joanna102030 04.12.08, 13:32 Jeśeli u kogoś na weselu grał zespół Ozajst Band ( Opium) to bardzo proszę o opinie. Zastanawim się czy ich nie wynająć na nasze wesele. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mona2500 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 14.12.08, 16:46 Cześć. U mnie nie grali ale będa grać końcem 2009 roku. Bardzo miły kontakt, spotkaliśmy się na weselu, kilka miesiecy temu, pośmialiśmy się i po pierwszej piosence wiedzieliśmy , że chcemy aby nam grali. Nam bardzo sie podoba i polecam - widac ze lubią to co robią. Byli z nami rodzice nie wchodzili na sale, po naszym wyjsciu stwierdzili to samo. Ludzie świetnie sie bawili a to najwazniejsze. Disiaj weszłam na to forum i pomyslałam że napisze cos o nich bo myśle warto zrobic im reklamę - może dostane zniżke :) ps. Fajne to forum, pozdrawiam. Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 25.12.08, 14:39 Dziękuję za opinie, zespół to bardzo ważny wybór, chyba się z nimi skontaktuję. Odpowiedz Link
rafikolos Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 25.12.08, 21:51 skontaktuj się też z Wiwatem :) wiwacik@wp.pl :) Odpowiedz Link
tomusxxx Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 31.12.08, 11:55 Ole Polecam ten zespół - rewelacja. Miałem swoje wesele 2 lata temu, już troszke imprez przy zespole miałem okazje zaliczyć ale to co było w ta sobote to naprawde było udane wesele. Wszystko było tak jak ma być i załuje że sam nie miałem ich na swoim weselu. Przerwy takie jak mają byc,świetnie spiewają, grają, bawia gości. Moze za bardzo świeca po oczach światłami ale to tez robi wrazenie, może to kwestia wielkości sali. Co najwazniejsze ze robia to co lubia bo nie widać po nich zmęcznenia, nawet o 4 rano z usmiechem na twarzy i nie zauważyłem zeby ktokolwiek był podpity - a to ważne. Nie znam się na sprzecie ale to co maja koło siebie to chyba też dobry sprzęcik bo brzmi z powerem. Ceny nie znam,ale warto z tym, że nie wiem jak z terminami bo większosć ludzi odpisywała telefon i adres strony internetowej z reklamy. Też odpisałem i byłem na stronie i musze przyznać ze demo na stronie nie oddaje rzeczywistego brzmienia. Myśle,że warto skorzstac jak tylko jest taka możliwość jesli chcecie zeby goscie dobrze sie bawili i Ci mający 70 i Ci którzy mają 20 i mniej. Wiadomo to tylko moja skromna opinia myśle, że ekspertem nie jestem ale jak bawi się 80 % ludzi i siedzą tylko Ci którzy nie mogą sie bawić to cos znaczy. Wszystkiego dobrego w nowym roku. Tomek Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 10.01.09, 22:56 Dziękuję za opinie, kontaktowałam się z nimi i wiem ,że mają wolny termin więc się zdecyduję. Odpowiedz Link
agaf11 do joanna102030 :) 13.01.09, 11:50 Jaki jest koszt usługi???Bo ja też się chyba na nich zdecyduję :)Może ktoś jeszcze cosik napisze o nich, bo ja tylko tyle o nich wiem co z forum i z neta, na żywo nic :) Odpowiedz Link
joanna102030 Re: do joanna102030 :) 16.01.09, 22:17 Wstepną sume jaką mi podali to 2500 zł, to chyba taka średnia kwota. Odpowiedz Link
esperanzam Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 13.01.09, 15:58 Cześć W tą sobote miałam okazje bawic się przy zespole Opium na studniówce. My osoby młode zakladając że idziemy na wesele albo na taką poważniejszą impreze przewaznie średnio nastawiamy sie wiedzac , ze bedzie a niej grał zespół (wolimy DJ) I tym wieksze było moje i nie tylko moje zdziwienie bo było świetnie. Osoby z którymi rozmawiałam bardzo były zadowolone i takze zaskoczone tym jak zespół grał. Było podobnie jak w opisie wyzej że wiekszosc odpisywała numer telefonu i adres strony www żeby kiedys go wykorzystac. Ja na pewno to zrobie. Sala była bardzo duża (w Hałcnowie w Domu Kultury - fajna sala), oni świetnie ja oswitlili było wszystko w najlepszym porządku. Bardzo ładnie graja, spiewają nie robią długich przerw i uważam, że jezeli potrafili rozruszac maturzystów to świetnie nadają się na wesele czy inne imprezy. To moja opinia ale nie spotkałam się z uwagami na nie, podczas studniówki i mam nadzieje, że bedę miala jesze okazję kiedys przy nich pobalować, czego sobie i czytającym życze GORĄCO POLECAM M. Odpowiedz Link
pawel-londyn-zywiec Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 19.01.09, 23:09 Cześć Miałem niewatpliwa okazję być w tamtym roku na weselu w Czechowicach, i tam własnie grał ten zespół. Bardzo mi się podobało i mojej dziewczynie i w tym roku mój brat ma ich na swoim weselu. To jak graja powoduje że muzyka sie nie nudzi śpiewa babka i facet, albo na głosy. Jeden gosc i to uwazam za swietna sprawę gra na saxie (i to jak w rokendrolach jest czadowy) i akordeonie na zmiane. Wszystko jest zagrane ze smakiem i na co ja zwracam uwagę z usmiechem na twarzy i życzliwością. Mozna podejsc poprosic o coś i słyszy się nie ma sprawy a nie jak na innej imprezie ...ale to jest płatne... Poza tym grają też koło domu a tego nie robią juz wszystkie zespoły. Powody są proste MP3 nie działa w akordeonie i saxie. A zwracam na to uwage, bo kiedyś grałem na gitarze, wiec wiem conieco. Naprawde ich polecam i bede to robił, bo kiedys i mnie zagraja na weselu - to już ustalone. Pozdrawiam z Londynu Odpowiedz Link
green-taternik Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 23.01.09, 19:17 Czesc wszystkim. Mnie udało się jeszcze podpisać umowe na 2009 z czego bardzo się cieszę. Nie będe chwalił zrobie to pózniej ale wystarczyło to co słyszałem podczas imprezy granej przez zespół (kiedy podpisywałem umowę). Polecam, nic więcej do opini powyzej dodawać nie musze. Pozdrawiam cały zespół - oby tak dalej! Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 25.01.09, 16:21 bardzo dziękuje za wszystkie opinie,udało mi się podpisać z nimi umowę na nasz ślub w 2009 Odpowiedz Link
ozajstp Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 30.01.09, 23:48 Witam Bardzo dziękuje w imieniu zespołu za przychylne opinie. Miło się czyta cos dobrego na swój temat, ale broń boże nie uderzy nam to do głowy... Mobilizuje nas to do pracy nad poprawa jakosci usług. Pani Asia zarezerwowała jeden z ostatnich wolnych sobotnich termionów, wiec zapraszam raczej na 2010 rok. Ale jeżeli w jakikolwiek sposób możemy pomóc w organizaji Waszej imprezy, prosze pisać na mejla z naszej strony, postaram sie pomóc. Bedzie już cięzko w tym roku, ale znając życie terminy sie zwalniaja i można jeszcze znależć zespoły, które dobrze graja i "grają" a nie jedynie spiewają i sie uśmiechają... Ważne jest to aby usłyszeć zespół na żywo najlepiej siedzac przy stoliku i przypatrujac się podczas imprezy "jak onia grają", minimum to jak patrzycie na płyte z wesela, ale one nie oddają tego co dzieje się na sali... Próby, owszem można jechać, ale tylko wtedy jeśli macie możliwosc wyboru tego co zespół zagra... Nie jestem jakimś znawcą, wiem jedynie, że to co bodoba sie panu A nie podoba sie panu B lub C dlatego też mamy rózne poziomy, rózne jakości i przeróżne skałdy... Wystarczy tylko przeglądnać to forum. Dltego rada kogoś jest niczym, jesli sami nie sprawdzimy, poniewaz wyobrażenie czegos fajnego może byc supełnie inne. Myśle sobie, że jeżeli robimy cos uczciwie i w miare dobrze to możemy liczyć na uznanie tych, dla których świadczymy usługi. Czego nam i innym zespołom życzę. A njwazniejsze jest to aby robić to co sie lubi - jesli jest inaczej w tej branży to.... Pozdrawiam Piotr O. www.zespol-opium.pl Odpowiedz Link
alexissss :) 03.02.09, 17:40 Witam Tak sie składa, że też w tym roku będziemy goscic zespół Opium na naszym przyjeciu weselnym. I właśnie to nas ujęło z narzeczonym co pisze p. Piotr. Spodobało nam się od pierwszego kontaktu na GG, konkretne odpowiedzi, poparte przykałami, elastyczność i dobry kontakt. To samo przy podpisywaniu umowy, żrtowali, na luzie, nie stresowała ich wogule nasza obecnosć i to jak pisze wyzej p. Piotr, że patrzylismy im na rece. Ludzie bawili się swietnie, szaleli, klaskali.. Myśle że to był dobry wybór i w tym miejscu na bank pojawi się opinia za jakiś czas, sądze ze podbna do tych powyżej, bo to co przeczytałam bardzo mnie cieszy :). Ala Odpowiedz Link
skolamuzywiec Nie piszcie chłopaki sami opinii bo to nieładnie 03.02.09, 21:07 Sałucham demek na ich stronie. -TOTALNA PORAŻKA- wokal męski - na lekcję emisji głosu panie kolego, procesor nie zastąpi poprawności a w Waszym przypadku do artyzmu kosmos a do poprawności przepaść wokal damski - klapa nad klapy nieczysto, nierytmicznie bez zycia aranże - kupa itd "MUZYCY" Nie piszcie sami tych głupkowatych opinii ludzie nie są głusi. Każdy w demach pokazuje co ma najlepsze Wy pokazaliście to maksymalnie na co Was stać i efekty słychać. A repertuar taki kże połowy nikt nawet nie zna, Nie ma żadnego rockowego kawałka wszystko takie mydłkowate nic nie porywa. Napewno nie lubicie tego co robicie. Kuba Z. Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Nie piszcie chłopaki sami opinii bo to nieład 04.02.09, 22:37 Krytykowac na forum kazdy potrafi, ja nie jestem muzykiem , ale mi się podoba ich twórczośc i wiem ,że wiele młodych par jest bardzo zadowolonych ze współpracy z tym zespołem,a może jesteś z konkurencji nie masz pracy i dlatego takie niesprawiedliwe opinie piszesz.Ja jestem zadowolona,że udało mi się podpisac umowę z tym zespołem, Pan Piotr bardzo miły człowiek i myślę że bardzo lubią to co robią, byłam na studniówce na której grali i widac było zaangazowanie, pasję i Ci młodzi ludzie bardzo dobrze się bawili przy ich muzyce. Tobie się może nie podobac ich twórczośc, masz do tego prawo, nie musisz ich zapraszac na swoje wesele i po kłopocie ,po co takie agresywne opinie.( I jeszcze jedno ja nie jestem z zespołu) Odpowiedz Link
skolamuzywiec Ćwiczcie granie i śpiewanie a nie pisanie postów 05.02.09, 11:39 Skoro tak Ci się podobają to nie pozostało Ci nic jak tylko podpisać umowę. Natomiast po co było zadawać pytanie na forum skoro wszystko takie oczywiste? A na studniuwce to chyba byłaś-eś w innym loginie BUHAHA. A swoją drogą z matematycznego punktu widzenia dobrych firm w branży jest kilkanaście: włosy, pazury, nie ma dobrych kamer (nie spotkałem) i pisze się o nich sporadycznie dobre posty raz dwa razy w miesiącu a o Waszej kiszce ktoś pisze co drugi dzień? Pozdrawiam Ćwiczcie granie i śpiewanie jak w tytule. Jesteście smutni Kuba Myslisz, że wszyscy forumowicze są tak głupi jak ty mądry?? Odpowiedz Link
ozajstp Re: Ćwiczcie granie i śpiewanie a nie pisanie pos 07.02.09, 16:43 Witam ponownie Zerkam tutaj sporadycznie ale zostałem wywołany do odpowiedzi więc… chociaż to nie miejsce na takie polemiki…. Ale chyba skutek marny to odniosło Kubo – dziękuje 1. Nie wystawiamy sobie sami opinii. Mam dziennie kilka zapytań telefonicznych kontakt na mejla i GG i bierze się to z tej przyczyny że ludzie odwiedzają naszą stronę. A jeżeli wpisze się w Gogle nasza nazwę to na 5 albo 6 miejscu wyskakuje forum i ten wątek. Co za tym idzie ktoś po czasie wpisuje opinie a że staram się zawsze pomóc i udzielić rzeczowej odpowiedzi na pytania, jeżeli mam możliwość, pomagam znaleźć kogoś, nie spławiam nikogo… Gramy bardzo dużo, czasami nie tylko w weekendy więc ludzie mają z nami styczność nie tylko wirtualna. Większość zleceń i tak jest z polecenia, albo gramy w jakiejś rodzinie kilkakrotnie dlatego są komentarze. 2. Nie jesteśmy żadnymi gwiazdami i myślę że dobry poziom trzeba by ustalać dobrymi zespołami takimi jak MISTY, SOKOŁY, KARALUCHY z naszych okolic (które plecam). Bo to pełne składy grające na wysokim poziomie. A to, że komuś się podobamy czy nie, to już całkiem inna sprawa. 3. Demo jest jakie jest a jest takie celowo. To jest grane na żywca w domu (a nie w studio), na systemie odsłuchowym i na powermikserze LDM – bez fajerwerków. I odnosi pozytywny skutek bo działa tak, że na sali brzmimy lepiej a chyba o to chodzi. A utwory chmmm , większość zespołów je zna i gra, są to utwory w naszym rejonie lubiane. A to, że nie mamy utworów takich jak wszyscy…. MP3 , MIDI itd. - fajnie brzmi , jak oryginał… pytanie tylko czy bawimy się w udawanie czy nazywamy się dalej zespołem. A wokale Pavarottim nie będę (z tym się pogodziłem), chłopaki akurat na demo nie śpiewali a robią to świetnie. A wokalistka, zaśpiewaj sobie piosenkę zakochani – Kukulskiej… 4. A mądrość Kubo zdobywa się doświadczeniem życiowym i pokorą, jeszcze wiele przed Tobą. Ale nawet z Twoich uwag wyciągniemy wnioski. Krytykować samemu się ukrywając jest bardzo łatwo, dlatego nie oceniam tutaj innych, bo to nie miejsce na to i widzę, że większość to respektuje. Nie zawracajmy ludziom głowy zbędnymi przepychankami. 5. Na to, że ktoś chce sie utwirdzić w decyzji, podpierajac ją opiniami innych - jeżeli czuje taka potrzebe nie mamy wpływu - więc atakowanie kogoś, że zapytał... W każdym razie ja za tego Pana przepraszam i do zobaczenia 10 wrzesnia :). Życzę wszystkim dużo pracy a szukającym kogoś (zespołu, kamerzysty itd..), aby byli zadowoleni z wyboru. POZDRAWIAM Piotr . Odpowiedz Link
skolamuzywiec Dobrze wiesz że mam 100% racji oto dowody: 07.02.09, 19:55 Ad1 Opinie wystawiacie sami albo z pomocą najbliższych! Nawet się mylicie kto co napisał, tak jak z tą studniówką. I argument drugi Dlczego nie piszą o Karaluchach, którzy są od Was lepsi o epokę? A że dzwonią to do wszystkich pewno dzwonią a czy tyle razy to chyba tylko Ty wiesz, choć kto Ci uwierzy skoro fakty są przeciwko. Ad3 To czy demo jest takie celowo, poprostu tak jest też na sali tylko jest większy hałas i pozornie jest lepiej ale w komfortowych warunkach bez zmęczenia pracuje się lepiej chyba jak na sali. Na sali nie jest nic lepiej tylko głośniej jeszcze raz powtarzam i nie kłam ludzi bo przecież nie przechodzicie jakiejś transformacji i nie gracie na sali jak stonsi HAHA A co do wspomnianego utworu Kukulskiej - to śpiewajcie coś innego. Jest wiele innych piosenek być może w zasięgu wokalistki. Lepiej w miarę poprawnie jak porywać się z motyką na Kukulską Ad4 Mądrość zdobywa się jako rzeczesz, ale sam kłamiesz na stronie oto cytat "Nasz warsztat muzyczno-artystyczny zapewni Państwu zabawę na wysokim poziomie." Coś się pomyliło w główce i drugi cytat: "Ma czysty piękny i donośny głos który zachwyca publiczność." Tak więc nie opowiadaj o pokorze i ideałach bo ... SZKODA SŁÓW Ad5 Myślę że to forum jest do kitu i nie spełnia swojej funkcji. Nie chciałem Was oceniać i nie oceniłem do końca pozostałych członków zespołu. Oceniłem zachowanie w postaci pisania postów, reszta zachowań była tego następstwem. Pozdrawiam Życzę wszystkim forumowiczom fajnych udanych wesel. Sorki za elaborat. Kuba Odpowiedz Link
tomusxxx Re: Dobrze wiesz że mam 100% racji oto dowody: 13.02.09, 17:04 Kubo - szkoda dyskutowac, poprostu nie docierają do Ciebie żadne argumenty - nie wnikam dlaczego. Obrażasz miedzy innymi mnie, a wystawiłem opinie bo tak uważałem. Jezeli nie lubisz konkurencji to napisz jej to na mejla. A udowadniasz jedynie cos co Ci sie wydaje, wiec wszystko co piszesz jest bez sensu. I nie pisz po raz 4 tego samego - już to wiem. :) Odpowiedz Link
anulazcieszyna Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 22.02.09, 11:25 Cześć. Kurcze ja planuje wesele na 24.07.2010 i poszukuje własnie takiego zespołu - myslałam, że organizuje wszystko z wyprzedzeniem,ale oni maja już zajęte :( Chdzi mi o to zeby był saksofon, akordeon i wokalistka, bo byłam na weselu gdzie grał zespół opium i mnie bardzo sie podbało. Jeżeli ktoś ma namiary na taki własnie zespól prosze zostawić jakiś namiar. Odpowiedz Link
muzyknocy MUZYK NOCY 22.02.09, 14:51 Witam!Ten termin mamy wolny.Zapraszam na naszą strone:www.muzyknocy.pl Odpowiedz Link
joanna1909 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 25.02.09, 11:53 My mamy w tym roku we wrześniu wesele i będzie nam właśnie grał ten zespół. Byliśmy w lipcu na weselu u koleżanki i oni właśnie tam grali i było naprawdę REWELACYJNIE!!! Potrafią trafić w każde gusta i tych starszych i tych młodszych. A czy są dobrzy cz nie.... hmm to wszytko wyjaśnia że nie msją już wolnych terminów na ten rok. To chyba o czymś świadczy. Odpowiedz Link
ozajstp Wolene terminy na wesela!!! 14.03.09, 16:26 Zwolniły się nam 2 terminy na sobotę w 2009 roku w ostatnim czasie - jeżeli ktoś jest zainteresowany prosze o kontakt ozajstp@tlen.pl 24 pazdziernik oraz 7 listopad. Jest jeszcze możliwośc zagrania w kilka niedziel w tym roku, ale to kwestia dogrania terminu... Pozdrawiam Piotr. Odpowiedz Link
skolamuzywiec NO I ?? 31.05.09, 15:02 Przestaliście pisać posty?? Czyli w 100 % potwierdziło się to co pisałem. Pozdrawiam Odpowiedz Link
palmusia Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 01.06.09, 22:18 U nas Ozajstband zagrał 25 kwietnia i z całym przekonaniem możemy ich polecić! Do dziś jesteśmy pod wrażeniem ich energii, stylu i oczywiście muzyki. Uderza ich profesjonalizm i to w jaki sposób podchodzą do tego, co robią. Zrobili to tak, jak chcieliśmy, żeby było, myśleli za nas i spełniali nasze prośby i życzenia, chociaż do dziś nie wiemy, czy się im podobały :-) I chociaż było to dość ryzykowne (bo znaliśmy ich tylko z internetu :-)) absolutnie nie żałujemy swojej decyzji. Ten dzień pozostanie dla nas niezapomniany i to dzięki, między innymi, tej kapeli, która dźwiękami swojej muzyki potrafi wyciągnąć na parkiet każdego, niezależnie od tego, czy ma 9 czy 99 lat :-) Gorąco polecamy! Odpowiedz Link
gosiaczek_biel Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 02.06.09, 22:43 Nie znam zespołu i nie wyrażę opinii o nich z imprezy. Może są sympatyczni i pewnie tak jest. Natomiast po próbkach słychać wiele. I co słychać: klawisz gra i z niego wszystko leci w sensie podkładów takich klawiszowych, co to lewa reka może pojedynczo klawisze naciskać kiedyś pogrywałam na casio gitara prawie jej nie słychać czasami lecz nie wirtuozersko sax czasem i tez na takim poziomie że nie zachwyca wokale srednie na wesele dość ale bez wirtuozerii zadnej ani jedna osoba nie jest dobrym muzykiem ani wokalistą dykcja do dużej poprawy na wesele przy naszym poziomie wyedukowania muzycznego społeczeństwa wystarczy ale profesjonalny zespół to trochę przesada a "skalinada" to nadaje się na ten smieszny najlepszy pierwszy etap w idolu posłuchajcie sami Odpowiedz Link
obserwator3434 elaborat 03.06.09, 16:23 Chmmm Obserwuje to forum zerkam na strony zespołów o których się pisze i czasami podzielę się swoimi spostrzeżeniami. Jestem muzykiem, grałem na basie na klawiszach 20 lat na scenie obecnie już zrezygnowałem. Są różne typy zespołów, takie które grają na żywca perka bas i cos tam jeszcze… oraz zespoły które pojawiły się w latach 90 i grają z aranżerów a to wszystko przez klientów, którzy chcieli taniej. Dla mnie liczy się to, że zespół gra, czyli w przypadku Opium aranżer gra na żywo a nie jest nagrany w sekwencjach midi a muzycy tylko dogrywają albo i nie. Patrząc a to jak wygląda dzisiaj rynek muzyczny słysząc demo, które nie jest mp3, albo Midi (na Internecie to ewenement), nigdy nie spisze takiej kapeli na straty, bo wiem, ze nie idą na łatwiznę a grają poprawnie to znaczy na wesela jak najbardziej wystarczy. Dziwi mnie dlatego trochę to, ze nie pisze się nic o innych zespołach, których dema to ewidentne udawanie i nikogo to nie razi. Łatwo jest wrzucić mp3 już gotowe z chórkami zaśpiewać przykładając się tylko do wokalu ale czy o to chodzi w grze na instrumencie – to profanacja i nadużycie na które przymykamy oko. Owszem nie jest to dobre demo, ale słychać że to nagranie domowe (nie włożyli w to wiele pracy – to nie ulega wątpliwości, mogli nagrać 4 numery ale je dopracować , trochę się postarać, nagrać lepiej wokal - nieładnie), a widząc jakim sprzętem dysponują na zdjęciach, sam chciałbym sobie zagrać na nim, bo brzmienie będzie na pewno świetne – ten zestaw Pol Audio to potęga. Druga sprawa to klawisz. Ten model to naprawdę najwyższa półka więc zarzut „Casio” jest co najmniej dziwny porównując ten klawisz z instrumentami za 2- 3 tys. zł (które są najczęściej spotykane w zespołach), nie mamy o czym gadać to mercedes. Pewnie narażę się Kubie tym co napisałem ale patrzę na sprawę z troszkę innej perspektywy, nie jestem konkurencją ani klientem, nie znam nikogo z tego zespołu, ale kimś kto docenia zespoły po prostu grające a niestety wiele ich już nie zostało – obawiam się, ze to już nawet nie 40%. Bo nawet te które mają perkę i bas robią ludzi w konia ale jakoś nikt na to nie zwraca uwagi, klepiąc ich po ramieniu i mówiąc jak jest super bo numer jest identyczny jak w radiu a gra np. kapela 3 osobowa to co z biedą zagrało by 5 zawodowych muzyków. Byłem jakiś czas temu na imprezie firmowej w super hotelu **** ale załamałem się kiedy zespół, który gra tam ponoć większość imprez, nie zagrał podczas wieczoru nawet jednego utworu na żywo, dlatego stoję na stanowisku, że lepiej zagrać tak jak się potrafi, aniżeli robić z siebie głupa i gwiazdę nazywając się „zespołem”. Ale to wszystko spekulacje ponieważ zespół ocenia się na sali patrząc mu na ręce a mam wrażenie, że młodzi o tym zapominają sugerując się demo, opiniami i płaca za coś, co można nazwać karaoke ze statystami. Ale się rozpisałem… PS. Poprawcie to demo Obserwator. Odpowiedz Link
zespoltango Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 03.06.09, 18:41 Miałem napisać rano ale nie mialem czasu a wkurzyłem się ogromnie. Chciałbym z innej beczki, po co pisać prawie to samo co obserwator. Uwaga zaczynam z przytupem :-) -A co "kruca fuks" ;-) prezentują gwizdy w programie jak oni spiewają?? Przecież wokalistka zespołu o którym piszemy choć nie jest gwiazdą a zalicza się do pierwszej piątki każdej edycji tego programu. Powiedziałbym ociera się o podium. Po co pół polski oglada syf, wysyłając tony sms-ów za kasę ?? -Jestem przekonany że Ci co mają tyle do powiedzenia odnośnie jakości szukali tanio i dobrze najlepiej z jarmarku za 750 zł -Nie ma problemu sam zalożę zespół ośmio osobowy za 10tyśków 1 dzień tylko kto z tych krytyków tyle zapłaci?? i tak wezmą jarmarka za 750. Wtedy nie powiedzą "rewelacyjna kapela biorę", tylko "no fajnie grają ale są za drodzy" -W naszej branży rynek, nastawienie klientów czyli popyt kreuje podaż czyli naszą ofertę. My z klientami mamy kontakt mówią nam o potrzebach, spostrzeżeniach dlatego ten rynek i zapotrzebowanie mamy zbadany bardzo dokładnie.Wiemy czego potrzebują i to im dajemy.Gwarantuję że gdy odrobinkę zmieni się nastawienie natychmiast powstaną takie większe składy. Podniesie się poziom. Sami mamy dylemat od 10 lat zastanawiamy się czy przyjąć do zespołu sprawnego basisty tylko kto za to zapłaci. Przecież w przypadku wesela jednodniowego trzeba przepracować 24 h i nie robimy tego dla samej przyjemności i dla samego zwracania się kosztów (amortyzacja, transport, materiały eksploatacyjne, reklama, miejsce na przechowywanie sprzetu, miejsce do prób) Nie znajdziecie drodzy forumowicze ani jednego zespołu weselenego do 3 może 4 tys za dzień który uczciwie z reką na sercu powie "U NAS NIE MA KOMPROMISÓW" jeśli ktoś tak powie to jest głupcem i nie można go zatrudniać ze względu na niepoczytalność. Opium-y grają przyzwoicie jak na poziom weselny, jak się komuś nie podoba to DJ i bedzie jak w radio. Pozdrawiam Grzegorz Laszczak Odpowiedz Link
rajkateringrychu Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 05.06.09, 07:48 Grzegorzu łatwo Ci mówić bo macie równy i na dobrym poziomie skład. Nie kazdy tak ma. Ponadto kładziecie nacisk na dykcję o czym zespoły nie maja pojęcia. Odpowiedz Link
zespoltango Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 03.06.09, 18:52 Proszę jeszcze krytyków o prześledzenie tego wątku. Tutaj jest klapa całkowita a jakoś mało kto to zauważył. Wejdźcie na link. Co ciekawe podobało się Bez komentarza. :(( Odpowiedz Link
zespoltango Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 05.06.09, 17:50 Sorki link, którego nie zamieściełem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44884&w=95229926&a=95229926 i link do przykladowego utworu" www.anonym.pl/music/high/anonym16.mp3 Do tego odnosił się poprzedni post przepraszam. Rychu daj spokój nie miejsce, nie rób siary. Pozdrawiam wszystkich Grzegorz i ekipa. Odpowiedz Link
guniiia1 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 17.06.09, 15:34 zespół Ozajst band (Opium) grał u nas na weselu 30 maja 09r i muszę przyznać że rewelacja...polecam gorąco!!!!!!!! super skład, super muzyka ,zabawa z gośćmi itd itp. proszę się nawet nie zastanawiać tylko ICH wynająć:) naprawdę super:) Odpowiedz Link
anyshia123 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 23.08.09, 19:24 Witamy, Zespół "Opium" grał u nas na weselu 22 sierpnia 2009. Prawdziwi profesjonaliści, znają się na rzeczy, miły kontakt, piękna barwa głosu wokalistki:)Poprowadzą każde wesele :) Polecamy wszystkim, którzy chcą mieć udaną zabawę przy świetnej muzyce i śpiewie :) Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 29.08.09, 22:31 Dziekuję wszystkim za opinie,nasz slub już nie długo bo 10.10.br Odpowiedz Link
marianna-1 POLECAM ZESPÓL OPIUM 14.09.09, 15:18 Musze przyznać na początku, że smieszą mnie te posty w tym wątku, które są na nie, ponieważ zespół jest czadowy. W czerwcu miałam okazje być na weselu w Hotelu Błonie grał tam Opium. Strona internetowa nie odzwierciedla w żaden sposób tego jaka to kapela. Wszyscy byli zachwyceni, moja znajoma w przyszłym roku juz ich zarezerwowała. Co mnie sie bardzo podobało to to, ze w oprzerwach była muzyka, grali dla wszystkich i dla młodych i starszych, przerwy w sam raz, mają super oświelnie - a to nie jest standart - tak mi sie wydaje. Poza tym fajni, usmiechnieci, z żartem... POLECAM Odpowiedz Link
delfi.pl Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 18.09.09, 20:01 Słucham dem na stronce i zastanawiam się czy to zespół kabaretowy? Może na sali to przygłuszyć bas i głębia dźwięku większa niż na samochodowym mp3. Ale nie ma w tym nic profesjonalnego. Wokale słabe i bez dykcji, instrumenty nie wykorzystane nawet w 5 % Jeszcze saksofon cokolwiek gra. I stąd posty z Kalnej i ze Sopotni Wielkiej. Festyn w Słotwinie OK ale wesele dla średnio wymagających napewno nie. Popracujcie nad wszystkim. Pozdro a poszukującym zespołów rozsądku. Odpowiedz Link
karrramba007 Do Delfi.pl 18.09.09, 22:34 Prosze Cie bardzo, widze, że jestes z okolic i z konkurencji, bo się świetnie orientujesz... Nawet chyba pracuejsz w pewnej firmie bo nie możesz o niej przestac myśleć ;). Obrazasz robiąc gorszych ludzi mieszkających w tych miejscowościach - już Twoja opinia jest mniej niż mało wiarygodna. Ja sam szukam zespołu, wszedłem na to forum, dzwoniłem do tego zespołu między innymi i moge tylko pomarzyć. Widziałem kasete z wesela od znajomej, graja super, opinie też były tylko pozytywne. Odpowiedz Link
delfi.pl Re: Do Delfi.pl 19.09.09, 09:08 Czyli się orientuję :) A co do całej reszty nie obrazam nikogo, tylko posłuzyłam się przykładami. A jesli ktoś ma wątpliwości jakiekolwiek co do mojej wypowiedzi to oczywiście na forum jest słowo przeciwko słowu, ale jest coś jeszcze mocny dowód na moją korzyść w postaci dem na stronie. Kazdy może wejść i posłuchać oraz wyciągnąć wnioski. Kazdy kto umieszcza demo, umieszcza to co ma najlepsze. GRATULACJE Dla spragnionych muzycznych dreszczy od profesjonalnego zespołu muzycznego dema: TEEEDEEEE www.ozajstband.pl/ aha a karamba to ktoś z Was?? Odpowiedz Link
zespoltango Broń pozostawmy w szatni. 19.09.09, 09:51 Witam. Bardzo proszę o delikatność i takt. Każdy gra jak potrafi. Piotr z Ekipą akurat się przykładają. Mają może małoenergetyczne instrumentarium, ale za to my np. nie mamy saxu. Z racji niskich cen wszystko musi tutaj opierać się na kompromisach. Bez kompromisów zespół, to może być w programie "Taniec z gwiazdami". Choć i w tym programie są kompromisy z uwagi na brak gwiazd :). Słuchajcie nie krytycy weryfikują rynek. Skoro grają to się podobają ludziom. Inną sprawą jest że ludzie na muzyce sie nie znają, poza nielicznymi wyjatkami. I dla tych wyjątków warto się starać, całej reszcie wszystko się podoba. Gra głosniej i ładniej jak radio w domu i wszyscy usmiechnięci. I dobry zespół musi grać "Żono moja" :))))) Tak więc nie róbmy siary i nie obrażajmy się wzajemnie. Faktem jest że dema są jakie są. Z tego powodu nie mamy strony. Pozdrowienia i luzu Odpowiedz Link
zespoltango Re: Broń pozostawmy w szatni. 19.09.09, 09:52 AHA i Delfi wiem kim jesteś. Popatrz na siebie. Odpowiedz Link
joanna102030 Re: Zespół Ozajst Band ( Opium) - proszę o opinie 06.06.10, 10:34 Witam. Zdecydowaliśmy się na zespół Opium , garli na naszym weselu 10.10.2009 i bylismy bardzo zadowoleni, gości się świetnie bawili, polecam z czystym sumieniem. Odpowiedz Link