bibi234 24.02.08, 09:22 Drogie Wróżki ! Jak interpretuje się "dobre" karty ( np. Umiarkowanie, Słońce, Świat) gdy pojawiają się w miejscu wskazującym czego należy unikać , co jest niewłaściwe ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anuszzka Re: "dobre" karty 24.02.08, 15:56 ucieczka od zycia,od rozwiazywania problemow,niedojrzalosc emocjonalna,przyjecie wlasciwej postawy-to tak ogolnie,nie wiem co mialas na mysli Odpowiedz Link
bibi234 Re: "dobre" karty 25.02.08, 15:23 mam na myśli np. to, że w miejscu " czego unikać , co jest niewłaściwe" wychodzi Świat , nie w pozycji odwróconej, a mam go za kartę bardzo dobrą, dobrze wróżącą Odpowiedz Link
anuszzka Re: "dobre" karty 25.02.08, 17:49 ale w tym pyt. nalezy traktowac swiat w pozycji odwroconej.jako ostrzezenie moze znaczyc np. pamietaj,by osiagnieciu celu nie spoczac na laurach Odpowiedz Link
romanticca Re: "dobre" karty 25.02.08, 17:52 każda karta, oprócz tego, że jest - ogólnie mówiąc - dobra lub zła (ewentualnie neutralna) ma też konkretne znaczenie. I w takim (oraz każdym) wypadku należy to znaczenie brać pod uwagę. Po prostu dostosować znaczenie karty do sytuacji. Np. "co jest niewłaściwe" - no tu zależy o co pytamy, ale np. jeśli o stosunek czyjś do kogoś to wg mnie Świat mówiłby: nie otwierać się zbytnio na innych. Zależy to więc: a) od postawionego pytania i kontekstu b) od konkretnej karty i jej szczegółowego znaczenia Odpowiedz Link