Dodaj do ulubionych

Zagadka - kto dzwonił

05.04.13, 20:19
Zapraszam do zabawy
Wczoraj miałam serię głuchych telefonów - dziś już wiem kto dzwonił
Jeśli ktoś chce to proszę o sprawdzenie kto do mnie dzwonił - jestem bardzo ciekawa jak karty tego kogoś pokażą
Za prawidłową odpowiedź postawie karty ( pomysł ściągnięty od Freya - ale chyba mnie na stosie za to nie spaliwink )
Aha Leda udziału nie bierze bo zna odpowiedź... big_grin
Obserwuj wątek
    • baba_potwor Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 20:44
      Wyszło mi 5 monet, rycerz mieczy i 8 buław. Ktoś, z kim się pokłóciłaś?
    • krolowa.mieczy Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 21:18
      sedno - eremita
      taka osoba nie dzwoniłą - sprawiedliwość
      taka dzwoniła - 10 mieczy
      rezultat - król monet

Tak naprawdę to nie wiem czy karty odpowiedziały mi na Twój temat czy na to co mi siedzi w głowie, bo są nasiąknięte moimi emocjami.
      Ale dobra: dzwonił facet, z którym byłaś kiedyś w jakiś sposób zwiazana.

Posiłkuję sie teraz kartami Baby: krótkie urywane sygnały telefonu lub szybkie wyłączanie się, nie sądzę aby numer był zastrzeżony. O coś chciał prosić, za coś zapłacić lub odzyskać pieniądze.
      • algaria Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 21:43
        Było 5 głuchych telefonów na telefon domowy - (nie mam zastrzeżonego) - to tak nawiązując do 5 monet
        Zaskoczyłyście mnie.... ale czekam może jeszcze ktoś coś zobaczy w tych kartach
        • 1alaska Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 22:08
          sedno - świat
          to nie taka osoba - rycerz kielichow
          to taka osoba - 3 kielichy
          wynik - 2 kielichy

Może dzwonił ktoś spoza miasta lub zza granicy
          ktoś kogo lubisz i z kim miło spędzasz czas
          może z jakimś zaproszeniem na spotkanie
          smile
          • yool125 Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 22:19
            Cichy wielbiciel?smile)) ktoś troche "obrazony" na Ciebie , z fochem, albo dziecko, ze złości chcace zrobić kawał...tak pod wplywem impulsu
            • freya_v Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 22:36
              5 puchar- myślę że to mężczyzna który czegoś żałuję.. Może nie może przetrawić że nie możecie być razem. Napewno cierpi i w akcie desperacji te telefony tak jakbyś wcześniej odrzuciła jego zaloty..
              • leda-is-one Re: Zagadka - kto dzwonił 05.04.13, 22:45
                oj ,to ja naprawde byłam blisko...i freya też jest blisko.......a już miałam wyrzucać karty...
              • algaria ok 05.04.13, 23:13
                No dobra to zbiłyście mnie z pantałyku.. powiem co i jak

Wczoraj pierwszy tel był około 9.30 a że ja sama zasnęłam około 3 w nocy to 9.30 była dla mnie środkiem snu więc odebrałam strasznie zaspana - w telefonie była taka głucha cisza jak wtedy gdy dzwoni do was konsultant i chce się naradzić i na chwilę wycisza rozmowę - nic nie było słychać ani szumu ani oddechu taka cisza głęboka po chwili ten kto dzwonił - się rozłączył. Ten ktoś - jak ustaliłyście podobno mężczyzna zadzwonił później już dobrze po 10 rano i jeszcze chyba 3 razy później za każdym razem słysząc tę ciszę ja odkładałam słuchawkę Przy ostatnim razie - tel wyciągnął mnie z łazienki gdzie szykowałam się do pracy i wściekła krzyknęłam do słuchawki że go namierzę i podam na policje za nękanie big_grin big_grin chyba biedaka spłoszyłam wink ... więcej tego dnia nikt nie zadzwonił - zresztą wyszłam do pracy a tel odłączyłam...
                Dziś zadzwonił tel i w pierwszej chwili usłyszałam znów tę głuchą ciszę ale po chwili odezwał się konsultant od mojego operatora telefonicznego z propozycją nowej umowy... i pomyślałam sobie że to pewnie wczoraj on - biedak się dodzwonić nie mógł - dodam jeszcze że konsultant od tego operatora zadzwonił do mnie po raz pierwszy od 3 lat - wtedy też był męski głos ale nie sądzę że by to był ten sam pan- ten facet z mojej przeszłości który wam wyszedł w kartach.
                To co Wam wyszło w kartach odpowiada mojej historii i mam typ na tego co by podrasować pod Wasze interpretacje i wskazówki... facet z przeszłości - relacja zakończona po nieporozumieniu może nie burzliwym ale ja byłam zmęczona już, on obraził się że go nie wsparłam - tak mi się wydaje bo nigdy sobie nie wyjaśniliśmy o co poszło zakończenie a w sumie zawieszenie bo definitywnego "żegnaj" też nie było
                I teraz ostatnie pytanie do was - czy jesteście pewne swoich interpretacji, że to był ktoś - z mojej przeszłości, a nie konsultant telefoniczny?? Bo ja obstawiałam domokrążcę z telefonu.

P.S Każda wygrała - postawie wam wszystkim karty, tym które brały udział w zabawie - zagadce - po jednym pytanku proszę - odpowiem w osobnych wątkach - chyba że ktoś woli na priv smile
                • krolowa.mieczy Re: ok 05.04.13, 23:21
                  No to moje wylosowane karty w takim razie zupełnie nie pasują.
                  Tak właśnie myślałam - jakiekolwiek pytanie zadaję spoza mojego życia, to i tak opowiadają mi o nim. Muszę je oczyścić chyba.
                  • algaria Królowo 05.04.13, 23:39
                    Właśnie Twoje karty mnie natchnęły i pokazały że nie mógł być to konsultant ponieważ karta sprawiedliwość wyszła na nie a jak wiadomo sprawiedliwość jest kartą urzędniczą - służbową a taka niewątpliwie byłaby rozmowa z "naganiaczem" telefonicznym.
                    1o mieczy mówi o zranieniu - a pamiętasz kiedyś mi stawiałaś karty i powiedziałaś że on się odezwie kiedy będzie zraniony - wtedy wyszła Wieża na tak
                    Wynik mówi że on teraz znów będzie myślał i się nie ruszy - a przecież jakby znów zadzwonił i się odezwał to go nie pogryzę - zwłaszcza przez telefon..
                    Wczoraj Leda powiedziała mi prawie to samo co Ty i reszta tu dziewczyn - ale ja nie wierzę że ten który pasuje do waszych rozkładów mógłby dzwonić po tak długim czasie, bo nawet nie wiem czy on mnie w ogóle pamięta.

Jeszcze jedno wszystkie powiedziałyście że to dzwonił facet zresztą kart kobiet było tylko kilka - to dobrze bo przed chwilą pomyślałam sobie że to taka jedna moja dawna koleżanka dowcip mi zrobiła
                    • krolowa.mieczy Re: Królowo 06.04.13, 15:32
                      algaria napisała:

> Właśnie Twoje karty mnie natchnęły i pokazały że nie mógł być to konsultant po
                      > nieważ karta sprawiedliwość wyszła na nie a jak wiadomo sprawiedliwość jest kar
                      > tą urzędniczą - służbową a taka niewątpliwie byłaby rozmowa z "naganiaczem" tel
                      > efonicznym.

No właśnie ja też sobie to samo pomyślałam. tzn zupełnie nie przyszedł mi do głowy ten konsultant.

> 1o mieczy mówi o zranieniu - a pamiętasz kiedyś mi stawiałaś karty i powiedział
                      > aś że on się odezwie kiedy będzie zraniony - wtedy wyszła Wieża na tak

Pamiętam to.
                      Widzisz, król monet pasuje do tego co się zdarzyło przez tel, bo on właściwie taki cichy jest. król kijów to by się odezwał, zagadał, a królowi monet może wystarczyło usłyszenie Twojego glosu (tak kombinuję).

> Wynik mówi że on teraz znów będzie myślał i się nie ruszy - a przecież jakby zn
                      > ów zadzwonił i się odezwał to go nie pogryzę - zwłaszcza przez telefon..

No nie ruszy się.
                      A wiesz co jeszcze pomyślałam sobie wtedy o królu monet? Że to skąpiec i może dlatego zrywało mu połączenie. Chciał jak najmniejszym kosztem się skontaktować... Pasuje to do niego czy nie?
                      • algaria Re: Królowo 06.04.13, 15:48
                        a król monet - to zmęczony gość (myślałam że król kielichów) ale jeden i drugi się nie ruszy - król monet ze zmęczenia król kielichów z nieumiejętności podjęcia decyzji
                        Nie skąpy nie zawsze dzwonił na domowy przez Skype bo miał wykupiony pakiet no chyba że taki sposób można podciagnąc pod skąpstwo
                        Król monet to raczej bogaty gość
                        Już nic nie wiem... big_grin
                        • krolowa.mieczy Re: Królowo 07.04.13, 12:01
                          Dziwne rzeczywiście.
                          Ostatnio mam podobne zamieszanie w głowie i stwierdzam, że podstawą jest zadawanie odpowiednich pytań kartom. Do konkretnej sytuacji trzeba samemu sobie stworzyć zestaw pytań i wyciągnąc sedno z tego wszytskiego.
                          Jest to cholernie trudne - znalezienie tych pytań żeby otrzymać odpowiedź i jasność sytuacji uncertain
                • freya_v Re: ok 06.04.13, 10:01
                  Algario teraz to sobie myślę że te 5puchar to nie ten ktoś kto dzwonił tylko Ty. Pomyślałaś sobie szkoda że to nie ten pan z przeszłości bo byśmy sobie wyjaśnili to i owowink no ale jak się obraził na amen to trudnotongue_out dziwne że wszystkim wychodziło wszystko tylko nie właśnie konsultantsmile czekam na kolejne zagadkismile
                  • algaria a ja czekam na 06.04.13, 12:27
                    Pytania od Was - Królowej już postawiłam karty na priv bo tak wolała..

Byłam tak pewna że to konsultant że chciałam zobaczyć jak on się Wam w kartach pokaże - nie ja nie jestem zawiedziona, że to "on nie on" (ten znajomy) bo tak jak napisałam wcześniej nie sądzę by mnie jeszcze pamiętał wink
                    • freya_v Re: a ja czekam na 06.04.13, 13:03
                      Grzechem by było nie skorzystaćwink a więc.. Ostatnio pewien pan złożył mi propozycje odnośnie mojej ziemi/gospodarstwa. Zaproponował że mógł by je wziąść w dzierżawę bądź od razu kupić i tu się rodzi moje pytanie czy powinnam teraz je sprzedać czy z tym zaczekać? Dylemat mam spory nie powiem i każda rada jest dla mnie bezcennasmile
                    • baba_potwor Re: a ja czekam na 06.04.13, 15:42
                      To ja poproszę - mało oryginalnie - o prognozę mojej sytuacji finansowej na najbliższy kwartał.
                      • yool125 Re: a ja czekam na 06.04.13, 21:35
                        Czy ja też mogę poprosić? wysłałam już nawet pytanie na priv...
                        • algaria Re: a ja czekam na 06.04.13, 21:48
                          Oczywiści idę sprawdzić
                          • 1alaska Re: a ja czekam na 07.04.13, 00:52
                            Ja poproszę:
                            jak będzie wyglądała moja sytuacja finansowa od września br?
                            Wypłata będzie mniejsza czy większa?
                            • leda-is-one Re: a ja czekam na 07.04.13, 06:58
                              Mówisz Algaria że wszyscy to wszyscy i ja też????no fajnie że się załapałam...

Hmmmm...może o moje finanse zapytam/prace tutaj//jakie będą do końca roku????
                              /u mnie sprawy skomplikowane,pracuje tu spłacam tam a chciałabym i cos dla domu zrobić,ocieplic,wykonczyc itd/.To nie jest kilka pytań tylko rozjaśnienie pytania .
                              Dziekuje wink
                          • 1alaska Re: a ja czekam na 07.04.13, 13:11
                            Ja zmieniam pytanie uncertain

Lodówka mi padła. Chciałabym wiedzieć czy korzystniej będzie zawołać jakiegoś fachowca, żeby naprawił
                            czy kupić nową

sękju smile
                            • algaria laska które pytanie 07.04.13, 16:37
                              To o finanse czy o lodówkę bo odpowiadam na jedno pytanie
                              • 1alaska Re: laska które pytanie 07.04.13, 20:31
                                lodówka
                                • yool125 Re: laska które pytanie 07.04.13, 22:46
                                  Algario jakiego rodzaju zapłata?Co byś chciała ode mnie? może masz aktualnie zapotrzebowanie na coś konkretnegosmile))
                                  • algaria Yool 07.04.13, 22:56
                                    Jesteśmy kwita
                                    Ty zabrałaś głos w mojej zagadce - a ja w zamian postawiła Ci karty - taka przyjęłam zasadę i już jesteśmy rozliczone
                                    Pozdrawiam
                                    • yool125 Re: Yool 07.04.13, 23:00
                                      kiss*** ściakam
                                      • yool125 Re: Yool 07.04.13, 23:00
                                        tzn. ściskamsmile)))))))))
    • leda-is-one Re: Zagadka - kto dzwonił 08.04.13, 05:45
      Dziękuje za wróżbęwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka