ms_addictive
27.07.09, 22:18
Witam wszystkich :)
Chociaż przed ślubem byłam raczej czytającą niż aktywnie się udzielającą :) już po tym wielkim dniu chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami. Może się komuś przyda, wiem że ja przed ślubem takich informacji właśnie szukałam.
Lokal- restauracja na Błoniach (nie ta duża sala, a restauracja na dole). Polecam w 100% !!! Wyrób trafiony na całego. Sala przepiękna, nie wymagająca żadnej dekoracji, jedzenie bardzo smaczne i wykwintnie podane, w ilościach wystarczających, jedzenie które zostało zapakowano nam i oddano. Obsługa bez zarzutu, uwijała się szybciutko, bardzo miła i uzgadniała z nami co trzeba. Pan Darek (manager) przemiły człowiek, który cierpliwie znosił grad moich pytań i świetnie zajął się organizacją. Wszystko było dopięte. Gorąco polecam ten lokal- moim zdaniem nie ma takiego drugiego w Bielsku.
Moim goście również tam spali (w tym ja) i wszystko w jak najlepszym porządku.
Kapela- Gosia Markowska Band- to nie jest popularna kapela grająca na weselach. To zespół z Krakowa, grający głównie w klubach, z lekką nutką jazzową. Jeśli szukacie kapeli w klimacie biesiadnym to z pewnością nie przypadnie wam do gustu. Jeśli wolicie jednak oprawę "nowocześniejszą" i nie chcecie słyszeć na swoim weselu disco polo a stawiacie na jakość wykonania to zdecydowanie polecam (Hej Sokoły i inne też były).
Suknia- Madonna, La Sposa- Sonar, Katowice. Mój Boże- istny majstersztyk. Mina gości kiedy szłam przez kościół- bezcenna. Nikt nawet nie drgnął, goście zamarli. Mega wygodna, mega piękna, mega wytrzymała. Zachwyciłam wszystkich na czele z Panem Młodym :-) I o to chodzi!! (będzie do sprzedania niebawem, tylko się z nią czule pożegnam)
Ciasta- cukiernia Jedyna z Hałcnowa. Powiem tak- nie jadłam na moim weselu ciastek a smaku tortu z wrażenia nie pamiętam ale z tego co mówili goście to smaczne. A i tort prezentował się bardzo ładnie. Obsługa bardzo miła.
Makijaż- Marzena Bubiak, Super- oko. Polecam, polecam, polecam. Kiedy się zobaczyłam w lustrze to się nie poznałam. Marzena pięknie wymodelowała mi twarz, podkreśliła oczy, ukryła niedoskonałości i wydobyła całe piękno jakie tylko mam w sobie. Jeśli szukasz najlepszej makijażystki to koniecznie Marzena! Zrobiła mi także paznokcie żelowe- delikatny, króciótki french- super!
www.super-oko.com
Florystka- 4 Pory Roku na ulicy Żywieckiej. Pani zrobiła mi najpiękniejszy bukiet ślubny jaki w życiu widziałam ( niewielki, okrągły bukiecik na atłasowej nóżce z niebieskich hortensji, kremowych róż i takich maleńkich stokrotek przeplatanych białymi kuleczkami). Bukiet był naprawdę śliczny, pasował do mnie jak ulał.
Współpraca z Panią układała się różnie- koniecznie chciała mi zrobić z czerwonych róż jako że jestem brunetką, jednak nijak mi to nie pasowało. Postawiłam na swoim. Dekoracja kościoła, o ile pamiętam- ok. Samochód też fajnie, bez przesadnych udziwnień. Nie podobały mi się kwiaty na stołach bo zamiast róż były margaretki no ale ok, niech będzie (miały być róże). Za całość zapłaciłam ok 750 zł z tego co pamiętam ( bukiet, przypinka, kościół, restauracja, samochód). Od kwiaciarni dostaliśmy w prezencie butelkę dobrego wina.
Fryzjer- Trendy Hair Fashion na Bohaterów Warszawy. Super, polecam. Miałam bardzo ładną fryzurę dopasowaną do mojej urody, zresztą taką właśnie jak chciałam. Miałam małą przygodę ponieważ w salonie okazało się w sobotę rano, że moja fryzjerka miała wypadek i nie ma jej w pracy. Uczesała mnie jednak inna pani i zrobiła to świetnie.
I to chyba wszystkie biznesy jakie mogę polecić :)
W razie pytań jestem do dyspozycji.
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim Pannom Młodym aby do przygotowań przedślubnych podchodzić z przyjemnością! ;-)