jurek-de1 03.05.08, 22:12 Dowiedz sie ile warte jest Twoje martwe cialo. zegarsmierci.info/cena-zwlok Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jurek-de1 Re: ZEGAR SMIERCI 03.05.08, 22:33 Wartość moich zwłok na trupim rynku to:21033 zl Ciekaw jestem czy moglbym wziazc juz jakis kredyt. Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: ZEGAR SMIERCI 04.05.08, 10:55 To jest nowy watek, to go dom na poczatek. Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 05.05.08, 15:43 Co cię wzięło na takie tematy Czy w Łodzi mieszkałeś przed laty? Odpowiedz Link
cirano Re: ZEGAR SMIERCI 06.05.08, 08:55 To robiom ci, co majom Not am Geld, abo potrzebujom na Schnaps Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: ZEGAR SMIERCI 06.05.08, 10:42 A niby jak loni na tym zarobjaja, moze i jo by cos przydubol. Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 06.05.08, 13:49 Wątroba po alkoholu Lub w Wiśniowym Sadzie Płuca w zupełnie innej bajce W nich dziury po fajce Wyrostek został w Starych Tarnowicach I jak coś takiego chodzi po ulicach Musieli by nalepić kartka "towar przeceniony" A jak by coś wziyli. Klyli by w pierony Odpowiedz Link
jurek-de1 Re: ZEGAR SMIERCI 06.05.08, 18:41 Zrobilem to za Ciebie. No niezle,z tego co o sobie piszesz - 26797zl. Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 06.05.08, 18:44 A ty wierzysz w to co pisza? A nad ciałym cisza... Odpowiedz Link
madohora Ile wart jest człowiek 08.02.14, 20:17 Jurek nam podał trochę smutne rozliczenie - natomiast ja natrafiłam na artykuł z 1922 pod nazwą Ile wart jest człowiek? Odpowiedz Link
madohora Re: Ile wart jest człowiek 08.02.14, 20:20 Uczony angielski doktor E. Maye zajmował się badaniem, z czego się składa ciało człowieka i obliczył, że z materjału ludzkiego ciała tak niewiele dałoby się zrobić, że żaden człowiek nie jest więcej wart jak sześć franków (czyli sześć złotych). Tłuszcz jednego zwykłego człowieka wystarczy na zrobienie siedmiu kawałków mydła; z żelaza, które w różnej zmienionej postaci jest w ciele ludzkiem można by sporządzić jeden gwóźdź średniej wielkości, cukier wystarczy na zapełnienie małej solniczki; znajdującem się w kościach ludzkich wapnem możnaby obielić mały kurnik, fosfor dostarczy materjału na 2,200 zapałek, magnezji jest tyle, co na koniec noża, z potasu (kalium) możnaby nobić nabój do dziecinnej strzelby, ilość siarki przydałaby się zaledwie na uwolnienie psa od pcheł. Tak więc z tego uczonego badania widać, że człowiek jest niewiele wart -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC Odpowiedz Link
madohora Re: Ile wart jest człowiek 08.02.14, 20:23 Brzmi to trochę makabrycznie ale artykuł był napisany przed II wojną. A druga sprawa nie wiem jak to wyglądałoby w świetle dzisiejszych badań i czy te wyniki są jeszcze aktualne. Odpowiedz Link
madohora Re: Ile wart jest człowiek 08.02.14, 20:25 A ile jest wart człowiek patrząc na to z moralnego punktu możemy się przekonać oglądając doniesienia o tym co się dzieje w miejscach, gdzie powinna być niesiona pomoc - czyli w szpitalach Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 05.11.16, 22:00 Czyżby Jurek coś przeczuwał? Już się nie dowiemy Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 24.01.22, 22:45 Jeszcze nie raz będziemy w biedzie Na ile wyceniono nas przy covidzie? Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 29.09.17, 14:06 Zastanawiam się czy Jurek coś przeczuwał, stąd ten wątek czy tak nieświadomie. W końcu to był okres afer związanych z firmami pogrzebowymi Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 22.02.18, 16:44 Co mnie to obchodzi Jak pawulon to też był w Łodzi Odpowiedz Link
madohora Re: ZEGAR SMIERCI 16.01.19, 22:39 Jurek nam tego nie powiedział Ale myślicie, że wiedział Odpowiedz Link