07.06.07, 11:03
Byłem pierwszy raz w życiu w opactwie cystersów, jestem pod sporym wrażeniem.
Szkoda, że władze miasta tam mało się reklamują - pół Europy przyjechałoby to
zobaczyć. Nie żartuję.
Obserwuj wątek
    • ziomeklks Re: Opactwo 12.06.07, 22:58
      wladze smiech na sali od 6 lat nic sięniedzieje z samej turystyki przeciez nei
      da sie wyzyc a jesli juz stawiamy na turstyke to powinnismy chociaz
      zainwestowac w esetyke a nie wydawac publiczne pieniadze np na konkurs o
      mistrzostwo dziadków w pilce kopanej... Zauwazylliscie ,ze wszystkie konkursy
      przeznaczone sa dla ludzi okolo 30 lat w gore??/ MLodziez nie ma tu nic
      ciekawego do roboty zadnego skate parku pubow klubow sporowych z prawdziwego
      zdarzenia hali sporrtowej i basenu i po co ci biedni turyscie mieliby tu
      przyjechac??/
      • sibeliuss Re: Opactwo 12.06.07, 23:01
        A z czego chce wyżyć Sulejów?
        • ziomeklks Re: Opactwo 14.06.07, 16:43
          spytaj sie tych idiotow:D ja o chyba napisze do wyborczej albo newsweeka zeby
          sie zajeli ym miastem bo mam dosc tego dziadostwa:D
          • sibeliuss Re: Opactwo 16.06.07, 00:25
            Napisz, bo naprawdę warto coś ruszyć - każdy się boi i czeka.
            Chyba na Godota.
            • sadoz Re: Opactwo 23.02.08, 03:06
              No to moze ja doloze cos od siebie. Co prwda nie lubie krytykowac innych no ale coz w pewniej kwestii musze sie wypowiedziec. Konkretnie chodzi mi tutaj o sulejowaska policje a raczej sulejowski burdel na kolkach. Otoz na tym komisariacje dzieja sie rzeczy tak nieprawdobodobne ze nawet smiac mi sie juz odechciewa. Lubie poslugiwac sie przykladami wiec przytocze pewien, calkiem swiezy. Od razu powiem ze niechcial bym tu ujawniac zadnych nazwisk.. ok, sluchajcie. Od 2 stycznia 08 za dwoma mieszkancami Sulejowa wyslany byl list gonczy, policja znala ich dokladne dane, miejsce zamieszkania itd a mimo to nie pofatygowala sie zeby chociazby sprawdzic czy ci dwaj obywatele przebywaja teraz w swoich domach!!
              Sami zainteresowani dowiedzieli sie liscie gonczym dopiero podczas calkiem przypadkowego (nie zwiazanego z wczesniejszymi wystepkami) zatrzymania po prawie 2 tygodniach!! Co panowie policjanci robili przez tyle czasu?? Nie mam pojecia i chyba nie chce wiedziec..
              Inna sprawa to tzw patrole policji czyli dwoch przedstawicieli prawa (zeby bylo im razniej) maszerujacy przez miasto i wypatrujacy zloczyncow xD Ta forma zapewniania bezpieczenstwa jest wg mnie jak najbardziej trafna z tym ze patrole takie odbywaja sie tylko wzdluz glowniej trasy Sulejowa a dokladniej rzecz ujmujac od posterunku za most i spowrotem. A reszta miasta?? Pochwalic panow polcjantow moge chyba tylko za patrole wykonywane za kolkiem, radiowozy jezdza po calym miescie i nie szczedza pieniedzy na paliwo, no ale to tylko kropla w morzu potrzeb..
              • sibeliuss Re: Opactwo 08.05.08, 13:16
                Gdyby policjanci nie byli z Sulejowa, nie czuliby się aż tak pewnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka