easyblue 23.12.10, 19:30 Chcę mieć jaśniejszy ogląd na sprawę. Będe wdzięczna za wszystkie opinie:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
metanoja-3 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 07.03.11, 05:39 > gust trochę niewiarygodne jest dla mnie że można uprawiać seks z duchem. Ona r > az pisze że duchy nie są zainteresowena sprawami cielesnymi a w innym rozdziale > pisze że duch kogoś zgwałcił. To jak to jest ? Np: w/g bibli Maria została poczęta przez ducha tyle że św. Czyli mogła być zgwałcona. Józef oszalał jak sie dowiedził o ciąży jej. Odpowiedz Link Zgłoś
tagoria Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 14.03.11, 23:50 metanoja-3 napisała: > > gust trochę niewiarygodne jest dla mnie że można uprawiać seks z duche > m. Ona r > > az pisze że duchy nie są zainteresowena sprawami cielesnymi a w innym roz > dziale > > pisze że duch kogoś zgwałcił. To jak to jest ? > Np: w/g bibli Maria została poczęta przez ducha tyle że św. > Czyli mogła być zgwałcona. Józef oszalał jak sie dowiedził o ciąży jej. > Dobre :-D Jednakże duch nie ma ciała materialnego, toteż nie ma nasienia, które jest materialnym białkiem i jego pochodnymi składnikami. Jak więc duch mógł począć dziecko ? Do tego tanga trzeba dwojga, żywych ... Odpowiedz Link Zgłoś
46jarek Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 01.07.13, 15:30 Czytałem książkę bo mi ją kiedyś pani prątnicka poleciła, gdy mi pomagała. bardzo chwale to co robi pani wanda dla innych. ja to rozumiem tak, ze jak np. duch byl uzaleznionny od seksu, to nadala jest po smierci od seksu uzalezniony. wiec z jednej strony go cielesne sprawy nie interesuja (ogolnie duchow nie interesuja), ale z drugiej, gdy konkretny duch byl uzalezniony albo naduzywal seksu za zycia, wtedy robi to samo po smierci, bo za tym uzaleznieniem kryje sie problem, ktorego duch/dusza nie rozwiazala. Odpowiedz Link Zgłoś
d.alexa Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 11.07.13, 21:47 Wczytywałam się w książkę "Opętani przez duchy" (Wanda Prątnicka) wielokrotnie gdy korzystałam z pomocy tej pani. Ta pozorna sprzeczność jest łatwa do usunięcia przez uważnego czytelnika. Duchy przestają postrzegać dynamikę życia, nie widzą sensu, nie widzą zmian - i w tym sensie nie interesują się sprawami cielesnymi. W zamian za to, niestety, widzą to co chcą widzieć i czują to co chcą czuć: SWOJE NEGATYWNE EMOCJE (jak ktoś zauważył - przykładowo swoje uzależnienia), swoje potrzeby z minionego życia, zwłaszcza że często nie wiedzą że nie żyją. Materialna strona istnienia ich nie może interesować, bo nie zauważają jej! Za to odczuwają lęki, dawne potrzeby, nawiedzają ludzi, w tym dążą do rozładowania emocji i np gwałcą za pośrednictwem czyjegoś ciała. Na ile świadomie działają? Lepiej takiego ducha odesłać, póki on jest w stanie zrozumieć że jest duchem, że postępował nie tak jak trzeba i z powodu swojej pomyłki, i że może odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
d.alexa Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 11.07.13, 21:54 Takie mamy czasy i specyfikę rozchodzenia się wiadomości, że gdyby ta egzorcystka była oszustką, odzywałyby się na ten temat całe rzesze ludzi, a tabloidy miałyby temat na kolejne wakacyjne sezony. Tymczasem jest cisza, tylko publikacje Wandy Prątnickiej rozpowszechniane w dalszym ciągu. Nie zdziwiłabym się gdybyśmy odnotowali jakieś przeprosiny (choć pewnie małymi literkami na zakończenie kolejnego odcinka programu) ze strony twórców jednego, szkalującego programu. Próbowali zrobić nagonkę a nie udało się, a to też o czymś świadczy. W każdym razie śledzę sprawę bo kiedyś pani Wanda mi pomogła, i mam swoją opinię. Pokazać jako oszusta, z podłożoną złowieszczą muzyką, w taki sposób, można każdego. Jednak faktycznie negatywnych informacji się nie doczekałam i bardzo dobrze bo może pani Wanda Prątnicka nie zrazi się do ludzi i nie zawiesi praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
an345 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 24.03.15, 15:15 Gdyby nie Jej pomoc to moja rodzina już by nie istniała .Też na początku nie wierzyłam i podchodziłam bardzo sceptycznie.Dzięki pani Wandzie zdrowie mojego męża tryska energią,a nie miał jej przez ponad 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
d.alexa Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 11.07.13, 22:00 Takie mamy czasy i specyfikę rozchodzenia się wiadomości, że gdyby ta egzorcystka była oszustką, odzywałyby się na ten temat całe rzesze ludzi, a tabloidy miałyby temat na kolejne wakacyjne sezony. Tymczasem jest cisza, tylko publikacje Wandy Prątnickiej rozpowszechniane w dalszym ciągu. Nie zdziwiłabym się gdybyśmy odnotowali jakieś przeprosiny (choć pewnie małymi literkami na zakończenie kolejnego odcinka programu) ze strony twórców jednego, szkalującego programu. Próbowali zrobić nagonkę a nie udało się, a to też o czymś świadczy. W każdym razie śledzę sprawę bo kiedyś pani Wanda mi pomogła, i mam swoją opinię. Pokazać jako oszusta, z podłożoną złowieszczą muzyką, w taki sposób, można każdego. Jednak faktycznie negatywnych informacji się nie doczekałam i bardzo dobrze bo może pani Wanda Prątnicka nie zrazi się do ludzi i nie zawiesi praktyki. Odpowiedz Link Zgłoś
waldemarjan Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 03.07.15, 10:32 Już trzeci tydzień korzystam z pomocy pani Wandy Prątnickiej i mogę ją jedynie polecić. W życiu nie zdecydowałabym się na jej pomoc, gdyby nie ulga, jakiej doznała cała rodzina mojej siostry. Na początku siostra nawet przede mną nie chciała się przyznać, skąd bierze poprawa, tak bała się potępienia. I słusznie, bo gdybym nie czuła na własnej skórze pomocy p. Wandy, nigdy nie sięgnęłabym po jej książkę, ani nie pozwoliłabym, żeby mi ktoś o takich rzeczach opowiadał. Ostatecznie tytuł "Opętani przez duchy" nieszczególnie zaprasza do lektury. Jednak w książce nie ma żadnych horrorów, a jedynie opisy cierpienia takich ludzi jak ja, którzy wogóle nie wiedzą, że pomoc w ich przypadku jest możliwa. Jestem wdzięczna, że miałam okazję dotrzeć do tej wiedzy i p. Wandzie, że zdecydowała się zająć tak niesamowicie trudnym tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
ted_56 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 26.04.16, 07:45 Do waldemarjan: O wyleczeniu z nowotworu możemy mówić, gdy przez 5 lat nie nastąpił nawrót choroby. Podobnie egzorcyzmy są skuteczne jeśli nasze życie zmieni się na lepsze przez najbliższe lata. Trzy tygodnie to za mało aby ocenić skuteczność działania. Jeśli chodzi o panią Wandę Prątnicką to znam przypadki, gdy nawiedzenie wracało po jej działaniach ze zdwojoną siłą. Co ciekawe, pomógł wtedy Zbyszek Popko. Nawet wyżej wymieniona pani kilkakrotnie korzystała z jego usług, gdy demony się do niej dobrały... Jak widać w każdym zawodzie są fachowcy i pseudo-fachowcy. A kto jest kim poznacie po owocach ich pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
aaron2212 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 22.04.16, 17:29 Witam serdecznie! Jak się nie ma wiedzy, na tematy ezoteryczne, czy duchowe(rozwój świadomości) to wtedy, staramy się takie osoby oczerniać. DLACZEGO!!! Czy to wynika z zazdrości, niskiej samooceny, itp??? Oceńmy sami! Ja, oceniam Panią Wandę Prątnicką - bardzo pozytywnie!!! Nie jest jakimś doradcą wróżbiarskim! Pomogła mojej mamie, oczyściła mieszkanie z kilku zagubionych dusz (bliskim nam zresztą). Polecam książki pani Wandy i uczmy się, uczmy! Ja już mam swoje lata, wiele doznałem, wycierpiałem i wiele przeczytałem!!! Gdy byłem młody, nie było internetu, książek na taki temat. Dzisiaj, młodzi i nawet dzieci, mogą czytać co zechcą. Nie ignorujmy wiedzy duchowej. Uwolnijmy się od nienawiści!!! SZANUJMY SIĘ!!! Nikt z nas nie wie, co nas spotka za minutę, godzinę!!!!!! Serdecznie pozdrawiam forumowiczów! Piotr z Chorzowa Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 22.04.16, 20:22 Tak na marginesie: nie istnieje takie coś, jak "wiedza ezoteryczna", podobnie jak nie istnieje "wiedza krasnoludkologiczna" albo "wiedza jednorożcologiczna". Jedyne co może istnieć, to najwyżej wiara ezoteryczna. Odpowiedz Link Zgłoś
nick_012 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 25.10.16, 17:06 Koszt egzorcyzmu u pani Wandy 700 zł plus diagnoza 30 zł i książka 30 zł którą koniecznie trzeba przeczytać bo takie jest zalecenie. Oczyszczanie trwa 3 miesiące ,wszystko prowadzi asystent skuteczność rzekomo zawsze 100% !! To tyle teorii a praktyce skuteczność u mnie zero procent nie pomogło kompletnie nic zalecają tylko kolejne oczyszczania za kolejne 700 zł i tak w nieskończoność czyli do czasu aż straci się wszystkie pieniądze. Nie pomogło nic ,nie dowiedziałem się nic i ogólnie nie polecam nikomu .. Odpowiedz Link Zgłoś
nereus1 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 16.11.16, 15:19 Nie wiem co robic. Zamowilem ksiazke 20,- EUR, wstepna diagnoza 30,- EUR. Oczyszczenie bez gwarancji 500,- EUR. W ksiazsce jej czytalem, ze jak ktos wypije kiliszek wodki czy wina, to te wypicie powoduja duchy bo sami chca smakowac alkoholu. Po tym stwierdzeniu nalezy przypuszczac, ze juz wszyscy ktorzy wypili troche alkoholu, automatycznie staja sie opetani. A w Polsce to juz chyba caly narod musialby opetny, bo wszyscy pija. Odpowiedz Link Zgłoś
lemkrem Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 23.07.17, 09:20 pumcia99 czy możesz mi napisać na maila lemkrem@wp.pl co to za medium Ci pomogło? Bardzo o to prosze. O Pani Wandzie było głośno kilka ładnych lat temu i nawet w tv o tym było. Jak było nie mnie oceniać. Odpowiedz Link Zgłoś
olek13 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 29.12.17, 22:50 Co dziwnego jest w nieaktywowanym koncie? A co szczególnego w aktywowanym? Co uczciwego jest w zmyśleniach o duchach i demonach? Co dobrego można powiedzieć o kimś, kto wierzy w bajki i jeszcze te bajki wciska innym? Odpowiedz Link Zgłoś
dziwna4 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 30.12.17, 13:29 olek13 wiesz to jest Twoje zdanie że nie wierzysz...tak samo jak ktoś nie wierzy,lub wierzy w Boga...to że coś wygląda jak bajka to nie znaczy że nie istnieje...co do kont aktywnych,lub nie to chodzi o to,że nie można do kogoś napisać na privat tu,też wiele osób zakłada sobie konta żeby kogoś np:oczerniać,lub wychwalać(siebie)....;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mariojp Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 18.06.18, 07:38 Witam Czy mogę prosić o jakiś kontakt mailowy do Pani Wandy , potrzebuję pilnie pomocy i muszę się do niej zwrócić . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maja7 Re: Wanda Prątnicka - Wasze zdanie 04.04.25, 09:02 Pani Prątnicka jest nieuczciwą osobą, która bierze pieniądze za coś czego nie wykonuje, bo tak jej się podoba. I teraz cytuję cytat z Pisma Świętego: ,, bądź łagodny jak baranek, a osiągniesz swój cel, którym jest życie wieczne. Amen,, . Jest pewną regułą, że ludzie, którzy lubią zło idą po najniższej lini oporu to znaczy kosztem innych jak dla nich głupszych i pozbawionych wyobraźni, a można rzec, że jest dokładnie na odwrót to znaczy, że w sposób niedelikatny próbują wejść w cudze życie mając na koncie wszelkie brudy i tutaj dam przykład, że pani Prątnicka nie była od wielu lat u spowiedzi, bo tak jej się podoba, a to znaczy że jest po stronie diabła, a diabeł się z tego cieszy i obiecuje jej masę różnych rzeczy w tym życie wieczne, którym jest piekło, bo na to tylko ona zasługuje. Przede wszystkim, kiedy człowiek mówi kocham Cię Jezu myśli że będzie zbawiony, kiedy tymczasem trafia w otchłań piekielną za swoje grzechy są to grzechy cudzołóstwa i inne, które mówią nie kocham Cię Jezu. Amen Odpowiedz Link Zgłoś