Dodaj do ulubionych

zespół na wesele

10.07.07, 17:23
witajcie! Razem z narzeczonym stanęliśmy przed trudnym wyborem zespołu na
wesele. W związku z tym mam pytanie, czym kierować się przy wyborze zespołu?
Czy zespół 3 osobowy jest gorszy od zespołu 4, czy 5 osobowego? Czy perkusja w
zespole jest aż tak ważna? Czy to wszystko zależy od umiejętności prowadzenia
wesela przez zespół? No i jakie zespoły polecacie na wesele?
Obserwuj wątek
    • horpyna1 Re: zespół na wesele 10.07.07, 17:26
      Zapomiałam dodać, że przejrzałam wszystkie wątki o zespołach na wesele na forum.
      Ale opinie są tak różne, każdy zespół ma tyle samo zwolenników co przeciwników,
      że bardzo trudno się zdecydować. Pomóżcie!!
      • hirsh2 Re: zespół na wesele 11.07.07, 09:47
        FONIC - www.fonic.za.pl
        młody no wy zespół - wolne tegoroczne terminy
        polecam
        • iisiia Re: zespół na wesele 11.07.07, 10:21
          witaj mam wesele 22.09.2007 i na moim weselu bedzie grał zespol Armagedon!!!
          widzialam jak prowadza wesele i zabawy !!! nawet grali z huty jak była imprezka
          w poraju i słyszalam pozytywne słowa na ich temat !! z ktorych sie cieszyłam bo
          wiadomo ze zespol musiałam wczesniej zamowic!!! poznałam ich i sa sympatyczni
          mozna do nich jechac dostac płyte obejrzec jak prowadza wesele ,konkursy itd.
          do niczego to nie zobowiazywało i nie zachowywali sie ze oni sa najlepsi i
          musicie wziasc nas nie naciskali tak jak nie ktore zespoly !!! no zapewniam ze
          jest to trudny orzech do zgryzienia wiadomo ze zespol musi byc fajny , bo nawet
          jak jedzenie bedzie do kitu a zespol super zabawial i gral to wszyscy beda
          zadpowoleni!!!!
    • art-efekt Re: zespół na wesele 13.07.07, 09:22
      Witam!

Czy zespół 3 osobowy jest gorszy od 4 lub 5 - osobowego ?
      Ogólnie rzecz biorąc im mniej osób w zespole tym więcej musi być wspomagania
      elektronicznego. Czyli keyboardy, sequencery lub nawet playbacki.
      Jeżeli zależy Ci na zespole grającym w pełni "na żywo" tzn. bez wspomagania to
      musi być to minimum 4 osoby: perkusja, gitara basowa, gitara rytmiczna,
      klawisze. W przypadku, kiedy w zespole ma być jeszcze wokalistka, zazwyczaj
      jest to piąta osoba. Chyba, że wokalistka także gra na jednym z ww instrumentów.
      O jakości zespołu jednak nie świadczy ilość osób lecz ich umiejętności, a te
      można ocenić dopiero, kiedy samemu się zobaczy i posłucha. Trzeba także wziąć
      pod uwagę, że wiele zależy od gustu oraz oczekiwań. Jednym podoba się zespół
      grający disco-polo, zaś innym zespół grający rock.

Jako członek jednego z częstochowskich zespołów nie wypowiem się na temat
      innych zespołów, gdyż tego typu wypowiedzi zawsze są tendencyjne. W naszym
      zespole stosujemy zasadę "pokaż co potrafisz i nie obgaduj innych". Niestety z
      przykrością muszę stwierdzić, że wielu muzyków i członków innych zespołów
      bezpodstawnie oczernia zespoły konkurencyjne tylko po to, żeby podnieść
      swój "image".

Z tego powodu też polecę tylko i wyłacznie swój zespół pod nazwą Art-Efekt.
      Gramy w składzie 4-osobowym: perkusja, gitara, instrumenty klawiszowe (keyboard
      i akordeon)oraz wokalistka. Łączymy grę "na żywo" ze wspomaganiem keyboardu
      oraz sequencera tzn. część aranżu grana jest na keyboardzie lub sequencerze z
      dogrywaniem "żywych" instrumentów: perkusji, gitary oraz instrumentu
      klawiszowego. Nie używamy playbacków.
      Wszystkie osoby w zespole śpiewają, choć podstawę u nas stanowią 2 wokale:
      jeden żeński i jeden męski.
      Jeżeli jesteś zainteresowana, zapraszamy na prezentację "na żywo" - tel.
      504051028
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka