samotna_31 09.09.09, 12:27 Dziewczyny, bardzo proszę o rozłożenie tarota. Moje życie stoi w miejscu. Od jakiegoś czasu dużo myślę o mojej samotności. Doskwiera mi ona. Powiedzcie mi, kiedy spotkam swoją miłość? Co powinnam w sobie zmienić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 12:31 Masz niestety zbyt mało postów na forach gazety pod tym nickiem żeby prosic o wróżbę Odpowiedz Link
mart_i Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 12:57 Samotna_31 to jest w regulaminie,ale jak już będziesz miała 25 postów to wtedy możesz poprosić o wróżbę Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 13:20 Dziękuję. Wysłałam maila do Królowej.mieczy. Może coś sie wyjaśni dzięki niemu. Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 13:29 odebrałam maila Można położyć karty Samotnej, dziewczyny. Samotna udowodniła mi na privie, ze ma drugie konto na gazecie. Odpowiedz Link
mart_i Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 14:15 Postawiłam dla Ciebie karty,ale niestety zaraz muszę wyjść,więc napiszę jakie mi wyszły karty,a interpretację dołączę jak wrócę. 1. Gdzie spotkasz swojego partnera - Rycerz buław 2. Kiedy będzie ku temu najbardziej sprzyjający moment - Gwiazda 3. Na jaki typ mężczyzn powinnaś zwracać uwagę - Sąd(Zmartwychwstanie) 4. Na jaki typ mężczyzn nie powinnaś zwracać uwagi - Siła 5. Jakie cechy charakteru u mężczyzn są dla Ciebie ważne - Cesarz, 2 monet 6. W jaki sposób powinnaś się zachowywać żeby odpowiedni mężczyźni do Ciebie lgnęli - 10 monet ,8 buław 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik 8. Co chcesz otrzymać od związku - Królowa buław, 6 monet 9. Jaki będzie Twój związek - 7 mieczy ,Walet buław Odpowiedz Link
mrgodot Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 16:00 nie wiem jak do tego podejść. Po co są te podwójne karty pod koniec, od 5 pytania? Odpowiedz Link
mart_i Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 18:41 > 1. Gdzie spotkasz swojego partnera - Rycerz buław-tam gdzie jest ruch i dużo się dzieje,może nawet w podróży. > 2. Kiedy będzie ku temu najbardziej sprzyjający moment - Gwiazda-ta karta mówi o jakimś początku(pozytywnym)np.jakiegoś przedsięwzięcia,a jeśli chodzi o czas mówi o wczesnym świcie i ogólnie bardzo dobrze wróży miłości. > 3. Na jaki typ mężczyzn powinnaś zwracać uwagę - Sąd(Zmartwychwstanie)- na takich,którzy nie gonią nadmiernie za pieniądzem,a skupiają się głównie na twórczym wykorzystaniu swoich talentów. > 4. Na jaki typ mężczyzn nie powinnaś zwracać uwagi - Siła-nie wiem...na silnych? a może na przesadnie eksponujących swoją siłę,charyzmę,zaciętość. > 5. Jakie cechy charakteru u mężczyzn są dla Ciebie ważne -Cesarz, 2 monet - na pewno męskość,stabilizacja finansowa,odpowiedzialność,konsekwencja,chciałabyś żeby Twój mężczyzna był dla Ciebie prawdziwym oparciem. > 6. W jaki sposób powinnaś się zachowywać żeby odpowiedni mężczyźni do Ciebie lgnęli - 10 monet ,8 buław - jak osoba,która jest dynamiczna,komunikatywna,wesoła,rozmowna i nie zaszkodziły tu mały flirt Tylko mam problem z tą 10 monet-jak osoba,która jest niezależna finansowo? > 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik- myślę,że chodzi o to,że powinnaś się upewnić czy mężczyzna jest samotny,nie jest w żadnym związku. > 8. Co chcesz otrzymać od związku - Królowa buław, 6 monet - chcesz być doceniana,podziwiana,nie chciałabyś być na tej drugiej pozycji,chcesz dawać i brać w równych proporcjach. > 9. Jaki będzie Twój związek - 7 mieczy ,Walet buław-będą was łączyć długie rozmowy,to będzie związek w którym intelekt jest bardzo ważny,ale także ekscytujące przygody,dynamizm. Nie wiem czy nie popełniłam gdzieś błędu,bo dopiero się uczę,ale może ktoś jeszcze podsunie swoją interpretację Odpowiedz Link
krolowa.mieczy Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 19:54 Myślę że Marti wyciągała potem po 2 karty żeby samej rozjaśnic sobie obraz mart_i napisała: > > > 1. Gdzie spotkasz swojego partnera - Rycerz buław-tam gdzie jest r > uch i dużo się dzieje,może nawet w podróży. Hmmm, dodałabym że ten mężczyzna sam wpadnie na ciebie Coś w rodzaju zderzenia na ulicy i porwanej torby z zakupami (jak na filmach) > > > 2. Kiedy będzie ku temu najbardziej sprzyjający moment - Gwiazda-t > a karta mówi o jakimś początku(pozytywnym)np.jakiegoś przedsięwzięcia,a jeśli c > hodzi o czas mówi o wczesnym świcie i ogólnie bardzo dobrze wróży miłości. > Wtedy gdy z optymizmem spojrzysz na siebie i świat. Czasem jest też tak, że przeczuwamy że coś się wydarzy (tu teoretyzuję, bo chcę wyjaśnic co mam na myśli) i jesteśmy radośni, szczęsliwi itp. jak w piosence De Su "bo kto wie czy za rogiem nie stoją Anioł z Bogiem" > > 3. Na jaki typ mężczyzn powinnaś zwracać uwagę - Sąd(Zmartwychwstanie) > - na takich,którzy nie gonią nadmiernie za pieniądzem,a skupiają się główni > e na twórczym wykorzystaniu swoich talentów. Ustabilizowanych życiowo pod każdym względem, zrówoważonych, szczęsliwych ze swojego życia (jeśli 31 przy nicku to twój wiek, to faceci bliżej 40stki tacy już są; nawet jeśli są np po rozwodzie) > > > 4. Na jaki typ mężczyzn nie powinnaś zwracać uwagi - Siła- nie wiem > ...na silnych? a może na przesadnie eksponujących swoją siłę,charyzmę,zaciętość na takich którzy są dominujący - samiec alfa - którzy posadziliby cię przy garach > . > > > 5. Jakie cechy charakteru u mężczyzn są dla Ciebie ważne - Cesarz, > 2 monet - na pewno męskość,stabilizacja finansowa,odpowiedzialność,konse > kwencja,chciałabyś żeby Twój mężczyzna był dla Ciebie prawdziwym oparciem. podpisuję się pod słowami Marti i dodałabym jeszcze że w tym wszystkim nie są sztywni; tacy elastyczni, lubiący niespodzianki, którzy w jednej chwili potrafią zadecydowac "jedziemy do Pragi tak jak stoimy"; z którymi można konie krasc > > > 6. W jaki sposób powinnaś się zachowywać żeby odpowiedni mężczyźni do Cie > bie lgnęli - 10 monet ,8 buław - jak osoba,która jest dynamiczna,komunik > atywna,wesoła,rozmowna i nie zaszkodziły tu mały flirt Tylko mam problem z tą > 10 monet-jak osoba,która jest niezależna finansowo? wprowadzic jakiś ruch do swojego domu; np robic domówki albo chodzic na domówki (to jedna z propozycji - akuat przyszła mi do głowy); miec otwarty dom na znajomych i znajomych znajomych > > > 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik- myślę,że ch > odzi o to,że powinnaś się upewnić czy mężczyzna jest samotny,nie jest w żadnym > związku. na samotników z wyboru którzy za nic nie opuszczą swojej skorupy > > > 8. Co chcesz otrzymać od związku - Królowa buław, 6 monet - chcesz > być doceniana,podziwiana,nie chciałabyś być na tej drugiej pozycji,chcesz dawa > ć i brać w równych proporcjach. Hmmm, myślę, że związek dodałby ci skrzydeł; poczułabys się kobietą przez duże K; > > > 9. Jaki będzie Twój związek - 7 mieczy ,Walet buław-będą was łączy > ć długie rozmowy,to będzie związek w którym intelekt jest bardzo ważny,ale takż > e ekscytujące przygody,dynamizm. wymiana mysli, poglądów, słów, dużo rozmów jak mówi Marti > > > Nie wiem czy nie popełniłam gdzieś błędu,bo dopiero się uczę,ale może ktoś jesz > cze podsunie swoją interpretację Odpowiedz Link
asia.33 Re: Prośba o wróżbę 09.09.09, 19:59 pozwole sobie dorzucic cos od siebie tam gdzie co s mi sie kojarzy bo w wielu miejscach widze to podobnie > 1. Gdzie spotkasz swojego partnera - Rycerz buław-tam gdzie jest ruch i dużo się dzieje,może nawet w podróży. Tez tak mysle > 2. Kiedy będzie ku temu najbardziej sprzyjający moment - Gwiazda -ta karta mówi o jakimś początku(pozytywnym)np.jakiegoś przedsięwzięcia,a jeśli chodzi o czas mówi o wczesnym świcie i ogólnie bardzo dobrze wróży miłości. Chyba dosc szybko > 3. Na jaki typ mężczyzn powinnaś zwracać uwagę - Sąd (Zmartwychwstanie)- na takich,którzy nie gonią nadmiernie za pieniądzem,a skupiają się głównie na twórczym wykorzystaniu swoich talentów. Mnie sie skojarzyło z męzczyną z odzysku, badz takim który odzyskuje zdrowie > 4. Na jaki typ mężczyzn nie powinnaś zwracać uwagi - Siła- nie wiem...na silnych? a może na przesadnie eksponujących swoją siłę,charyzmę,zaciętość. Moim zdaniem nie zwracac na takich, którzy by mogli Cie za badzo zdominowac > 5. Jakie cechy charakteru u mężczyzn są dla Ciebie ważne - Cesarz, 2 monet - na pewno męskość,stabilizacja finansowa,odpowiedzialność,konsekwencja,chciałabyś żeby Twój mężczyzna był dla Ciebie prawdziwym oparciem. Stanowczy, potrafiący podejmowac decyzje , taki który wie co w zyciu wazne > 6. W jaki sposób powinnaś się zachowywać żeby odpowiedni mężczyźni do Ciebie lgnęli - 10 monet ,8 buław - jak osoba,która jest dynamiczna,komunikatywna,wesoła,rozmowna i nie zaszkodziły tu mały flirt Tylko mam problem z tą 10 monet-jak osoba,która jest niezależna finansowo? Dla mnie 10 monet to dziedziczenie ...wiec nie pokazuj co masz ale tez nie ekscytuj sie jesli spotkasz takiego co duzo posiada ( cesarz !) > 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik- myślę,że chodzi o to,że powinnaś się upewnić czy mężczyzna jest samotny,nie jest w żadnym związku. Poobserwowac go z boku ...nie rzucac sie w zwiazek natychmiast...ocenic z innej perspektywy..tu wazny jest czas > 8. Co chcesz otrzymać od związku - Królowa buław, 6 monet - chcesz być doceniana,podziwiana,nie chciałabyś być na tej drugiej pozycji,chcesz dawać i brać w równych proporcjach. Uwazam ze potrzebujesz byc partnerką i sam zwiazek powinien sie na tym opierac, musisz wymagac i tyle samo dawac > 9. Jaki będzie Twój związek - 7 mieczy ,Walet buław-będą was łączyć długie rozmowy,to będzie związek w którym intelekt jest bardzo ważny,ale także ekscytujące przygody,dynamizm. 7mieczy to dla mnie oddanie odpowiedzialnosci i powierzenie swojego zycia mezczyznie...moze byc partnerski ale mezczyzna tu wykarze sie zaradnoscia i odpowiedzialnoscią za rodzine Pozdrawiam , Asia Odpowiedz Link
anahella Re: Prośba o wróżbę 11.09.09, 04:51 > 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik- myślę,że chodzi o to,że powinnaś się upewnić czy mężczyzna jest samotny,nie jest w żadnym związku. A ja bym powiedziała: czego Cię Twoja samotność uczy. Co przemyślałaś od czasu gdy jesteś sama. Czy sama się odsunęłaś od świata, po którym chodzą potencjalni kandydaci na partnera? Obie karty wskazują, że tak: bo zarówno Wisielec jak i Eremita to samotność z wyboru. Czasem nieuświadomionego, ale jakiś element odsunięcia się na własne życzenie jest. Odpowiedz Link
beornot Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 09:03 Ja dodam swoja interpretacje bo troszke inaczej to widze aczkolwiek staralam sie nei czytac wypowiedzi przedmowczyn: 1. Gdzie spotkasz swojego partnera - Rycerz buław-moim zdaniem na wyjezdzie poznaszmoze jakas przeprowadzka bedzie, to bedzie bardzo zaradny facet, taki z jajem, moze troche narwany > 2. Kiedy będzie ku temu najbardziej sprzyjający moment - Gwiazda - dla mnie Gwiazda kojarzy sie z zima, to znak Wodnika, ale czas w tarocie jest w sumie troszke nie do ogarniecia. gwiazda kojarzy sie tez z czyms uduchowionym, moze gdzies na wyjezdzie podziwiac bedziesz cos? > 3. Na jaki typ mężczyzn powinnaś zwracać uwagę - Sąd (Zmartwychwstanie)- pobudzajacych Cie do zycia, takich z ikra, sprawiedliwych, konkretnych i rozwaznych.Dla ktorych liczy sie rodzinka > 4. Na jaki typ mężczyzn nie powinnaś zwracać uwagi - Siła- nachalnych, ktorzy narzucaja innym swoja wole, ale takze takich przesadnie nadskakujacych,ktorzy chca cie ugladzic, takich bawidamkow > 5. Jakie cechy charakteru u mężczyzn są dla Ciebie ważne -[b] Cesarz, 2 monet[/ > b]- cesarz to czlowiek majacy swoje zasady, twarda wrecz zelazna wole, 2 monety to wartosci i zaradnosc, facet ktory ma nawet 2 profesje, 2 prace, a wiec taki obrotny gosc, ktory zapewni Ci najwazniejsze stabilizacje finansowa i wartosci taki pewniak > 6. W jaki sposób powinnaś się zachowywać żeby odpowiedni mężczyźni do Ciebie lg > nęli - 10 monet ,8 buław-trzymac sie swoich wartosci wyniesionych z domu, byc otwarta radosna i wypatrywac okazji, 8 bulaw zawsze jets szybka > 7. Na co powinnaś zwrócić uwagę - Wisielec, Pustelnik- na dojrzalosc i podejscie do zycia, wisielec to taki ktos kto patrzy na wszytko z jakies perpsketywy, wolno i wsyztsko idzie jakos w zawieszeniu, Pustelnik to dojzralosc ale i powaga > 8. Co chcesz otrzymać od związku - Królowa buław, 6 monet- by byc podziwiana, czuc sie kobieta, piekna, pozadana, ktora dostaje to na co zasluguje, zeby dostawac milosc od innych a nie tylko dawac > 9. Jaki będzie Twój związek - 7 mieczy ,Walet buław-hmm mysle ze troche niesmialy , taki niby jets niby nie ma,beda podchody, polslowka ale nabierze rumiencow Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 09:42 Dla Ciebie Beornot Nie zamierzam w najbliższym czasie nigdzie się przeprowadzać. Większe prawdopodobieństwo to jakiś wyjazd. Co do reszty macie dużo racji. Tego szukam między innymi. Mam rozumieć, ze obecnie nie znam tego mężczyzny - tak? Czy mogłabym prosić o jeszcze jedno rozłożenie tarota? Chodzi o moją pracę. Mam stałą ale nie jestem jej pewna. Poza tym niezbyt dobrze płatna. Zastanawiam się nad podniesieniem kwalifikacji, nad zmianą. Nie wiem czy to dobry wybór. Mam szanse na jakąs podwyżkę? Zastanawiam sie również nad jedną sprawą: dostałam propozycję awansu, stwierdziłam jednak że sobie nie poradzę (może błąd), nie mam studiów, pewnie dlatego szef dał awans koleżance. Dużo jej pomagam, ma mniejsze doświadczenie, ale widzę że nasze stosunki się ochłodziły. Co karty tutaj pokazują? Czas szukać nowej pracy? Odpowiedz Link
beornot Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 09:48 Samotnaczemu nie wzielas awansu?Pomagasz jej wiec masz ku temu potrezbne predyspozycje, boisz sie odpowiedzialnosci? bardzo dziekuje za kwiatka Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 11:21 Nie mam studiów. Nie stać mnie na nie. Wiedziałam,ze po szkole muszę iść do pracy, że na studia nie pójdę więc zawaliłam maturę. Głupia byłam. Teraz to wiem. Nie boję się odpowiedzialności. Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 07:49 Nie wiem, ale za wróżbę to się chyba nie dziękuje. Chciałabym bardzo aby się spełniła... Marti, to dla Ciebie Krolowa.mieczy... I dla Ciebie Asiu Nie wiem czego Wam życzyć...ale na pewno wszystkiego dobrego ) Odpowiedz Link
mart_i Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 13:55 Dziękuję samotna_31 za kwiaty Ja Ci życzę spełnienia wróżby Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Prośba o wróżbę 10.09.09, 20:57 Dziewczyny, czy ja mogę się przypomnieć w sprawie mojej drugiej prośby? Chodzi o pracę... Odpowiedz Link
jasmin_25 Re: Prośba o wróżbę 11.09.09, 08:37 Samotna chyba bylo by wygodniej gdybys zalozyla nowy watek na nowe pytanie, bo ten sie niedlugo gdzies zapodzieje Odpowiedz Link
mart_i Rozkład na pracę 11.09.09, 09:24 1. Twój problem 5 buław,7 monet Karty ładnie pokazały,że zastanawiasz się nad nową pracą,bo w obecnej nie jest Ci zbyt dobrze,trochę Cię nudzi i powstała w niej sytuacja konfliktowa. 2. Czy jest to dobry moment na zmianę pracy? Sąd,6 pucharów,Wieża Tak to dobry moment i nie wiem dlaczego,ale te dwie pierwsze karty skojarzyły mi się trochę z powrotem do wcześniejszej pracy? 3. Fakty przemawiające za zmianą pracy: As monet,Król monet,Królowa monet Wyszły bardzo mocne karty przemawiające za zmianą,obecnie jest to doskonała okazja,żeby ją zmienić,to Ci wyjdzie na korzyść. 4. Fakty przemawiające przeciw zmianie: 2 pucharów,4 pucharów,6 monet Wydaje mi się,że pomimo wszystko jesteś dość mocno związana ze swoją pracą,bardziej od strony emocjonalnej,ale finansowo też nie jest najgorzej.Trochę obawiasz czy zmiana wyjdzie Ci na korzyść,bo niby obecna praca z pewnych względów Ci nie odpowiada,ale przynajmniej wiesz czego masz się spodziewać,jest taka przewidywalność w niej i to poniekąd daje Ci poczucie bezpieczeństwa. 5. To się zdarzy gdy zostaniesz: 3 mieczy,Gwiazda,7 buław Sytuacja konfliktowa się zaostrzy. Niby ładna karta Gwiazda,ale w otoczeniu bardzo niekorzystnych kart.Więc ta gwiazda jest tak jakby chwilową ciszą przed burzą. 6. To się zdarzy gdy odejdziesz: 3 pucharów,Cesarzowa,Król buław Będziesz szczęśliwa,że udało Ci się odejść,wykorzystasz ten czas na odpoczynek,spotykanie się z przyjaciółmi i gdy już zregenerujesz siły rozejrzysz się za nową pracą. 7. Rada jak postąpić: 2 buław,2 mieczy,3 buław Karta druga opisuje Twój lęk przed zmianą,wiesz,że musisz podjąć decyzję,ale jednocześnie coś Cię powstrzymuje,jakaś blokada psychiczna i to powoduje odwlekanie,odkładasz decyzję na później...i tego musisz się pozbyć,żeby wyjść z impasu. Pozostałe karty są pomyślną wróżbą jeśli chodzi o nową pracę.Powinnaś jednak się odważyć wdrożyć swoje pomysły w zycie,może nawet zdobyć jakieś nowe kwalifikacje,które ułatwią Ci start w wymarzonej pracy.Inną opcją,którą karty Ci proponują są dwie prace. Co o tym myślisz? Odpowiedz Link
mart_i Karty bramy 11.09.09, 09:37 Przeczytałam właśnie co napisała jasmin_25 w moim wątku o kartach bramach i wiesz samotna w rozkładzie,który dla Ciebie rozłożyłam są aż trzy karty bramy!A więc one dodatkowo skłaniają Cię byś pokonała swoje wewnętrzne obawy i ograniczenia,które powstrzymują Cię przed zmianą pracy,bo zmiana wyjdzie Ci na dobre!! Może nawet powinnaś poprosić kogoś o pomoc. Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Rozkład na pracę 11.09.09, 12:07 Marti...wszystko co napisałaś zgadza się. Zastanawia mnie pkt 7. Jak to 2 prace? Odpowiedz Link
mart_i Re: Rozkład na pracę 11.09.09, 12:51 To jedna z opcji,którą proponują Ci karty.Niektórzy tak pracują np.w jednej pracy na cały etat,a w drugiej na pół etatu.Ale teraz przyszło mi na myśl,że może zanim odejdziesz z pracy,powinnaś jednocześnie rozglądać się za następną i gdy już znajdziesz tą odpowiednią i będziesz pewna,że tam będziesz pracować,wtedy odejdziesz ze starej. Wtedy będziesz czuła się bezpiecznie i nie będziesz sie martwić czy jak odejdziesz z pracy to na następną będziesz długo czekać. Odpowiedz Link
samotna_31 Re: Rozkład na pracę 11.09.09, 12:56 Mam pewne zobowiązania, więc musze być pewna nowej pracy. Proszę, odbierz @ Odpowiedz Link