Dodaj do ulubionych

Sala Arenda POLECAMY!!!

14.11.11, 09:48
Chcielibyśmy wszystkim zainteresowanym osobom polecić SALĘ ARENDA w Szarlejce. Mieliśmy tam wesele 6.08.2011 i byliśmy bardzo zadowoleni. Sala jest bardzo ładna, ciepła, śliczne pokrowce na krzesłach, na stołach żywe kwiaty i dodatkowo możliwość wyboru kolorystyki wystroju. Obsługa bardzo profesjonalna, sympatyczna i przemili właściciele. Jedzenie pyszne i ogromnych ilościach goście byli zachwyceni potrawami. My mieliśmy niewielkie wesele na 60 osób, ale sala mieści do 100 osób. Właściciele dobudowują drugą sale na większe wesela, być może teraz jest już gotowa. Dodatkowo ładne podwórze i duży parking. Ogólnie w pełni profesjonalna organizacja i polecamy w 100%. My jesteśmy pewni, że lepiej nie mogliśmy wybrać, cudne wspomnienia:-)
Polecamy również:
fotografa - Artur Kołodziejczyk, piękne zdjęcia i wyjątkowy album inny niż wszystkie- naprawdę wart swojej ceny
zespół- Black&White - super głosy i rock&roll - owa muzyka
Obserwuj wątek
    • robal724 A MY NIE POLECAMY!!! 12.01.12, 21:36
      Na forach gazety, także tych zarchiwizowanych można spotkać wiele pochlebnych opinii nt. sali Arenda w Szarlejce. Byłem na weselu na tej sali w roku 2011 i moje odczucia są zupełnie inne, odnoszę wrażenie, że czytam o jakiejś innej sali! Po pierwsze obsługa strasznie leniwa, nie można się było doprosić np. o gorące napoje. Zamiast chodzić i pytać gości czy coś podać, czy w czymś pomóc itd., właściwie większość czasu stała przy wejściu do kuchni i chyba czekała aż goście będą się do nich przedzierać przez tańczące pary i przekrzykiwać grający obok zespół:/. Poza tym, gdy któryś z gości wyszedł np. na zewnątrz, a w tym czasie był podawany jakiś gorący posiłek, obsługa nie proponowała gościom ponownego podania go po ich powrocie! Tak samo potraktowana została Młoda Para, która wróciła z pleneru! I jeszcze coś: obsługa na tej sali nie wie, że jeśli gość zostawia na talerzu skrzyżowany nóż i widelec i idzie np. tańczyć, to to oznacza, że jeszcze nie skończył jeść! Wielu gości bardzo niemile się w ten sposób rozczarowało! Jedzenie smaczne, lecz na wynos nie zostało spakowane wiele potraw, które i tak zostały. Poza tym, gdy na naszym stole skończyła się pewna potrawa, właścicielka, do której zwrócono się z tym problemem, zbagatelizowała go i potraktowała nas lekceważąco. Jest to zresztą osoba nie zachowująca się w sposób profesjonalny i taktowny, niezbyt sympatyczna, patrząca na innych z góry i uważająca, że jej sala jest we wszystkim najlepsza. Ale tak nie jest. Owszem, sala w środku i na zewnątrz ładna (choć dla niektórych zbyt ciemna i przytłaczająca oraz zbyt długa by ją dobrze nagłośnić), jednak piękny widok psuje "szopa", znajdująca się centralnie przed salą, przy ulicy, na której miejscu mógłby być chociażby większy parking. Właściciele oferują również wynajem pojazdu Audi A6, jednak mimo zapewnień, nie liczcie, że zadba on o tablice rejestracyjne dla Nowożeńców, o czym można się niemile przekonać w dzień ślubu! Bardzo uciążliwe również jest to, że brakuje przy sali pokoju dla Młodej Pary, w którym można by np. pozostawić prezenty i pieniądze! No i sala w dalszym ciągu nie posiada własnej strony internetowej, a w Internecie próżno by szukać choćby podstawowych informacji o niej. Proponuję najpierw ulepszyć obecne niedogodności i niedociągnięcia i dopiero zacząć myśleć o rozbudowywaniu sali!
      • commentss POLECAM zdecydowanie 13.01.12, 13:37
        Witam,
        Miałem przyjemność grać na tej sali w roku 2011 i zdecydowanie POLECAM tę salę, i to z czystym sumieniem. Przedmówca, który tak negatywnie opisywał tę salę, to chyba pomylił lokal albo zrobiła to konkurencja......
        Aż dziw bierze jak dokładnie podane są szczegóły...
        Grając w zespole wiele widzi się "od kuchni" a grając do tego co tydzień w innej sali, ma się naprawde szerokie porównanie. Wiem, że ARENDA spełniła oczekiwania zarówno Państwa Młodych, ich Rodziców oraz Gości. Moja prywatna opinia:
        - jedzenie przesmaczne, gratuluję właścicielom tej kucharki,
        - obsługa SUPER, śmigają jak nie wiem co, życzliwi i uprzejmi. Szczęka mi opadła, gdy z posiłkami, czy deserami wychodzili na taras do gości tam siedzących. Faktycznie czasem stoją przy kuchni, ale przy okazji obserwują salę i jeśli tylko ktoś jakimkolwiek gestem okazał, że coś potrzebuje, natychmiast był obsłużony
        - współpraca obsługi SUPER - z nami czyli zespołem, doskonale potrafili dogadać się w kwesti robienia przerw w graniu, aby można było zgrać muzykę oraz sprawne podawanie posiłków w przerwach. Nawet nie wiecie jak to zgranie jest ważne....
        - utrzymanie czystości, wzorowe i to nawet po północy w toalecie, a to w salach często bywa piętą achillesową
        - otoczenie sali przyjemne, kto był to wie
        - akustyka sali rewelacja (tak mówią znajome mi zespoły i to nie tylko grające z dysku ale także te grające na żywo). Oby taka sama akustyka była w nowej części.

Co tu dużo się rozpisywać, kto chce więcej wiedzieć niech poniżej się podpisze, a wtedy skontaktujemy sie telefonicznie czy e-mailem i wówczas potwierdzę (personalnie z imienia i nazwiska).
        Dodam na koniec, że nasz zespół nie ma żadnej umowy z ARENDĄ, nie jestem z rodziny, a właściciele nawet nie wiedzą kto to pisze. Moją opinię wyrażam, ponieważ "wkurza" mnie gdy ktoś "smaruje" bzdury na forum.
        Nietety musimy się wszyscy liczyć z tym, że opinie wystawiane są anonimowo i niejedokrotnie negatywy pisane są celowo, aby komuś zaszkodzić.
        Pozdrawiam - No Commetss
      • looozowy Re: A MY NIE POLECAMY!!! 15.01.12, 10:07
        Wydaje mi się, ze to zdecydowanie opinia konkurencji, gdyż wiele słyszałem bezpośrednio od znajomych bądź rodziny, która uczestniczyła w imprezach różnego typu na sali Arenda w Szarlejce i to w jaki negatywny sposób wypowiada się osoba powyżej jest zupełnie sprzeczne z tym co słyszałem. Tak więc albo ta osoba musi być z konkurencji albo była na zupełnie innej sali. Sam osobiście mam zamiar robić tam wesele i z tego jak rozmawiałem z właścicielką wydaję się bardzo miła. Sala na zewnątrz jak i w środku bardzo ładna od tego roku ma być całkowicie przebudowana także nie wiem jak będzie wyglądała. Co do strony to Pan powyżej tak samo chyba nie radzi sobie z internetem, gdyż strona sali była dostępna ze zdjęciami (pod adresem www.arenda.czest.pl ) w chwili obecnej jest podpisana jako projekt prawdopodobnie przez przebudowę sali.
      • robal724 Re: A MY NIE POLECAMY!!! 31.01.12, 15:11
        Ludzie, wyluzujcie! Zapewniam Was, że nie mam w tym żadnego interesu, by krytykować dla samej krytyki! To, że mam odmienne zdanie od Waszego, nie oznacza, że jestem kimś z konkurencji, kto chce zaszkodzić! Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że Wam płacą za ten "szeptany marketing" lub po prostu jesteście pracownikami Arendy! Tym bardziej, że reakcja niektórych osób na mój post była błyskawiczna, jakby tylko czyhały, aż ktoś napisze coś nie po ich myśli:/! Ale nie ma się co dziwić komuś, kto wie o tej sali wszystko, uczestniczy w forum na jej temat chyba od początku jej powstania i kto był na każdej imprezie tam i zawsze było super:/. Szczegółowość mojego opisu nie powinna dziwić, skoro byłem tam na weselu! Wyrażona przeze mnie opinia, poparta jest również rozmowami z Parą Młodą, jej rodzicami i innymi gośćmi. Nic sobie nie wymyśliłem, było dokładnie tak, jak napisałem! Natomiast o gafie z brakiem tablic rejestracyjnych wiem z innego źródła i bynajmniej nie było to uwarunkowane rygorystycznym przestrzeganiem przepisów ruchu drogowego! Oba wesela odbyły się zupełnie niedawno. A jeśli chodzi o "zgranie" czasu podawania gorących dań z przerwami zespołu, to co w tym dziwnego, że ludzie zostawiali sobie jedzenie "na później" i szli tańczyć? Po to chyba m.in. wymyślono "sztućcowy" savoir vivre. Pozdrawiam pozostałych forumowiczów i życzę większego obiektywizmu!
      • judyy83 Re: A MY NIE POLECAMY!!! 20.04.13, 20:57
        My również nie polecamy! Należałoby uaktualnić umowę, ponieważ nie wszystkie punkty są w niej ujęte, jak się później okazuje przy rozliczaniu. Warto poinformować o np. dodatkowo płatnej klimatyzacji. Jedzenie dobre, szkoda tylko, że podczas serwowania jakiegoś posiłku, gdy ktoś wyszedł na zewnątrz, kelnerzy nie proponowali jego podania. Właściciele nie zdają sobie sprawy, że ślub i wesele do dla pary młodej to jeden z najważniejszych dni w ich życiu! Są oni zdania, że mają najpiękniejszą salę w okolicy i nie można im w niczym zwrócić uwagi. Niestety współpraca z nimi do końca przebiega tak jak powinna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka