Dodaj do ulubionych

Budki na placu

02.04.07, 14:27
Czy rzeczywiście chcemy, żeby na Placu JP II, czyli naszym Starym Rynku,
stanęły budki z piwem?
Obserwuj wątek
    • zgierzak Re: Budki na placu 02.04.07, 16:24
      pewnie, byle zimne i nie chrzczone, najlepiej z lokalnego minibrowaru, WC za
      darmo i niedroga zagrycha... razem do kupy "Weißes Bier und weiße Wurst" z
      bułeczką i musztardą za 5zł - hehe - turyści by się wreszcie w Zgierzu pojawili.
      • ropuche Re: Budki na placu 02.04.07, 21:57
        Budki na palcu OK, ale chyba nie aż tak skrajnie nastawione na piwo i ważne
        jest to jaką nazwę plac nosi. Droga do kościoła farnego, a tu WC, browar i
        zagrycha, może i marycha. Wierni może są za takimi klimatami. Hehe, coś mi tu
        nie pasuje. Na aprylis pokazywali w gazetach rury pod kanalizację, oj będzie z
        placu spływało.
        • zgierzyk Re: Budki na placu 02.04.07, 22:49
          Żadnych budek – i tyle! Ani jednej! Ławeczki wystarczą. A na piwo do knajpki, a
          knajpki w kamienicach na parterach. Za mały plac na to, by go zagracać. Jak
          ktoś chce na tym interesy robić to przy okazji zapaskudzi miejsce, które ma
          szansę stać się ładnym.Żadnych budek – i tyle! Ani jednej! Ławeczki wystarczą.
          A na piwo do knajpki, a knajpki w kamienicach na parterach. Za mały plac na to,
          by go zagracać. Jak ktoś chce na tym interesy robić to przy okazji zapaskudzi
          miejsce, które ma szansę stać się ładnym.
    • nakole Re: Budki na placu 03.04.07, 00:17
      Jako obcy zapytuję uprzejmie:
      - Czemu to Stary Rynek nie pozostał Starym Rynkiem (bo przecież Plac JPII był w
      pobliżu), czy zmiana nazwy była wyrazem powszechnej woli i zgody mieszkańców
      czy wyrazem nadmiernej poprawności władz..., i czemu Plac JPII jest już tak
      długo rozbabrany i szpeci Wasze miasto?
      • ropuche Re: Budki na placu 03.04.07, 22:22
        Mądre pytanko do zgierskich radnych.Zmiana nazwy to gest jednego obecnie wysoko
        postawionego. Facet markował jak osiagnąć sukces i jemu udało się. W gazetach
        coś tak piszą, że przerwano roboty bo mało jest ogródków piwnych, a wcześniej
        robiono wykopaliska. Czego to jeszcze nie wymyślą by spaskudzić ciekawy projekt.
        • zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 22:44
          Z przykrością stwierdzam, że nowy prezydent nie myśli jednak pozytywnie o
          Zgierzu. Chyba wygrywają partykularne interesy jakiejś grupy. I zdaje się, że
          ludzie zaczynają się bać mówić...
        • zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 22:46
          Może oddadzą na 22-go lipca?
          • ropuche Re: Budki na placu 03.04.07, 22:49
            to jet ok data.
        • nakole Re: Budki na placu 03.04.07, 23:03
          ropuche napisała: a wcześniej
          > robiono wykopaliska.

...czy kogoś zdołano wykopać? ;P

...eh, te ciemne siły tajnej polityki...a czy przywróci się tę wielką latarnię
          co na środeczku była? Więcej światła, chciałoby się powtórzyć...
          • zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 23:17
            Najważniejsze wykopalisko:
            Wykopać jednego takiego, by wskoczyć na jego miejsce!
          • ropuche Re: Budki na placu 03.04.07, 23:17
            oj chyba się przywróci na 22 lipca, a przy niej będzie WC.
            • zgierzyk Re: Budki na placu 03.04.07, 23:23
              Niech se prezio postawi budki, ale na placu targowym!
              A dobre WC przydałoby się w centrum.
    • 16ka Re: Budki na placu 04.04.07, 13:42
      Bo dla mnie budki z piwem w takim miejscu to równa się zejście miasta na psy.
      Brak szacunku dla mieszkańców, szacunek dla pijaczków. A piwosze wiedzą, gdzie
      pić kulturalnie.
      • sh4rky Re: Budki na placu 05.04.07, 11:31
        16ska Ty naprawdę masz 16 lat?
        Bo poglądy iście mocherowe :)
        • zgierzyk Re: Budki na placu 05.04.07, 18:11
          Taaa, ma tak 16 jak ja – tzn. skończone, hehe, dawno temu...
          Z mojego punktu widzenia już chyba jej poglądy są lepsze niż ten wiek.
          • 16ka Re: Budki na placu 17.04.07, 09:56
            Ja się do waszego wieku nie przyczepiam, a sama nigdzie nie napisałam, że mam
            16 lat. A 16 może znaczyć lub nie znaczyć, zależy dla kogo. O!
            A plac chcę ładny. O!
            • ropuche Re: Budki na placu 17.04.07, 20:05
              Przyczepiaj sie do wieku, bo gdy miałam 16 lat też się czepiałam, to normalka.
              Po 23 roku życia bedziesz zgredziała i zjazd z przyczepami
      • leslaw_m Re: Budki na placu 05.04.07, 18:50
        a czy na tym placu papiezrz stąpał kiedykolwiek,ze to swięte miejsce ma być.
        pan wielki poseł niewielkiego wzrostu,kapitalista w partii socjalistycznej
        przemianował sobie plac i to ma być powód robienia z miasta grajdołu?

popieram zgierzaka
        w centralnym miejscu powinny znajdować się porządne ogródki dołączone najlepiej
        do dobrych restauracji z czystymi kiblami
        • ropuche Re: Budki na placu 05.04.07, 22:30
          To zadaszyć cały rynek i będzie Ok, miejsce na osiem ogródków piwnych i radość
          posła. Kibelki ustawić po rogach i sprzedawać ogórki przed wejściem do urzędu i
          jeszcze okoliczne domy oddać bidocie niech z okien patrzą na ten burdel w city,
          zjazd i Gomora. Pochoć po centrum to zobzczysz ile jest w pobliżu rynku miejsc
          na odlotowe paby, niech przerobią ten brud, a nie dla zwały upolityczniają
          rynek. Czytałam, że ostatnio wodzowie byli na Węgrzech i w Norwegii to i może
          lukneli na pare ciekawych miejsc, do roboty.
          • zgierzak Re: Budki na placu 06.04.07, 04:57
            znalazłem miejsce, gdzie leży ten gierkowski słup oświetleniowy. szkoda, że go
            tak wyrwano bez referendum a nawet konsultacji. mógłby być główną podporą
            zgierskiego cyrku na placu Jana Pawła drugiego. drugą podporą o podobnej
            wysokości mogłyby być anteny Straży Miejskiej UKF i maszty łącz internetowych
            UM. Wiadomo, cyrki z reguły posiadały dwa maszty góówne, arenę i podest dla
            orkiestry. arena jest, podest jest, trociny i kraty dla lwów się znajdą jak
            przyjdzie czas.
        • zgierzyk Re: Budki na placu 05.04.07, 23:27
          Bo bez piwa nie wytrzymasz?
          Masz ciekawy pogląd na centralne miejsce. U Ciebie w chałupie też na centralnym
          miejscu budka z piwem?
      • xxl14 Re: Budki na placu 05.04.07, 19:56
        W zachrystii?
    • nakole Re: Budki na placu 06.04.07, 21:25
      Podobno na placu coś dygnęło, jakiś ciężkawy sprzęcik miał balet...prawda to?
      • ropuche Re: Budki na placu 18.04.07, 13:33
        Jaki to balet
      • zgierzyk Re: Budki na placu 17.05.07, 20:46
        Och, drgnęło, a w prasie zapowiadają koniec na 20 grudnia – ho, ho! Szybka
        robota, temp formuły 1!
        Swoja droga, wstyd dla wykonawcy – taki mały plac... w miesiąc po robocie winno
        być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka