riobraavo 29.02.08, 18:10 Nie znam się w ogóle na tarocie, ale patrząc na sam obrazek karty czy to w pozycji odwróconej czy prostej, nie budzi u mnie negatywnych skojarzeń, nawet powiedziałabym że to dobra karta. Czy to źle? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riobraavo Re: Wieża 29.02.08, 18:12 dodam, że na niektórych rodzajach talii kart, ta karta wcale groźnie nie wygląda, nawet zabawnie Odpowiedz Link
wyrdlove1 Re: Wieża 29.02.08, 18:20 Rio, znaczenie ma trochę mniej zabawne))Często jest tak , że Nasze odczucia na początku są odwrotne niż w sensie danej kartyPozdrawiam Cię, stęskniłam się za Mexico)) Odpowiedz Link
ines113 Re: Wieża 29.02.08, 20:11 moze zmien po prostu talie czy sie nam to podoba czy nie Tarot musi operowac pojeciem upadajacej wiezy, bo inaczej nie bylby Tarotem , czegos waznego by tu brakowalo. Moze tez chodzic o to, ze podswiadomie nie traktujesz tej karty powaznie, bo jeszcze w zyciu nie przezylas doswiadczenia przypominajacego energie wiezy. Ale wieza pozostaje wieza. Odpowiedz Link
vickydt Re: Wieża 29.02.08, 22:51 oby nigdy nie doświadczyła! Albo może Rio jest z gatunku osób jak z tego kawału: "-mrówa zejdź z drogi, walec jedzie. -A co mi tam waaaaaaaa...." I nie nabijam się. Sama uważałam kiedyś, że walec bywa zabawny Może też Dziewczyna lubi wyzwania i wierzy, że co nas nie zabije, to nas wzmocni. Odpowiedz Link
czaszka00 Re: Wieża 29.02.08, 23:02 hm a co ty za talię posiadasz ? a jak reagujesz na inne karty ?? Odpowiedz Link
riobraavo Re: Wieża 01.03.08, 14:23 gdy patrze na wieżę z talii waita (tak to się chyba nazywa) to ma dla mnie dwojakie znaczenie. Z jednej strony jest naprawdę kiepska (bo wszystko się wali, żadnych szans na powodzenie) a z drugiej strony to jest uwolnienie, zkończenie czegoś, jak to dobrze, że coś ulegnie wreszcie zniszczeniu. Natomiast przeglądając w internecie rożne talie, natrafiłam na takie, w których wieża nie bardzo kojarzy mi się negatywnie. Jak już wspomniałam na tarocie się nie znam więc tak sobie tylko dumam Odpowiedz Link
meg233 Re: Wieża 01.03.08, 19:23 riobraavo napisała: > Nie znam się w ogóle na tarocie, ale patrząc na sam obrazek karty czy to w > pozycji odwróconej czy prostej, nie budzi u mnie negatywnych skojarzeń, nawet > powiedziałabym że to dobra karta. Czy to źle? To wg mnie bardzo dobrze,gdyż wieża czasami oznacza i pozytywne aspekty spraw. Odpowiedz Link
aphsath Re: Wieża 01.03.08, 20:17 Co do smiesznosci to rzeczywiscie - symbolika nie z twojej bajki - inna sprawa, ze skoro sie na nim nie znasz w ogole jak napisalas, to pytanie czy wlasnie rozpoczelas jego nauke czy tak tylko z ciekawosci. A co do zlej/dobrej karty - przyznam szczerze, ze na moj gust w tarocie nie ma dobrych lub zlych kart, one tylko symbilizuja rozne aspekty zycia - ale czy dobre czy zle, to juz roznie w zyciu bywa i to co dla jednych jest dobre niekoniecznie musi byc takie dla drugiej osoby. A odnosnie wiezy - coz... wiele osob uwaza ze to ciezka karta, bo tu sie cos wali itd. - no ale cos sie konczy, cos sie zaczyna lub jak mawia inni - cos sie wali, cos powstanie od nowa - a czy to dobre to juz kwestia wlasnego spojrzenia - optymisci raczej zawsze dostrzega w walacym sie swiecie jakis pozytyw rgds, AphSath Odpowiedz Link