Dodaj do ulubionych

MAZDA DESIGN 2015

19.03.15, 22:56
W tym roku konkurs Mazda Design obejmuje dwie kategorie:

• Samochód sportowy Mazda

Uczestnicy konkursu mają za zadanie zaprojektować sportowy samochód Mazdy inspirowany motywem stylizacji KODO: Dusza Ruchu. Koncentruje się ona na mocy, pięknie i ekspresji ruchu, charakterystycznej dla świata zwierząt. Samochód powinien również zostać zaprojektowany tak, aby zapewniał wyjątkową przyjemność jazdy.

Zwycięski projekt zostanie wykonany jako makieta w skali 1:5 pod okiem Janusza Kaniewskiego.

• Miejskie stroje KODO

Wybierając drugą kategorię, uczestnik będzie musiał zaprojektować stylowe miejskie stroje inspirowane KODO. KODO to motyw stylizacji samochodów Mazda, czerpiący inspirację z żywiołów, dynamiki przyrody, mocy i piękna; pozwala on nadać dynamiczną formę nawet statycznym przedmiotom.

Uczestnik musi zgłosić dwa projekty stroju: dla sylwetki męskiej i damskiej, odzwierciadlające miejskiego ducha sportowej Mazdy.

Zwycięskie projekty zostaną zaprezentowane podczas majowego pokazu Marcina Paprockiego i Mariusza Brzozowskiego wraz z najnowszą kolekcją jesień-zima.
Konkurs skierowany jest zarówno do profesjonalistów, jak i osób, które nigdy wcześniej nie próbowały swoich sił w projektowaniu. Zgłoszone prace oceniane będą za oryginalność i przełamanie konwencji oraz estetykę i realność wdrożenia.

Oficjalne wręczenie nagród i ogłoszenie listy zwycięzców odbędzie się w maju
podczas pokazu najnowszej kolekcji duetu Paprocki&Brzozowski.

Zgłoszenia przyjmujemy do 12 kwietnia 2015 roku do godziny 23:59

Wszystkie szczegóły znadziecie tutaj: www.mazdadesign.pl
Obserwuj wątek
    • lenari Re: MAZDA DESIGN 2015 31.03.15, 08:54
      Fajna inicjatywa. Ogromna szansa dla wszystkich młodych projektantów, którzy tutaj mają szansę się wybić. Nagrydy są genialne i bardzo przemyślane. Chyba każdy, kto próbuje swoich sił w świecie mody chciałby zobaczyć na wybiegu swój projekt.
      • malajkat7 Re: MAZDA DESIGN 2015 01.04.15, 17:02
        Wow! Mazda wymyśliła na prawdę super konkurs. I to już VI edycja. Że też w poprzednich latach to do mnie nie dotarło. Warto spróbować, bo te nagrody to po prostu niesamowite są.... Weekend w Barcelonie z Januszem Kaniewskim, 15 000zł z opłaconym podatkiem i pokazanie projektów strojów w pokazie Paprockiego i Brzozowskiego :) Bardzo dobrnym pomysłem jest też to, że są 2 kategorie - zupełnie różne. Można wybrać tą w której czujemy się lepiej.
        • dorota.k2 Re: MAZDA DESIGN 2015 03.04.15, 19:34
          W poprzednich latach była chyba tylko kategoria z projektowaniem samochodu. Fajnie, że teraz są dwie, zwłaszcza, że są tak fajne nagrody i nie nie ograniczają się tutaj tylko do profesjonalistów, amatorzy z dobrymi pomysłami również są mile widziani :)
          • lenari Re: MAZDA DESIGN 2015 05.04.15, 22:29
            No kategorie coraz fajniejsze. Nie pamietam w której edycji było projektowanie flakonu na perfumy. Coraz więcej nowych prac pojawia się w galerii. Sama spróbowałam, bo warto dla takich nagród. www.mazdadesign.pl/index/projekty?page=4 na stronie 7 jest genialny projekt różowej Mazdy. Strasznie mi przypadł do gustu. A co do strojów, to nie oceniam przeciwników, ale zobaczymy jak mi pójdzie :)
    • bialystol Re: MAZDA DESIGN 2015 27.05.15, 13:01
      jeśli ktoś z Warszawy jest zainteresowany jazdą próbną to dealer Bołtowicz zaprasza na bezpłatne jazdy próbne najnowszymi modelami Mazdy, wiecej na: boltowicz.mazda-dealer.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka