Dodaj do ulubionych

ŁKS - Stomil...

23.11.02, 10:56
Typuję 7:1 dla gospodarzy. Z czego 3 gole strzeli głową Pyskaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 11:45
      Mam nadzieję że nikt nawet nie pomyśli o tym że Bartuch pozwala sobie na
      drwiny z naszego klubu.
      Po wczorajszym wielkim „sukcesie” Jego drużyny stał się innym człowiekiem.
      Kocha wszystkich i wszystkim dobrze życzy .
      Nam kibicom ŁKS-u wynik 7-1 źle się kojarzy ale co mi tam biorę go w ciemno i
      obiecuję że jeśli się sprawdzi funduję Bartuchowi nagrodę niespodziankę z Old
      Trafford .
      To z wizyty „najsłabszego mistrza Polski w tym stuleciu”na tym obiekcie.
      Tak dla przypomnienia to był Łódzki Klub Sportowy.

Teraz małe audiotele.
      Kiedy nasi sąsiedzi za miedzy zdobędą podobny tytuł :
      a) za pół roku (jak obiecał były prezes)
      b) w następnym sezonie
      c) tuż po tym jak Ich były piłkarz Łapiński wróci z Radomia (dla
      ułatwienia dodam że jak sam powiedział nigdy się tam nie wybiera)

* dla zwycięscy nagroda.

• bartuch Re: ŁKS - Stomil... 23.11.02, 11:50
        Old Trafford???Hm....Jeśli dobrze pamiętam, Widzew była tam wiele lat
        wcześniej. I chyba, w przeciwieństwie do ŁKS, wyeliminował MU...Czy dobrze
        pamiętam, drogi Pafciu???Pozdrawiam, miło Cię znów przeczytać:-)))
        PS1. Zrewanżuję Ci się pamiatką z Turynu. Juve też dostało pewnego razu w
        dupę...
        PS2. Niech te Twoje asy dziś wygrają. I tak wiosna będzie cięzka, ale to byłoby
        zawsze coś.
        • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 13:55
          Oczywiście że dobrze pamiętasz drogi Bartuchu , to dla Was kibiców Widzewa
          były piękne czasy, ale to już historia.
          Jak na razie po raz ostatni to my kibice ŁKs-u mogliśmy świętować mistrza
          Polski (przyznam że na razie nie zanosi się na powtórkę).

Ad PS1. Po prawdzie nie liczyłem na rewanż z Twojej strony i nie przepadam za
          włoską piłką ale byłoby sporym nietaktem gdybym odmówił , a więc z góry
          dziękuję .

Ad PS2. Co do moich asów jak na razie to tylko „słabe walety” ale zgadzam się
          z Tobą że dzisiejsze ewentualne zwycięstwo to byłoby duże Coś (nawet gdyby
          Pyskaty miałby nic nie strzelić).

Pozdrawiam Cię .

Co do Lennona to lepiej się prezentował w słabym Leicester niż dzisiaj w
          mocnym Celticu.
          • p8 pafcio 23.11.02, 19:06
            Ty tak Sobie ironizujesz, a Bartuchowi naprawdę niedaleko do trafienia wyniku.
            Z bramkarzy to narazie traffił tylko Kaczor:):) O ile poziom meczów 1 ligi
            jest żenujący, to druga liga powoduje u mnie odruchy wymiotne... I nie dlatego
            że gra tam ŁKS, choć dziury po krzesełkach przedstawiają imponujący widok.
        • Gość: MIS Re: ŁKS - Stomil... IP: *.chello.pl 26.11.02, 00:23
          bartuch napisał:

> Old Trafford???Hm....Jeśli dobrze pamiętam, Widzew była tam wiele lat
          > wcześniej.

Taki stary kibic i tak slabo zna historie "wlasnego" kluby.
          Popatrz no, taki fachowiec i taka gafa.
          To tak jakby pomylić Legie z Polonia czy Lazienkowska z Konwiktorska - mala
          roznica przeciez to i to Warszafka:).

A było tak:
          Manchester City na MAIN ROAD(nie Manchester United na OLD TRAFFORD) - Widzew
          2 : 2
          Mecz rewanzowy w Lodzi na LKS-ie 0 : 0
          Radze troche zaiteresowac sie historia klubu czytanie nie boli.
          • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil...do MIS IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.02, 16:21
            Mam nadzieję że Bartuch się wypowie ale MIS chyba nie masz racji:
            -wydaje mi się że w sezonie 1980/1981 w pierwszej rundzie Pucharu UEFA były
            dwa remisy
            1-1 (chyba jednak na Old Trafford ) oraz 0-0 w rewanżu w Łodzi.

Z jednym jednak się zgodzę czytanie nie boli.
            • Gość: MIS Re: ŁKS - Stomil...do MIS IP: *.chello.pl 26.11.02, 16:37
              Gość portalu: pafcio napisał:

> Mam nadzieję że Bartuch się wypowie ale MIS chyba nie masz racji:
              > -wydaje mi się że w sezonie 1980/1981 w pierwszej rundzie Pucharu UEFA były
              > dwa remisy
              > 1-1 (chyba jednak na Old Trafford ) oraz 0-0 w rewanżu w Łodzi.
              >
              > Z jednym jednak się zgodzę czytanie nie boli.
              Dodam jeszcze ze Surlit szczelil brameczke w 6 min.
              Zwracam honor !
              Grali w Anglii 2 razy z MC i MU.
    • Gość: Ano Bartuch łyso ci ???? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 20:12
      Nie wiem czy masz włosy, ale chyba ci łyso.
      Przestań się wypowiadać o ŁKS - bo bzdury gadasz - reszta do ciebie w wątkach o
      RTS - gwarantuję, że będzie ciekawie - chłopku.
      Sam napisz co wyszło z prześmiewczego typowania.
      Czekam.
      • Gość: pafcio Re: do p8 i Bartucha IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 23.11.02, 22:33
        No i niewiele brakowało Bartuch a musiałbym się pożegnać z moją pamiątką z Old
        Trafford.
        Szkoda tylko że nie wszyscy mogli obejrzeć ten mecz , bo naprawdę warto być
        wydać te parę złoty więcej.
        Jeżeli podczas rundy wiosennej zademonstrują 50% ambicji , waleczności i
        skuteczności co w dniu dzisiejszym to my kibice ŁKS-u możemy mieć nadzieje że
        czarne scenariusze które piszą ludzie niekoniecznie nam życzliwi się nie
        sprawdzą.

Do szanownego p8:
        Z wiadomych powodów nie odwiedzam pierwszoligowych stadionów więc na temat
        poziomu się nie wypowiadam.
        Ty na ten temat wiesz więcej i skoro uważasz że jest żenujący , masz do tego
        prawo.
        Co do wyglądu stadionu ŁKS-u , dla mnie najpiękniejszy i jedyny.
        Piszesz imponujący widok ( czy aby to nie ironia ? ) zawdzięczamy naszej
        Radzie Miasta której z tego miejsca chciałbym przesłać życzenia : **** Wam *
        ***ę
        • p8 pafcio 24.11.02, 11:55
          Gość portalu: pafcio napisał:

> Do szanownego p8:
          > Z wiadomych powodów nie odwiedzam pierwszoligowych stadionów więc na temat
          > poziomu się nie wypowiadam.
          > Ty na ten temat wiesz więcej i skoro uważasz że jest żenujący , masz do tego
          > prawo.

A ja miałem okazję odwiedzić parę meczów 1 i 2 ligowych w ostatnim czasie - i
          nie jest to ironia tylko gorzkie stwierdzenie obiektywnej prawdy...

> Co do wyglądu stadionu ŁKS-u , dla mnie najpiękniejszy i jedyny.

A w to nie watpię:)

> Piszesz imponujący widok ( czy aby to nie ironia ? ) zawdzięczamy naszej
          > Radzie Miasta której z tego miejsca chciałbym przesłać życzenia : **** Wam *
          > ***ę

Myślisz że radę miasta interesuje SPORT W ŁODZI??? Oprócz spektakularnych
          wyczynów typu żarówki na moim WIdzewie to gówno ich to obchodzi.
          • Gość: pafcio Re: p8 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 13:12
            Co do żarówek na Twoim Widzewie to o ile dobrze pamiętam ufundował je p.M
            który w tym czasie był „tylko”ministrem.
            Chyba nie powiesz że dzisiejszy wygląd stadionu Widzewa zawdzięczacie
            prywatnym pieniądzom p. Pawelca czy p.Grajewskiego.
            Jeżeli coś dołożyli to był mały promil , zatem skąd ??.

Co do poziomu naszej piłki , jest moim zdaniem adekwatny do ogólnego poziomu
            naszego sportu i nie tylko.
            Tylko kibic to taka bestia która mimo to że wie że czeka go obejrzenie
            kolejnej „kiszki”i tak karnie się melduje na kolejnym meczu swoich „asów”.
            No przynajmniej ja tak mam.

Pozdrawiam.
            • bartuch Re: Pafcio 24.11.02, 13:16
              Mozna wiele powiedziec o Pawelcu, ale jedno jest faktem. On wlozyl w Widzew
              kupe kasy. To jest fakt. Bozia ma racje, zainteresowanie sportem przez wladze
              miasta jest prawie zadne. Pojawia sie tylko przy sukcesach i przed wyborami.
              Zobacz, jak jest w Poznaniu. czy Gdynii.
    • bartuch Re: ŁKS - Stomil... 24.11.02, 08:26
      Nnajlatwiej zwalić wszystko na urzędasów. Nie tylko tu tkwi problem. Wczorajsza
      wygrana była efektowna i faktycznie byłem blisko. To nie zmienia jednak
      sytuacji ŁKS. Trudno znaleźć 6 zespołów, które spadna i których kosztem można
      sie utrzymać.
      • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 09:41
        Ciekaw jestem gdzie Twoim zdaniem tkwi problem ?!.
        Dlaczego z podatków wszystkich łodzian postanowiono zadbać i wyremontować
        tylko jeden stadion.
        Czy o tym powinny decydować prywatne układy koleżeńskie i biznesowe ,które
        niektórych już zaprowadziły za kratki a niektórych zaprowadzą w najbliższym
        czasie (mam nadzieję).

Pewnie że wczorajsze efektowne zwycięstwo nie zmienia trudnej sytuacji ŁKS-u
        ale daje cień nadziei której wcześniej nie było.
    • bartuch Re: ŁKS - Stomil... 24.11.02, 09:47
      No więc prześledź dokładnie, jak to było z rozdziałem pieniędzy. Poza tym, nie
      przesadzaj. Rozumiem rozgoryczenie, ale to twardy biznes, a nie zabawa
      harcerzyków. Trzeba szukac dojść, kontaktów itp. Tak to bywa w tym kraju. Kto
      się w tym źle czuje, będzie zawsze przeciętniakiem. Albo się ma siłę przebicia,
      albo się tylko narzeka. Kilku ludzi, którzy dali kasę na Widzew, chciało
      wcześniej wejść w ŁKS, ale jak mówili, nie mieli tam właściwie z kim rozmawiać.
      Tylko ich odsyłano i zwodzono. Nie ma lekko, Pafcio.
      • Gość: mlody Re: ŁKS - Stomil... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.02, 10:27
        Dlatego RTs po przymusowej degradacji za dlugi bedzie mial najlepszy stadion w
        4 lidze....
        pozdr. Mlody
        • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil - 6-1 Hurrrrrrraaa IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 11:38
          Młody , chyba sam nie wierzysz w to co piszesz.
          Zapewne wielu się to marzy ale bądźmy realistami to jest niewykonalne i to z
          różnych powodów.

Nie zrozumiałeś mnie Bartuch.
          Mnie chodzi o rozdział publicznych pieniędzy na który nie mogą mieć wpływy
          jak Ty to piszesz „dojścia”, „kontakty” oraz „siła przebicia”.
          Tu powinno być wszystko jasne i przejrzyste.
          A tak nie było i na razie nie jest.
          Jeśli chodzi o prywatną kasę to się z Tobą zgadzam że trzeba o nią powalczyć
          bo to twardy biznes.
          No ale nie każdy ma takiego patrona jak Wy.
          Jeden uścisk dłoni z w/w i wiele spraw nabiera tempa.
          Ale jak sam piszesz , nie ma lekko.
          • Gość: Mlody Re: ŁKS - Stomil - 6-1 Hurrrrrrraaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.02, 18:47
            W Polsce musi byc normalnie, a jesli klub ma dlugi i to gigantyczne to
            powinien skonczyc jak Fiorentina. I tyle.
            pozdr. Mlody
    • bartuch Re: ŁKS - Stomil... 24.11.02, 13:10
      Zgadza sie, mamy patrona. Tak jak premier Hiszpanii jest fanem Realu,
      przyklady mozna by mnozyc. Pozdrawiam, wracam do pracy.
      • Gość: pafcio Re: ŁKS - Stomil... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.11.02, 13:15
        Do pracy ??,w niedzielę fiu fiu.
        Widzę że nie ma lekko,no to nie przeszkadzam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka