Dodaj do ulubionych

WÓJT MA WIĘKSZOŚC

27.01.11, 15:09
Nasz wójt ma już w Radzie większośc. Podejrzewam, ze teraz pozostali będą sie prześcigac aby do tej większości dołączyc. No i bardzo niecierpliwię się kiedy większośc zwali ze stołka panią Szarek, która usiadła na nim absolutnie niezasłużenie. Przy okazji okazało się, że pani Celina Szarek jest zbędna w Radzie, a nawet w naszej gminie, albowiem takich doradców jak Ona nikt nie potrzebuje.
Obserwuj wątek
    • grocholica Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 15:27
      A ja nie wiem czy z każdej koalicji należy się cieszyć...
      Przypomina mi się koalicja PIS z Samoobroną i LPR...
      • alicja-wawrzynska Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 16:49
        grocholica napisała:
        > A ja nie wiem czy z każdej koalicji należy się cieszyć...
        > Przypomina mi się koalicja PIS z Samoobroną i LPR...

Koalicja PIS z LPR i Samoobroną to było miodzio w porównaniu do koalicji PO z PSL.
        Mniej Polski "sprzedano" za symboliczną złotówkę, a bogactwa naturalne ukryte w ziemi tkwiły na swoim miejscu i nikomu nie przyszło do głowy aby się ich pozbywac na rzecz (?), jak również nikomu do głowy nie przyszło aby dziesiątki milionów CO2 (z całej Europy)
        wtłaczac pod polską ziemię. Grozi to tym, że zgromadzony pod ziemią CO2 może przedostac się do atmosfery, lub do wody pitnej. Na taki pomysł nie wpadłaby koalicja PiS nawet z samym diabłem. No i nikt polskiego premiera nie klepał wtedy po plecach.
        A dziś?
        • novumus Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 18:15
          Ej, fajnie jakby to CO2 przedostałoby się do wody pitnej, mielibyśmy w kranach wodę gazowaną ;D Chyba zostalibyśmy głównym eksporterem wody gazowej na świecie wink
          • alicja-wawrzynska Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 20:32
            novumus napisał:

> Ej, fajnie jakby to CO2 przedostałoby się do wody pitnej, mielibyśmy w kranach
            > wodę gazowaną ;D Chyba zostalibyśmy głównym eksporterem wody gazowej na świecie
            > wink

Człowieku, nie wiesz co piszesz. Chodzi tu o miliony ton Co2, które wydostaje się z kominów fabrycznych i zawiera tysiące różnych silnie toksycznych gazów, substancji i związków chemicznych. Za chwilę cała Polska będzie protestowała przeciwko temu pomysłowi PO-PSL. Ja oczywiście podpiszę się pod tym protestem i Tobie, jeśli Ci życie miłe, radzę zrobic to samo.
            • clerk.ltd Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 21:12
              Więcej luzu Pani Alicjo smile To był żart smile
            • novumus Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 23:54
              Nie rozumiem po co te nerwy wink Problem jest rzeczywiście istotny. Przepraszam za odejście od wątku głównego ale nie mogę się powstrzymać. Główny problem to ogłupianie ludzi. Kiedy się coś mówi lub pisze dobrze by było, gdyby znało się materię o której się dyskutuje. Analizując Pani wypowiedź pod względem naukowym (nie jakimś zaawansowanym, gimnazjum wystarczy) to mówi Pani brednie. CO2 to bezpieczny związek, nikomu specjalnie nie zagraża, występuję w znaczącej ilości w powietrzu. Ludzkość produkuje około 2% światowego CO2 reszta to głównie wulkany. Z tych strasznych związków wydobywających się z kominów to pewnie można znaleźć siarczany, azotany i tlenek węgla (CO). Co do kominów. Około 99% substancji stałych (pyłów) jest zatrzymywane w filtrach, CO2 raczej nie jest przechwytywane (ktoś próbował przetwarzać CO2 na energię ale obecnie jest to nieopłacalne), CO jest bez wpływu na ludzi w tak nikłym stężeniu. Co do tych substancji które POPSL ma chcieć wsadzić nam pod ziemię to pewnie chodzi o zawartości filtrów. Ogólnie rzecz biorąc nie taki diabeł straszny jak go malują. Związki te znajdują się w ziemi i gdyby nie one to żadne warzywo ani inna roślina nie chciałaby rosnąć (na pustyniach nie ma siarczanów w glebie tylko piasek kwarcowy i takie tam). Ja bym nie chciał by Polska była pustynią. A patrząc ogółem na sprawę to chyba nie chodzi o żadne CO2 tylko o to by pokazać jakie to POPSL jest złe. Być może jest. Nie lubię ich. Tak jak nie lubię PIS. Nie lubię (nienawidzę wręcz) SLD. Ale to nie powód żeby brednie powielać i wypisywać. A ja Tobie życzę by podpisać się (można gdzieś?) pod budową elektrowni atomowej. Wszystkim wyjdzie na zdrowie.
              • alicja-wawrzynska Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 28.01.11, 10:15
                do novumus
                Nie jestem chemikiem ani w stopniu wyższym, ani nawet w średnim. Staram się tylko w miarę na bieżąco znac zagrożenia. Czy będę musiała umrzec od zatrutej szczepionki na świńską grypę, od nafaszerowanej chemią żywności, czy od dwutlenku węgla wtłoczonego głęboko pod ziemię, który w pewnym momencie wydostanie się stamtąd i skazi wodę, lub powietrze.
                Ot, lubię wiedziec i tyle.
                Z Twojej wypowiedzi wnoszę, że dowiedziałeś się o tym poraz pierwszy z mojego malutkiego wpisu. To dużo za mało aby wogóle zabierac na ten temat głos, a już nie w sensie autorytatywnym. Zaczekajmy, będzie na ten temat głośno. Chyba, że, jak wiele trudnych spraw, rząd przemyci to poza naszą wiedzą.
                Nie ma wiec o co się sprzeczac póki nie posiadamy wystarczającej wiedzy na zasygnalizowany jedynie przeze mnie temat.
      • j.aranowski Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 18:34
        Skąd Pani Alicja ma takie informacje? Kto niby tworzy tę koalicję? Również uważam, że jeśli to prawda, to nie koniecznie jest z czego się cieszyć. Po obejrzeniu relacji z ostatniej sesji z jednym jednak wypada mi się zgodzić. Pani Szarek jako Przewodnicząca Rady Gminy, biorąc pod uwagę jej czteroletnie doświadczenie jako wiceprzewodniczącej, to wielkie nieporozumienie.
        • alicja-wawrzynska Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 27.01.11, 20:26
          j.aranowski napisał:
          > Skąd Pani Alicja ma takie informacje? Kto niby tworzy tę koalicję?

Słowo "koalicja" pochodzi nie ode mnie, lecz od pani grocholicy. Ja również nic nie wiem o żadnej koalicji, a jedynie o tym, że Pana Zarębę popiera już większośc Rady. I bardzo cieszę się z faktu, że nie całą "rajkowszczyznę" należy mierzyc tą samą miarą co wielkie nieporozumienie, czyli panią Celinę Szarek.
    • maw01 Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 28.01.11, 10:13
      Ta odmiana w Radzie Gminy wskazuje chyba na to, że radni popierający Rajkowskiego stracili nadzieję na powrót swego guru. Nie wierzę, że tak nagle przekonali się do osoby Zaręby, toć znają go od conajmniej 4 lat. Jak chorągiewki na wietrze. Aż chciałoby się zakląć. Szkoda, że nowy wójt musi współpracować z tą fałszywą bandą, która niejednokrotnie zachowywała się w stosunku do niego, nazwijmy to łagodnie, nie fair. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć mu wytrwałości w działaniu i stalowych nerwów we współpracy z Radą Gminy.

Jeśli dojdzie do zmiany przewodniczącego, pierwszą sprawą jaką Rada powinna przegłosować, i to jednomyślnie, powinno być obniżenie wysokości diet do poziomu z poprzedniej kadencji. A komu się to nie spodoba, droga wolna. Może w ten sposób przywróciliby choć część zaufania mieszkańców do swych reprezentantów.
    • raszyniak Re: WÓJT MA WIĘKSZOŚC 30.01.11, 03:35
      Raszyniak:
      Pani Alicjo.
      Nazwałem Panią Kometą Raszyńską, bo pojawia się Pani zawsze co 4 lata i zawsze na rok przed wyborami.

alicja-wawrzynska napisała:
      Nasz wójt ma już w Radzie większośc. Podejrzewam, ze teraz pozostali będą sie prześcigac aby do tej większości dołączyc. No i bardzo niecierpliwię się kiedy większośc zwali ze stołka panią Szarek, która usiadła na nim absolutnie niezasłużenie. Przy okazji okazało się, że pani Celina Szarek jest zbędna w Radzie, a nawet w naszej gminie, albowiem takich doradców jak Ona nikt
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka