mrgodot
22.07.11, 18:33
Jakiś mam dzisiaj dziwny dzień. Rano spytałam się Tarota co mnie dzisiaj spotka niespodziewanego i pokazał mi: As Mieczy, Król Mieczy, Wieża
Pomyślałam, że może jakieś urzędowe wiadomości, które mnie zdołują ale niczego się nie spodziewałam. A tu po południu słuchałam wiadomości i podali informacje z Norwegii. Jakoś mi się te karty skojarzyły właśnie z tym wydarzeniem. As Mieczy to przecież wiadomość. A Wieża wiadomo.
Postanowiłam sprawdzić kartami o co chodzi. Jeszcze wczesnie bo nic tak naprawdę nie wiadomo, ale chciałam zobaczyć jak to karty pokażą.
Sedno (co sie tak naprawdę wydarzyło): 6 Mieczy (Śmierć, 7 Mieczy)
Przyczyna wybuchu: Król Mieczy
Sprawca/sprawcy: As Mieczy (Cesarzowa, Rydwan)
Motyw: Głupiec
Cel: 5 Mieczy
Co będzie dalej: Król Monet, 4 Mieczy, 3 Monet
Czy sprawa się wyjaśni: 5 Buław
Ale mieczy! Nie spodziewałam się.
6 Mieczy przy Śmierci i 7 Mieczy - potrzeba dokonania zmian i transformacji. Na tej talii bardzo mocno na karcie Śmierci zaznaczony jest Pluton - trupia czaszka z wisiorkiem Plutona (to co pod ziemią, co ukryte, terroryzm również). Znowu 6 Mieczy jak w kartach Królowej dla bombiarza. Ciekawy zbieg okoliczności ale jeszcze tego nie umiem wytłumaczyć. 7 Mieczy do tego - jakby ktoś się przekradł z innego kraju w celu siania zniszczenia. Zawsze kojarzyłam 6 Mieczy z podróżą, zrywaniem więzi ale nigdy z bombami. A zdrugiej strony to jest Słońce w Wodniku czyli w negatywie dążenie do obalania ustalonego porządku.
Przyczyna - Król Mieczy - rząd, władza, ustalone prawa, chłodny porządek rozumu. Jakiś mózg, w ktorym zrodziła się idea dokonania zmian - znowu typowe cechy Wodnika i Urana. Analiza na zimno i podjęcie decyzji chociaż z tym kierunkiem u Króla Mieczy to różnie bywa. Nie wiem czy do konca ukierunkowanie na cel czy bardziej przypomina to Rydwan czyli gdzie go myśli poniosą.
Mam problem z Asem Mieczy więc dopytałam - Tarot pokazał Cesarzową i Rydwan. Najpierw myślałam, że może po prostu jakiś gaz, ale tu pokazana jest kobieta i samochód? Takie mam pierwsze skojarzenia. W sumie As Mieczy może być poleceniem, rozkazem. Muszę to jeszcze przemyśleć.
Motyw w Głupcu - albo brak motywu i przypadek albo po prostu celowe wprowadzenie chaosu czyli typowe działania terrorystów, zwłaszcza, że cel 5 Mieczy - zniszczenie. Te karty ładnie nie wyglądają.
Co dalej: Próba opanowania i uspokojenia sytuacji. 5 Buław na mojej karcie to jest wewnętrzny ogień, jak płonąca buława, z której wyłaniają się zwalczające się osoby. Nie wiem, czy w jakimś sensie nie pozostanei to wewnętrzną sprawą Norwegii, ale to by była wskazówka, że coś się tam już nie tyle tli, co płonie.
W przełożeniu był As Monet, 6 Mieczy, Pustelnik i pod Pustelnikiem Śmierć. Wszyscy mówią nieśmiało o emigrantach i islamistach. Nie wykluczyłabym. Znowu ta 6 Mieczy - przekroczenie granicy, przejście, przejęcie.
Ja jeszcze pomyślę, bo na razie tak na szybko interpretuję. Jakby ktoś miał jakiś pomysł to zapraszam do interpretacji.
Wróżyłam z Divine Legacy.