Dodaj do ulubionych

nowa znajomosc

28.02.09, 11:38
Prosze o wrozby, czy mezczyzna ktorego poznałam jest mna
zainteresowany, czy bedzie z tego zwiazek?
Dziękuje
Obserwuj wątek
    • anahella Re: nowa znajomosc 28.02.09, 13:45
      Podaj imiona, położę Ci karty na forum, ale jakoś trudno mi wróżyć dla Puk29 i
      kogoś bezimiennego...
      • ines113 Re: nowa znajomosc 28.02.09, 17:54
        Anahello, normalnie bym usunela ta prosbe, bo Puk29 ma tylko 6
        postow, ale skoro wpadla Ci w oko i masz ochote postawic karty, to
        Puk sie poszczescilo i jej prosba zostajesmile
        Puk, w zwiazku z tym, ze masz swiezy nick, dobrze byloby, jakbys juz
        teraz wyslala z gory podziekowanie za wrozbe na maila Anahelli
        (szczegoly w regulaminie forum).
        I oczywiscie podala imiona, jesli Ci zalezy na wrozbie.
        Pozdrawiamsmile
        • anahella Do Ines 01.03.09, 16:17
          Bardzo przepraszam, że wyszłam ponad regulamin, obiecuję na przyszłość srawdzać
          ilość postów osoby proszącej, ale coś mnie tknęło, że powinnam.

Nie wiem dlaczego powinnam, karty mam rozłożone, właśnie w nie patrzę, zaraz
          napiszę interpreację, Joanna sama zrozumie czy to było dla niej ważne czy nie.
      • puk29 Re: nowa znajomosc (puk29) 28.02.09, 19:25
        joanna i rafał
        • anahella Do Puk29 01.03.09, 16:51
          Pnieważ to jest forum dla osób szkolących się w Tarocie, w tej interpretacji
          napiszę "całą kuchnię" Twojej wróżby, tak aby ona przydała się także
          początkującym, i mogły komentować, a nawet dodawać własne spostrzeżenia.

Do tego pytania użyłam własnego rozkładu, odpowiadającego na pytanie "Czy ten
          związek rokuje". Użyłam pełnej talii Ridera Waitta bez odwróceń.

Rozkład:

[x][1][x]
          [2][x][5]
          [3][x][6]
          [4][x][7]
          [x][8][x]

1 - podstawa związku - Cesarz - dorzucone Śmierć, As denarów
          2 - doświadczenia Joanny w sprawach damsko-męskich - 3 Kielichy
          3 - co Joanna ma do zaoferowania - Paź buław
          4 - czego Joanna oczekuje od związku -b IV buławy
          5 - doświadczenia Rafała w sprawach damsko-męskich - 5 monet
          6 - co Rafał ma do zaoferowania - Królowa buław
          7 - czego Rafał oczekuje od związku - Księżyc, dorzucony As kielichów
          8 - odpowiedź na pytanie - Gwiazda, dorzucona Moc

Na pierwszy rzut oka widzimy, że to mocny rozkład, bo roczpoczyna się i kończy
          Wielkim Arkanem.
          Pojawia się wiele buław świadczących o tym, że oboje chcą wziąć życie w swoje
          ręce i zacząć coś nowego.

Cesarz na początku rozkładu mówi, że podstawy tej znajomości są stabilne.
          Partnerzy mogą dać sobie poczucie bezpieczeństwa, a dorzucona Śmierć sugeruje,
          że są podstawy by myśleć, że ta znajomość zmieni ich podejście do spraw
          partnerskich. As monet zaś daje nam gwarancję, że w ich życiu tworzy się nowa
          jakość.

Joanna ma za sobą już związki, ale one były bardziej koleżeńskie niż
          partnerskie. Mężczyźni z przeszłości nie rokowali na stałe związki, ale można
          było w ich towarzystwie dobrze się bawić. Co innego możemy powiedzieć o Rafale,
          on się na kimś zawiódł, jakaś kobieta odebrała
          mu poczucie bezpieczeństwa.

Oboje mają do zaoferowania sobie wzajemnie dużo energii, te same kolory kart
          sugerują, że to co sobie dają jest "z tej samej półki", a więc to dobrze na
          związek rokuje. Obie karty dworskie, ale po stronie Rafała stoi Królowa, więc
          inicjatywę w związku oddaje kobiecie.

Partnerzy troszeczkę rozmijają sie w oczekiwaniach wobec tego związku. Joanna
          chce z Rafałem miło spędzać czas, może nawet chciałaby z nim zamieszkać,
          przyjmować gości, radować się
          każdą wspólnie spędzoną chwilą w sposób aktywny. Ma w sobie przekonanie że
          przyszły związek z Rafałem będzie kolejnym krokiem w jej dążeniu do założenia
          rodziny. Rodziny radosnej i aktywnej.
          Rafał natomiast chce wyleczyć rany po poprzednim nieudanym związku, oczekuje
          romantycznych momentów i rozpoczęcia wszystkiego od nowa. Jak wyżej wspomniałam
          - są tu różnice, bo dla niej Rafał jest kontynuacją jakiejś drogi, Joanna dla
          Rafała zawróceniem i obraniem nowej.
          Są to jednak różnice do pogodzenia. Ostatnia karta jest bardzo pozytywna dla
          relacji i mówi, że warto spróbować budowanie tego związku. Co prawda Gwiazda
          jest kartą statyczna i ten związek nie stanie się faktem zbyt szybko, ale rokuje
          bardzo dobrze. Dorzucona Moc sugeruje, żeby to kobieta wzięła sprawy w swoje
          ręce. Potwierdza to resza rozkładu: na 3 karty z buławami, dwie leżą po jej
          stronie.

Dorzuciłam jeszcze jedną kartę z pytaniem, jak Rafał zareaguje na miłosne
          zabiegi Joanny, i wylosowałam X kielichów, która nam mówi, że pozytywnie. Może
          nawet Joanna szybciej niż inne kobiety w życiu Rafała zostanie przedstawiona
          rodzinie, i będzie przez rodzinę zaakceptowana.

Nie mamy w tym rozkładzie żadnej karty pokazującej wprost, że ta znajomość w
          najbliższym czasie rozwinie się do pełnej relacji damsko-męskiej. Ale też nie
          ma nic, co by powiedziało, że tak się nie stanie.

Karty Joannie mówią: "musisz sama się tym zająć, by stworzyć z tym mężczyzną
          związek, jeśli to zrobisz, to się uda".

I na koniec prośba do Joanny - właśnie mi to wpadło do głowy: prosiłabym Cię,
          abyś w przeciągu najbliższych kilku dni 3 razy powiedziała na głos: "Anahella
          znalazła dobrą pracę".

pozdrawiam
          • puk29 Re: Do Puk29 01.03.09, 20:22
            Jeszcze raz dziękuje i prośbę spełniłam.
          • ma_ewa01 do Anahelli 01.03.09, 20:49
            Przeczytałam Twoją interpretację Anahello, jako, ze to szkółka, i bardzo mi sie
            podobałasmile. Nie ma ani jednego miejsca, które odczuwałabym inaczej. Pieknie to
            wyłożyłaś. Na pewno ciekawa lekcja dla uczącego sie interpretacji. Więc, skoro
            ja odniosłam jakąs korzyśc, czuję sie zobowiązana- i w rewanżu pomyślałam, że ja
            tez w przeciagu najbliższych dni powiem głośno 3 razy- Anahella znalazła dobrą
            pracęsmile
            Pozdrawiam Cię serdecznie, i cieszę się, ze wpadasz do szkółkismile
            Msmile
      • puk29 Re: nowa znajomosc 28.02.09, 19:26
        Podziękowania wysłałam.
    • beata25_84 Re: nowa znajomosc 01.03.09, 21:42
      Anahello jestem pod wrażeniem Twoich umiejętności interpretacji
      kartsmile
      • lukrusia Re: nowa znajomosc 01.03.09, 21:55
        Anahellko jesteś rewelacyjna w interpretowaniu kartsmile)Cieszę się że
        jesteś wśród smile))

Ja również wypowiem : "Anahella znalazła dobrą pracę".

Pozdrawiam Cię cieplutkosmile))

• anahella Re: nowa znajomosc 02.03.09, 04:59
        Bez przesady, zajmuję się kartami kilka ładnych lat, na co dzień nie wysiaduję
        na forach w takiej ilości, ale od czasu gdy nie mam pracy, muszę czymś czas
        zapełniać.
        Dziękuję za komplement.
    • anahella Dzięki dziewczyny 02.03.09, 05:00
      Teraz widzę, że mam wielosobowe wsparcie na forum w poszukiwaniu pracysmile Dzięki
      dziewczyny!
      • ines113 Re: Dzięki dziewczyny 02.03.09, 16:54
        przylaczam sie i ja do wsparciasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka