16ka 02.04.07, 14:27 Czy rzeczywiście chcemy, żeby na Placu JP II, czyli naszym Starym Rynku, stanęły budki z piwem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgierzak Re: Budki na placu 02.04.07, 16:24 pewnie, byle zimne i nie chrzczone, najlepiej z lokalnego minibrowaru, WC za darmo i niedroga zagrycha... razem do kupy "Weißes Bier und weiße Wurst" z bułeczką i musztardą za 5zł - hehe - turyści by się wreszcie w Zgierzu pojawili. Odpowiedz Link Zgłoś
ropuche Re: Budki na placu 02.04.07, 21:57 Budki na palcu OK, ale chyba nie aż tak skrajnie nastawione na piwo i ważne jest to jaką nazwę plac nosi. Droga do kościoła farnego, a tu WC, browar i zagrycha, może i marycha. Wierni może są za takimi klimatami. Hehe, coś mi tu nie pasuje. Na aprylis pokazywali w gazetach rury pod kanalizację, oj będzie z placu spływało. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 02.04.07, 22:49 Żadnych budek – i tyle! Ani jednej! Ławeczki wystarczą. A na piwo do knajpki, a knajpki w kamienicach na parterach. Za mały plac na to, by go zagracać. Jak ktoś chce na tym interesy robić to przy okazji zapaskudzi miejsce, które ma szansę stać się ładnym.Żadnych budek – i tyle! Ani jednej! Ławeczki wystarczą. A na piwo do knajpki, a knajpki w kamienicach na parterach. Za mały plac na to, by go zagracać. Jak ktoś chce na tym interesy robić to przy okazji zapaskudzi miejsce, które ma szansę stać się ładnym. Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Budki na placu 03.04.07, 00:17 Jako obcy zapytuję uprzejmie: - Czemu to Stary Rynek nie pozostał Starym Rynkiem (bo przecież Plac JPII był w pobliżu), czy zmiana nazwy była wyrazem powszechnej woli i zgody mieszkańców czy wyrazem nadmiernej poprawności władz..., i czemu Plac JPII jest już tak długo rozbabrany i szpeci Wasze miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
ropuche Re: Budki na placu 03.04.07, 22:22 Mądre pytanko do zgierskich radnych.Zmiana nazwy to gest jednego obecnie wysoko postawionego. Facet markował jak osiagnąć sukces i jemu udało się. W gazetach coś tak piszą, że przerwano roboty bo mało jest ogródków piwnych, a wcześniej robiono wykopaliska. Czego to jeszcze nie wymyślą by spaskudzić ciekawy projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 22:44 Z przykrością stwierdzam, że nowy prezydent nie myśli jednak pozytywnie o Zgierzu. Chyba wygrywają partykularne interesy jakiejś grupy. I zdaje się, że ludzie zaczynają się bać mówić... Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Budki na placu 03.04.07, 23:03 ropuche napisała: a wcześniej > robiono wykopaliska. ...czy kogoś zdołano wykopać? ;P ...eh, te ciemne siły tajnej polityki...a czy przywróci się tę wielką latarnię co na środeczku była? Więcej światła, chciałoby się powtórzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 23:17 Najważniejsze wykopalisko: Wykopać jednego takiego, by wskoczyć na jego miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
ropuche Re: Budki na placu 03.04.07, 23:17 oj chyba się przywróci na 22 lipca, a przy niej będzie WC. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 23:23 Niech se prezio postawi budki, ale na placu targowym! A dobre WC przydałoby się w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
16ka Re: Budki na placu 04.04.07, 13:42 Bo dla mnie budki z piwem w takim miejscu to równa się zejście miasta na psy. Brak szacunku dla mieszkańców, szacunek dla pijaczków. A piwosze wiedzą, gdzie pić kulturalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sh4rky Re: Budki na placu 05.04.07, 11:31 16ska Ty naprawdę masz 16 lat? Bo poglądy iście mocherowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 05.04.07, 18:11 Taaa, ma tak 16 jak ja – tzn. skończone, hehe, dawno temu... Z mojego punktu widzenia już chyba jej poglądy są lepsze niż ten wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
16ka Re: Budki na placu 17.04.07, 09:56 Ja się do waszego wieku nie przyczepiam, a sama nigdzie nie napisałam, że mam 16 lat. A 16 może znaczyć lub nie znaczyć, zależy dla kogo. O! A plac chcę ładny. O! Odpowiedz Link Zgłoś
ropuche Re: Budki na placu 17.04.07, 20:05 Przyczepiaj sie do wieku, bo gdy miałam 16 lat też się czepiałam, to normalka. Po 23 roku życia bedziesz zgredziała i zjazd z przyczepami Odpowiedz Link Zgłoś
leslaw_m Re: Budki na placu 05.04.07, 18:50 a czy na tym placu papiezrz stąpał kiedykolwiek,ze to swięte miejsce ma być. pan wielki poseł niewielkiego wzrostu,kapitalista w partii socjalistycznej przemianował sobie plac i to ma być powód robienia z miasta grajdołu? popieram zgierzaka w centralnym miejscu powinny znajdować się porządne ogródki dołączone najlepiej do dobrych restauracji z czystymi kiblami Odpowiedz Link Zgłoś
ropuche Re: Budki na placu 05.04.07, 22:30 To zadaszyć cały rynek i będzie Ok, miejsce na osiem ogródków piwnych i radość posła. Kibelki ustawić po rogach i sprzedawać ogórki przed wejściem do urzędu i jeszcze okoliczne domy oddać bidocie niech z okien patrzą na ten burdel w city, zjazd i Gomora. Pochoć po centrum to zobzczysz ile jest w pobliżu rynku miejsc na odlotowe paby, niech przerobią ten brud, a nie dla zwały upolityczniają rynek. Czytałam, że ostatnio wodzowie byli na Węgrzech i w Norwegii to i może lukneli na pare ciekawych miejsc, do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzak Re: Budki na placu 06.04.07, 04:57 znalazłem miejsce, gdzie leży ten gierkowski słup oświetleniowy. szkoda, że go tak wyrwano bez referendum a nawet konsultacji. mógłby być główną podporą zgierskiego cyrku na placu Jana Pawła drugiego. drugą podporą o podobnej wysokości mogłyby być anteny Straży Miejskiej UKF i maszty łącz internetowych UM. Wiadomo, cyrki z reguły posiadały dwa maszty góówne, arenę i podest dla orkiestry. arena jest, podest jest, trociny i kraty dla lwów się znajdą jak przyjdzie czas. Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 05.04.07, 23:27 Bo bez piwa nie wytrzymasz? Masz ciekawy pogląd na centralne miejsce. U Ciebie w chałupie też na centralnym miejscu budka z piwem? Odpowiedz Link Zgłoś
nakole Re: Budki na placu 06.04.07, 21:25 Podobno na placu coś dygnęło, jakiś ciężkawy sprzęcik miał balet...prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
zgierzyk Re: Budki na placu 17.05.07, 20:46 Och, drgnęło, a w prasie zapowiadają koniec na 20 grudnia – ho, ho! Szybka robota, temp formuły 1! Swoja droga, wstyd dla wykonawcy – taki mały plac... w miesiąc po robocie winno być. Odpowiedz Link Zgłoś