Dodaj do ulubionych

Dziś Pichcę.........

11.08.04, 14:02
No wlaśnie ,co ??????
Są potrawy o których zapominamy i nagle olśnienie, dawno tego nie było. Mnie
tak dziś olśniło na widok papryki i na obiad bedzie nadziewana.
Czekam na wasze pichcenie może coś mi przypomnicie , ech to ta "starcza"
skleroza :-D

Obserwuj wątek
    • salo Re: Dziś Pichcę......... 11.08.04, 14:06
      Masz rację, czasami też sobie przypominam o dawno nie gotowanych potrawach.
      Ostatnio np. szczawiowa, której nie gotowałam kilka lat :)
      • katek18 Re: Dziś Pichcę......... 11.08.04, 14:34
        salo napisała:


        > Ostatnio np. szczawiowa, której nie gotowałam kilka lat :)
        >

        Brrrr. koszmar mojego dzieciństwa :-)

        A zostając przy zupkach - pomidorowa z makaronem czy ryżem?
        • krzys00 Re: Dziś Pichcę......... 11.08.04, 14:36
          katek18 napisała:
          > >
          > Brrrr. koszmar mojego dzieciństwa :-)
          >
          > A zostając przy zupkach - pomidorowa z makaronem czy ryżem?

          zdecydowanie z makaronem
        • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 11.08.04, 14:41
          jeśli szczawiowa to najlepsza u teściowej:)))))))))
          Pomidorowa - raczej z ryżem, czasem także z kupnymi grzankami:)
          U nas dziś odgrzewany bigosik, a jutro prawdopodobnie ziemniaczki z zsiadłym
          mlekiem - menu uproszczone, bo jesteśmy w trakcie remontu i brak czasu na
          gotowanie:)))))
          A wątek bardzo smaczny, Zyto:)))))))) (Oj, na te papryki bym się chętnie
          wprosiła, bo u mnie tego jeść nikt nie chce:()


        • Gość: Paweł Jak pomidorowa to oczywiście z ryżem! :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 10:30
          • zyta_1 Re: Jak pomidorowa to oczywiście z ryżem! :-) n/t 12.08.04, 12:28
    • radexior Re: Dziś Pichcę......... 11.08.04, 17:40
      Zyta lubi tworzyc wątki tasiemce:)
      • zyta_1 Re: Dziś Pichcę......... 12.08.04, 12:27
        radexior napisał:

        > Zyta lubi tworzyc wątki tasiemce:)

        myslę że to nie zarzut wszak to taki "pyszny" wątek :D
    • Gość: zbynio Re: Dziś Pichcę......... IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 11.08.04, 19:14
      WCZORAJ JADŁEM ZIEMNIAKI W MUNDÓRKACH Z MASŁEM I SOLĄ :-)) PYCHA
      KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM PIECZENIOWYM I PIECZONĄ KARKÓWKĄ
      KASZA GRYCZANA I GULASZ WOŁOWY
      KRUPNIK
      SAŁATKA Z POMIDORA OGÓRKA CEBULKI I ŚMIETANY LUB OLEJU
      • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 11.08.04, 22:28
        Oj, Zbyniu, ależ mi pociekła ślinka...
        A my jesteśmy po pysznej kolacji: dip czosnkowy z chipsami:))))))))
        Mniam mniam mniam :))))
      • salo Re: Dziś Pichcę......... 13.08.04, 10:44
        Gość portalu: zbynio napisał(a):

        > WCZORAJ JADŁEM ZIEMNIAKI W MUNDÓRKACH Z MASŁEM I SOLĄ :-)) PYCHA
        > KLUSKI ŚLĄSKIE Z SOSEM PIECZENIOWYM I PIECZONĄ KARKÓWKĄ
        > KASZA GRYCZANA I GULASZ WOŁOWY
        > KRUPNIK
        > SAŁATKA Z POMIDORA OGÓRKA CEBULKI I ŚMIETANY LUB OLEJU

        Kurde, Zbynio, jak to był jeden obiad to musisz mieć niezły apetyt :P
        Lepiej Cię ubierać niż żywić :)
    • szczypior74 Re: Dziś Pichcę......... 12.08.04, 09:47
      Zaprawiłam wczoraj sałatkę z zielonych ogórków na słodko-kwaśno.
      I marzą mi się jeszcze śliwki w zalewie octowo-goździkowej - mmmm - jadłam je
      ostatnio chyba 15 lat temu. Muszę wybrać się do babci po przepis.
      • salo Re: Dziś Pichcę......... 13.08.04, 10:41
        szczypior74 napisał:

        > śliwki w zalewie octowo-goździkowej

        Hehehe, właśnie mi przypomniałaś, że mam jeszcze jeden słoiczek z ubiegłego
        roku :)
    • Gość: AniaSK Re: Dziś Pichcę......... IP: *.katowice.agora.pl 12.08.04, 15:00
      A u nas dziś kolejna próba "piersi kurczakowej" ;)
      Wczoraj była wersja nadziewna serkiem topionym z tymiankiem, owalana w zupce
      cebulowej - podobno doskonała, mąż się zachwycał

      A dziś smażona z ajerkoniakiem ;)

      Mąż lubi mięso "inaczej", wiec go dopieszczam
      • salo Piersi kurczakowe polecam 13.08.04, 10:47
        panierowane w wiórkach kokosowych do tego fura surówki, pycha :)
        Należy tylko uważać, żeby wiórki się nie przypaliły.
        • szczypior74 Re: Piersi kurczakowe polecam 13.08.04, 14:04
          A ja uwielbiam jako eskalopki.
          Posypane solą, natarte czosnkiem (lub przyprawami) i pieczone na maśle.
          • Gość: zyta Re:czytam i ślinię się jak ząbkujące bobo ;D IP: *.tychy.pl / *.bioskomp.com.pl 13.08.04, 14:21
        • Gość: AniaSK Re: Piersi kurczakowe polecam IP: *.katowice.agora.pl 13.08.04, 15:19
          Tak, tak, opcja z wiórkami też była ;)
          A wczoraj z ajerkoniakiem, ślicznie wyglądała ta pierś i smakowita była ;)
    • zyta_1 Re DUUUUUUŻy garnek leczo 16.08.04, 12:49
      Taki duży garnek żeby było na dwa dni ,ale wszyscy ktorzy mają nastolatka płci
      męskiej w domu lub sami nimi są to wiedzą ile taki czlowiek może zjeść :D -
      więc nie wiem czy uda mi się coś uchować do jutra
    • basturk ja proponuje KOPERKOWĄ -poprostu pyszne 16.08.04, 17:35
      ja proponuje KOPERKOWĄ -poprostu pyszne
    • szczypior74 ulubione danie mojego męża 17.08.04, 13:17

      A raczej jedno z ulubionych - naleśniki z serem.
      A ostatnio żeberka.
      Auuu... dlaczego mój Szczypior kocha to czego ja nie powinnam wrzucać do mojego
      żołądka. Auuuu...
      • aralski pichce jeno po pijaku 18.08.04, 07:51
        ale wczora nic nie uwarzylem
        jeno nawarzylem piwa ktore wczesniej wypilem
        TO BYLO BARDZO DUZE PIWKO
        • katek18 Re: pichce jeno po pijaku 18.08.04, 09:46
          Nie bedziemy wnikać jak wygląda warzenie piwko wcześniej wypitego :-)
    • salo Re: Dziś Pichcę......... 18.08.04, 14:50
      Mąż pichci steki z tuńczyka, a ja do tego baaardzo kolorową suróweczkę :)
    • zyta_1 Re: dam Wam przepis na pyyyyszny sernik 02.09.04, 14:44
      SERNIK.


      30dkg mąki
      15dkg margaryny
      10dkg cukru
      2 żółtka
      1 jajko
      2 łyżeczki proszku do pieczenia
      i zagnieść ciasto

      1 kg twarogu
      ½ szklanki oleju
      ¾ szklanki cukru
      2 szklanki mleka
      1 budyń śmietankowy
      2 jajka całe, 4 żółtka

      jajka + żółtka utrzeć z cukrem,
      dodać ser zmielony lub gotowy z „wiaderka”, olej,
      dodać budyń wymieszany z chłodnym mlekiem,
      rodzynki (masa jest rzadka )
      piec ok. 50 minut.
      Ubić białka z ¾ szklanką cukru, wymieszać z 10dkg kokosu, i rozprowadzić na
      gorący sernik i zapiec, 10 minut
      Można Udekorować czekoladą / ale to już czysta rozpusta /
      Smacznego! :D
      • salo Ciast nie jadam, ale czasami przyrządzam :) 03.09.04, 08:08
        Dziękuję za przepis :)
        Wracając do pichcenia, wczoraj były pstrągi, jutro będziemy "grilować", a
        dzisiaj na obiad niespodzianka ;P
    • radexior A co mi, wpisze się 03.09.04, 21:38
      Kupiłem dziś orinetalne mrożonki. Polałem olejem i usmażyłem. Z ryżem było dobre:-)))
      • Gość: magi Re: A co mi, wpisze się IP: 62.233.231.* 03.09.04, 21:40
        radexior napisał:

        > Kupiłem dziś orinetalne mrożonki. Polałem olejem i usmażyłem. Z ryżem było dobr
        > e:-)))

        BRAWO DLA TEGO PANA!!!:))))
        A ja zrobiłam dziś pomidorową z pomidorów:)))
        Była sobie zupka:(
        • Gość: def Re: A co mi, wpisze się IP: *.as.net.pl 13.10.04, 09:57
          Magi, a nie robisz ogorkowej z ogorkow? :) ocho! ale bym zjadla :) :) :) (ps. wcale sie nie wpraszam.. ;) )
          • magi104 Re: A co mi, wpisze się 13.10.04, 10:01
            Gość portalu: def napisał(a):

            > Magi, a nie robisz ogorkowej z ogorkow? :) ocho! ale bym zjadla :) :) :) (ps. w
            > cale sie nie wpraszam.. ;) )

            He he he:)
            Jak mi ktoś przytarga łogórki z piwnicy, to zrobię łogórkową z łogórków:)
            Niestety, dla mnie troje drzwi z opornymi kłódkami i zamkami jest nie do
            sforsowania:(
            • Gość: def Re: A co mi, wpisze się IP: *.as.net.pl 13.10.04, 10:06
              magi104 napisała:
              > He he he:)
              > Jak mi ktoś przytarga łogórki z piwnicy, to zrobię łogórkową z łogórków:)
              > Niestety, dla mnie troje drzwi z opornymi kłódkami i zamkami jest nie do
              > sforsowania:(

              ja bym Ci przytargala, alem nie w Tychach :| Pewnie "Otyły_Inaczej" (hi hi) nie lubi ogorkowej i na nic nasze prosby o dwa łogórki...
              pozdrawiam :)
              • magi104 Re: A co mi, wpisze się 13.10.04, 10:12
                Gość portalu: def napisał(a):

                > ja bym Ci przytargala, alem nie w Tychach :| Pewnie "Otyły_Inaczej" (hi hi) nie
                > lubi ogorkowej i na nic nasze prosby o dwa łogórki...


                "Otyły inaczej" baaardzo lubi łogórkową... Tylko młoda nie za bardzo:(
                • Gość: def Re: A co mi, wpisze się IP: *.as.net.pl 13.10.04, 10:17
                  "Otyły inaczej" baaardzo lubi łogórkową... Tylko młoda nie za bardzo:(

                  no tak! My "Otyli Inaczej" juz tak mamy.. chyba lubimy wszystko :))) ;p A Młoda nie wie co traci :))

                  pozdrawiam :)
                  • kaner Re: A co mi, wpisze się 19.10.04, 13:44
                    Gość portalu: def napisał(a):


                    > no tak! My "Otyli Inaczej" juz tak mamy.. chyba lubimy wszystko :))) ;p A
                    Młoda
                    > nie wie co traci :))

                    ja tez uwieliam łogórkową ... :)))) Baaardzo :))))
    • salo Re: Dziś Pichcę......... 12.10.04, 14:21
      Bardzo polecam gołąbki z kaszą gryczną, grzybami i mięsem, do tego sos grzybowy
      ze śmietaną.
      Podałam ostatnio naszym gościom - byli zachwyceni :)
      • szczypior74 Salo przepis proszę :o) 12.10.04, 14:36
        • salo Re: Salo przepis proszę :o) 12.10.04, 15:16
          Taaak, przepis :))) Był na "oko" i do tego wielka porcja.
          Jak przygotować liście kapusty pewnie wiesz.
          Woreczek kaszy gryczanej ugotować tak jak zaleca producent. Grzyby mogą być
          świeże lub suszone, ok. 10 dkg suszonych, jeśli świeże to ok. 1 kg. Suszone
          grzyby namoczyć i opłukać. Grzyby zemleć, 3/4 grzybów dodać do farszu + ok. 70
          dkg mięsa, robiłam z mieszanego (karczek + pręga wołowa) + 1 cebulka, pieprz
          (nadzienie powinno być dosyć pikantne), sól. Po zawinięciu gołąbków przysmażyć
          je ze wszystkich stron na patelni, posolić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym,
          zalać przygotowanym sosem i dusić w piekarniku 40 - 50 minut.
          Sos: zmielone grzyby, troszkę posiekanej cebulki, poddusić na oleju, przyprawić
          pieprzem i solą.
          Zlać sos z naczynia, zaprawić śmietaną z odrobiną mąki.

          Smacznego :)
          • szczypior74 Dziękuję! :o) n/t 13.10.04, 08:25
    • salo Dziś nie pichcę......... 19.10.04, 08:24
      idę do mamusi na babkę ziemniaczaną :)
      Już mi ślinka cieknie :)
      • dementia Re: Dziś nie pichcę......... 19.10.04, 08:28
        Ja też dziś idę na gotowe :-)
        Testuję nowootwarty bar wietnamski :-)
        • katek18 Re: Dziś nie pichcę......... 19.10.04, 13:41
          > Testuję nowootwarty bar wietnamski :-)


          W Tychach ten bar, gdzie?
          • dementia Re: Dziś nie pichcę......... 19.10.04, 13:48
            katek18 napisała:

            > W Tychach ten bar, gdzie?

            W Tychach, os. B (ul. Budowlanych - chyba, na pewno z Budowlanych go dojrzysz)
            Na przeciwko stacji Shella.
            Niestety zmieniłam popołudniowe plany, ale jutro bowiązkowo się tam wybiorę.
            Oczywiście zdam relację :-)
            • dementia Re: Dziś nie pichcę - bar orientalny :-) 21.10.04, 07:53
              No i byłam :-)
              Bardzo dobre jedzenie za niewygórowaną cenę.
              Kłują w oczy "plastikowe" dodatki w wystroju lokalu, ale jak ktoś chce szybko,
              tanio, smacznie zjesć to polecam gorąco.
              • katek18 Re: Dziś nie pichcę - bar orientalny :-) 21.10.04, 13:10
                Dzięki, kiedyś przy okazji, albo i bez :-), zajrzę tam.
    • Gość: zyta Re: gołąbki z sosem pomidorowym ,oczywiście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:35
      Kiedyś do radia zadzwonila dziewczyna i powiedziała że gdzieś tam zamówiła
      gołąbki iiiiiii podano je z keczapem fuj fuj fuj :(
    • salo żur - mniam, mniam :) n/t 27.10.04, 13:56

    • Gość: zyta Re: Dziś Pichcę......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 13:01
      Mam smak na galaretkę z kurczaka, chyba ją dziś zrobię mniam mniam
      • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 16.11.04, 13:03
        A u nas dziś łazanki i, w ramach relaksu, ciasto czekoladowe:)))
        • katek18 Re: Dziś Pichcę......... 16.11.04, 13:13
          A u mnie kapuśniak, z włąsnoręcznie, że tak napiszę, kiszonej kapusty. :-)
          Pyszna wyszła, tak na marginesie.
        • d.e.f.i.k Re: Dziś Pichcę......... 16.11.04, 14:15
          Gość portalu: magi napisał(a):

          > A u nas dziś łazanki i, w ramach relaksu, ciasto czekoladowe:)))

          Magi! Ty mnie normalnie straszie nie lubisz... ciasto czelokadowe?! ech... :-) i łaaaaazanki! :-) :-) (he he he, co na to Kaner?) :P
          • kaner Re: Dziś Pichcę......... 16.11.04, 14:19
            d.e.f.i.k napisała:

            >
            > Magi! Ty mnie normalnie straszie nie lubisz... ciasto czelokadowe?! ech... :-
            )
            > i łaaaaazanki! :-) :-) (he he he, co na to Kaner?) :P

            Bleeeeeeeeeeeeeeeeeeee ;P
      • dementia śmieszny zbieg okoliczności :-) 16.11.04, 14:13
        Zyta!
        Drugi raz mi się zdarzyło, że napisałaś co gotujesz i ja to miałam na obiad :-)
        Mama? na internecie? He,he! ;-)
        Pozdrawiam!
      • salo Galaretkę z kurczaka 17.11.04, 08:22
        konsumowaliśmy w sobotę i niedzielę :)
        Wczoraj upichciłam sobie kanapkę, a mąż jak wrócił zrobił to samo :P
    • szczypior74 konfiutury z cytryn (do herbatki - mniam, mniam) 17.11.04, 10:18
      Przepis na konfitury dostałam od Dobrej Znajomej.
      Zobiłam pierwszą, próbną porcję. Znalazła zbyt wielu zwolenników i słoiczki już
      puste. Co mnie cieszy.
      Jeśli lubicie pitraszenie takich smakołyków to podeślę.
      • dementia Re: konfiutury z cytryn (do herbatki - mniam, mni 17.11.04, 11:07
        Proszę na maila gazetowego :-)
        Dziękuję :-)
        • szczypior74 Re: konfiutury z cytryn (do herbatki - mniam, mni 17.11.04, 13:34
          Zgodnie z życzeniem :o)
          Sprawdź skrzynkę.
          Pzdr!
          • dementia Re: konfiutury z cytryn (do herbatki - mniam, mni 17.11.04, 14:09
            Odebrałam, podziękowałam :-)
          • salo Szczypiorku, daj ten przepis na forum 18.11.04, 08:11
            pewnie znajdzie się parę chętnych do skorzystania.
            Ja się zgłaszam :)

            Pozdrawiam - Salo :)
            • katek18 Re: Szczypiorku, daj ten przepis na forum 18.11.04, 09:12
              I ja też poproszę.
    • szczypior74 Konfitura z cytryn 18.11.04, 09:26
      Oto przepis.
      Pisownia oryginalna:

      Trzy cytryny całe porządnie wyszorować, zalać wodą w garnuszku i gotować,
      gotować, gotować "aż słomką można przekłuć". W praktyce, jeśli paznokieć twój
      własny skórkę przebije bez trudności, to gotowe. Niech ostygną w wodzie co się
      gotowały. Potem wodę wylać, a cytryny cieniutko pokroić, wyrzucając
      jednocześnie pestki(praktycznie pokrojona jest skorka, a miąższ to mazia się
      robi).
      Zrobić syrop z 1 szklanki cukru i ćwierć szklanki wody, Na gotujący wrzucić
      pokrojone cytryny. No i gotować na małym ogniu potrząsając od czasu do czasu.
      Akurat to potrząsanie (NIE MIESZAĆ) jest ważne. Jak się skórki zrobią
      przezroczyste, nasiąknięte cukrem, to gotowe.
      Jeśli konfitura słabo wysmażona, to niestety pleśnieje dość szybko, ale jest
      smaczniejsza. Można gorącą składać do małych słoiczków, wyparzonych, no i
      powinno się zassać - wówczas długo może stać.
      Można mocniej wysmażyć, ale traci nieco uroku.
      • katek18 Re: Konfitura z cytryn 18.11.04, 10:20
        Już wydrukowane. Bedziemy robić. Dzięki Szczypiorku.
    • Gość: zyta Re A to ci feler. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 10:46
      Muszę zapuścić paznokcie żeby mi ta konfitura dobrze wyszła hahahahaha
      • szczypior74 Re: Re A to ci feler. 18.11.04, 10:58
        Zawsze możesz sobie dokleić tipsa ;o) (brrrr)
        Ja dźgałam nożem, ale troszkę za mocno i cytryna miała hara-kiri.
        Jesli będziesz nakłuwać czymś ostrym to delikatnie.
    • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:00
      A co dzisiaj pichcicie?
      Bo ja nic:P:P
      Mam łazanki z przedwczoraj:P:P
      • kaner Re: Dziś Pichcę......... 18.11.04, 12:04
        ja bym tam nie jadl :P :P
        • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:09
          kaner napisał:

          > ja bym tam nie jadl :P :P

          Toć ja nie jem, ja żrem:P:P
      • katek18 Re: Dziś Pichcę......... 18.11.04, 12:09
        A ja mam wielki gar pomidorowej. Zjemy z makaronem.
        • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 62.233.231.* 18.11.04, 12:15
          Łazanki, zupa pomidorowa... same antyKanerowe danka, hehehe;)
          • kaner Re: Dziś Pichcę......... 18.11.04, 12:20
            łazanki lubiem, ale po ostatnim mi przeszlo :P
            • Gość: zyta Re: Dziś Pichcę......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 12:40
              Dziś pomidorowa z ryżem i kotleciki z jajka + marchewka na gęsto O!
              • Gość: Anka Re: Dziś Pichcę......... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 14:28
                Czy wiecie moze jak z indyka wyjąć ścięgna, zeby sie cały nie rozleciał? I żeby wyglądał na indyka nie kurę rozerwana przez granat.
    • Gość: magi Co za zmora... IP: 62.233.231.* 21.11.04, 15:51
      ... jedna zrobiła mojej rodzinie smaka na faworki???????????
      Się pytam.
      Bo właśnie wyszłyśmy z młodą z kuchni, gdzie nafrytowałyśmy wieeelką górę tzw
      chrustu.
      Co polecam wszystkim zmarzluchom:)
      • d.e.f.i.k Re: Co za zmora... 22.11.04, 08:27
        zmora? zmora? ooooo......
        jak bym taką zmore złapała i... pi pi pi :P :P :P :-) :-) a potem upiekła te faworki ( i nawet zmore poczęstowała) :) :)
        • kaner Re: Co za zmora... 22.11.04, 08:48
          d.e.f.i.k napisała:

          > zmora? zmora? ooooo......
          > jak bym taką zmore złapała i... pi pi pi :P :P :P :-) :-) a potem upiekła te
          fa
          > worki ( i nawet zmore poczęstowała) :) :)


          i... kulkami zlala? ;-)
          • d.e.f.i.k Re: Co za zmora... 22.11.04, 08:52
            no tak :| zmore kulką w łepek i do (fa)worka :P :P
            • kaner Re: Co za zmora... 22.11.04, 08:53
              hle hle tylko nie do worka :)))
              • Gość: magi Re: Co za zmora... IP: 62.233.231.* 22.11.04, 09:18
                He he he... a mysmy się wczoraj podzielili tylko częścią tej góry faworków i
                dzięki temu mamy jeszcze mały pagóreczek na dzisiaj:))))
                • kaner Re: Co za zmora... 22.11.04, 09:22
                  :>
      • salo Magi, kochaniutka, 24.11.04, 21:28
        zostało Ci trochę tych chruścików ? W odróżnieniu od innych wypieków wprost
        uwielbiam faworki, bądź człowiekiem, podziel się :)
        Jak nie chrustem to przynajmniej przepisem, bardzo ładnie proszę :)
        • kaner Re: Magi, kochaniutka, 24.11.04, 21:33
          Chrustu ni ma juf dawno :)
        • Gość: magi Re: Magi, kochaniutka, IP: *.unregistered.media-com.com.pl 25.11.04, 09:10
          Hmmm...przepisem służę:) (mam go od cioci, która zawsze robiła najlepsze faworki):
          3 żółtka, śmietana, 30 dkg mąki (ok. dwu szklanek), łyżka spirytusu (lub pół
          łyżki octu); zagnieść, rozwałkować jak najcieniej (kurczę, jest takie słowo??),
          wycinać, zawijać (tu mam młodą do pomocy), frytować w głębokim tłuszczu (smalcu
          nalepiej, choć ja ostatnio z powodu problemów mojego męża ze wzrokiem- nie
          widział w sklepie smalcu!- frytowałam w oleju).
          Smacznego!!!!
          • salo Dziękuję Magi :) 07.12.04, 20:08
            Idą święta, bardzo prawdopodobne, że skorzystam z przepisu :)
            Moja mama robiła znakomite faworki, ale niestety nie pamięta jak.
    • Gość: magi Re: Dziś Pichcę......... IP: 83.142.121.* 24.11.04, 10:22
      Własnie upiekłam ciasto jogurtowe z jagodami:)))
      Zaraz przystąpię do oficjanej konsunpcji...
      Jak będzie dobre, to rodzinka nie będzie miała żadnych szans:P:P
      • szczypior74 żeberka... (brrr...) 25.11.04, 10:01
    • katek18 Re: Dziś Pichcę......... 25.11.04, 11:48
      Ja dziś będę jadła zupę buraczkową (nie jest to barszcz), którą od czasu do
      czasu gotuje babcia mojego męża. Zupa jest dosyć pracochłonna, ponieważ pływają
      w niej takie jakby pierożki z mięsem, kuleczki z tego mięsa i makaron robiony z
      reszty ciasta na pierożki. Robiona jest wg jakiegoś starego przepisu
      przenoszonego z pokolenia na pokolenie i jest bardzo dobra. Mmmmmmm.
      • Gość: zyta Re: Dziś Pichcę......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 16:54
        Właśnie gotuję duuuży garnek fasolki po bretońsku - taki na 2 dni!
        • Gość: magi Wczoraj upichciłam... IP: *.unregistered.media-com.com.pl 08.12.04, 08:52
          .. na mężowskie urodzinki:
          -biszkopt z tzw ptasim mleczkiem;
          -ptysie z bitą śmietaną;
          -cannelloni;
          -dwie pyszne sałatki;

          Mam nadzieję, że gościom smakowało:))))
          • kaner Re: Wczoraj upichciłam... 08.12.04, 08:57
            Noooo dobra smakowalo ;-)
    • Gość: zyta czy jesteście na poświątecznej diecie? ja tak :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:39
      • Gość: magi Re: czy jesteście na poświątecznej diecie? ja tak IP: *.unregistered.media-com.com.pl 07.01.05, 18:00
        Dziwi mnie, że wątek zamarł w okresie świątecznym: czyżby ze zdumienia, jak
        potrafimy namieszać??:P:P
        • katek18 Re: czy jesteście na poświątecznej diecie? ja tak 07.01.05, 19:48
          Powiedziałabym raczej, że wszyscy tak sie przejedli, że juz nawet nie mają
          ochoty pisać o jedzeniu (u mnie dziś były łazanki).
          • salo Re: czy jesteście na poświątecznej diecie? ja tak 07.01.05, 19:53
            Łazanki były w ubiegłym tygodniu - kapustę z grzybami trzeba było zjeść :)
            Dzisiaj morszczuk i surówka z białej kapusty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka