Dodaj do ulubionych

Przeprosiny -Witch

09.04.13, 12:30
Chciałam Cię przeprosić za wyzwisko, które użyłam wobec Ciebie (to było już ze 3 miesiące temu, w jakiejś ostrej dyskusji). Nie powinnam w ten sposób odnosić się do Ciebie bez względu na to, jak Ty mnie prowokowałaś.
Jeżeli to było jeszcze go kogoś (bo pamiętam, że użyłam liczby mnogiej) to też przepraszam.

Mona
Obserwuj wątek
    • l_witch_l Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 12:44
      ...I ja Ciebie tez przepraszam!:=))))

Pozdrowienia...:=)
      • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 13:04
        Mona ja rowniez wybaczam Ci wszystko zle co mi zrobilas, choc nie pamietam nic takiego, ale jakby bylo to przyjmuje przeprosiny i przebaczam.
        Przyjmuje rowniez przeprosiny od Ledy za wyzwiska i od to.niemozliwe za to, ze nazwal mnie bachorem. Ok, moze i nie nazwal, ale gdyby chcial kiedys nazwac to przyjmuje przeprosiny z gory.
        I wybaczam.
        • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 13:21
          Nie warto przebaczac. Najwyzej miec w nosie, dla wlasnego zdrowia.
          • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 13:32
            malgosiagosia napisała:

> Nie warto przebaczac. Najwyzej miec w nosie, dla wlasnego zdrowia.

Chyba najzdrowiej to ani nie przebaczac na sile, ani nie nakrecac sie. Uznac, ze ten co nas pokrzywdzil ma/mial jakis problem, moze byl slaby, moze chory, moze cierpiacy, moze niestabilny, skrzywdzony, malo bystry, wystraszony, zakompleksiony, zraniony, cokolwiek.

Jak sie kogos lubi (komu sie wybacza) to po prostu pomyslec, ze czlowiek mial zly dzien. A jak nie lubi, to uznac, ze to wariat:)
            • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 13:37
              kropidlo5 napisał:

> Jak sie kogos lubi (komu sie wybacza) to po prostu pomyslec, ze czlowiek mial z
              > ly dzien. A jak nie lubi, to uznac, ze to wariat:)

Dokladnie tak. Dobrze tez pamietac, ze pelno wokol wariatow i ludzi, ktorzy maja zly dzien. :)
            • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:04
              kropidlo5 napisał:

> malgosiagosia napisała:
              >
              > > Nie warto przebaczac. Najwyzej miec w nosie, dla wlasnego zdrowia.
              >
              > Chyba najzdrowiej to ani nie przebaczac na sile, ani nie nakrecac sie. Uznac, z
              > e ten co nas pokrzywdzil ma/mial jakis problem, moze byl slaby, moze chory, moz
              > e cierpiacy, moze niestabilny, skrzywdzony, malo bystry, wystraszony, zakomplek
              > siony, zraniony, cokolwiek.

Kropidło, to bardzo cenne co napisałeś. Nawet nie wiesz, jak mi to pomoże, bo ja mam problem z ludźmi, którzy mnie krzywdzą, nie rozumiem dlaczego to robią, chowam urazy, przypisuję wine sobie. To bardzo dobre podejście.

> Jak sie kogos lubi (komu sie wybacza) to po prostu pomyslec, ze czlowiek mial z
              > ly dzien. A jak nie lubi, to uznac, ze to wariat:)

Genialne:)
          • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:02
            malgosiagosia napisała:

> Nie warto przebaczac. Najwyzej miec w nosie, dla wlasnego zdrowia.

Mylisz się warto. To odbudowuje relacje, oczywiście, jeżeli obie strony tego zechcą.
            Poza tym jest fair.
            • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:15
              mona.blue napisała:

oczywiście, jeżeli obie strony tego ze
              > chcą.

No chyba ze tak. Ale naprawienie krzywdy jest konieczne. Ciekawe jak naprawisz. Zwykle 'przepraszam Witch', to moim zdaniem za malo.
              • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:34
                malgosiagosia napisała:

> No chyba ze tak. Ale naprawienie krzywdy jest konieczne. Ciekawe jak naprawisz.
                > Zwykle 'przepraszam Witch', to moim zdaniem za malo.

Zadośćuczynieniem jest zmiana postawy wobec tej osoby, traktowanie jej od tej pory z szacunkiem.
                • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 15:32
                  To nie jest zadoscuczynienie, to normalna rzecz w swiecie ludzi cywilizowanych. Musi byc zadoscuczynienie i tyle. Acha, i nie zapomnij mnie traktowac z szacunkiem. :)
                  • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 16:24
                    malgosiagosia napisała:

> To nie jest zadoscuczynienie, to normalna rzecz w swiecie ludzi cywilizowanych.
                    > Musi byc zadoscuczynienie i tyle. Acha, i nie zapomnij mnie traktowac z szacun
                    > kiem. :)

wzajemnie
                    a co do poczucia humoru to mamy skrajnie rózne
                  • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 19:52
                    malgosiagosia napisała:

> To nie jest zadoscuczynienie, to normalna rzecz w swiecie ludzi cywilizowanych.
                    > Musi byc zadoscuczynienie i tyle. Acha, i nie zapomnij mnie traktowac z szacun
                    > kiem. :)

Czym, jest zadoscuczynienie, oto pytanie. Otoz, zadoscuczynienie zalezy od przewiny, w skali i rodzaju. Dwa, czasm jest niemozliwe, a czasem niepotrzebne. Poszkodowany moze sie go zrzec.

Akurat przeprosiny to jest zadoscuczynienie wlasnie, wedlug mnie, w takiej sytuacji. Obraza byla na forum online, przeprosiny sa na forum online. Co mozna wiecej zrobic. wplacic skladke na PCK? Wyslac 500 zlotych? 5 tysiecy?

Zadoscuczynienie musi byc sprawiedliwe i proporcjonalne. Zadoscuczynienie jest tez tak naprawde dobra wola, bo w zyciu realnym brak zadoscuczynienia to raczej norma niz wyjatek. Zawsze mozna sie procesowac.

Czym zadoscyczynienie na pewno nie jest to okazja do upokorzenia lub wykorzystania tego, co zawinil. Mialem takich wspanialych znajomych, ktorzy nie dosc ze wytykali moj blad sprzed 10 lat, blad ktory ich nie dotyczyl tak naprawde i byl blahostka, to rozdmuchali go, przypominali dziesiec razy i zadali rekompensat nie wiadomo jakich. Na pohybel im psom rdzawym.
        • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:01
          kropidlo5 napisał:

> Mona ja rowniez wybaczam Ci wszystko zle co mi zrobilas, choc nie pamietam nic
          > takiego, ale jakby bylo to przyjmuje przeprosiny i przebaczam.

Cieszę się. Lubię Cię, Twoje posty są bardzo mądre psychologicznie i życiowo :)

> Przyjmuje rowniez przeprosiny od Ledy za wyzwiska i od to.niemozliwe za to, ze
          > nazwal mnie bachorem. Ok, moze i nie nazwal, ale gdyby chcial kiedys nazwac to
          > przyjmuje przeprosiny z gory.
          > I wybaczam.

:DDD Lubie ludzi z poczuciem humoru, takim naprawdę śmieszącym innych.
        • to.niemozliwe Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 14:49
          Kiedy nazwałem Cię bachorem? Możesz podlinkować?
          • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 15:36
            to.niemozliwe napisał:

> Kiedy nazwałem Cię bachorem? Możesz podlinkować?

Nigdy. To byl taki zart-typu nonsens.
            ;)
            • to.niemozliwe Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 21:48
              Sluchaj, moze Ty potrzebujesz, zeby Cie czasem werbalnie sponiewierac i wystawic do wiatru.
              Wiesz, wtedy czujesz, ze naprawde zyjesz....:-D
              • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 23:19
                to.niemozliwe napisał:

> Sluchaj, moze Ty potrzebujesz, zeby Cie czasem werbalnie sponiewierac i wystawi
                > c do wiatru.
                > Wiesz, wtedy czujesz, ze naprawde zyjesz....:-D

Do tanga trzeba dwojga. Jeden potrzebuje byc sponiewieranym, drugi potrzebuje poniewierac.
                Wiec ja sobie gram w te gre, wcielam sie w role, aby zdekonspirowac tych drugich i objawic ich oblicza ludzkosci- i czesto mi sie to udaje.

Taki moj wklad w naprawe ludzkosci.
                • paco_lopez Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 09:06
                  kropidło mianuję cię nową dziesiątką tego forum w notacji calcio.
                  • kropidlo5 Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 09:18
                    paco_lopez napisał:

> kropidło mianuję cię nową dziesiątką tego forum w notacji calcio.

Dziekuje. A czy dostane dodatek do emerytury?
                    • bbb-333-111 Re: Przeprosiny -Witch 13.04.13, 08:25
                      Kropidło5
                      >>>"Dziękuję. A czy dostane dodatek do emerytury? ">>>>>>>>>>..
                      Tak! Dostaniesz dodatek w postaci lepszego samopoczucia no i "Uduchowienia", o którym pisałeś w jakimś wcześniejszym wątku.
                      Pozdrawiam
      • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 13:59
        l_witch_l napisała:

> ...I ja Ciebie tez przepraszam!:=))))
        >
        > Pozdrowienia...:=)

Cieszę się :) Prawdę mówiąc spodziewałam się raczej ataku, ale widocznie nie znam Cie na tyle dobrze. Podobają mi się tez ostatnio Twoje wpisy na forum, kiedyś chyba porównałam Cię do Ledy, za co też przepraszam, bo Twoje posty są na ogół życzliwe, chcesz komuś pomóc.

Pozdrawiam również :)
        • to.niemozliwe Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 21:50
          Ale mnie z przeprosinami to ominelas....:'(
          • mona.blue Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 22:05
            to.niemozliwe napisał:

> Ale mnie z przeprosinami to ominelas....:'(

Nie pamiętam, żebym Ci zrobiła jakąś krzywdę :P
            • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 09.04.13, 22:36
              mona.blue napisala:

> Nie pamiętam, żebym Ci zrobiła jakąś krzywdę :P

Moze masz krotka pamiec, moze nawet nie wiesz, ze skrzywdzilas. Twoje przepraszanie to bujda. Nie ma w Tobie pokory.
              • to.niemozliwe Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 16:30
                A po czym się poznaje pokorę przepraszającego? Jak Ty byś pokazała pokorę przepraszając?
                • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 16:57
                  Mnie chodzi o te odzywke do Ciebie - nie przypominam sobie zebym cie skrzywdzila - i wywalenie jezora. Bo przeciez moglo sie zdarzyc, ze poczules sie skrzywdzony.

A, i temat zadoscuczynienia w ogole Blue nie zainteresowal, a wlasciwie dlaczego?
                  Zadoscuczynieniem nie moze byc traktowanie przepraszanego z szacunkiem, bo to mu sie nalezy jak psu kosc.

Dlatego cale to przepraszanie pachnie mi manipulacja w celu uzyskania korzysci. Jakich? Nie wiem. Moze wiecznego zbawienia? :))
            • to.niemozliwe Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 16:31
              No, bo nie zrobiłaś. Ale przyjmowanie przeprosin jest tak miłe, że nie mogłem się powstrzymać...:D
              • malgosiagosia Re: Przeprosiny -Witch 10.04.13, 17:07
                Naprawde przyjmowanie przeprosin jest dla Ciebie tak mile?
                Ja bym czula sie lekko zaklopotana. A w tym wypadku, bardziej ucieszylby mnie prywatny mail.
    • jan_stereo A ja podtrzymuje swoje wyzwiska wzgledem Witch... 13.04.13, 01:52
      n/t
      • l_witch_l Re: A ja podtrzymuje swoje wyzwiska wzgledem Witc 13.04.13, 11:43
        jan_stereo napisał:

> n/t

A to wspaniale! Zawsze to doceniam u takich jak ty, to ta zacietosc... A o co byly te wyzwiska?
        Hmm, jak znam sie na proznosci ludzkiej, to w twoim wypadku chodzilo, o fakt nader drazliwy dla ciebie...
    • bbb-333-111 Re: Wielkanocne katharsis...??? 13.04.13, 08:35
      Cenny wątek w okolicach Wielkiej Nocy.
      Wszystkich przepraszam !
      I wszystkim wybaczam !
      Bez wdawania się w szczegóły co komu należne. Zawsze znajdzie się ktoś identyfikujący się z jedna i druga grupą.
      Jestem niezmiernie rada.
      To wątek, którego tutaj raczej się nie spodziewałam i dlatego
      TYM BARDZIEJ SIĘ CIESZĘ.
      Pozdrawiam wszystkich, którym chce się mieć wpływ na tzw. : "naprawę ludzkości".
      I to nie jest z przekąsem powiedziane -tylko tak skrótowo -bo czasu mało.
      Skończyło mi się zwolnienie i czasu jakoś mało
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka