Dodaj do ulubionych

Eksplozja w Norwegii

22.07.11, 18:33
Jakiś mam dzisiaj dziwny dzień. Rano spytałam się Tarota co mnie dzisiaj spotka niespodziewanego i pokazał mi: As Mieczy, Król Mieczy, Wieża
Pomyślałam, że może jakieś urzędowe wiadomości, które mnie zdołują ale niczego się nie spodziewałam. A tu po południu słuchałam wiadomości i podali informacje z Norwegii. Jakoś mi się te karty skojarzyły właśnie z tym wydarzeniem. As Mieczy to przecież wiadomość. A Wieża wiadomo.
Postanowiłam sprawdzić kartami o co chodzi. Jeszcze wczesnie bo nic tak naprawdę nie wiadomo, ale chciałam zobaczyć jak to karty pokażą.

Sedno (co sie tak naprawdę wydarzyło): 6 Mieczy (Śmierć, 7 Mieczy)
Przyczyna wybuchu: Król Mieczy
Sprawca/sprawcy: As Mieczy (Cesarzowa, Rydwan)
Motyw: Głupiec
Cel: 5 Mieczy
Co będzie dalej: Król Monet, 4 Mieczy, 3 Monet
Czy sprawa się wyjaśni: 5 Buław

Ale mieczy! Nie spodziewałam się.
6 Mieczy przy Śmierci i 7 Mieczy - potrzeba dokonania zmian i transformacji. Na tej talii bardzo mocno na karcie Śmierci zaznaczony jest Pluton - trupia czaszka z wisiorkiem Plutona (to co pod ziemią, co ukryte, terroryzm również). Znowu 6 Mieczy jak w kartach Królowej dla bombiarza. Ciekawy zbieg okoliczności ale jeszcze tego nie umiem wytłumaczyć. 7 Mieczy do tego - jakby ktoś się przekradł z innego kraju w celu siania zniszczenia. Zawsze kojarzyłam 6 Mieczy z podróżą, zrywaniem więzi ale nigdy z bombami. A zdrugiej strony to jest Słońce w Wodniku czyli w negatywie dążenie do obalania ustalonego porządku.
Przyczyna - Król Mieczy - rząd, władza, ustalone prawa, chłodny porządek rozumu. Jakiś mózg, w ktorym zrodziła się idea dokonania zmian - znowu typowe cechy Wodnika i Urana. Analiza na zimno i podjęcie decyzji chociaż z tym kierunkiem u Króla Mieczy to różnie bywa. Nie wiem czy do konca ukierunkowanie na cel czy bardziej przypomina to Rydwan czyli gdzie go myśli poniosą.
Mam problem z Asem Mieczy więc dopytałam - Tarot pokazał Cesarzową i Rydwan. Najpierw myślałam, że może po prostu jakiś gaz, ale tu pokazana jest kobieta i samochód? Takie mam pierwsze skojarzenia. W sumie As Mieczy może być poleceniem, rozkazem. Muszę to jeszcze przemyśleć.
Motyw w Głupcu - albo brak motywu i przypadek albo po prostu celowe wprowadzenie chaosu czyli typowe działania terrorystów, zwłaszcza, że cel 5 Mieczy - zniszczenie. Te karty ładnie nie wyglądają.
Co dalej: Próba opanowania i uspokojenia sytuacji. 5 Buław na mojej karcie to jest wewnętrzny ogień, jak płonąca buława, z której wyłaniają się zwalczające się osoby. Nie wiem, czy w jakimś sensie nie pozostanei to wewnętrzną sprawą Norwegii, ale to by była wskazówka, że coś się tam już nie tyle tli, co płonie.
W przełożeniu był As Monet, 6 Mieczy, Pustelnik i pod Pustelnikiem Śmierć. Wszyscy mówią nieśmiało o emigrantach i islamistach. Nie wykluczyłabym. Znowu ta 6 Mieczy - przekroczenie granicy, przejście, przejęcie.

Ja jeszcze pomyślę, bo na razie tak na szybko interpretuję. Jakby ktoś miał jakiś pomysł to zapraszam do interpretacji.

Wróżyłam z Divine Legacy.
Obserwuj wątek
    • mrgodot Re: Eksplozja w Norwegii 22.07.11, 19:09
      A przy okazji postaram się wkleić zdjęcie kart, bo nie znalazłam w sieci strony ze wszystkimi kartami. Może się uda.
      https://fotoforum.gazeta.pl/photo/2/rc/ia/nibi/lUbEFAYPPrkTeP4PTB.jpg

Dodam jeszcze, że kiedy sie przyglądam rozwojowi wypadków w przyszłości to mam wrażenie, że niezależnie od działań władz sprawca/sprawcy może się ukryć (4 Mieczy to może być i więzienie, ale też uśpienie i ukrycie się) i gdzieś na uboczu konstruować dalsze planey. Tak odebrałam 3 Monet. W końcu jedna osoba tego nie zrobiła a ten gość z 3 Monet skojarzył mi się z konstuktorem ładunkó wybuchowych.
      I ta 5 Buław na wyniku pokazuje, że tam sie nieźle wewnątrz kraju pali i kotłuje. A wydawałoby się, że taki spokojny kraj. I zimny. A w środku gorąco.

• korka123 Re: Eksplozja w Norwegii 24.07.11, 17:25
        ale karty, moje Suligi są wręcz mistyczne jeśli idzie o wyrazistość
    • krolowa.mieczy Re: Eksplozja w Norwegii 22.07.11, 19:24
      Sedno (co sie tak naprawdę wydarzyło): 6 Mieczy (Śmierć, 7 Mieczy)
      Przyczyna wybuchu: Król Mieczy
      Sprawca/sprawcy: As Mieczy (Cesarzowa, Rydwan)
      Motyw: Głupiec
      Cel: 5 Mieczy
      Co będzie dalej: Król Monet, 4 Mieczy, 3 Monet
      Czy sprawa się wyjaśni: 5 Buław

Powtórzyly się 2 karty: 5 i 6 mieczy. Przejrzałam w necie co pisze o 6 mieczy Jóźwiak i Suliga. Suliga mówi wprost, ze negatyw to wypadek samochodowy, zatopienie statku - katastrofa. A Jóźwiak, ze szaleni geniusze intelektualni. To ostatnie jak dopasować do wybuchów to nie wiem. Chyba, że może chodzić o własnoręcznie konstruowanie bomb (ten z Krakowa tak robił, a ten w Oslo to chyba jeszcze nie wiadomo) - coś jak Słodowy: zrób to sam.
      5 mieczy to wiadomo: podstęp ogólnie mówiąc.

7 mieczy jako dopełnienie, to jak pisałam na blogu język obcy dla pytającego, ew. bohatera wróżby. Oczywiście nie zapominam o pierwotnym znaczeniu czyli wślizgnięciu się potajemnie i podstępnie.

Król mieczy to polityk, a bomba wybuchła w biurach polityka.
      Cesarzowa z Rydwanem to może być transport lub kobieta ze środka (pracownica?) czyli współudział. As mieczy - to mózg operacji którego nie ma na miejscu, ktoś za niego wykonuje czarną robotę. To mogła być kobieta niebudząca podejrzeń, obeznana z budynkiem i ludźmi w środku.

Wpadł mi do głowy teraz pomysł (może szalony): Mózg Operacji potrzebował dokumentów z biura polityka, zatrudnił kobietę wewnątrz (przekupił też może być) i aby zatuszować kradzież podłożył bombę. Nie wiem czy historyjka się klei, bo zatuszowanie kradzieży można zorganizować w mniej spektakularny sposób również (jak sądzę).

Nie wiem jak czytać odp na pytanie "co będzie dalej" bo pytanie trochę ogólne i nie rozumiem sensu: chodzilo Ci o to czy będą wybuchy czy może o konsekwencje?

Myślę, ze szybko się wyjaśni. Ktoś może się przyznać lub policja wyjaśni. Ew. będą kolejne wybuchy (zgodnie ze znaczeniem karty).
      • mrgodot Re: Eksplozja w Norwegii 22.07.11, 19:34
        Co będzie dalej - to znaczy jak się dalej potoczą wypadki. Na razie sa skąpe ale różne doniesienia. Losowałam karta po karcie czyli najpierw Król Monet, potem 4 Mieczy, potem 3 Monet. Ta 4 Mieczy w mojej talii to mężczyzna spiący na mieczach - zbrojenie w czasie pokoju. Tak tę kartę nazywał Crowley. Porządek ustalony pod groźbą użycia mieczy.

Tak, Jóźwiak wspominał o szalonym geniuszu i tak ja to z kolei kojarzyłam z szalonym Wodnikiem (Uran) czyli co mu do głowy przyjdzie pod wpływem impulsu.
        Przy okazji skojarzyłam, że Król Mieczy to też w sensie premiera bo to była dzielnica rządowa, ale jak losowalam karty to o tym nie wiedziałam, bo przeoczyłam.
        Nie wiem co z tą Cesarzową i Rydwanem - nic na razie nie podali. Potem pomyślałam, że to może chodzić też o ustalony porządek, spokój wobec Rydwanu czyli zmian. As Mieczy to jest nowy porządek. Rydwan zakłóca spokój Cesarzowej.

A teraz podają doniesienia o strzelaninie na obozie młodzieżówki w Norwegii i juz zgłupiałam. Podświadomie pewnie wszyscy myślą o muzułmanach, ale bez przesłanek trudno rzucać oskarżenia. Na pewno chaos, terror i ktoś tym kieruje.
        • mrgodot Re: Eksplozja w Norwegii 23.07.11, 12:50
          Teraz juz mam lepszy ogląd.
          Może i 6 Mieczy jako sedno sprawy pokazuje, że chodzi o napływ emigrantów do Norwegii.
          Król Mieczy jako powód - wszystko co związane z rządem i był to atak na rządowe budynki i obóz młodzieżówki powiązanej z rządzącą partią. Jak kładłam karty nie wiedziałam o ataku na wyspie.
          As Mieczy jako sprawca - dalej mi się wydaje, że chodzi o początek nowego porządku. Swoją drogą występował w mundurze policyjnym czyli jako przedstawiciel prawa. Nie wiem co oznacza ta Cesarzowa przy Rydwanie. Jak mu się udało wysadzić w powietrze budynek i strzelać do dzieciaków na obozie nawet jeśli jest to 30 kilometrów odległości? Bo jednak na tę wyspę trzeba dojechać i dopłynąć.
          Chyba, że jak kładłam karty Tarot pokazał, że on gdzieś płynie (6 Mieczy) a ja jeszcze nie wiedziałam z czym to jest związane.

Potwierdza się 5 Buław jako wewnętrzne wydarzenie w Norwegii, zamknięcie we własnych problemach, coś co się tli od wewnątrz. Swoją drogą moja karta wygląda jak strzały wewnątrz czegoś, wewnętrzny konflikt i napięcie. Normalny to ten gość chyba nie jest a wygląda tak niewinnie. Szalony geniusz destrukcji? Ciekawe czy nie jest Wodnikiem albo ma mocno obsadzony ten sektor.
          Motyw działania Głupiec - to też nowy porządek, ale więcej w tym chaosu niż planowania co dalej. dla mnie osobiście więcej tu anarchii i próby obalania niż planów na zastąpienie czegoś czymś.
    • krolowa.mieczy Re: Eksplozja w Norwegii 23.07.11, 12:41

6 mieczy --> skrajne poglądy? Pasuje do tego co Jóźwiak twierdzi. Zlapano jedną osobę odpowiedzialną za wybuchy, ale nie podano płci, narodowości.
      5 kijow to ewidentnie strzelanina na wyspie. W tym wypadku został ujęty Norweg kojarzony ze skrajną prawicą.
      Krola monet 4 mieczy i 3 monet nie umiem wytłumaczyć...
    • nielaik Re: Eksplozja w Norwegii 23.07.11, 15:36
      5 buław w związku z wyjaśnieniem sprawy może być zamieszanie. Może ci co podłożyli bombę chcieli aby pewien problem wyszedł na światło dzienne, albo to wydarzenie ma na celu odwrócenie uwagi od czegoś innego. 6 mieczy to Śmierć i 7 mieczy, ciekawe jednak, że 7 jest na końcu. Słyszałam w radio, że Norwedzy do tej pory byli raczej ufni, policja tam nie nosi broni, państwo bezpieczne, może chodzi o to, żeby się zaczęli zbroić, żeby społeczeństwo stało się bardziej strachliwe?
      • mrgodot a jednak Wodnik 24.07.11, 11:49
        Takie miałam przeczucie - właśnie zauważyłam jego datę urodzenia na forum astrologicznym - 13 lutego 1979.
        "Pachniało" mi szalonym geniuszem Wodnika w złym wydaniu. Na razie nie będę się bawić w interpretację jego radiksu, bo to jednak nie to forum. As Mieczy - ma ustalone poglądy i nie wpłyniesz na niego dopóki sam nie zmieni zdania.
        • nielaik Re: a jednak Wodnik 24.07.11, 11:53
          Na tym forum możemy poruszać przecież też tematy astrologiczne. Wklej radiks i się zobaczysmile
          • mrgodot Re: a jednak Wodnik 24.07.11, 12:17
            Wiem Nielaik, ale naprawdę mi się nie chce. Może w wolnej chwili rzucę okiem. Wolałabym się skupić na kartach Tarota. Równie dobrze mogłabym sprawdzić Tarotem co to za osoba.
            Zaskoczyło mnie po prostu moje wrażenie - po tym jak zobaczyłam jego zdjęcie - że tu musi być coś z Wodnika (ew. lew np na Asc). Aż biło po oczach.
            Nie jestem pewna czy na forum astrologicznym podana była gidzina urodzenia - prawdopodobnie nie więc trzeba by tylko "przelecieć" się po planetach bez domów i bez osi.
            Nie wiem sama, pomyślę.
            Ale to mi wyjaśnia tę wielką ilość mieczy, która wyszła w rozkładzie. I fanatyzm Wodnika (w negatywie ten tolerancyjny i super błyskotliwy znak nabiera wręcz cech okrucieństwa, mściciela) - ten gość jest święcie przekonany, że on musiał popełnić takie okrucieństwo w imię idei. 5 Mieczy pełną gębą. I pewnie wiedział, że go zaraz ujmą i osądzą. Poświęcenie się w imię chorej idei.
            Podobno od 9 lat pisał swoją "książkę" (testament, credo czy jak to nazwać). Jeśli tak, to Neptun siedział mu w tym czasie na Słońcu i gość stworzył kompletnie chorą iluzję. I dla tej iluzji, w imię ideałów (Uran) dokonał samopoświęcenia i poświęcenia inncyh (Neptun - ofiara). A najgorsze jest to, że on wierzy, że zrobił słusznie. A poza tym Neptun to ofiara - i teraz Neptun jest w Rybach (cofa się od niedawna) a więc mamy ofiary. Poza tym to jest facet inteligentny - tak wnioskuję z Asa Mieczy - bez patrzenia w radiks. Taka okrutna inteligencja, "okrutny talent", może przynieść więcej złego niż zwykłe wybryki amatorów-chuliganów. As Mieczy ma koncpecję działania ale nie ma formy - to jest impuls. Dał impuls. Ideologia w czystej postaci, idea dla idei, bywa bardziej niebezpieczna niż przypadkowe wystąpienia przeciw ustalonym normom. To musiał być odwrócony As Mieczy czyli czysta forma fanatyzmu.
            • nielaik Re: a jednak Wodnik 24.07.11, 12:57
              Nie wiem jak się wkleja radiks, więc napiszę tylko co po samej dacie widać. On jest 5 z drogi, a 13 ma w dniu urodzenia. Dwie przeciwstawne wibracje. Chyba to go musiało spinać.
              • mrgodot Re: a jednak Wodnik 24.07.11, 13:54
                13/4 z daty, 2 z miesiąca, 26/8 z roku
                I PZ 15/6
                DŻ 14/5
                Za prosto Nielaik, karma karmę pogania.
                W dniu urodzenia karma pracy 13/4 - jak on sobie założy, że jego karmą pracy jest praca u podstaw ze społeczeństwem i chęć zmiany 14/5 i 15/6 to efekt może być opłakany. Jest Diabeł/Kochankowie czyli wybory i decyzje - jakie podjął, widzimy. W ogóle tak karmicznie poszedł z tymi wibracjami. 14/5 porządek ale jego własny.
                Nie mam teraz czasu na analizę, ale nie ma łatwych wibracji. 15/6 to wszelkiego rodzaju pokusy Diabła, które zaciemniają prawidłowe wybory. Ma problem z uwolnieniem się.
                14/5 pragnienie wolności (5) przy wyznaczaniu granic, form tej wolności wobec siebie i innych. Dług karmiczny znowu.
                13/4 znowu karma - znowu transformacja poprzez miłość.
                26/8 - karma miłości - znowu karma, znowu problemy emocjonalne z tworzeniem więzi międzyludzkich.
                W sumie czego nie ruszyć w jego numerologii to trafiamy na karmę.
                Nie wystarczy sprowadzić do prostych liczb, każda z nich idzie przez karmiczną. Za dużo na jednego człowieka - powiedziałabym - nie rozgrzeszając gośica i bez wybaczenia. Ma dużo do przerobienia. Swoją drogą może ta Norwegia z maksymalnym wyrokiem 21 lat więzienia ma coś do rzeczy i on ma przejść rehabilitację.
                Jak się nie znam na numerologii, tak widzę, że tu nie ma prostej odpowiedzi i naprawdę gość ma przes...ne. Ale nasze wybory są naszymi wyborami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka