zebraniu-w sumie gdyby nie sąsiedzi to by nie
              warto było jechac-to akurat był jedyny dobry punkt programu. poza
              tym ogólnie jestem zestresowana-ogólne zacieki po ostatnich
              deszczach a z tego co wiem to nie tylko u mnie ale an mieszkaniach
              poddaszowych w wielu miejscach-NIE DO POMYSLENIA!!!licze że Forbud
              teraz będzie zapier..niczać i to poprawiac na dobre zeby po
              następnych deszczach nic juz nie było.pytanko czy weja TYLKO na dach
              i uszczelnią czy łaskawie wejda pod dach i wymienia poszycie żeby
              nie gniło. I wiecie co???drugi raz bym nie kupiła, sorry może mi to
              rozgoryczenie minie ale teraz jestem zla. I tyle. Zeby to było na
              poddaszach ok wina dachu itp. ale żeby woda podsiąkala na
              parterze??? żeby rura poszła na pietrze i zlała parter? KPINY. I
              tyle.
              • Gość: mezo Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 12:38
                no niestety, my mamy też mieszkanie poddaszowe i ten sam problem, na
                kominie już wyszła wilgoc - dobrze, że jeszcze przed malowaniem.
                Oczywieście od razu to zgłosiliśy a forbud podobno już się tym
                zajął - zobaczymy co wyjdzie po kolejnych deszczach. U naszego
                sąsiada pękają podłogi i ściany, nam też, ale martwi nas też
                odpadający od ścian tynk przy malowaniu, nie macie z tym problemu?
                Wogóle to mam wrażenie, że ktoś odwalił tutaj fuszerkę. Dajcie znac
                jak to wygląda u was i kiedy się wprowadzacie. Może jakieś spotkanie
                integracyjne? :-) pozdrawiam
                • Gość: lokator Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.08, 20:46
                  majne libe damen majne libe heren end bojs end gerls chlopcy i
                  dziewczyny

po raz 1szy na zywo w internecie !!!

www.cyprysowa2rokietnica.fora.pl/
                  zapraszam !
                  do rejestracji i do wymiany pogladow

pozdro
                  • Gość: gość co zwykle Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:23
                    widać że prace ruszyły pełna parą-niektórzy maja nawet już anteny satelitarne na
                    balkonikach i pozakładane rolety w oknach-czyżby już ktoś mieskzał na
                    stałe?wczoraj byłam w domu oczywiście przyjechały graty-wychodze na korytarz a
                    tu slicznie pachnie-tak ładnie oani posprzatała klatke schodową!!!no i dach nie
                    przecieka-nic nowego jeszcze /już się nie pojawiło:)napiszczie ludziska kto wam
                    zkaładał te rolety zewnętrzne w oknach:)jesli możecie to z cena-pozdrowienia dla
                    Cyprysowców:)
                    • Gość: gość co zwylke Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.08, 11:41
                      a-jak ktoś może mi pomóc?wiem ze przy kupnie na rynku pierowtnym opłaty układają sie lekko inaczej niż przy wtórnym-ale znajduję tylko kalkulatory opłat na ten drugi wariant-ile wynosić będzie opłata za mieszkanie jak u nas za ok. 200tys????help:)
                      • Gość: MB Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.08, 13:02
                        Pytasz o notariusza? jesli tak to przy tej cenie za mieszkanie okolo
                        2000 zl!!!
                        my jestesmy juz umowioni do notariusza :)
                        tak faktycznie klatki wygladaja juz lepiej no i trawke przed blokiem
                        skosili - szkoda tyklo ze ta z drugiej strony bloku jest w takim
                        nieladzie:(((
                        rowniez przylaczam sie do pytanka o rolety bo tez bede chciala
                        zakladac w okienkach
                        pozdrawiam cyprysowców :)))
                        • Gość: gosc Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.icpnet.pl 15.04.09, 15:56
                          nie polecam tej firmy !!!!
                          • Gość: gosia Re: uwaga uwaga uwaga ! IP: *.netia.pl 16.04.09, 12:28
                            uwaga na Irene Siwek - okłamuje klinetów
    • Gość: kkarinka Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.centertel.pl 09.10.08, 19:38
      Ja kupilam mieszkanie w Rokietnicy moim zdaniem firma forbud jest
      bardzo dobra i rzetelna firma developerska .Mieszkania w rokietnicy
      na osiedlu parkowym sa stosunkowo tanie metr jest po 4000 tys w
      poznaniu placi sie za metr od 6000 tys w gore . Jest to spokojne
      osiedle ludzie zaczynaja sie tam wprowadzac musza zrobic droge ,
      beda tam sklepy wszystko co jest potrzebne . Jestem badzo zadowolona
      z tego mieszkania i polecam firme forbud
      • Gość: klient Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.echostar.pl 15.10.08, 21:56
        bla bla bla. kiepska reklama pracownika Forbud-u
        • Gość: Radek Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 10:37
          Nie polecam tej firmy. Są nieuczciwi !!! Po trupach do celu...
          • Gość: j Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.echostar.pl 03.03.09, 18:45
            A ja nie moge nic powiedziec,wiadomo jak zawsze sa jakies sytuacje w
            koncu to jest nieruchomosc mamy w miare ok zarzadce wiec jakos
            działamy.pzdr
          • gazetapoznan111 Re: Opinie o FORBUD development!!! 18.03.09, 19:06
            Potwierdzam po trupach do celu .....
            Nie kupujcie w tej firmie, w Poznianu są naprawde lepsze
            • Gość: rozczarowany Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:44
              powiem tak: kupiliśmy mieszkanie na Cyprysowej w budynku
              wieloklatkowym-zainteresowani wiedzą jaki-nie wiem z góry zaznacza\m jak
              wybudowane są bloki "kosteczki" przy Lipowej-mam nadzieję że jak następnym razem
              kiedyś mi przyjdzie do głowy głupi pomysł to mnie zona stuknie w łeb-PO CO
              KUPILIŚMY MIESZKANIE NA PODDASZU!!!!zimno jak cholera, piec buzuje zeby nadgonić
              różnicę temperatur-jak jest taka wichura jak były ostatnio to wiatr wieje nawet
              przez dziurki w kontaktach-TAK TAK brzmi może nieprawdopodobnie? szczeliny ,
              szpary przy scianach skośnych a podłoga -leci zimno, ale to jeszcze można jakoś
              zrobić, uszczelinić na etapie poczatkowym, sciany w ogóle sa baaardzo zimne bo
              to nie jest ściana kolankowa, nie ma tam cegiełki od podnóża ściany-a przez
              przewód kominowy jak wieje????gdyby nie strach ze sie zaczadzę bo mam piec to
              bym, je zatkał-kurde tak się wpuścić w maliny. BEZNADZIEJA to mieszkanie a ja
              głupi dureń.
              Jakby Forbud chciał odkupić to jestem chętny, bo dopłacam do tego interesu. I
              szczerze -odradzam poddaszowe a co do innych to sie nie wypowiem.
              • Gość: lib_poznan_net Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.netia.pl 27.03.09, 14:12
                He he Pani Siwek to chyba w łape dostaje od PKO bo wszystkich
                usilnie namawia na kredyty w PKO. Sami maja tam konto i kredyt to
                sie podlizuja a i troche z prowizji wpadnie.
                • Gość: Mariusz Kozak Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.icpnet.pl 27.03.09, 15:25
                  Macie racje, mnie tez Siwek na kredyt w PKO namawiala i to jak
                  nachalnie. Jak jej powiedzialem ze mam lepszą propozycje to odparła
                  ze to nie mozliwe bo PKO jest najlepsze. Co za baba! Kto ją tam
                  zatrudnił ?
                  Najbardziej zawodzi w tej firmie to co najwazniejsze, czyli obsługa
                  klinta. Mają wszystko w d..... .

• Gość: Ania Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.04.09, 10:21
                    Bardzo nieprofesjonalna firma nie dba o klienta ;(
                    • Gość: Anna I. Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne IP: *.icpnet.pl 18.04.09, 12:33
                      uwaga: mają problemy z odbiorami, mieli oddac budynek w lutym i do
                      dzis nie moga zalatwic odbiorów. Dot. budynku na wawrzyniaka.
                      • bogulo2 Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne 30.04.09, 09:41
                        No własnie widzę, że mają promocję. Ciekawi mnie ile z tych mieszkań
                        niby sprzedanych jest sprzedanych w kredycie 10/90 itp. Ile tak
                        naprawde będzie sprzedanych :)

Poczekamy zobaczymy...ile płacht zawiśnie na wawrzyniaka
                        • Gość: jo Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne IP: *.echostar.pl 12.05.09, 19:34
                          Ludzie nie kupujcie mieszkań.Forbud wielka sciema tylko kase
                          sciagniac i kombinowac!!!
                          • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne IP: *.echostar.pl 29.06.09, 14:59
                            no i dzis po prostu -bez komentarza. Obok okna balkonowego odkryłam
                            ognisko grzyba. Jasna cholera. Mieszkanie odebrano rok temu. Niby
                            wyglada że jest dobrze uszczelnione , balkon pokryty gresem-a jednak
                            coś podsiąka. W dodatku ostatnio jest bardzo fajny pan z ekipy
                            sprzątającej-widziałam jak zawzięcie szorował grzyba na korytarzu na
                            wejsciu- i powiedziałam do męża ze dobrze że u nas nie ma...no to
                            mam!
                      • Gość: gość Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne IP: *.komster.pl 15.03.10, 10:28
                        totalny bankrut zero odbiorów zero płatności w biedrusku wyrzucono go z budowy
                        • Gość: na czasie Re: Opinie o FORBUD development!!! - negatywne IP: *.hstl5.put.poznan.pl 18.03.10, 18:36
                          pewnie pan instalator kolega wojta z biedruska sieje znowu
                          nieprawde.. smieszny pan i zalosny;]
                  • Gość: klient Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:29
                    Ale i tak jest najlepsza ich pani ,, dyrektor" w leginsach i za
                    krótkiej spódniczce...
                    • Gość: kasia Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.09, 21:31
                      Mieszkam w Rokietnicy i jestem zadowolona, zawsze są jakieś
                      zastrzeżenia, ale na pewno nnie jest tak żle jak piszą tutaj
                      niektórzy...
                    • Gość: rah Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.echostar.pl 10.10.09, 11:15
                      a ja specjalnie nie placze
                      bo zdaje sobie sprawe ze sa developerzy ktorzy odwalaja wieksza
                      maniane

gorzej z sasiadami
                      tymi co napieprzaja remonty w niedziele ! (nie wazne czy ktos
                      religijny czy nie ale chodzi o przyzwoitosc - ludzie by chcieli
                      chociaz 1 dzien w tygodniu odpoczac a inni maja to w dupie)

wiadomo ze ten kto mieszka wyzej nie slyszy jak sie zachowuje a
                      slyszy to ten kto mieszka pod nim - bachory skacza rzucaja na ziemie
                      przedmioty a parterowcy to slysza - jak nie dajecie sobie rady to
                      wezwijcie nianie z tvnu zeby na parterze tez sie dalo mieszkac

wszyscy gadaja ze balagan na trawie itp. a dzieciaki min. slynnego
                      prezesa wspolnoty jezdza po tej trawie na rowerach a psy sraja gdzie
                      sie da

juz nie wspomne o tym baranie z domku ktory wystawil blokade na
                      ulicy i parkowac sie nie da

takze spojrzcie bardziej tez na siebie jak zaczynacie krytykowac i
                      jak nasze zachowanie wplywa na nasze otoczenie

btw
                      przyblizy ktos co bylo na zebraniu wspolnoty w koncowce sierpnia ?
                      moze jakies forum ala forum kalinowego bysmy zalozyli

• Gość: gosc co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.echostar.pl 17.10.09, 11:50
                        w koncu ktos coś mądrego napisał-jeżeli chodzi o dzieciaki na rowerach to fakt
                        jeżdżą między zaparkowanymi samochodami, aż strach będzie jak zarysują-ciekawe
                        potem kto za to zapłaci? my już rysy znaleźlismy przez cały bok- ale za rękę nie
                        złapaliśmy. Stad apel do rodziców żeby uczulić na to dzieci. poza tym fakt z
                        tymi remontami ale myslę że na to aby wszyscy się rozgościli na dobre to
                        potrzeba nam jeszcze czasu-stąd musimy być bardziej tolerancyjni dla siebie:). z
                        czasem sie to unormuje-jak by ktoś umiał to fajnie byłoby mieć swoje forum żeby
                        tego nie zaśmiecać-jak umiecie założyć to by było ok. pozdrowienia dla cyprysowców
                        • Gość: mieszkaniec Re: Opinie o forbud development!!! FORUM IP: *.echostar.pl 19.10.09, 17:06
                          www.cyprysowa8.e-fora.pl/index.php
                          tyle mi sie udalo
                          jesli sie przyjmie to oddam w rece kogos kto potrafi to obrobic
                          wizualnie

podaj dalej

• Gość: e Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.09, 15:18
        Chyba jeste śmy sąsiadkami, z tym, że ja żyje w innych realiach, bo o forbudzie
        nie powiem dobrego słowa. Mam grzyb w kuchni i od roku sie nie moge doprosic o
        usuniecie go z kuchni nie mowiac o tym iz woda stoi mi na ballkonie i
        przedostaje sie do mieszkan:(

Ale może Pani mowi o innym forbudzie, badz jest Pani jedyna osobą zaqdowoloną z
        developera
        • Gość: gość co zwykle Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: 213.156.123.* 11.08.09, 18:59
          nie bardzo wiem, do kogo lub do czego odnosi się post do zadowolonej
          sąsaidki bo jakoś nie zauważyłam tu nikogo zadowolonego z wyjątkiem
          kiepskiej próby reklamy -jakby żywcem wyciętej z gadki
          sprzedających. A czy w przypadku "niezadowolonych" lub wręcz
          pokzrywdzonych nie powinno być czegoś atkiego jak:
          -przegląg pogwarancyjny
          -rękojmia?
          od chwili kiedy stwierdzi się wadę ma się chyba rok na jej zgłoszenie
          A taka uwaga do sąsiadów: czy nie uważacie za kzrywdzący zapis w
          umoiwe notarialnej jaki wystosowano-nie mówiniono nam o tym
          wcześniej -a w momencie podpisywania u notariusza już kredycik
          leciał, kto by to odkręcał>>>mianowicie chodzi mi o zapis co do [b]
          NIEODWOŁALNE PEŁNOMOCNICTWO -korzystania z miejsc
          parkingowych. Przypominam ze dopóki Formud nie sprzeda wszystkich
          miejsc, pełnomocnictow wygasa tylko w momencie ustalenia sposobu
          korzystania z tej nieruchomości wspólnej. Moze w końcu warto ich
          przycisnąć, bo jakoś nie widze zeby korzystano z wszytskich miejsc
          postojowych, mimo zbycia lokali użytkowych a niby do kazdego miały
          byc przypisane 2 miesjca_KPINY> zabezpieczyli się tak po
          doświdzceniu z ul. Brzozową gdzie po roku mieszkańcu barzdo mądrze
          nawiasem mówiąc pokazali im środkowy palec:)i zdjęli słupki a potem
          dogadali sie co do parkowania. i juz. Jeżeli jest między nami radca
          prawny lub ktoś ma takiego znajomwego to można ten temat napocząć. I
          proszę pracowników Forbudu-nie piszcie tu, to od razu widać.
    • Gość: wujek dobra rada Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: 95.108.9.* 04.07.09, 18:09
      jezeli nie chcecie stracic pieniedzy w mieszkanie swoich marzeń radze poszukac
      naprawde innego developera. Forbud ma wykorzystane limity w prawie we wszystkich
      hutrowniach budowlanych, podwykonawcom nie płaci a jak płaci to po 3-5tys gdzie
      zalega po 200-300 tys. Jezeli czlowiek dzwoni do Księgowości w sprawie
      dowiedzenia się terminu spłaty który upłyną to zostaje wysmiany i opie...ny ze
      jak mam czelność zadzwonic skoro dopiero uplynęlo 30dni od dnia zapłaty skoro
      oni jeszcze nie zapłacili firmom innym ktore czekają juz 90 dni.Taka jest prawda
      o firmie Forbud.
      • Gość: alex Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: 195.116.120.* 18.08.09, 10:58
        potwierdzam, szukajcie gdzie indziej, a forbud omijać !!!
    • Gość: iwonnkka Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: 85.82.29.* 14.09.09, 04:49
      witam w tamtym roku kupilam mieszkanie od forbud development bylam tak bardzo niezadowolona z tego mieszkania , ze sprzedalam je w tym roku i ostrzegam wszystkich ludzi przed ta firma zwykli , zwykli i jeszcze raz powiem zwykli kombinatorzy !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: wera Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.09, 20:09

zgadzam się : obsługa fatalna!!!!

• Gość: andzrzej Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 22:42
        po poznaniu mówi się że dobrzy wykonawcy od nich odeszli nie płacą za wykonane usługi
        • Gość: slim Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.173.16.217.tesatnet.pl 16.03.10, 15:39
          nigdy nie mieli dobrych podwykonawców
    • Gość: tlok A Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 21:07
      Całe te opinie o firmie są mocno przesadzone!!!
      Jest dopiero wrzesień a ja już dostałem kasę za czerwiec w pełnej kwocie !!!

Pozdrowienia z Wysp Bahama ,gdzie spędzam coroczne 3-tygodniowe wakacje z rodziną !

Pozdrowienia Andrzej
      • Gość: wierzyciel Re: Opinie o FORBUD development!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.11, 11:00
        niestety to prawda co pisza inni jesli chodzi o solidnosc inwestora - nie placi podwykonawcom, a komornik nie ma czego zajac - na koncie pusto, zadnych sensownych ruchomosci, nieruchomosci raczej brak - jedno mieszkanie wspolne z zona w Rokietnicy i tyle... bankrut, omijac szerokim lukiem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka