tabularasa22 29.02.16, 08:28 Hej Ściągnęłam pomysł z forum obok i stawiałam wczoraj na Oskary . Juhuuu - trafiłam !! Wiem że nie napisałam, więc musicie uwierzyć na słowo, ale wyszła piękna Królowa Monet na Spotlight. Taki piękny denar w ręku - Oskar jak malowany Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata25_84 Re: Sukces !!! 29.02.16, 22:13 Gratulację! Wierze, nie muszę mieć dowodów. Zawsze powtarzałam Ci,że masz dar do kart! Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Sukces !!! 29.02.16, 22:34 Dzięki dzięki Budujące Ćwiczę codziennie. Dziś mój pierwszy brulion z rozkładami i notatkami się kończy. Właściwie zauważyłam że to tez bardzo rozwijające od strony językowej, poszerzania zakresu słownictwa, używania pojęć. Zaczynam szukać słów, zastanawiać się nad formą, sensem opisów itp. Na co dzień zupełnie nie zajmuję się słowem pisanym , to dla mnie coś nowego i inspirującego. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Sukces !!! 29.02.16, 23:11 Fantastycznie, bo karty lubią, tych co je lubią. Tarot to frajda, niezwykła przygoda, a nie straszna kara i trud. Jestem ciekawa czy zaczynasz już obserwować jakieś zmiany jak tak systematycznie ćwiczysz? Ja np.często tak mam,że widzę karty bardziej całościowo, intuicja podsyła mi pewną atmosferę rozkładu, obraz sytuacji. Czasami dosłownie widzę jak mi się obrazy wyświetlają w głowie jak zaczynam karty, historyjki z nich w całość składać, zupełnie jak przy czytaniu książki. Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Sukces !!! 01.03.16, 11:44 Hej Beata O tak, to dla mnie coś niezwykłego, więcej niż mogłam się spodziewać. Ilość aspektów jakie trzeba ogarnąć, umiejętności jakie trzeba wyćwiczyć jest większa niż przypuszczałam. Dużo rozmyślam o zaufaniu do siebie i kart, o tym , że podjęłam pewną decyzję , i jeśli chcę się rozwijać, to muszę się jej trzymać bezwarunkowo. To już nie zabawa. Zauważam, jak ważną kwestią jest odpowiedzialność za to co się mówi sobie i komuś. Karty moje ostatnio się jakoś rozgadały, czasem rozkładam karty i tak jakbym od razu widziała co i jak. Często jednak nie dowierzam , że to aż tak szybko i wprost, wydaje mi się , że opieram wnioski na zbyt małej wiedzy, i wtedy szukam , i doczytuję, i myślę. Czasem pojawi się jakaś myśl dodatkowa, na zasadzie eureki , jakieś rozwinięcie. Dlatego piszę i wracam do starych rozkładów, żeby zobaczyć co jeszcze mogę dodać, albo czego mogłam nie widzieć. Są też bardzo ciężkie dla mnie rozkłady - nic mi się układa i nic nie widzę. Wtedy pozostaje tylko czekać, spróbować przyporządkować zdarzenia. Rozumiem teraz lepiej rolę czasu i doświadczenia. Tak naprawdę dopiero po czasie będę mogła zweryfikować jak działają te natychmiastowe projekcje. Muszę poczekać czy się sprawdzi czy nie Uczę się też kart - co mówią szczególnie do mnie. Np Rycerz mieczy - cały dzień sprzeczek w domu, podniesionego głosu, łagodzenia utarczek dzieci, aż do bólu gardła wieczorem. Nic poważnego, ale wszyscy jacyś wyjątkowo drażliwi. Przyszła do mnie nawet taka refleksja, że można wróżyć dosłownie ze wszystkiego. Kwestia utworzenia własnego języka i kanału energetycznego, stworzenia tej platformy komunikacji, przyporządkowania znaczeń. Tarot jest formą klasyczną - stworzoną z ducha pokoleń, dlatego jest jednym z najbardziej rozwiniętych narzędzi , taki megaprzepustowy światłowód Reszta zależy od odbiornika Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Sukces !!! 01.03.16, 12:07 Pieknie opisujesz swoje doswiadczenia! Tak to dokladnie tak dziala i masz racje z ta odpowiedzialnoscia. Po pierwsze nie szkodzic. Karty jako rada,nie wyrocznia odbierajaca wolna wole. Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Sukces !!! 01.03.16, 12:11 Co mialas na mysli,ze chcesz sie kartami na powaznie zajmowac? Tylko poszerzanie wiedzy i odpowiedzialnos przekazu,czy cos wiecej? Odpowiedz Link
tabularasa22 Re: Sukces !!! 01.03.16, 12:52 Hmm, wiesz, nie wiem dokąd mnie to zaprowadzi. To nigdy nie miała być tylko zabawa, ale rozwój wymaga poważniejszego podejścia niż to sobie wyobrażałam. Na razie więc nauka, wiedza, samorozwój, doświadczenie - a potem zobaczymy czy to może być jakiś następny krok. Daję sobie kilka lat na zastanowienie Zrobiłam oczywiście rozkład na uzdolnienia i możliwości w tym zakresie , a jak zbieram się do prezentacji i grupowego dumania czy coś tam w Tabuli drzemie i czy można to obudzić Odpowiedz Link
beata25_84 Re: Sukces !!! 01.03.16, 14:35 Tabularasa to wrzucaj rozklad,bo ciekawa jestem co wyszlo. Chociaz ja i bez tego czuje,ze masz dar do kart. Odpowiedz Link