Dodaj do ulubionych

Sportowy bubel

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:05
Dobudujcie tam jeszcze coś!! Korty tenisowe, albo tor dla rowerów jak na
Cracovii, ewentualnie bieżnię. Ich też potrzebuje łódzki sport!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: 1910* Widzew rządzi w mieście Łodzi!!! IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 19:05

Mam nadzieję że te dylematy nie przeszkodzą w wyburzeniu tej ruiny która
      obecnie stoi na al. Unii!!!!
      Zaorać ŁKS!!!!
    • Gość: inw Dobry artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 19:05
      No, no. jeden z najlepszych artykułów, które ostatnio czytałem w Wyborczej. Moje wyrazy uznania Panie Jacku Grabarski.

Istotne informacje, sensowna konkluzja..
      • Gość: ŁKS RTK Re: Dobry artykuł IP: *.retsat1.com.pl 12.06.07, 19:12
        w końcu obiektywnie - żużel na Orle i modernizacja dwóch obiektów (w dupie z
        miejskim)
        • Gość: 1910* [...] IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 19:18
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: CHN Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 19:54
            Buahahahahaha:) Lks bez stadionu:) ale jaja:) a tak nie chcieli sie zgodzic z
            nami Widzewiakami:) Woleli miejski:) niz swoj wlasny:) no to maja:)
            Buahahahahaha:) ŁKS! Co? Prowizorka:) Buahahahahaha
            • Gość: KKK Bitch Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:29
              Ten stary stadion nie jest ŁKS-u. Widzew tez nie ma własnego stadionu. Tak było
              i tak będzie...
              • Gość: CHN Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 02:29
                Moze i nie, tylko roznica jest taka ze my bedziemy mieli dzierzawe na nasz
                obiekt:) a wy nie:) bo o obiekcie bedzie decydowac prwywatna firma komu i za
                ile go wynajac:) Widzisz roznice?
                • kontonaspam Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! 13.06.07, 11:20
                  Za miast wyzywać się o prawa do stadionu poszukajcie sobie jakichś porządnych piłkarzy?
          • Gość: Mariusz K CO za deili wybraliśmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 22:59
            Łódżcy radni to banda deili, po co sie grubski wogóle odzywa ja nie ma pojęcia
            o czym mowi.... kto teraz buduje stadion piłkarski z bierznią lub torem
            zuzlowym... Panie Grubski puknij sie pan w główke, może bedzie lepiej...
            • Gość: piter Re: CO za deili wybraliśmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 23:39
              Nie ma jak kochana nasza Łódź...
              Hal nie zdążą wybudować , stadion to mżonki, S8 trochę za daleko, P@G chyba z
              litości...
              Ja muszę zostać Prezydentem i tyle, proszę o głosy poparcia

1. Likwidacja gabinetów i doradców (co ja opóźniony w rozwoju jestem i nie wiem
              co jest potrzebne dla rozwoju Łodzi?)
              2. Totalna zmiana wizerunku Łodzi - wyburzenie wszystkich nadających się do
              wyburzenia kamienic,
              3. Ścieżki rowerowe wszędzie
              4. Marne inicjatywy i pod publikę do kosza
              5. Konsekwencja
              6. Tolerancja
              7. Ograniczenie wycieczek zagranicznych
              8. Powstanie skwerów zielonych i odnowienie kwartałów całej Piotrkowskiej
              9. Cały rejon Dworca Fabrycznego do totalnej odnowy - jak to teraz wyglada? Jak
              jakaś więś..
              pozdrawiam
              zdroworozsądkowy przyszły Prezydent
              ( program powstał w ciągu 5-ciu minut proszę o dodatkowe uwagi)

• Gość: LOC Re: CO za deili wybraliśmy. IP: 212.122.212.* 14.06.07, 22:08
                skąd na to weźmiesz kasę prezydencie?
            • Gość: JFK Re: CO za deili wybraliśmy. IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 00:42
              To był pomysł Naczelnego Grabarza Łodzi. Grubski, jak każdy Totumfacki, tylko
              wykonał wolę szefa i załatwił prezencik dla córki grabarza...
          • Gość: yeti News!Powstanie tez basen i targowisko:):):) IP: 194.42.116.* 13.06.07, 10:27
            TYLKO WIDZEW!!!
          • Gość: ŁKS Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.p.lodz.pl 13.06.07, 11:05
            wy to przyzwyczajeni do wiosek ale my nie !!!
            • Gość: S.N.W. jestem Widzewiakiem ze sródmiescia, daruj sobie.. IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 12:45
              .. tę pianę bo mam wrazenie ze zabryzgała juz całe forum..
              • 1908fan Re: jestem Widzewiakiem ze sródmiescia, daruj sob 14.06.07, 09:27
                tak, juz wszyscy wiemy, ze w srodmiesciu jest jeden widzewiak i, co za nie
                fart, ma dostep do internetu
                • Gość: buehehe Re: jestem Widzewiakiem ze sródmiescia, daruj sob IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 18:45
                  byłeś ty chłopcze kiedyś na śródmieściu? tzn. poza wschodnią czy tam inną włókienniczą...
        • Gość: KurakRTS Re: Dobry artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:04
          ...oooo, jak to się nagle odwidziało, co? hehehehe To już nie chcecie "stadionu miejskiego w sportowym sercu miasta, al. unii 2"?? hehehe dlaczego? przecież macie to co chcieliście? już się nie podoba? a może chodziło tylko o to, żebyście mieli nowy stadion, a my nie mieli gdzie grać, co? oj nieładnie, nieładnie chytruski:) a tu proszę, niespodziewajka ha... jak miło:)
          No i jak, nie trzeba było poprzeć naszą wersję "2 kluby = 2 stadiony" kiedy był jeszcze na to czas? Chytry 2 razy traci:))
          Fajnie będzie pochodzić na Budowlanych, czy na żużel na "wasze estadio" buehehe, będę miał bliżej z Kuraka.
    • Gość: Lodzianian Zuzel Tak IP: *.cosmosnet.pl 12.06.07, 20:17
      Zuzel musi byc koniecznie. Stadion musi sluzyc mieszkancon nie bandzie lobuzow
      • Gość: Xolzok Re: Zuzel Tak IP: *.lodz.mm.pl 12.06.07, 21:48
        Żużel jak najbardziej ale nie na takim obiekcie.Nie w ten sposób!!!
    • Gość: kamien Sportowy bubel IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 20:24
      Ale żenada jak można cos takiego napisać, naprawdę coraz bardziej przekonuje się
      w tym ze dziennikarze sportowi to idioci którzy o sporcie nie maja zielonego
      pojęcia. Chyba byli za słabi żeby być dziennikarzem z prawdziwego zdarzenia i
      zajęli się sportem po raz pierwszy w życiu .
      Ale do rzeczy Drogi panie redaktorze dość niedawno bo 9 czerwca 2007 odbyło się
      cos takiego jak Grand Prix Danii 2007 (FIM Dansk Metal Danish Speedway Grand
      Prix)o którym zresztą napisała pana gazeta
      (www.sport.pl/zuzel/1,64951,4213543.html) , no ale jak juz mówiłem pan
      się sportem nie interesuje pan o sporcie tylko pisze i takich rzeczy nie wie.
      W którym to zresztą wystąpił i wygrał cale zawody niejaki Andreas Jonsson ze
      Szwecji który tak się składa jest zawodnikiem Polonii Bydgoszcz tej samej z
      której wziął pan tego fachowca co się wypowiada na temat stadionu pana L.
      Tillinger. Tak na marginesie tylko pozazdrościć takiego prezesa który nie wie
      gdzie jego zawodnicy występują i jeszcze mówi to publicznie na lamach gazety.
      Drogi panie „redaktorze sportowy” zawody te zwane Grand Prix Danii zostały
      rozegrane w w mieście które nazywa się Kopenhaga i jest stolica Danii na
      stadionie szumnie zwanym Parken Stadion który mieści 32.500 tys widzów. Zapełnił
      się on w pełni po raz drugo w odstępie zaledwie jednego tygodnia. I teraz
      pytanie czy wie pan dlaczego ?
      Ano dlatego ze tydzień wcześniej 2 czerwca 2007 na tym samym stadionie grały
      pomiędzy sobą reprezentacje Dani i Szwecji w piłce nożnej
      (www.sport.pl/pilka/7,65029,4197624.html) (tak to ten mecz po którym
      Szwecja dostała walkower za wtargniecie kibica Danii na boisko – ale po co ja to
      pisze przecież pan nie wie o co chodzi). Jakim to cudem na tym samym stadionie
      odbyły się eliminacje mistrzostw europy w piłce nożnej a zaraz potem Grand Prix
      w żużlu ? Ano takim ze zrobiono co co się nazywa tor tymczasowy i jakoś wymiary
      na tyle się zgadzały ze można tam było rozegrać zawody tej rangi. Czytaj pan
      trochę częściej to swoja gazetę i może trochę mniej używek bo cos słabo u pana z
      kojarzeniem a takich fachowców to wsadź pan sobie za przeproszeniem w du.e.
      To właśnie z tych zawodów wracali Tomasz Gollob i Rune Holta kiedy mieli wypadek
      o którym tez zresztą pana gazeta pisze

PS..
      ZENADA
      • Gość: imone Re: Sportowy bubel IP: *.adsl.inetia.pl 12.06.07, 23:33
        Obejrzyj ojciec zdjęcie stadionu o którym piszesz pod podanym adresem
        www.worldstadiums.com/stadium_pictures/europe/denmark/copenhagen_parken.s
        html i wyklaruj mi gdzie jest ten twój tor żużlowy, bo ja chyba mam coś z
        okiem. Albo ty z globusem.
      • Gość: gościu Re: Sportowy bubel IP: *.pai.net.pl 12.06.07, 23:41
        Chyba ty jesteś kretynem, który nie potrafi czytać. Tam jest jasno napisane,m że
        stadion ma być z torem naturalnym, a nie sztucznym jak w Kopenhadze. Zanim coś
        napiszesz, pomyśl. To nie boli
        • Gość: kamien Re: Sportowy bubel IP: 193.28.230.* 13.06.07, 09:29
          Zacytuj mi proszę bo chyba rzeczywiście nie potrafię czytać ?

"Ale radnym było mało. Chcieli jeszcze pogodzić sympatyków wszystkich dyscyplin
          i zażyczyli sobie stadionu wielofunkcyjnego, na którym oprócz meczów piłki
          nożnej będą mogły odbywać się m.in. zawody żużlowe."

Jak napisałem wyżej TAK jest to możliwe !!!
    • ryku1 Nic dziwnego, że w Łodzi nie ma EURO 12.06.07, 20:25
      Zagęszczenie kretynów w Urzędzie i Radzie Miejskiej tego miasta bije wszelkie
      rekordy. Na prawdę szkoda jakiejkolwiek imprezy dla tego żałosnego grajdołka.
      Szkoda też tych autostrad i S8, wystarczą riksze. Dell stąd się zwinie max za
      dwa lata jak Philips. A my wybierzemy kolejnych debili, których Ajkiu ledwie
      dogania zamulonego Papuasa. Pozdrawiam Was Ojcowie syfu zwanego Ł.

• Gość: mir Re: Sportowy bubel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:34
      "400-metrowe tory (czyli obejmujące boisko piłkarskie) zdarzają się, ale są rzadkością. No i nie odbywają się na nich wielkie imprezy."
      - Stadion olimpijski we wrocławiu goszczący co roku Grand prix europy

"No i nigdzie tam nie ma podgrzewanej murawy za 3 mln zł"
      - ten sam olimpijski mający podgrzewaną murawę, chyba od 20 lat.
      • Gość: S.N.W. Artykuł nie tyle głupi co nierzetelny.. IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 20:55
        ale następnym razem na pewno zdobedzie pan solidniejsze argumenty by komus
        przysr.... nie bronie UM przeciwnie.. twierdze ze to kretyni. na taki stadion
        Ełkaesiacy zapracowali sobie swoja harda postawą i lekcewazeniem Widzewa gdy
        chciał renowacji obydwu stadionów.. Chytry dwa razy traci..
        • Gość: koko Re: Albo żużel, albo piłka IP: *.hcz.com.pl 13.06.07, 10:58
          Trudno to pogodzić. Dla żużla trzeba poszukać innego obiektu. Na stadionie
          piłkarskim się nie sprawdzi. W Częstochowie np. podczas przebudowy stadionu
          miejskiego w ogóle zrezygnowano z boiska piłkarskiego, żeby zrobić wygodę
          żużlowcom, ale tam to sport numer jeden, a w Łodzi najważniejsza jest piłka.
      • Gość: Widzewiak Mosty gdzie jestes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 21:44
        pajacu.? Cieszysz sie?
    • Gość: ex Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 21:13
      A tu Widzewiak prezentuje formę zbliżoną.
    • nefnet Stadion – pic na wodę, zanęta rzucona 12.06.07, 21:45
      Stadion – pic na wodę, zanęta rzucona spragnionemu tłumowi, za 3 lata koniec
      kadencji i prezydent wypnie się na wszystko.
    • Gość: qra Sportowy bubel IP: 212.2.99.* 12.06.07, 21:57
      Pogratulować wspaniałego pomysłu zamiast mieć choć jeden w miare dobry stadion
      piłkarski w mieście prawie milionowym, jak zawsze będziemy mieć bubel - bądź
      znając życie nie będzie ani stadionu piłkarskiego ani żużlowego, ani żadnego
      innego...
    • Gość: Miszal Re: Sportowy bubel a ton wypowiedzi kibicow IP: *.toya.net.pl 12.06.07, 23:01
      Koejna, tym razem zuzlowa bzdura! Nie bede zlosliwy i powiem w stylu "latwiej
      zaorac widzewski kurnik i tam zrobic tor", bo wypowiedzi w tym tonie sa
      nagminne ze strony kibicow z Pilsudskiego. Niech wreszecie zostanie podjeta
      decyzja o normalnym stadionie pilakrskim to bede w stanie nawet chodzic przez
      jakis czas na Pilsudskiego pod warunkiem ze idac Niciarniana nie dostane w
      glowe 10 butelkami i workiem kamieni...
    • Gość: alf Chcemy zuzel na stadionie miejskim!!! IP: 89.100.42.* 12.06.07, 23:08
      skoro to stadion miejski to niech na siebie zarabia,zuzel przyciaga kibiców!a
      jak kibicom łksu nie pasuje tor zuzlowy to niech graja w Bełchatowie!
      • Gość: KKKBitch Re: Chcemy zuzel na stadionie miejskim!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:26
        A co ma piernik do wiatraka?? To ze stadion miejski to ma być na nim żużel??
        Przeczytałeś artykuł jełopie?? Czy tylko wpisujesz bzdury na forum??
        • gadery Re: Chcemy zuzel na stadionie miejskim!!! 13.06.07, 08:14
          Autor artykułu bzdury pisze. Niech zobaczy jak tę sprawę rozwiązano w Cardiff.
          Można mieć pełnowymiarowy stadion i pełnowymiarowy tor żużlowy.
      • Gość: gosc 1908 Re: Chcemy zuzel na stadionie miejskim!!! IP: 32.112.154.* 13.06.07, 01:43
        zamiast tak cwaniakowac to zglos poprawke ze chetnie Wy kibice Widzewa
        przyjmiecie za swoim "stadionie" tor zuzlowy. Z calymszacunkiem dla tego
        sportu , ale stadiony pilkarskie juz sie nie nadaja na zawody seedwaya.
        • Gość: S.N.W. A czy do Ciebie dotarło ze to.. IP: *.toya.net.pl 13.06.07, 08:25
          ..ma byc stadion Miejski a nie ŁKS-u i nie piłkarski tylko sportowy co było dla
          mnie jasne od początku. Tylko ta wizuaqlizacja to pomyłka (jak cały projekt)
          było protestować z nami jak był czas.. chytry dwa razy traci..
      • Gość: Ale ty prosty ! Re: Chcemy zuzel na stadionie miejskim!!! IP: *.p.lodz.pl 13.06.07, 11:02
        ŁKS na ŁKESIE !!!
      • Gość: Maciekk Ludzie opnujcie się IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 12:33
        Ludzie opnujcie się tu chodzi o dobro łódzkiego sportu ja jestem za Widzewem i
        ŁKS-u cholernie nie lubię ale pomysł toru żużlowego z piłkarskim jest bes sensu
        bo ja lubie żużel.Najlepiej by było jak by na ŁKS-sie wybudowali nowy stadion na
        Widzewie wyremontowali nam stadion a na Orle żeby też wyremontowali czyli
        założyli krzesełka,Bandy dmuchane i oświetleni i ile by to kosztował 15-30
        milionów na stadion orła i reszta czyli te 970-985 milionów na spółkę na
        wyremontowanie stadionu Widzewa i wybudowaniu stadionu dla ŁKS-u
    • men81 Sportowy bubel 12.06.07, 23:29
      A co z krytym basenem i boiskiem do Rugby ? ? ? :]
      • Gość: kibic Wojciech Panie Grabarski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 00:19
        Przeczytałem komentarz z zaciekawieniem. Czy nie byłoby lepszym rozwiązaniem,
        remontowanie stadionu ŁKS tak jak robiono to na Lechu- trybuna po trybunie?? ŁKS
        nie moze sobie pozwolić na kilkuletnią tułaczkę, bo to zwyczajnie nie wypada tak
        staremu i zasłużonemu klubowi. Łódz nie dba o łódzkie kluby, to co robią ci
        ignoranci to zalatwianie wlasnych interesów a dopiero na koncu jest interes
        sportu łódzkiego. 2 kluby - 2 stadiony. Pozdrawiam
        • Gość: karolew Re: Panie Grabarski IP: *.range86-146.btcentralplus.com 13.06.07, 00:28
          "...ŁKS nie moze sobie pozwolić na kilkuletnią tułaczkę, bo to zwyczajnie nie
          wypada tak staremu i zasłużonemu klubowi..."

ŁKS nie na takie rzeczy sobie już pozwalał w przeszłości, zwłaszcza na te co
          nie bardzo wypada, więc nie widzę powodu aby się tym martwić.

ŁKS wita Bełchatów!
    • Gość: gosc 1908 Re: Widzew rządzi w miescie Łodzi! IP: 32.112.154.* 13.06.07, 01:41
      Za to Twoj wklad jest wrecz powalajacy. Nader inteligentny i przesiakniety
      fachowoscia.
      Nie pzdr
    • skodabodzio Radni PO, nie kompromitujcie sie wiecej!!!!!!!!! 13.06.07, 09:01
      Kupa mlodych i inteligentnych ludzi na was zaglosowala a wy po prostu w ich
      oczach sie osmieszacie. Zostaliscie wybrani by pomagac w rozwoju Lodzi a nie by
      bawic sie w chore gierki polityczne i wsadzanie kija miedzy szprychy. Lodz
      potrzebuje JEDNEGO stadionu pilkarskieo, NEUTRALNEGO, zarzadzanego przez
      miasto albo neutralna firme. I dwu a nawet trech baz treningowych gdzie moglby
      trenowac Widzew, LKS i moze jakas inna druzyna.

Wasze glosowanie w tej sprawie to kopletna kompromitacja, nie dosc
      ze "defraudujecie" 70mln z budzetu Lodzi dajac je w prezencie spolce
      pilkarskiej to jeszcze z stadionu miejskiego robicie bubla. Ja rozumiem ze
      promonentni politycy z PO maja interesy i w Widzewie i w klubioe zuzla, ale to
      nie powod by robic tak bezczelna prywate. Poprawcie tego bubla co
      przeforsowaliscie i to jak najszybciej bo Lodzianie potrzebuja pozadnego
      stadionu dla swoich klubow, jednego stadionu.

A za te 70 mln co mialo isc na stadion Widzewa stworzcie dwie pozadne bazy
      treningowe gdzie nie tylko beda mogli wreszcie w cywilizowanych warunkach
      trenowac lodzkie kluby ale takze gdzie dzieciaki na lodzkich osiedlach beda
      mogly grac w pilke.

PS A jesli myslicie ze ci mlodzi ludzie co na was glosowali znowu zaglosuja bo
      nie beda mieli alternatywy to sie mylicie, bo albo zaglosuja na konkurencjke
      albo wogole nie pojda na wybory a wy ponownie bedziecie partia cienaisow albo
      raczej partia przegranych na wlasne zyczenie
      • Gość: 1910* Re: Widzew rządzi w mieście Łodzi! IP: *.man.lodz.pl 13.06.07, 09:59
        skodabodzio nie kompromituj sie wiecej!!!!!!
        Prezydent "Wszystkich Łodzian" wybrał miejsce na ten miejski stadion zupełnie
        nie neutralne więc teraz morda w kubeł. Czas na protesty był w czasie
        podejmowania przez Prezia Kropę decyzji o budowie stadionu. Teraz pozostał
        tylko płacz i zgrzytanie zębami.
        Dziękuję
    • Gość: piotrkowianin Sportowy bubel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 09:30
      Beznadziejni radni, beznadziejny prezydent, beznadziejna pani wojewoda z
      Lublina. Ot, cała ta wasza brudna i skołowana Łódz.
      • jkszczepan Re: Sportowy bubel 13.06.07, 10:16
        gadery.W Cardiff nie ma zadnego toru zuzlowego na stadionie.
        To jest tor jednodniowy przygotowywany tylko i wylacznie na zawody GP.
        A raczej jest malo prawdopodobne ze w Łodzi takie zawody sie odbeda.

A co do pomyslu o samym stadionie pilkarsko-zuzlowym,to kolejna kompromitacja
        wladz miasta.Stadion zuzlowy na 35 tys,w miescie gdzie na zuzel przychodzi 2tys
        ludzi.Smieszne.........................
        A moze skocznie narciarska wybudowac.........
        A najlepiej to wyjechac z wladza na taczkach bedzie spokoj
        • skodabodzio Nie kompromitacja wladz miasta tylko rady miasta! 13.06.07, 11:26
          To "prawie" to samo ale "prawie" robi duza roznice
        • gadery Re: Sportowy bubel 13.06.07, 12:37
          Tor żużlowy przygotowywany przed wyścigami to jedyna możliwość pogodzenia obydwu
          rodzaju rozgrywek. Inaczej się nie da, o czym jest w artykule. Co od liczby
          widzów to te 2 tys. nie odbiegają zbytnio od liczby osób jakie przyszły na
          ostatni mesz ŁKSu z Kolporterem (2170).
    • Gość: Łapa Stadion miejski IP: *.nordeabank.pl 13.06.07, 10:18
      Po co w Łodzi budować stadion typowo piłkarski, skoro w Poznaniu, W-wie,
      Gdańsku, Wrocławiu, Krakowie i na Śląsku powstanie 6 nowoczesnych stadionów.
      Anglicy grają mecze u siebie tylko na Wembley, chyba, że jest w remoncie albo
      przebudowie i nie ma tragedii w liverpoolu czy manchesterze ...
      Nas, jako miasto, jeszcze nie stać na porządny stadion piłkarski. Zresztą po co
      nam on? Koszt utrzymania takiego stadionu będzie zbyt duży, żeby go utrzymać
      przez 15 występów w roku jednej drużyny piłkarskiej (Widzew zapowiedział, że
      nie będzie tam grał, ma do tego prawo, albo inaczej - nie ma przymusu). Przy
      średniej frekwencji 10 tys. i cenie biletu 10 zł, przy założeniu, że wszyscy
      zapłacą za bilety, daje 1,5 miliona zł rocznie. Nie licząc kosztów utrzymania
      (sprzątanie trybun, ogrodnik, media, podatki i inne) przy nakładach 1 miliarda
      nie trzeba mieć matury, żeby policzyć, że inwestycja będzie się spłacać
      kilkadziesiąt, jeżeli nie ponad sto lat (spadająca wartość pieniądza w czasie -
      inflacja). Nie mówiąc już o przyszłych zyskach ...
      ŁKS zgodził się oddać/przekazać swoje tereny miastu, żeby wybudować tam miejski
      kompleks sportowy. Lokalizacja jest dobra, blisko centrum, podobno dobra
      infrastruktura wokół, parkingi, dworzec, bajka. I to miasto jest decydentem -
      sami wybralismy prezydenta i radę, to sa nasi przedstawiciele i oni zadecydują.
      Kibice piłkarscy nie mogą być traktowani wyjątkowo (ktoś tam wcześniej pisał o
      tolerancji), poza tym wyżej opisane koszty. W rugby, jako miasto, jesteśmy
      potęgą, dyscyplina staje się coraz popularniejsza w kraju. Z kolei polska liga
      speedway-a jest jedną z najlepszych na świecie, jeżdżą u nas najlepsi
      zawodnicy, sam znam wielu Łodzian których fascynuje ten sport (oni tam podobno
      nie mają hamulców w motorach!). I chociaż mnie ten sport kompletnie nie
      pociąga, to uważam, że drugie największe miasto w tym kraju, z w miarę porządną
      drużyną speedwaya, zasługuje na porządny obiekt żużlowy. A skoro będziemy
      budować stadion miejski (nie ŁKSu) w kompleksie sportowym, obok hali, blisko
      basenów na fali, to naturalnie aż się prosi, żeby zrobić to kompleksowo, nawet
      z bieżnią lekkoatletyczną zamiennie z torem żużlowym (przecież współczesnie
      stosowane rozwiązania inżynieryjne na to pozwalają). Wtedy przychody będą
      wyższe, częstsze, nie tylko te 15 meczów.
      I pokażcie mi miasto w Polsce, które dysponowałoby taką "punktową" bazą
      sportową, bo nic nie przychodzi mi do głowy.
      W takim kompleksie można zorganizować wszystko - piłka nożna, ręczna,
      koszykówka, siatkówka, boks, żużel, rugby, mityng lekkoatletyczny, curling, nie
      wiem co jest jeszcze popularne. No tak, skoków nie można byłoby zrobić i F1 ;-)
      Wydaje mi się, że trzeba myśleć perspektywicznie - i tak nie dostaniemy nawet
      meczu w EURO 2012.
      Ale możemy kiedyś dostać organizację Grand Prix na żużlu albo meczu w rugby
      Polski z reprezentacją Anglii, Francji, może nawet jakimś cudem All Blacks
      (takie marzenie ;-))
      Powtarzam jeszcze raz, będąc zagorzałym fanem kopanej, nie tylko kibice czysto
      piłkarscy żyja w tym mieście. Czemu mamy być traktowani wyjątkowo? Zasłużyliśmy
      na to? Dla większości ludzi, szczególnie starszych, jesteśmy utożsamiani z
      chamstwem, bijatykami, rozróbami, wulgarnymi napisami na murach itd. Zobaczcie
      jak zachowują się nie-kibice których widzicie kiedy udajecie się na mecz - z
      reguły boja się was, chociaż przeważnie nie dajecie im do tego powodów.

To jest moje subiektywne zdanie, nie chciałem nikogo obrazić
      pozdrawiam
    • Gość: zorro Re: Sportowy bubel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:30
      A na środku postawić kościół!!!
    • Gość: su Sportowy bubel IP: *.boanxx14.adsl-dhcp.tele.dk 13.06.07, 10:36
      a stadion w kopenhadze ?? normalnie pilkarsko swietny plus gp na zuzlu
      organizowane i jest git
    • Gość: mati sportowa sprawiedliwość IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.06.07, 10:42
      jeżeli mamy budowac tylko stadiony pod piłke nożna, to lepiej ustalmy że jedyną
      priorytetowa dyscyplina sportowa w Polsce jest właśnie piłka nożna
      tylko prosze nie ruszac wtedy pieniędzy z moich podatków - bo na to nie wyrażam
      zgody!!!!!
      zużel pod względem widowni na stadionach jest druga a wielu ośrodkach takich jak
      chociażby bydgoszcz, wrocław, częstochowa, gdańsk widownia jest największa wśród
      wszystkich dyscyplin.

nie dyskryminujmy ważnych dla polskiego sportu dyscyplin
      żUżEL musi być traktowany na równi z chocby z piłką nożna !!!!!!!!!!
    • Gość: tutek Cardiff IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 10:45
      Mogę się mylić ale czy przypadkiem w Cardiff na Millenium Stadium nie odbywają
      się również zawody żużlowe? A stadion chyba całkiem zacny
      • Gość: dedek Re: Cardiff IP: *.wroclaw.mm.pl 13.06.07, 11:16
        wlasnie mnie uprzedziles :) I tam jakos odbywaja sie wazne zawody...
        Ale autor ma racje... budowanie takiego stadionu to glupota a Cardiff jest tylko
        wyjatkiem bo to stadion narodowy na ktory wylozyli mase kasy. Za taki stadion w
        lodzi moglyby powstac 2 porzadne.
    • Gość: ReTkiniaS Sportowy bubel IP: 195.13.39.* 13.06.07, 10:49
      Włodarze naszego miasta lubują sie w bublach. I tyle w tym temacie można byłoby
      powiedzieć. Ciśnie mi sie jednak pytanie czy moi ziomkowie po szalu , którzy
      wpisują tutaj swoje uwagi zupełnie już zgłupieli. Czy nie widzicie, że władze
      Łodzi zakpili sobie poraz kolejny z kibiców i to wszystkich dyscyplin. Jak mozna
      sie cieszyć, mimo wszystko, z tego że ŁKS będzie grał w Bełchatowie , będzie bez
      stadionu. Wiem, że dla niektórych marzeniem byłoby to gdyby sąsiedzi na wieki
      zniknęli z Łodzi, ale to dzięki nim, dzięki temu, że w mieście są kluby
      jesteśmy silniejsi - typowy wpływ konkurencji. Wole derby w Łodzi na stadionach
      Widzewa i ŁKS niż w Bełchatowie czy gdziekolwiek indziej. Jaki stadion mają
      Budowlani, żużlowcy, jaką pływalnie piłkarze wodni i wreszcie co my mieszkańcy
      mamy z tego, że w włodarze miasta planują jakieś urojone inwestycje mocząc w
      nich pieniądze, które mogłyby być przeznaczone na inne ważniejsze cele albo
      przynajmniej z głową wykorzystane. Na przyszłość mam rade dla wszystkich,
      chodźmy na wybory i nie głosujmy za starymi prykami , którzy g.no wiedzą, a ich
      priorytetami są pomniki, zmiana ulic, rozrachunki z historią itp pierdoły, które
      w żaden sposób nie wpływają na poprawę życia mieszkańców Naszego Miasta.
      • Gość: kamien Re: Sportowy bubel IP: 193.28.230.* 13.06.07, 11:10
        Wszystko fajnie tylko dlaczego dopiero teraz tak mówicie ? Widzew cały czas
        mówił ze to bezsensu budowanie takiego molocha ,a wy zapatrzeni w siebie
        cieszyliście sie jaki to wam super obiekt wybudują. Mogę dać ci linki do tego
        jak nabijacie sie ze Widzew będzie grał na swoim kurniku a wy na Super Estadio.
        Wiec wybacz ale kibice Widzewa maja prawo śmiać sie z Waszego postępowania. Jak
        wiadomo chytry dwa razy traci.
        Całkowicie zgadzam sie z "Łapa" jak już coś takiego budować to z myślą o tym aby
        można było tam rozgrywać wszelakiego rodzaju zawody, bo to ma być Stadion
        Miejski !!! a nie stadion Łódzkiego Klubu Sportowego co to nawet nazwy nie ma.
        Zresztą nie długo jak będziecie tak gospodarować swoim klubem to nic już Wam nie
        zostanie. Prawda taka ze jacy kibice taki klub. Mimo wszystko życzę wam
        powodzenia bo w przeciwieństwie do Was szanuje to ze w Łodzi są dwa kluby które
        coś znaczą w polskiej piłce i jestem dumny ze jestem Łodzianinem. Chodź jak to
        wy mówicie podmiejskim.
        • Gość: ReTkiniaS Re: Sportowy bubel IP: 195.13.39.* 13.06.07, 11:22
          ogarnij sie trochę, czytaj wszystko i to komu odpisujesz. Ja uważam, że lepiej
          jest budować już na istniejących "fundamentach" i jakoś sobie nie wyobrażam
          wszystkiego upchniętego w jednym miejscu. Decyzja rady i plany kropy to typowe
          odciąganie nas od tematu zawalenia możliwości udziału Łodzi w euro 2012 i innych
          o wiele bardziej istotnych spraw dla miasta. I wole swój Kurnik niż jakikolwiek
          inny stadion tak dla Twojej wiadomości. Nie uważasz, że darcie łacha z
          rodowitych stoi trochę w sprzeczności z tym co piszesz, że szanujesz to, ze w
          mieście są dwa kluby. To nie mecz;). Pozdrawiam z Podmiejskiej części Retkini
    • Gość: gawron ŁKS Re: Sportowy bubel IP: *.p.lodz.pl 13.06.07, 10:58
      Bezmózgowcy. Po co stadion miejski na którym nie zagra nigdy reprezentacja a o
      EURO nie wspomne skoro przepisy UEFA mówią jednoznacznie: żadnych bieżni, torów
      i ch...wie czego jeszcze na obiekcie typowo piłkarskim być nie może !!!!

K... czy oni wszyscy naprawdę są tacy ułomni ??? A gdzie będzie ŁKS grał prze 2
      lata ???

W ŁODZI TYLKO ŁKS !!!
    • Gość: motorek Sportowy bubel IP: *.lublin.enterpol.pl 13.06.07, 10:59
      w lublinie tak samo remont trupa przy al zygmuntowskich gdzie nie ma miejsca na
      parking w samym centrum miasta
    • Gość: Lech, Lech !!!!!! Z Łodzi zawsze śmiała się cała Polska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:04
      więc ten stadionowy kabaret nikogo nie zdziwi. Dwa klubu w mieście - Widzew
      który nie ma kibiców w Łodzi i posiłkuje się zaciągiem z podłódzkich wsi, a ŁKS
      to klub z rozsypującym się stadionem.
      • Gość: ronin do Lech!!! A jak tam wasz klubik z Wronek...hehe IP: 194.42.116.* 13.06.07, 11:08
        Gon sie leszczu!
        • Gość: Lech, Lech !!!!!! nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na oczach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:23
          całej Polski - przypomnieć ci wynik?:D
          • Gość: ReTkiniaS Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: 195.13.39.* 13.06.07, 11:28
            Jak już wracasz do historii ciołku to przypomnę:
            Ogółem rozegrano 55 spotkań, z czego:
            - Widzewa zwyciężył 18 razy
            - padło 25 remisów
            - Lech wygrał 12-krotnie

Stosunek bramek: 77:69 na korzyść Widzewa.
            także nawet jak dodasz ten swój meczyk , którym tak sie szczycisz, i tak wyjdzie
            na nasze.
            P.S. były klubu, które z nami wyżej wygrywały
            • Gość: Lech, Lech !!!!!! Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:43
              Wielu wam to powtarzało, ale najwyraźniej do was to nie dociera - powstaliście w
              2004r więc nie podniecaj się historyjkami z przeszłości bo najwyraźniej kluby
              pomyliłeś. Widzew o którym piszesz przestał istnieć trzy lata temu, a Lecha z
              tamtego okresu nie ma już od roku.
              • Gość: max Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: *.forweb.pl 13.06.07, 11:47
                na twoim miejscy bym się nie przejmował bo wielbiciele klubiku z osiedla
                położonego na peryferiach naszego miasta po prostu chorują na amnezję:

"RTS Widzew Łódź kończy działalność!

O godzinie 19.50 członkowie Stowarzyszenia RTS Widzew zdecydowali w jawnym
                głosowaniu o likwidacji mającego blisko 94 - letnią tradycję klubu. Na
                Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie przyszło zaledwie 26 % wszystkich członków,
                czyli 121 osób. Swojego niezadowolenia z takiego obrotu sprawy nie ukrywał
                pełniący do dziś funkcję Prezesa RTS Witold Skrzydlewski - Gdzie są Ci ludzie,
                którym dobro klubu leży na sercu? - pytał.

Na początku wybrano spośród obecnych członków osoby do komisji: Mandatowej,
                Uchwał i Wniosków, Skrutacyjnej oraz Wyborczej. Następnie większością głosów
                przyjęto dymisję całego Zarządu RTS oraz Komisji Rewizyjnej. Po krótkiej
                przerwie oceniono podpisane w dniu 5.08 2004 roku porozumienie pomiędzy RTS a
                Zbigniewem Bońkiem, Wojciechem Szymańskim i Władysławem Puchalskim. Porozumienie
                zaakceptowano przygniatającą ilością głosów (90 głosów za, 2 przeciw, 29
                wstrzymujących się).

Następnie przystąpiono do tego na co wszyscy oczekiwali. Pod głosowanie poddany
                został wniosek o likwidację RTS Widzew. Aby uchwała była wiążąca za jej
                przyjęciem musiało głosować 2/3 wszystkich zgromadzonych na sali członków. W
                pierwszych głosowaniu nie został spełniony ten warunek. Za likwidacją
                Stowarzyszenia głosowało 65 osób, przeciwko była jedna osoba a 37 wstrzymało się
                od głosu. Na sali zapanowała konsternacja. Widać było, że wielu członków nie
                spodziewało się takiego obrotu sprawy. Większość liczyła, że już w pierwszym
                podejściu rozstrzygnie się likwidacja stowarzyszenia. RTS nadal istniał i w tym
                wypadku należało wybrać nowe władze. Nie było chętnych do nowego Zarządu, ale
                zaczęły się za to dyskusje oraz komentarze.

(godz.19.15) Po konsultacjach prawnych dotychczasowy wiceprezes RTS Robert
                Potargowicz wniósł pod głosowanie kolejny wniosek o likwidację Stowarzyszenia.
                (godz. 19.23) Tym razem za było 71 osób, przeciw była jedna osoba, a 37
                wstrzymało się. Po tym głosowaniu kilku członków wyszło z sali, część w głośny
                sposób wyrażała swoją opinię. O głos w tym momencie poprosił Witold
                Skrzydlewski: Jeśli ktoś głosuje przeciwko likwidacji lub wstrzymuje się od
                głosu to musi sobie odpowiedzieć na pytanie, co dalej. Nie można głosować tylko:
                nie bo nie. Potem przemówił były prezes Jerzy Porczyński: Sytuacja jest bardzo
                trudna. Przez kilka miesięcy byłem prezesem RTS. Spotykałem się z władzami
                miasta oraz z przedstawicielami dużych firm w Łodzi. Chciałem zdobyć pieniądze
                na funkcjonowanie Stowarzyszenia. Niestety nie udało się i odszedłem. Wsparłem
                Bońka, by mogła funkcjonować sekcja piłkarska. Dziś się wstrzymałem od głosu, bo
                myślałem, że przyjdą do klubu młodzi ludzie, którzy będą chcieli coś zmienić.
                Byłem pełen wiary, że od dziś ludzie będą chcieli poprowadzić ten klub od nowa.
                Popełniłem błąd. Powinienem głosować za rozwiązaniem RTS-u, bo nikt nie chce w
                nim być.

O godzinie 19.44 wniesiono pod obrady trzeci już tego dnia wniosek o likwidację
                Stowarzyszenia. Tym razem 92 osoby były za przyjęciem uchwały, dwie były
                przeciwko, a sześć wstrzymało się od głosu.

O godzinie 19.50 zakończyła się historia 94-letniego klubu sportowego.
                Likwidacją zajmie się "stary" Zarząd wraz z Komisją Rewizyjną. Sekcje zostaną
                przekazane do Międzyszkolnego Uczniowskiego Klubu Sportowego a sekcja piłki
                nożne" widzewlodz.pl/komentarze.php?idn=1637
                • Gość: Lech, Lech !!!!!! Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 11:56
                  Faktycznie, oni oni najwyraźniej są niereformowalni:) Młodzi ludzie, a zaniki
                  pamięci mają:(
                  • Gość: yuppi Re: Amica Poznań vs Lech Wronki?? czy może ŁKS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 14:26
                    chłopczyku, nie kombinuj - ty jesteś z klubu bezdomnych tułaczy, a nie z żadnej Amiki Poznań...a jak jakimś cudem w Kolejorzu taki "mózg" się uchował, to powinien zamilknąć zważając na własną historię...
                    Bezdomni z rozkoszą wklejają stare i nieaktualne wiadomości, ale nawet i tego ze zrozumieniem przeczytać nie potrafią...Wklejcie lepiej wasze posty, jak to się podniecaliście niby-waszym nowym stadionem i skonfrontuj je z rzeczywistością...hahahaha
                • Gość: kamien Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: 193.28.230.* 13.06.07, 14:57
                  Do tych wszystkich rodowitych co się nabijają z osiedlowego klubu.
                  Wiecie dlaczego kolej wokół Łodzi nazywana była koleją obwodowa ? Dlatego ze
                  okrążała cale miasto a wszystko co było za nią to już były niestety wioski i
                  lasy. Zobaczcie sobie gdzie leży stadion Widzewa a gdzie Łks-u. Jeśli chodzi o
                  dzielnice Miasta Łodzi (bo Łódź to wiocha w Wielkopolsce) to Widzew był
                  wcześniej częścią miasta niż Polesie na którym znajduje się wasz Stadion. Tam
                  były lasy miejskie kochani, kiedy to na Widzewie już stały fabryki. Wasza piękna
                  Rekinie wybudowano dopiero w latach siedemdziesiątych (dla ścisłości Widzew -
                  Wschód tez) Wcześniej to były pola na których pasły się krowy.
                  Jeśli chodzi o wyzywanie się na wzajem to powiem wam ze w Łodzi by Żydowski Klub
                  Sportowy i nazywał się TEL-CHAJ i nie ma nic wspólnego ani z LKS-em na który
                  przychodziła inteligencja Łódzka ani z Widzewem który był klubem robotniczym.
                • Gość: Widzewretka Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: 195.13.39.* 14.06.07, 09:41
                  pucujesz kolesiowi, który nie tylko wyśmiewa sie z klubu, którego nienawidzisz
                  ale i z Twojego oraz z miasta, w którym sie rzekomo urodziłeś, a to ponoć my
                  liżemy sie z Lechem no chyba, że znowy kserujecie
              • Gość: ReTkiniaS Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: 195.13.39.* 13.06.07, 11:49
                zabolało hehe, argumenty Ci sie skończyły czy tylko schlebiasz patologii naszych
                sąsiadów.
                Chyba Lech powstał poza granicami dzisiejszego Poznania, a może nie znasz
                historii swojego klubu bo i wasza nazwa zmieniała sie kilka razy tak jak i forma
                własności
              • Gość: reg Re: nasz klubik z Wronek upokorzył Widzew na ocza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 18:23
                Lech Wronki postal w 2005 zienmniaku

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka