madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:30 wieczór wspomnień – wyciągnijmy albumy ze zdjęciami i archiwalne filmy, na których utrwaliliśmy ważne momenty z naszego wspólnego życia Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:32 wyprawa za miasto, żeby oglądać nocne niebo – jeśli tylko pogoda na to pozwala i jest mało chmur, to warto wziąć lornetkę lub lunetę i znaleźć jakieś ciemne miejsce z dala od lamp ulicznych, żeby popatrzeć wspólnie w gwiazdy; Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:32 długi spacer – wybierzmy się w atrakcyjne miejsce, w którym nigdy wcześniej nie byliśmy i które może nas zainspirować. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:41 Kiedy wypada dzień singla, czyli „antywalentynki”? Sprawdź, jak osoby bez drugiej połowy świętują faustynki Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:42 15 lutego wypada dzień singla, czyli faustynki. Nazwa święta pochodzi od patrona samotnych serc, św. Faustyna. „Antywalentynki” są obchodzone od 2005 roku z inicjatywy Trevora Mcwandy, który wymyślił je dla żartu, żeby celebrować swój stan wolny. Jego pomysł szybko przypadł do gustu innym, zwłaszcza właścicielom barów, restauracji i kin. Z okazji Dnia Singla przedsiębiorcy dostosowują swoje lokale i repertuar do potrzeb samotników. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:43 W Azji, a także w Europie, dużą popularnością cieszy się także chiński dzień singla, wypadający 11 listopada. Wówczas ma miejsce dzień przecen i wyprzedaży, a to stanowi znakomity pretekst do sprawienia sobie drobnej przyjemności. Łowcy okazji zawsze pilnują tej daty w kalendarzu. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:44 15 lutego osoby, które nie żyją w żadnej relacji, dają sobie w prezencie rośliny doniczkowe (stojące w opozycji do kwiatów ciętych, kupowanych na walentynki), a także wybierają singla roku. Tego typu zwyczaje przyjęły się również w innych krajach w Europie, np. we Francji. Ponadto rangi kwiatów wybieranych na dekorowanie lokali w dzień singla nabrały irysy i chryzantemy Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:46 ♥KONCERTY WALENTYNKOWE W GNIEŹNIE - Pojezierze -05.02.2024 Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:49 Życzenia na walentynki składają sobie nie tylko zakochani, ale także wszystkie osoby, które darzą się sympatią i przyjaźnią. W wielu szkołach działa poczta walentynkowa, za pośrednictwem której uczniowie przesyłają sobie miłe słowa. Czego życzyć koledze czy koleżance z okazji 14 lutego? Sprawdź piękne i zabawne wierszyki na walentynki, a także cytaty o miłości, które można zamieścić w kartce. Znajdziecie tu także uniwersalne życzenia na walentynki 2024. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:50 Dzień ten coraz częściej świętuje się także w szkołach i przedszkolach. Klasy dekorowane są serduszkami i innymi elementami nawiązującymi do tego święta. Organizowane są różnego rodzaju zabawy, także edukacyjne (np. nauka słów „kocham cię” czy „miłość” w różnych językach świata). Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:51 Co się będę rozpisywać, chcę Ci czas Twój wciąż ożywiać, z Tobą dalej w życie iść, przyjacielem Twoim być! Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:51 14 lutego, miłość tryska, szczęście kipi, nikt nie robi kwaśnej minki, w końcu to są walentynki. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:52 Miłość to cudowny kwiat Miłość upiększa świat Miłość ociera łzy Z okazji Walentynek Takiej miłości życzę Ci Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:53 Koleżanko z ... ławki Dzisiaj nasze Walentynki To ja ... (imię) z ... ławki Co robi do ciebie różne minki Przesyłam ci gorącego całusa Niech mój wierszyk dostanie od ciebie plusa Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:54 Dziś zakochani święto swoje mają, dzisiaj moc życzeń sobie składają. Ja też chciałbym życzyć Ci, byś zapomniała co to łzy. By każdy dzionek życia Twego, był lepszy od dnia poprzedniego. By szczęścia Cię nie opuściło, by nic Cię w życiu nie zmartwiło. W Dniu Zakochanych, w Dniu Walentego, od mojego serca życzenia dla Twego. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:54 „Kochać kogoś, to przede wszystkim pozwalać mu na to, żeby był, jaki jest” Wiliam Wharton Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:55 „Człowiek szuka miłości, bo w głębi serca wie, że tylko miłość może uczynić go szczęśliwym” Jan Paweł II Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:56 „Bywają wielkie zbrodnie na świecie, ale chyba największą jest zabić miłość” Bolesław Prus Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:57 Szczęście Ci niosę i Ty daj mi szczęście! Ręce wyciągam, by chwycić Twe ręce. Sercem gorącym przyjmuje Twe serce, Pragnę być z Tobą i... już z nikim więcej! Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:58 Walentynkowe życzenia, z walentynkowej krainy, od walentynkowego chłopca, dla walentynkowej dziewczyny. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 12:59 Te życzenia Ci przesyła Walentynka pewna miła. W dniu tak pięknym i wspaniałym Życzę Tobie sercem całym Dużo szczęścia, namiętności, Nie kończącej się miłości. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 13:12 Życzymy Pani tak jak nikt nie życzy, spełnienia wszystkich marzeń, zdrowia, szczęścia i słodyczy. I życzymy tak, jak życzy dobra wróżka, by spełniły się życzenia z samego końca Pani serduszka. Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 13:13 W walentynkowy, radosny dzień, wszystkie smutki odchodzą w cień. Dziś mówimy o tym, jak bardzo kogoś lubimy, miłych słówek innym nie szczędzimy. Dla najlepszej pani nauczycielki, szczerych życzeń bukiet wielki! Odpowiedz Link
madohora Re: Walentynki 05.02.24, 13:13 Walentynkowe kocham dla Ciebie, Z Tobą mi jest na ziemi jak w niebie. Fajnie, że jesteś - nie tylko dziś, Kocham Cię zawsze, nawet gdy śpisz! Odpowiedz Link