madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:54 Pewien gość z Łabapy Miał dość lepkie łapy Gdzie się obracał Tam wszystko macał Teraz w szczęce liczy straty! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:55 Pewien pan z Łożnicy Nie chodził po ulicy Raj miał Ciągle spał Ile godzin tego nikt mu nie liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:56 Pewien pan pochodzący z Niekurza Miał kłopoty zawsze w podróżach Zarzucano mu często Że gwarą sypie gęsto Tak więc powoli zaczął się wkurzać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:57 Pewne panienki z Dolne Wymiary Do wyborów Miss startowały Lecz jak podały Gdzie mieszkały Jurorki je zdyskwalifikowały! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:58 Pewna panienka z Góry Motycznej Wszystko miała po prostu śliczne Gdy nazwę mówiła Raczka spłoniła Bo śmiało się z niej towarzystwo liczne Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:58 Pewna panna z małego Miesiączkowa Wyjechać natychmiast była gotowa Wszyscy ją zaczepiali I ciągle się śmiali Że swój kalendarzyk ma schować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:58 Pewien młodzieniec z Górawino Biegał dość ostro za dziewczyną Chętna była Jego lubiła Czekała aż postawi czerwone wino Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 16:59 Pewien pan z miejscowości Jajkowo Wszystkie skorupki rozbijał głową Jajko na miękko Nagle mu pękło I teraz głowę ma żółtkową Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.06.08, 17:01 Pewien pan z Barłogi Miał zawsze brudne nogi Chodził boso Nawet nocą Przez różne polne drogi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.14, 16:01 Pewna z Gliwic pani Wszystkich miała za nic A teraz proszę pana Jest zakochana On jej nie chce. I to nie jest wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.14, 16:04 Usiadła pewna dziewczyna w Parku Chopina Nie wiem czemu dość smutna jest u niej mina Czy jest może na to jakaś dobra rad Przecież jest ciepło i deszcz nie pada Może dam jej się napić wina? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.14, 16:09 Pewien hodowca iglastych kwiatów Biegał nad nimi całe lato Przygotował się do wystawy Lecz musiał załatwić ważne sprawy I nie wiem co on na to? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.14, 17:36 Pewna pani układała puzzle Lecz ciągle coś jej szło źle Miał być kwiat A coś było nie tak Chyba użyje fuzję Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.14, 17:43 Kiedyś w Świętego Jana Byłam tak zakochana Że szukałam kwiatu paproci Co miał być w złocie To prawda, proszę pana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 10:53 Pracowałam ze zgiętym karkiem Nie wiem ile to było warte Dziś mam dwa krzywe kręgi Wypaczone jak okręgi Co chwilę zaglądam na tę kartę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:02 Przywiózł hrabia raz kartofle I położył je na oknie Żreć to macie - rzekł poddanym Oni w nich nie zasmakowali Marzą im się jakieś trufle? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:04 Kto gra w karty Ma łeb obdarty Tyle powiem To przysłowie Wiele jest warte Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:11 O rany! Każdy wie, gdzie najlepsze kasztany A mnie trochę żal Że na Placu Pigal'e Mówił o tym aktor dość znany Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:12 Uciekał pan całe lata Bo miał w rodzinie kata Cóż zawód jak inne Też nie zupełnie niewinne Dobrze, że to nie był mój tata Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:27 Pewna miłośniczka kawioru Miała w domu kilka worów Jeden z czarnym Drugi z czerwonym Dla niego pozbyła się dworu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:28 Pewna miłośniczka kawy Piłą ją ot tak dla zabawy Lecz za dużo było Serduszko stanęło I wrzucili ją do Rawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:29 Ja całe dwa dni Przesiedziałam w kawiarni Czekałam na niego Czy jest w tym coś złego Nie przyszedł. Lecz dalej mi się śni... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 11:30 Była zielona trawka A na niej czarna kawka Skrzeczała i wrzeszczała Wszystko atakowała Przeszkadzała jej czerwona ławka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.05.14, 19:12 Pewien kolos Z wyspy Rodos Poszedł na spacer Ktoś go zobaczył I na niego doniósł Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 13:46 Przecież to rzecz wiadoma nie od dziś Że pełen konwalii jest las "Miś" Ja w nich leżałam Zapachem się upajałam Możesz tam ze mną iść... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 13:51 Pewna aktorka znana Kontrakt podpisała Nie widziała co dziewiątką Już jej nie świeciło słonko Poczuła się oszukana Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 13:53 Pewna pani w filharmonii siedziała I wielkie zainteresowanie udawała Gdy zrobiło się ciemno Pani się nieźle ziewnęło Bo tak naprawdę na muzyce się nie znała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 13:58 Pewna miłośniczka koni Galopowała po błoni Lecz nagle spadła I strasznie zbladła Pękł jej odcisk na dłoni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 14:06 Raz pewien szewc miał ciężkie kopyto Więc zamiast na żarnach mleł na nim żyto Lecz zaśmiecone było nie mało Do niczego się nie nadawało Zapłacił nim myto Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.14, 14:07 Raz pewna panna zacierała dłonie Bo przyszło jej chodzić przez rok w koronie Lecz po roku koniec bajki Musiała włożyć starą kufajkę Teraz w kąciku łzy roni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:14 W naszej wsi tak wieść niesie Że pewien pan chodził po lesie Zbierał korzenie To było całe jego mienie Nie wiem co robi, bo przyszła jesień Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.07.20, 19:55 Pewien pan z Sandomierza Swojej żonie nie dowierzał Sprawdzał ją na każdym kroku I to trwa tak już od roku A ona mi się z tego zwierza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.08.20, 20:06 Pewna panna z Abramowa Na wiele była gotowa Lecz tak wyszło Że nie na wszystko Pracuje jeszcze jej głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.20, 20:33 Pewien pan z Gdańska Szukał świątyni pogaństwa Bawił się jak dziecię Jeździł po całym świecie A to wszystko były kłamstwa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.08.20, 19:12 Pewien pan z Pogorzelicy Wylądował na ulicy Nie miał pieniędzy Nie potrafił wyjść z nędzy Zaopiekowali się nim bliscy Odpowiedz Link
madohora4 Re: Limeryki 08.05.22, 15:17 Pewien pan ze Smolnicy Zatrzymał się na ulicy Zapomniał gdzie ma iść Pomógł mu mały Zdziś A pan coś pod nosem liczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.05.22, 22:55 Pewien pan ze Chwałowic Przez pewien czas nie mówił nic Czy był w szoku Czy w amoku A jemu chciało się pić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.05.22, 20:49 Pewna pani z Gorzyczki Na targu sprzedawała ryczki* Nie drogo brała Szybko sprzedała Kupiła pizzę i byczki** *stołeczki ** śledzie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:15 Wszyscy jesteśmy temu wierni Mieszkał u nas pewien pustelnik Przez całe dzionki Zbierał korzonki A teraz robi coś w swojej pustelni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:16 Raz pewien kos Darł się na cały głos Wpadł w worek z prosem Całym swoim nosem No i złamał ten nos Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.20, 20:57 Pewna pani z Janowa Nawiasem mówiąc wdowa Ciągle wyjeżdżała Chyba kogoś miała Lecz na szaleństwa nie była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:17 Raz będąc w złości Rzuciłam kości Z samego rana Padła wygrana Lecz nie mam szczęścia w miłości Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:19 On ciągle odwiedzał wioski A przy tym miał ciągle miłostki Każdą pannę uwodził Pewno nieźle im słodził Cóż? Połamałam mu kostki! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:21 Pewna stara kosa Zadzierała nosa Że od wieków chodzi w pole To ona obrabia tę rolę Zardzewiała. Pokonała ją rosa. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:22 Raz pewna koszulą w kratę Wiodła życie dość bogate Różne rzeczy miała na sobie Musztardę, keczup - więcej nie powiem Lecz tak było tylko latem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 13:23 Schowałam grzyby do koszyka Słyszałam śpiew świerszczyka W lesie pół dnia prawie No. Już po zabawie Tak więc po prostu znikam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 15:29 Dostałam w prezencie kota Była z niego straszna psota Bawił się dnie całe A ja dostawałam szału I to była głupota Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 15:31 Pewien marynarz opuścił kotwicę I przez trzy dni opowiadał wice Stał na przystani Ludzie na niego gwizdali Co mu zrobili przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.06.14, 15:31 Pewna stara koza Uciekła od woza I to bajka nowa Poszła do Pacanowa Bo to była zołza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 20:44 Pewna baba z Babiaka Znała się na tajemnych znakach Zamykała się w stodole Albo wychodziła hen w pole Ot historia taka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 20:50 Pewien pan co mieszkał w Blaszkach Nie wiedział co to jest łaska Lecz jedna panna bardzo miła Tego pana odmieniła A była to młoda "Laszka" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 20:57 Pewna panna z Bolesławic Kawalerów miała za nic Lecz pewnego dnia Zakochała się i ona I to nie był żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 21:01 Pewna młoda wdowa Nawiasem mówiąc z Brdowa Poznała pana Z samego rana I na figle była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 21:10 Pewna pani z Brudzewa Nie umiała śpiewać Lecz bardzo chciała Ćwiczenia wykonywała Uciekając do...chlewa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 21:18 Jesteś panie z Burzenina Więc skąd jest ta smutna mina Muszę iść w dalekie światy Szukać pracy i zapłaty Może dojdę do Imielenia? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.06.14, 21:24 Pewna panna z Choczy Miała piękne oczy Zielone jak szmaragdy Czasem pełne pogardy Szkoda, że lubiła chodzić w nocy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 10:33 Pewna panienka z Dąbrowy Co dzień pasała krowy Źle jej z tym było Bo to się jej przeżyło A chciała włożyć wianek kolorowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 10:41 Pewien człowiek z Działoszyna Siedział sobie raz na szynach Grał tam na organkach Tak z samego ranka Aż przyszła po niego dziewczyna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:06 Pewna młoda wdowa Nawiasem mówiąc z Grabowa Oczami strzelała Kandydata szukała Bo za mąż wyjść znowu była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:11 Pewna seniorka z Grzegorzewa Siedzi na ławce i tylko ziewa Lecz oczy na wszystko kładzie I nic nie umknie jej uwadze Choćbyś skrył się za drzewa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:20 Pewna pani z Iwanowic Praktycznie nie miała nic Raz dostała schedę Jaką - tego nie wiem Nie przyjęła, bo myślała że to wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:26 Pewien pan z Kalisza Kiedyś mi nieźle namieszał Pół dnia jechałam Dwie godziny rozmawiałam Lecz nic z tego nie wyszło Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:49 Pewna pani z Kazimierza W tę legendę nie dowierza Żyłby tutaj ktoś przed laty Ani biedy ni bogaty I polował na grubego zwierza? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:54 Pewna pani z Kleczewa Przepięknie śpiewa Lecz kochanie To jest jej zdanie Bo kto ją słyszy ten...zwiewa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.05.22, 18:59 Jedna pani z Brudzowic Udaje że nie wie nic A cały czas plotkuje Ludzi na siebie szczuje Taki to z nią jest wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.22, 20:35 Pewien pan z Bestwiny Wyprawi huczne imieniny Policja przyjechała Mandat mu dała Nie chcecie widzieć jego miny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.05.22, 21:44 Pewien pan z Lublińca Chciał zabić odyńca Myślęcsobie jakim prawem Urządza taką zabawę Wyzwałam go że jest złoczyńca. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.05.22, 00:03 Pewien pan w Barlinku Jeździł tylko Syrenką Mówili mu że to złom Lecz uparł się on Że zostawi ją w spadku dka synka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.05.22, 19:59 Znów pewien pan z Podłęża Trzymał w kieszeni węża Z nim nie było żadnej gratki Skrupulatnie sprawdzał wydatki O jego skąpstwie już krążą plotki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.06.22, 23:17 Pewien pan z Pawłowic Po chorobie uczył się chodzić Mijał rok za rokiem On chodził krok za krokiem Szybciej nie mógł zrobić nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.06.22, 19:34 Jedna panna z Bolesławia Nieźle się po nocach zabawia Robi to w mieście Piwo, wódka i coś jeszcze Teraz jest dość sławna Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 06.06.22, 19:58 Ten z Kuźniczki co bluzeczki mierzył Nie jedno już w życiu przeżył Nie bał się o siebie On już prawie był w niebie W to prawie bardzo wierzył Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.06.22, 23:22 Proszę pana w mieście Łodzi Trzeba już piechotą chodzić Bo w tramwajach tam drożyzna Dobry pomysł trzeba przyznać By lud biedny ogołocić. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.22, 11:43 Pewien pan ze Szczukowic Swoich sąsiadów miał za nic Chciał być ponad to Ludzie brali to za zło A to był tylko "pic" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.22, 20:07 Pewna panienka z Radkowic Nic nie chciała w domu robić Przez cale wieki Tylko dyskoteki A ti do życia trzeba się sposobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.07.22, 20:13 Pewien pan z Wojkowic Kościelnych W życiu był dość bierny W dodatky nic nie gadał A może tylko nas badał Lecz żonie był dość wierny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 11:59 Jakiś dziwny głos z Koła Dzisiaj do mnie woła Legendą mnie kusi Widocznie tak musi... Sprawa to nie jest wesoła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.07.22, 14:44 Pewien pan z Micigózdu Chyba przeszedł udar mózgu Wszystko mu przeszkadza Czy jest na to rada Nawieźli mu na pole gruzu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 12:14 U pewnego pana z Konina Zawsze była groźna mina Miał za złe każdemu Młodemu czy staremu Lecz czyja to była wina? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 12:30 U pewnego malca z Koźminka Zawsze była "anielska" minka Przecież wiecie moim złoci Że on wcale nie psoci Ciekawe za co mama karci synka? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 12:46 Pewna przekupka z Kramska Nawiasem mówiąc dość chamska Darła się całymi dniami Ludzie omijali ją kołami Chociaż ubierała się "z pańska" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 12:59 Sprawa to jest oczywista Że w Łęczycy Boruta mieszka Więc uważaj drogi panie Gdy wybierzesz się na zamek Możesz wrócić bez duszy i bez mieszka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:17 Pewna pani z Opatówka Szczerze mówiąc świeża wdówka Swoje życie zmienić chciała Starszego pana poznała I....zgubiła go wódka! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:23 Pewna pani z Ozorkowa Na targ pójść już jest gotowa Ma pieniądze w kiesie Dużo jak wieść niesie Oby jej tylko nikt nie obrabował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:30 Pewna pani z Parzęczewa Bardzo lubiła stare drzewa Zawsze je obejmowała Policzek przytulała I mówiła, że las śpiewa.... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:35 Pewien pan z Piątku Chciał wszystko do początku Wyjechał od rodziny Nie poczuwał się do winy Lecz pogubił się w tym wątku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:44 Pewna pani z Poddębia Miała dziury w zębach Dentysty się bała Na ból narzekała Policzek przytulała do dębu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 13:52 Pewien pan z Praszki Ciągle zbierał flaszki Czemu się nie dziwię Że i puszki po piwie I to nie są fraszki... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:03 Pewien chłopak ryży Z miejscowości Pyzdry Nie jednemu dał w kość Wszyscy go mieli dość Bo był taki zły! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:21 Usiedli za stołem w Sieradzu I już od godzin tam radzą Cicho na sali Co będzie dalej Jak wiem to tego nie zdradzą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:27 Pewna pani ze Skulska Hodowała skunksa W domu go trzymała Dom perfumowała Skunks miał na imię Julka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:40 Pewna pani ze Śleszyna Trochę nadużywała wina Jak kreda była biała Dziwnie się zachowywała Lecz zawsze poważna była jej mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:41 Pewna pani w Śleszynie Gotowała zupę na winie Co jej wpadło w rękę Dawała w rynienkę Coś nie tak? Widzę to po minie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 14:46 Pewnego razu kupcy Spotkali się w Słupcy Towary rozkładają No i zachwalają Każdy jak potrafi kupczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:08 Pewna pani z Sompolna Nawiasem mówiąc znów wolna Daleko wyjechała Czy tam z mąż wyjść chciała Milczy na ten temat do dziś dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:26 Pewnego pana co mieszkał w Stawie Za Utopca brali prawie Jak miał wytłumaczyć ludziom Którzy się zazwyczaj nudzą Że on nie mieszka w wodzie, w stawie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:34 Pewien pan we Stawiszynie Podobno pracował w młynie Sądząc po jego cerze Jakoś w to nie wierzę Ciekawe kiedy to wszystko minie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:43 Pewna pani z Szadku Dostała dom w spadku Kiedyś była miła Dziś z rodziną się pokłóciła Tak...tak...drogi Władku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:51 Siadła pani w Tuliszkowie Słuchaj co ci teraz powiem Tyś samotny długie lata Chociaż to nie koniec świata Przypatrz proszę się tej wdowie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 15:59 Pewna pani w Turku Miłośniczka żurku Ciągle go gotowała Gościom podawała Sama jadła siadając na murku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:05 Pewna pani z Uniejowa Na duże ryzyko była gotowa Wyjechała szukać złota Taka naszła ją ochota A jak potrafiła gotować! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:12 Pewien pan z Warty Nawiasem mówiąc dość uparty Wiódł dziwne życie Czy wy o tym wiecie Że chodził ciągle obdarty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.08.22, 19:17 W Zawierciu jeden pan Przedstawił mi swój plan Taki wydał wyrok Spotka się z nią przez rok A potem zwija swój kram Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.08.22, 18:43 KINO – sprawa nie jest jeszcze przegrana Duży ekran proszę pana Na nim western lub komedia Mogłabym chodzić tam co dnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.22, 10:44 Pewna pani z Koszalina Wypiła raz za dużo wina Nieźle jej weszło Teraz się cieszy Zacna jest jej męża mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.09.22, 18:07 Pewna pani z Szarleju Nakupiła biurowego kleju Mówi że się pomyliła Bo zły spis wzięła Chyba się najadła szaleju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.09.22, 20:01 Mąż tej pani z Radzionkowa Kupił wołowinę i browar Przepisy jej znalazł Do pieca przyprowadził zaraz I kazał sobie obiad ugotować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.09.22, 20:38 Pewna pani z Żyglina Napiła się starego wina I chociaż światło zgasło Widziała dość jasno Że to była męża wina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.09.22, 20:39 Pewna pani z Żyglina Napiła się starego wina I chociaż światło zgasło Widziała dość jasno I poszła do kina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.10.22, 19:27 Pewna pani ze Skniłowa Bardzo zacna białogłowa Wyjechała z miasta Sprawa jest dość jasna Pojechała do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 05.10.22, 23:04 Pewna panna z Bytkowa Chciała wiele zwojować Taki miała plan Że poszła w tan I zdążyła życie sobie zrujnować. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 07.10.22, 15:00 Pewien pan z Kłodnicy Miał apetyt wilczy To chyba źle Jadł całe dnie Dlaczego? On milczy! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 09.10.22, 15:28 Pewien dziadek z Makoszowy Przez dwa lata nie strzygł głowy Włosy ma do pasa I z dredami hasa Na koncert rocka jest gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.10.22, 19:15 Jedna pani z Biedakowa Na wiele była gotowa Majątek miała Więc korzystała Wyjechała do Lwowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.10.22, 23:34 Pewna pani z Piekar Rudnych Miała mieszkanie brudne Po całych dniach latała W domu nie sprzątała Mówienie o tym było już nudne. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.10.22, 18:34 Pewna pani z Piekar Rudnych Miała mieszkanie bardzo brudne Po całych dniach latała W domu nie sprzątała Mówienie o tym było już nudne. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.10.22, 20:06 Pewna panna z Rudy Narzekała na nudy Do kina nie chodzi Książka jej nie obchodzi I tak naprawdę nic nie lubi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.10.22, 19:14 Pewna plotkarka z Suchej Góry Plotła sąsiadom same bzdury Obgadywała każdego Nie widziała w tym nic złego Wsadzili ją do wielkiej rury Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:34 Pewna panna z Wielunia Nawiasem mówiąc straszna dziunia Bogata była Konia sobie kupiła I pędziła na nim przez błonia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.10.22, 16:56 Pewien pan z Roździenia W końcu wyszedł z cienia Wynalazł kopyto Został celebrytą Znałam go i ja Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:39 Pewien pan z gminy Wieruszów Amator szlachetnych kruszców Prawie już wieki Chodził nad różne rzeki I nic go nie może poruszyć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:45 Pewna panna z Wilczyna Nawiasem mówiąc śliczna dziewczyna Z nikim się nie spotykała Nikogo poznać nie chciała Więc skąd u niej taka szczęśliwa mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:50 Pewną panią z Władysławowa Ciągle boli głowa Wzdycha tylko - o jeny Ciągle mam migreny Nie chcę powiedzieć, że to stara k... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.06.14, 16:56 Pewna biała dama W Zazorzowie wędruje sama Bo jak nie ma miasta To i jej nie ma i basta Tak mi przynajmniej mówiła mama Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.06.14, 15:13 Pewna panna z Baranowa Była jak ta święta krowa Tylko ona, ona, ona Nikt jej nie mógł przekonać Wywieźli ją do Zaborowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.06.14, 15:21 Pewien duch w Bieniszewie Że nie żyje wcale nie wie Wciąż wychodzi w pole I uprawia rolę A jego duch już dawno w niebie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.06.14, 15:35 Raz pewien gospodarz z Bierunia Kupił na targu dziwnego konia Mocny był niczym tur Ciągnąć umiał nie jeden wóz i wór Oj coś o złych mocach plotkują po błoniach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.06.14, 16:19 Dawno temu w Borzesławicach Stały domy tam przy ulicach I nawet o targach coś było Lecz wszystko się skończyło Nie ma jej nawet w wicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 26.06.14, 16:33 Ja sobie cenię Pobyt w Byczynie Powiem jasno Piękna miasto Na tej naszej scenie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:02 Pewna pani pochodząca z Buska Poznała pewnego dnia przystojnego Józka Co robić nie wiedziała Bo tak z nim być chciała A Józek? To była taka "ciepła kluska" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:02 W Ciechocinku pewna pani Wszystkich w koło miała za nic Uważała się za pępek świata I tak było przez lata Aż i na nią przyszedł koniec Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:03 Pewna pani z Czarnieckiej Góry Chodziła po wsi wciąż mówiąc bzdury Ludzie się na nią złościli Bo nie mieli spokojnej chwili W końcu wysłali ją w góry Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:03 Pewna pani z Czerniewic Wybrała się do Katowic Drogi nie znała Dwa dni jechała I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:04 Gdy jadę do Cieszyna Aż mi się śmieje mina Tam tyle bywa gości Prawdziwy festiwal radości Nie brakuje też wina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:04 Pewna pani z Delatyna Miała rozpieszczonego syna Tylko ciągle miał jakieś żądania Wszystkie je spełniała mama Aż jej się skończyła wena Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:05 Była raz kawiarnia w samym środku miasta Przyjechała tam na z rewolucją niewiasta Tak dobrze czyniła Że lokal zamknęła Teraz będzie sprawa w sądzie. I basta Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:06 Pewna pani od lat wielu Spędzała wakacje na Helu I choć drogo płaciła Nigdzie indziej nie była Zakochała się tam w swoim przyjacielu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:06 Pewien pan z Horyńca Nie chciał przyjąć laurowego wieńca Stwierdził że chociaż mu szkoda Nie dla niego taka nagroda Wyjechał do klasztoru do Tyńca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:07 Roz pewno baba co po śląsku fest godała Do Inowrocławia się w rajza wybrała Pytajom sie jom co do Wrocławia omo jedziecie A ona co chwila im rzece - Ino- Wrocławia I ino durch tak godała. A wylazła z tego komedyjo cało Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:07 Pewnej pani nie od dziś Śnił się Iwonicz O wczasach słyszała Jakiegoś amoku dostała Zachowywała się jak jakaś "dzicz" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:08 Pewna pani z Jaworza Mówiła nam że tak nie można Ale co tam grała w nas brawura Przecież Błatnia to niska jest góra Odwieźli nas do szptala do Koźla* *Nie jest to prawdą ale raczej ostrzeżeniem z mojej strony Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:08 Pewna panna z Krościenka W talii jak osa cienka Ciągle jeszcze mało miała Wciąż się odchudzała Bo chciała być piękną Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:09 Pewna pani z Krzeszowic Wybrała się do Katowic Cały dzień jechała Widoki podziwiała Lecz dlaczego trafiła do Wadowic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:09 Pewna pani ogródek w Bystrej kupiła Co niedzielę tam jeździła Teraz czuje się gorzej Nigdzie bywać nie może I tam też dawno już nie była Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:10 Pewna pani z Gdyni Ciągle miała wenę Wszędzie pisała Tak jak umiała W końcu w kaftanie ją wzięli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.12.22, 20:11 Dzisiaj przyznać to muszę Że piękniej jest z obrusem Tak świątecznie to wygląda Gdy sąsiadka w dom zagląda I przyjmujesz ją ….z przymusem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:10 Pewien wdowiec z Konstancina Różnych robót dziś się ima Raz plewi chwasty To gra w kanastę Nudzi się gdy żony (już) nie ma Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:11 Pewna pani z Krynicy Nie lubiła swojej okolicy Cały czas wyjechać chciała Na różne sposoby to planowała Została. Musiała się przeliczyć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.14, 18:11 Mój kolega z Jastrzębia Zdroju Pracował na polu pełen mozołu Raz w zamyśleniu zaorał pole sąsiada I zrobiła się międzynarodowa sprawa Bo czeska strona była przy tym polu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:20 Raz pewna panna Aldona Do siebie usiłowała Karola przekonać Lecz jak to zrobić nie wiedziała Całą noc nad tym dumała A rano była na buzi...zielona Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:22 Pewien Błogosław W tyle gdzieś został Zniknęły imiona I nikt się nie przekona Czy jakiś gdzieś został Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:28 Raz pewien Bogdan wybrał się na ryby Lecz w po drodze w lesie znalazł piękne grzyby I teraz miał dylemat zbierać czy iść dalej A nie chciał by inni mu je pozbierali I siedział tak jakby go zakuli w dyby (nie wiedząc co wybrać czy ryby czy grzyby) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:34 Pewna Bogna ze wsi Mańki Zbierała mleko do bańki Dwa litry już wzięła I się wywaliła Bo jej krowa dała z mańki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:38 Ktoś nazwał drugiego Bogodarem To jest imię chyba bardzo stare Już dzisiaj nikt go nie używa I nie ma się chyba czemu dziwić Bo jak dzisiaj być Bogodarem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:45 Pewien Boguchwał z Boguchwałowic Nawiasem mówiąc tych dóbr dziedzic Lubił podróżować I krocie wydawać W końcu nie zostało mu nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.08.14, 14:45 Pewien Boguchwał z Boguchwałowic Nawiasem mówiąc tych dóbr dziedzic Lubił podróżować I krocie wydawać Dla rodziny nie był to żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.08.14, 14:56 Pewien Bolesław co był dość znany Czerwienił się zawsze na widok damy Rumieniec wypływał mu na lice Jak ciągle mówił, zaczynał milczeć Czy wyssał to z mlekiem mamy? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.08.14, 15:03 Pewna Bożenna Była dość wierna A mąż ją zdradzał Myślę że przesadzał A ona taka niezmienna Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.08.14, 15:17 Raz przyszedł do mnie pewien Błażej I rzekł spokojnie - wody mi nagrzej Bo zmarzły mi nogi Dobrze mój drogi Tylko pójdzie sobie mój Andrzej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.08.14, 15:51 Pewna panna Bronisława Wiedziała co to dobra zabawa W domu nie siedziała Ciągle tylko szalała A dzisiaj ciągnie się za nią zła sława Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 14:08 Raz pewna panna co lubiła batony Zawsze je kupowała gdy jechała w inne strony Niestety na zdrowie jej nie wyszło Nagle ciasne było wszystko Teraz stosuje dietę szaloną Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 14:21 Pewien starszy pan tym się nie chlubił Że gorzką czekoladę bardzo lubił Bo chciał uchodzić za twardziela Więc wymykał się co niedziela Szedł do cukierni a rodzinę przy tym "gubił" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 14:39 Pewna landrynkowa panna Kupowała je każdego dnia Cała była słodka jak landrynka Lecz nie mogła znaleźć sobie męża Bo każdy miał dość jej gadania Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 14:52 Czasem problem mam z tym wielki Że ja uwielbiam wprost wafelki Waniliowe, orzechowe, kakaowe I chociaż wiem że są niezdrowe Zjadam je a nie gram nimi w bierki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 15:02 To zawsze przecież trzeba wiedzieć Że dobra musztarda jest po obiedzie Lecz czasem i przed obiadem jej nie ma Ale to już jest lekko ściema Bo znaczy że jesteś w niezłej biedzie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 15:28 Ciasteczko z daszkiem a w środku śmietana Mam na takiego ochotę od rana Lecz jak zjeść w kawiarni tego delikwenta Ktoś coś mówił, lecz nie pamiętam Może podpowie mi panna Mania? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 15:39 Raz pewien pan problem miał wielki Bo wręcz uwielbiał ciągnące się żelki Lubił i misie i takie myszki Zjadał je a gdy było po wszystkim Do czyszczenia zębów używał bierki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 15:51 Z makowcem jestem za pan brat Ja mogłabym z nim zwiedzać świat I nawet jak mnie zaprowadziła tam dróżka O makowcu mówiła mi wróżka I tak mam już od dziecinnych lat Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:00 Dziś z keczupem jedziesz na wczasy Używasz go do mięsa i do kiełbasy Do frytek i do makaronu I do pizzy i gdy jesteś w domu No cóż dla keczupu to są dobre czasy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:13 Przed laty na Targu stała "Kryndzela" Buda jeji niy była aż tak wielko A w tych budach Same cuda Oblaty, baliki, misie i wafelka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.01.23, 20:13 Pewna pani z Bykowca Taka rodzinna czarna owca Odmienić coś chciała I wyjechała Aż do Sosnowca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 20:13 Jedna pani z Chłapowa Bardzo zacna białogłowa Zmienić coś chciała I wyjechała Aż do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 21:18 Jednego dzieciaka z Koluszek Bardzo rozbolał brzuszek Jak to się zwykle zdarza Poszli do lekarza A on tylko najadł się gruszek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.02.23, 21:36 Pewien pan w Krynicy Z nikim się nie liczy Z sąsiadem gra w brydża Lecz innych poniża Dlaczego. Na ten temat milczy. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.02.23, 14:59 Czy wiesz, że Wisła Małą Jest teraz prześlicznie biała Nie wiem co to będzie Bo sypnęło wszędzie W dodatku oszroniona jest cała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.03.23, 00:24 Pewna dziewczyna ze Swędów Nie uniknęła życiowych błędów Cóż we wsi aż huczy Że trzeba się całe życie uczyć A dzieci wyzywają od przybłędów Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.03.23, 15:33 Pewna czarownica z Tymianki Zbierała w lesie rumianki Ludzi we wsi leczyła Za Zmorę uchodziła Bo podobno tłukła garnki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.03.23, 17:33 Pewien młodzian z Lipy Kręcił zabawne klipy Był wysoko w Lidze Przedmiotem był Widzew Oglądali go nawet vipy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.03.23, 10:18 Pewien pan z Woli Błędowej Na to spotkanie nie był gotowy Jak wytłumaczyć że to nie zdrada Zazdrość to żony wielką wada Nic mu nie przychodzi do głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.03.23, 23:42 Pewną panią z Albertowa Cały czas bolała głowa Tak cierpiała Że po nocach nie spała Lecz na leczenie nie była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.05.23, 13:29 Jeden pan z Ciosny Nie mógł doczekać się wiosny Marzannę spalił I poszedł dalej W dodatku był radosny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 10.05.23, 22:58 Raz pan w Jeziorku Nie doczekał wtorku Żona go zabiła Bo to zła kobieta była I uciekła do Nowego Jorku Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.05.23, 00:39 Jedna pani z Wierzbówki Wciąż pożyczała stówki Ludzie się zbuntowali Już jej nie dawali A ona na to, że potrzebuje na parówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.05.23, 23:00 Pewien pan z Łodzianki Wciąż okradał banki Miał dobry plan I robił to sam Pieniądze chował do bańki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.05.23, 01:11 Pewien pan że wsi 🏰 Zamek Miał bardzo dużo kochanek Spotykał się z nimi w sobotę Przemilczę co było potem Uciekały gdy nadchodził ranek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.05.23, 20:18 Raz młodzian w Chełmie Dostał po mocno po łbie Nikt nie wiedział za co A chłopak był ladaco Co z nim jest nie wiem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.06.23, 00:28 Jedna pani z Bzia Dla każdego radę ma Nie wiem czy to źle O każdym coś wie Taka to już wścibska baba Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.06.23, 15:55 Pewien pan w Kobielnicach Nago biegał po ulicach Ludzie krzyczą i rany Czy on jest naćpany I tym milczy nawet policja Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.06.23, 20:35 Pewna pani z Krasowych Zawsze chciała chować krowy A że się na tym znała Na wieś wyjechała I rodzinę ma z głow Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:22 Pewien miłośnik lentilek Poświęcał im każdą chwilę Lecz gdy odkrył MMS -y Skończyły się z drażami karesy Bo z MMS czas spędzał milej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.03.23, 15:53 O pewnej pani z Zabrzeźna Ludzie mówili, że to wiedźma Mieszka pod lasem daleko Ludziom kisi mleko W XXI wieku tak się da? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:44 Pewna pani lubiła nie tylko jeżyki Więc nieraz w domu urządzała krzyki Gdy przyszła władza Mówiąc że przeszkadza Oświadczała że to sąsiad Jerzy K.I. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:53 Wiedeński sernik był zawsze w moim domu Nikt go nie robiła tak jakoś po kryjomu Lecz teraz chyba jestem za leniwa No cóż czasami tak w życiu bywa I już żadnego sernika nie ma w domu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.08.14, 16:57 Raz pewna pani z miasta Wadowice Przemierzała nasze miasta i dzielnice Gdzie weszła tam tylko same kremówki Na kosztowanie ich wydawała stówki Lecz skąd pochodziły to może przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.08.14, 15:20 Pewna pani raz była na gazie I ciągle coś bredziła o oazie Lecz sprawa nie była jasna Pani siedziała w środku miasta Nie zawracam sobie tym głowy. Na razie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 25.08.14, 15:32 Pewien pan zawsze chciał być na przedzie Więc wszystkie ważne sprawy załatwiał przy obiedzie Lecz że pieniądze nie są siłą stałą Więc ciągle mu ich ubywało No i dzisiaj pan ciężko przędzie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 11:52 Czytałam o tym dość długą chwilę Pan w restauracji trzymał krokodyle Nie wiem po której stronie jest racja To miała być taka jego atrakcja Głupotą mi to śmierdzi na milę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 11:54 Raz czytałam o agamie kołnierzastej I niby wszystko było dla mnie jasne Że mieszka w Australii I Nowej Zelandii No cóż ja tą książką zaraz trzasnę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 11:56 Raz pewna Ewa zdradzała męża Więc sobie wymyśliła węża Ja już tego słuchać nie mogę Że niby on sprowadza ją na złą drogę Nie wiem co z tej Ewy za krętacz? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 12:13 Pewien hodowca błazenków* Miał piękne okazy w ręku Lecz chciał mieć dużo kasy Na inne też gatunki i rasy I sprzedawał je w rynku *Limeryki nie mają nic wspólnego z rzeczywistymi sytuacjami Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 12:29 Pewna blondynka o "pielęgnicach" usłyszała Więc cały dzień się stroiła i malowała Lecz nie wiedziała chyba Że to taka ryba Bo urodą im dorównać chciała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.08.14, 12:34 Raz pewien rybak złowił złotą rybkę Miał trzy życzenia i to dość szybko Mówicie że to już było W baśni Puszkina się skryło Tak. Czytałam gdy miałam grypkę. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 20:47 Pewna pani z Tarnowskich Gór Nagadała mi niezłych bzdur Że brzydkie miasto Że jest tam ciasno Mam ochotę wsadzić jej na głowę wór Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 20:50 Pewna pani z Nakła Wielkiego świata "łakła" Raz się wybrała Do Tarnowskich Gór dojechała I...zmokła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 20:53 Pewien pan ze Świerklańca Zaprosił mnie do tańca Bez ruchu stałam Bo oniemiałam On uprawiał jakiegoś łamańca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 20:57 Pewna pani z Kozłowej Góry Chciała się ustrzec wichury Cały dom słomą obłożyła I jeszcze folią nakryła Ktoś ją nabrał na takie bzdury Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 21:00 Raz pewien człowiek stary Często odwiedzał Piekary Lecz zamiast iść do bazyliki On w parku gdzieś znikał A tam mu inne melodie grały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 21:13 Raz pewien pan z Szarleju Wszystko smażył na oleju Czy chleb czy frytki Olej lał do wszystkich Czy on się napił szaleju Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 21:19 Raz pewna panna z Brzozowic Kawalerów miała za nic Każdemu kosza dawała Na koniec sama została I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.08.14, 21:21 Pewna pani ze wsi Dąbrówka Wielka Na jednego wdowca wciąż zerka Lecz on inne ma zamiary A pani nie traci wiary Chociaż dla niej to tragedia wielka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 16:53 Pewna pani z Tarnowskich Gór Miała fraszek pełen wór Lecz gdy miała coś napisać Nagle wena jej przeszła Bo nie chciała pisać bzdur Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 16:55 Pewien pan w Tarnowskich Górach Ciągle chodził z głową w chmurach Myślał o tym co było Na tym się skończyło Że wylądował w rozkopach czyli dziurach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 16:58 Pewien pan w Tarnowicach Starych Musiał chyba uprawiać czary Odbudował pałac z ruiny Jak było - my wiemy I do tego pałac wygląda jak "stary" Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 14.06.23, 23:15 Znowu ten pan z Jankowic Co już nie umie chodzić Poszedł do lekarza Przecież tak się zdarza Teraz nie chce nic robić. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 15.06.23, 20:14 Znów pan w miejscowości Paniowy Od dwóch dni ma zawrót głowy Ciężko mu się z tym żyje On twierdzi że nie pije Na to co usłyszał nie był gotowy. Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 18.06.23, 14:55 Temu panu co nie pije Teraz ciężko mu się żyje Wczoraj był u lekarza Sam alkohol wytwarza W tym temacie to tyle. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.07.23, 22:45 Pewna panna z Rudziczki Była nad wyraz śliczna Na miskę startowała Lecz nic nie wygrała Widocznie źle pomalowała Liczka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 06.07.23, 00:38 Pewna pani z Bluszczów Szukała szlachetnych kruszców Koncesji nie miała Mandat dostała Teraz przelewy puszcza Odpowiedz Link
balzack Re: Limeryki 07.07.23, 14:48 Ta pani z Bluszczów Co szukała kruszców Koncesję dostała Do pracy się zabrała Przekopała cały Prószków* Prószków - miejscowość w Opolskim Pruszków - miejscowość w Mazowieckim Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.07.23, 23:46 Pewien pan z Zawodzia Nawiasem mówiąc piękny młodzian Był top modelem Zarabiał wiele I w markowe ciuchy był odzian Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.07.23, 22:49 Ależ dziwny jest ten świat Wczoraj słońce, dzisiaj wiatr Coś nam dzisiaj figle płata Czy się zbliża koniec lata Bo nie spłaciliśmy rat Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 00:38 pięć wersów o ustalonej liczbie sylab akcentowanych (w klasycznym limeryku wersy I, II i V liczą po trzy zestroje, a wersy III i IV – po dwa), Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:00 Rzekł Mr. Leopard z Dżakarty, że kiedyś bawiły go karty. Uprawiał też pop-art ów Mr, Leopard. aż w końcu polubił go-karty. (Antoni Marianowicz) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:23 Dwie hrabiny znał prostak z Bizerty i dopuszczał się strasznych imperty- nencji, bowiem rżnąc obie tak pozwalać zwykł sobie, że chwilami wręcz mówił im per "ty"! (Jakub Rożenek) Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:44 Krowy ze wsi Sierniki Lubią słuchać muzyki Gdy tylko z rana Słyszą Schumanna Do doju aż rwą się strzyki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 08:58 Raz radiowiec z Inowrocławia, zahodował pod biurkiem pawia. Paw jak paw, lecz dla braw, puszcza go i tak gości zabawia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:06 pewien artysta radiowy z Kłobucka jadł w barze z kwaśną miną płucka i męczył się i sapał i do żarcia stracił zapał taka to była komedia ludzka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:15 Skarżyła się Lidka z Morąga, że radio publiczne jej nie pociąga. Bardzo ją wzrusza. radio ojca Tadeusza. I lektura "Naszego Dziennika" ją wciąga. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.07.23, 09:19 Pulchna dama z miejscowości Pakość, chcąc swego ciała poprawić jakość; w morskiej pianie kąpiele brała, do Afrodyty podobną być chciała, niestety, psia kość, nie udało się to jakoś. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:03 Pewna pani z Wilkowic Nigdy nie mówiła nic Całe dnie była jak niema Ktoś myślał że głosu nie ma A to wszystko była ściema Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:06 Pewna pani z Laryszowa Słowem mówiąc piękna wdowa Chciała sobie zmienić życie Bo kochała się w kimś skrycie I...na wszystko była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:09 Pewna pani w Zbrosławicach Błąkała się po ulicach Coś znaleźć chciała Lecz czego szukała Wolała to przemilczeć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:13 Pewna panna z Kamieńca Nie miała na dożynki wieńca Tak się tym martwiła Że sąsiadce zwędziła A teraz jeszcze się dąsa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:17 Pewnemu panu z Boniowic Nie chciało się nic robić Wymyślił więc plan Tak zupełnie sam I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:20 Pewien pan z Wygody Lubił samochody Brał udział w wyścigach Szybko na nich śmigał Lecz nikomu nie robił szkody Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:23 Pewnemu panu z Konar Wysuszył się konar Czy go podpiłować Czy może gdzieś schować W rozważaniach przeszkodził mu komar Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:27 Byłam wczoraj w Świętoszowicach Przeszłam się po kilku ulicach Było tam czysto i schludnie Tak jak ja lubię A potem spędziłam czas w Zbrosławicach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:30 Pewna pani z Czekanowa Na wiele była gotowa Wydać się chciała W swoje ręce sprawy brała Bo to była jeszcze młoda wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:33 Pewien pan z Szałszy Przepięknie tańczy Raz to widziałam I też tak chciałam Lecz ten pan nie lubi małży Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:37 Pewien pan z Żernik Nawiasem mówiąc stary piernik Ciągle gadał od rzeczy Do tego złorzeczył A mówca z niego był mierny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 12.09.14, 17:41 Pewien pan z miasta Gliwice Ciągle opowiada wice Lecz niestety spala wszystkie Co coś powie to nie wyjdzie Przeniósł się w inne okolice Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:00 Pewna pani z Bielska Białej Nie lubiła kawy małej Zawsze piła czarną - dużą Zwłaszcza przed podróżą A potem jechała dalej... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:03 Pewna panna z Cieszyna Bardzo lubiła chodzić do kina Raz kawalera zabrała Dziwny film z nim oglądała No i ...zrzedła jej mina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:07 Pewnej pani w Drogomyślu Z jednym panem coś nie wyszło Teraz zemstę kombinuje I dobrze się z tym czuje Ale czy dobrze myśli? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:10 Pewna pani z Goleszowa Na różne rzeczy była gotowa Lecz źle nie myślcie Bo nie na wszystkie Bo u niej na karku była głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:12 Pewna pani z Jaworza Chętnie używała noża Tak nieostrożna była Że nie jednego zraniła Ja nie wiem jak tak można?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:15 Pewien pan z Międzyrzecza Nie zna się na pięknych rzeczach Zbiera wszystko co popadnie Co wydaje mu się ładne A żona na niego skrzeczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:18 Pewna pani ze Skoczowa Wyjeżdżała do Koniakowa Tam koronki kupowała I na siebie zakładała Cała była "koronkowa" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:21 Pewna ślicznotka z Ustronia Trzymała książkę w dłoniach Zaczytana bardzo była A może tylko marzyła O mnie? Czy o błoniach? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 03.10.14, 17:25 Pewien pan z Wisły Umysł dość ścisły Zabrał się za wiersze To były próby pierwsze Lecz żadne nagrody nie przyszły Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 14:25 Pewna panna w Bladowicach Włóczyła się po ulicach Ale raz zbłądziła Nie wiedziała gdzie była A jeszcze była taką o białych licach Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 14:33 Pewna pani z Bzowa Na wiele była gotowa Na podróż dookoła świata Na skok na własnego brata A to była jej fantazji połowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 15:31 Pewna pani z Błędusza Piękna jak biała róża O siebie dbała Wciąż się malowała Ale ona brzydko się rusza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 15:36 Pewna pani z Cynkowa A była to białogłowa W zamku mieszkała Miastem zarządzała Bo to była wdowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 15:43 Pewien pan ze Chruszczobrodu Nomen omen z długą brodą Chodził po wsi I nudził się Aż wpadł do brodu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 15:50 Pewien pan z Dąbrowna Nie wezwał pogotowia Teraz żałuje Bo źle się czuje A tu jeszcze brzydka pogoda A przed nim była orgia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 15:55 Pewna pani z Gniazdowa Między nami mówiąc młoda wdowa Coś w życiu zmienić chciała Lecz co nie wiedziała A może na to jeszcze nie była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 16:40 Pewna pani z Koziej Głowy Wszystko robiła do połowy Czy to wielkie pranie Czy to domowe zadanie Bo szybko to chciała mieć z głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 16:46 Pewien pan z Koziegłówek Amator wielu stówek Tak oszczędzał Że na forsie spał Nie powiem że to był pół... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 16:53 Pewna pani z Kromołowa Na wyjazd była gotowa Bagaże w dłoni Bryczka w dwa konie A okazało się że jest nie zdrowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 16:58 Pewna pani z Kotowic Koniecznie chciała coś zrobić Lecz co nie wiedziała Więc z domu pojechała Prosto do Katowic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 17:11 Pewna pani z Łaz Piła cały czas I wódkę i wino Ogarnij się dziewczyno Bo żyje się tylko raz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 17:23 Pewien pan z Lgoty Miał duże kłopoty Miotał się w domu I to po kryjomu I uciekł do Ligoty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 17:30 Jeden Marek z Markowic Chciał znajomemu zrobić wic Myślał i myślał W końcu wymyślił I wysłał go do Marklowic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 17:35 Pewna pani z Myszkowa Chciała swój skarb schować Lecz gdzie nie wiedziała Po domach myszkowała Nie schowała. Szkoda. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 17:44 Pewna pani z Mrzygłodu Nigdy nie cierpiała głodu Bo chleb szanowała Gdy upadł całowała Tak ją uczyli za młodu Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.10.14, 23:15 Pewna pani z Mrzygłódki Nie lubiła wódki Jak którą dorwała Do zlewu wylewała I tak jej (wódki) żywot był krótki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 14:32 Pewna pani z Marciszowa Na wiele była gotowa A że szydełkować umiała To ze wsi wyjechała I pojechała do Koniakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 14:38 Pewien pan z Mzurowa Obiad niedzielny gotował Zupą się wylała Kluska rozwalała Ech chyba czegoś nie dodał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 14:42 Pewna panna z Niegowej Miała pomysł gotowy Bo wydać się chciała I męża szukała Za pomocą terapii szokowej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 14:47 Pewien duch z Niegowoniec Chodził na kościele dzwonić Chciał powiedzieć że on jest Ot taki sobie ducha gest Ale na tym ...koniec Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 14:55 Pewna panna z Nowej Wsi Miłośniczka "Nowej Wsi" Wciąż czytała Innym opowiadała A może mi się to śni? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 15:01 Pewna pani z Niwek Amatorka śliwek Poszła na badania Ku chorobie się skłania A to wszystko wina śliwek Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 16:02 Pewien pan z Pińczyc Chciał opowiedzieć wic Spalił go na starcie Lecz mówił uparcie Nie słuchał go nikt Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 16:09 Pewna pani z Poraja Bardzo lubiła robić jaja Wszędzie pełno jej było Na każdym się zemściła A potem z tego wynikła haja Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 16:17 Pewna pani z Poręby Miała sztuczne zęby Raz się potknęła Szczękę wyrzuciła Ona już nie chodzi tamtędy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 16:41 Pewna pani z Parkoszowic Wyjechała do Kochanowic Tak jej się tam spodobało Że wrócić się nie chciało I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 07.11.22, 17:49 Jedna pani z Augustówki Miała w domu duże mrówki Rady już nie dawała Ciągle z nimi przegrywała Na fachowców wydała stówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.11.22, 18:55 Jeden pan z Wierchowni Przespał aż dwa dni W domu nie było żony A on był zmęczony I wcale nie pił przez te dni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.11.22, 23:17 Jeden pan z Tomaszowa Rawskiego Ciągle udawał bardzo złego Lecz serduszko miał miękkie Wiedział kiedy mu pęknie Ja go rozszyfrowałam kolego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.11.22, 19:19 Jedna pani z Józefowa Bardzo zacna białogłowa Bardzo grzeczna była Dobrze się prowadziła I nie chciała sama jechać do Tomaszowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 13.11.22, 22:54 Jedna pani z Rolandówki Hodowała małe krówki Ktoś gadał bzdury Że to miniatury A to były jałówki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 14.11.22, 23:18 Znów pani z Magdalenki Rosochy Wciąż zażywała jakieś prochy Co prawda nie narkotyki Lecz tabletki z krzyżykiem* Takie wielki jak grochy *Były takie od bólu głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 17.11.22, 17:33 Pewien pan ze Sługocic Swojego życia miał dosyć I jak przed laty Wziął swoje graty By żonie dopiec Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.11.22, 14:12 W Florianowie pewna pani Ciągle była na bani A jak piła To się złościła Leczyć się nie chciała za nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 22.11.22, 22:31 Jedna pani z Gozdowa Nowego Pogoniła męża niewiernego Przypadkiem się dowiedziała Cały tydzień przepłakała Lecz ludziom nic do tego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.11.22, 10:17 No cóż mam rzec, że Krokus To był taki koński łobuz Co otworzył każdą bramkę I wychodził na polankę Pozbył się go Łobez Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 23.11.22, 21:52 Jedną panią z Michałowa Ciągle bolał głowa Tabletek zjadła nie mało Nic nie pomagało WIec zawołała znachora Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 28.11.22, 19:09 Raz pani z Rudna Nic tylko chudła Nie stosowała diety Jadła grube steki A może robiła że mnie durnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 18.12.22, 22:37 Raz pani z Rudna Nic tylko chudła Nie stosowała diety Jadła grube steki A może robiła ze mnie durnia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 19.12.22, 21:26 Taka dumna z siebie byłam Bombki dzisiaj zawiesiłam Moda przyszła i w te strony Wszystko dzisiaj jest czerwone Apotem się nimi cieszyłam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 20.12.22, 23:22 Jestem ze wsi Trzcianna Znak zodiaku Panna Nie mam wad Chcę zwiedzić świat A na imię mam Wanda Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.12.22, 19:31 Jeden pan z Branickiej Woli Coś trzy po trzy....mówi Czy ktoś go słucha Jak tak bajuka Większość go po prostu smoli Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 21.12.22, 21:42 Pewien pan ze Stefanowa Nawet nieźle gotował Nie było sprawy Wymyślał potrawy On się tutaj marnował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 29.12.22, 19:44 Ależ dzisiaj się najadłem Źle się rusza z takim sadłem Brzuch swój trzymam w jednej ręce I przysięgam - nigdy więcej Aż z tapczanu dzisiaj spadłem Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki 23.08.14, 22:20 Czy dwadziścia procynt w registrze spisało? Semce trzi miljony z hokym zrachowało Kunszt matymatyki? Aksjomat krytyki? Ze dwadziścia procynt - wiela to czy mało? Rachmistrza dyć trefić zdowało sie cudym Szczyńściym, szło we Necu, bestoż mniyj łostudy Semkowe procynta Jako polsko piynta Możno skiż promili za wiela łostudy?! "Jeżeli dodać do tego pozostałe trzy miliony mieszkańców województwa sląskiego, którzy określili siebie wprost jako Polaków ...." Piotr Semka Ano, wedle Symki "wprost się określili" Semka wiy - rachmistrze "wprost" do nich trefiyli Po ślonsku "semkować" Tela co "szachrować"? We tuplikowaniu czy zaś mi coś myli? www.dziennikzachodni.pl/artykul/3547615,piotr-semka-goscinnie-w-dz-krym-slask-autonomia-obawy,id,t.html Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki 26.08.14, 15:32 Z zesla niy zleca, tego niy boja Momy etnolekt, dyć za tym stoja Coby we prawie Podźwigać prawie Bestoż tyż fraszkom kejniykej broja. www.jaskolkaslaska.eu/1320/pani-marszalek-klamie Odpowiedz Link
broneknotgeld Re: Limeryki 04.10.14, 17:52 Z czego słynie Czynstochowa?! Ze sztrachecli - zaś łod nowa?! Niychej szpicki W zocy wdycki Choć - niy łoddom za to gowa. www.facebook.com/media/set/?set=a.716154658459440.1073741971.195759197165658&type=3 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 16:51 Pewna pani z Postaszowic Wyjechała do Kochanowic Tak jej się tam spodobało Że wrócić się nie chciało I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 17:06 Pewien pan z Masłońskich - Pieca Zawsze był sztywny jak świeca Ludzie go unikali Za ważniaka brali A jego bawiła każda heca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 17:12 Pewien z Rudnik gość Wszystkim robił na złość Ciągle komuś przygadał Jakiś ból ludziom zadał Wszyscy go mieli dość Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 17:18 Pewien rycerz z Siewierza Zaczaił się na grubego zwierza Może niedźwiedzia a może rysia Ale? Dzisiaj? Jakoś nie mogę w to uwierzyć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 17:26 Człowiek pierwotny mieszkał w Skarżycach Chodził tam po dzisiejszych ulicach Były tam pola Nie było kościoła Jeden w Wikpedii o tym napisał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 17:31 Pewna pani z Tomiszowic Wszystkich miała za nic Z nikim nie gadała Z wyższością ludzi mijała I to nie jest żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:04 Pewna pani z Włodowic Nie lubiła w chustce chodzić Tak chciała moda A nawet wygoda A ona jest nie ubrała za nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:13 Pewna pani z Wysokiej Z jednym zezowatym okiem Tak na mnie patrzyła Że jej to za złe wzięłam Bo patrzyła tak jakoś...bokiem Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:18 Raz w okolicach Winowa Mieszkała pani honorowa Wina nie piła Dużo zrobiła W dodatku była morowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:23 Pewna pani z Wojsławic Nauczyła się cyganić Oszukiwała każdego Starego i młodego I każdy z nich dał się mamić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:30 Mieszkała raz w Żarkach Jedna, mądra starka Blisko stodoły Tam gdzie te stoły Poznać ją było warto Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:37 Pewna pani z Żelisławic Nie chciała się wyprowadzić za nic Rodzina ją namawiała A ona przy swoim obstawała Nie można była na to poradzić nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:43 Pewna panienka z Zawiercia Co miała na imię Helcia Skakała na drodze Na jednej nodze Bo na to miała chęci Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:49 Dla pewnej pani z Bolesława Najważniejsza była sława Poświęciła wszystko I została celebrytką Zdziwiła się że to nie jest zabawa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 20:55 Pewna pani z Bukowna Jakoś tak nie była słowną Tak więc co powiedziała Tego nie dotrzymała Teraz inni się nad nią głowią Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:02 Pewna pani z Chechła Na męża raz prychła Pretensje miała Bo nie dopilnowała I koza jej zdechła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:10 Pewien pan z Kluczy Lubił się włóczyć Miał to we krwi Nigdy nie był zły A bardzo lubił kluczyć Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:29 Pewien Pan z Chruszczobrodu Wpadł do mojego ogrodu To było przed laty Zniszczył mi kwiaty O róże zahaczył się brodą Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:30 Pewnej pani z Łaz Spadł na głowę właz Mocno nie dostała W głowie sobie poukładała To stało się tylko raz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:36 Pewna pani z Krzykawki Napiła się czarnej kawki Album w ręce wzięła I się zamyśliła Nad pomnikiem, gdzie stoją ławki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 24.10.14, 21:42 Pewna pani z Lasek Miała pełno haseł Na każdą porę Zbiory były spore Ale...wdziewała też maski Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:12 Pewna panna ze Starczynowa Na wiele była gotowa Lecz nie na to wszystko Co jej nie wyszło I znów zaczynała od nowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:22 Pewna pani z Ujkowa Starego Wypiła za dużo o jednego Co się później działo Oj, było tego nie mało Narozrabiała na całego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:28 Pewna pani z Będkowic Chciała coś ważnego zrobić Lecz co - nie wiedziała Więc ciągle kombinowała I męża mogła tym dobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:34 Pewna pani z Bębła Postawiła konia dęba Potem go spięła I w cwał puściła Itak trafiła do Giebła Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:43 Pewna pani z Cianowic Lubiła na drutach robić Dziergała dnie całe Skarpetki i szale Mąż wysłał ją do Kochanowic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:50 Pewna pani z Grębywic Nie robiła nic Tylko siedziała Seriale oglądała I to nie był żaden wic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 15:56 Pewna starsza pani ze wsi Owczary Podobno uprawiała czary Lecz uroki rzucała na młodych Dodawała im śmiałości i urody A ludzie ją i tak palcami wytykali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 16:05 Ze Smardzewic pewna pani Wciąż chodziła z kobiałkami Zbierała grzybów pełne kosze Co za zbiór. No proszę. Pełno tam było też kurek i kani. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 16:36 Pewna pani ze wsi Szyce Chętnie brała się za szycie Dużo tego miała Bo ciągle pracowała Lecz zalęgły jej się mszyce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 16:44 Pewien pan z Wielkiej Wsi Zawsze miewał dziwne sny Co było potem Czy był prorokiem Nie, zazwyczaj był na to zły Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 16:52 Pewna pani z Imbramowic Chciała sałatkę zrobić Nie mów przed nikim Pomyliła składniki A potem chciała męża w to wrobić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:10 Pewna pani z Tarnawy Nigdy nie piła kawy Ani czarnej ani białej Nie znała się na doskonałej Wyjechała do Ostrawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:17 Pewna pani z Zadroża Śmiała się jak koza Taki dar miała Że śmiechem zarażała Od Aten do Zaporoża Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:26 Pewna pani z Sierbowic Nie chciała nic robić Z pilotem siedziała Programy zmieniała Trzeba by ją chyba obić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:27 Pewna pani z Sierbowic Nie chciała nic robić Z pilotem siedziała Programy zmieniała Trzeba by z nią porządek zrobić -- MADOHORA FORUM NIKISZOWIEC Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:29 Pewna pani z Sierbowic Nie chciała nic robić Z pilotem siedziała Programy zmieniała A może ją tak praniem dobić?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:34 Dawno temu we wsi Wierzbice Mieszkały dwie czarownice Jedna dobrze robiła Ludziom doradziła A druga prosiła się o zbicie... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:41 Pewien pan z Kroczyc Wędrował zawsze w nocy Ludzie się bali Za ducha go brali Bo miał przezroczyste oczy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 17:48 Pewna pani z Rzędkowic Postanowiła coś zrobić By zmienić życie Marzyła o tym skrycie I wyjechała do Katowic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 19:58 Pewna pani z Ogrodzieńca Nie chciała nosić laurowego wieńca Chociaż jej się należało Bo zrobiła nie mało Włożyła go na głowę zięcia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 20:05 Pewien pan z Olkusza Ciągle mnie wkurza Nie wiem dlaczego I co w tym złego Że kolę go jak róża Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 20:10 Gdy raz byłam w Pilicy Gawrony chodziły po ulicy Już zmierzchało Grozą wiało A resztę przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 20:48 Pewna pani ze Strzygawy Nie lubiła czarnej kawy Więc gdy wypadało To piła białą Tylko tyle miała z zabawy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 20:55 Pewien panicz ze wsi Pomorzany* Był w biednej pannie zakochany Wiedział że nie może Więc wzdychał we dworze Bo w dodatku był dość nieśmiały *Chodzi o nie istniejącą już wieś w okolicach Olkusza - dzisiaj dzielnica tego miasta Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 21:09 Pewna pani z Sułoszowej Odczuwała zawrót głowy Przy pracy w polu Także przy gnoju I wówczas gdy miała paść krowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 21:16 Pewien wielmoża Z Wielmoży Malować chciał Pacykował Brak mu iskry bożej Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 27.10.14, 21:26 Pewna pani ze Sławkowa Zawsze przerywała w pół słowa A że gadane miała Trajkotała od rana Wysłali ją na targ do Krakowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 11.11.14, 18:06 Niby nikt nie wie o co chodzi Każdy z tematem jak z jajkiem się obchodzi A temat trwa zimą i latem Co z tym więc zrobimy zatem Pozwolimy na to co robią w Łodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.01.15, 14:39 Wybrała się strojnisia na Sylwestra w teatrze Oj teraz, to ja się za wszystkie czasy napatrzę Kreacja jak od Zienia Na powiekach cienie Zasnęła snem dość mocnym. Teraz głośno chrapie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.01.15, 14:42 Nie miała na siebie pomysłu, prześliczna dziewczyna Skorzystała więc z okazji i poszła na bal do kina Seans był dość długi, dwa filmy w pakiecie A młode to dziewczę, nieprzyzwyczajone przecie Zasnęła mocno napiwszy się wina. Ale czy to naprawdę była jej wina? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 02.01.15, 14:45 Bawiłam się słodko kilka godzin w plenerze Dotknęłam swej kieszeni i oczom nie wierzę Zginęły mi dokumenty i pieniądze wszystkie A może ja bez nich tak z domu wyszłam Jak się bawisz wśród ludzi to pieniędzy się nie bierze Mnie się to nie przytrafiło ale tym co się bawili w miastach podobno tak Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:51 Jeden łysy z miejscowości Łysiny Szukał braku włosów przyczyny Najpierw dolepił Potem przeszczepił Teraz już nie robi głupiej miny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:51 Ktoś zadał pytanie na śniadanie Co najbardziej lubisz? A on Całowanie!!! Ktoś się obraził Opinię wyraził A on miał na myśli swoje zamieszkanie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:52 Jeden pan z Leni Wielkich Bardzo lubił jeść serdelki Tak nad ranem Na śniadanie Więc miał palce bardzo wielkie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:52 Pewien pan z Nawozu pochodził Czasem udawał że go to nie obchodzi Lecz jak mówili o, stój Gdzie leży ten Gnój Nie mógł obojętnie nad tym przechodzić! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:52 Limeryk W jednej chwili szkic zrobił Szybko akwarelką go ozdobił Pięć minut trwało To bardzo mało Za chwilę już inny robił Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:52 Limeryków wciąż mi mało Jeszcze więcej by się zdało Przyjdzie zima a z nią nuda Długie będą też południa To nie będzie tutaj biało Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:53 Trzeba ruszyć limeryki I napisać jakieś nowe Co jeszcze nie są gotowe Zagrać trochę do muzyki Ale zaraz będą krzyki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:53 Na Nikiszu pełno ludzie trza się bydzie kaś przekludzić Bo mie już to mierzi trocha Nikisz to niy jakoś wiocha Tu się downi niy szło nudzić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:53 W jednej chwili szkic zrobił Szybko akwarelką go ozdobił Pięć minut trwało To bardzo mało Za chwilę już inny robił Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:55 Limeryk Pewna pani spod Krakowa Za mąż pójść była gotowa Świat przetrząsała Chłopa szukała Każdy ze złości aż się gotował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:55 Limeryk Pewna panna była wściekła Każdy narzeczony jej uciekał Jednego dorwała Zaraz ślub brała By z deklaracjami nie zwlekał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:56 Limeryk Pewien pan, straszny elegancik A jeszcze dodatkowo okropny pedancik Z ludźmi się kłócił Każdemu coś zarzucił Z nudów prasował reklamówki w kancik Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:56 Limeryk Pewien Jasiu z środka lasa Grzybkami w koszyku obraca A na Jasia nie ma rady Już ułożył nam szarady Ciężka to dla niego praca? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:56 Limeryk Pewna pani ze wsi Jaźwice Nie wiedziała że będą tu ulice W lesie mieszkała Świata nie znała Myślała, że jej opowiadają wice Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:57 "jurek-de1 02.09.08, 23:08 Pewna dziewczyna mówiła z trwogą, Że ktoś jej w parku pokazał ogon. Wyszło na jaw, Że to był paw, Więc teraz oskubać go mogą. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:57 " jurek-de1 02.09.08, 23:09 Na Śląsku żył pewien Ecik, Co tupet miał i tupecik. Ludzie, co żyli z nim na kupie Mówili, że Ecika tupet, Bardziej niż tupecik szpeci. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:57 Limeryk Przyjechali z miasta Łodzi I niewiele ich obchodzi Jedzą, piją Nieźle żyją Bo mówią że są młodzi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:58 Limeryk Pewna panna z Częstochowy Miała scenariusz życia gotowy Plan nie wypalił Reżyser nawalił No i szczęście ma już z głowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:58 Limeryk Pewien facet z Wilhelminy Zawsze robił głupie miny Nie mów przed nikim Został komikiem Tak się poświęcił dla rodziny Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:59 jurek-de1 07.09.08, 15:57 Młoda dama imieniem Klarysa dosiadała z uśmiechem tygrysa. W końcu, na prośbę kotka, dama wsiadła do środka, uśmiech dosiadł zaś gęby tygrysa. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:59 jurek-de1 07.09.08, 15:58 Zachciało się pewnej niewieście w Skarżysku przejechać konno na małym tygrysku... Przybyli z wyprawy w porządku: dama w tygrysim żołądku, a tygrys z uśmiechem na pysku. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 22:59 jurek-de1 07.09.08, 15:58 Pewna dama zamiast w samochodzie na tygrysie wyjeżdżała co dzień. Zbyt przejęta fantastyczną misją nie spostrzegła, że ten tygrys gryzł ją i jej uśmiech został mu na brodzie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:00 jurek-de1 07.09.08, 15:59 Pewna dama z miasteczka Uciecha chciała się na tygrysie przejechać. Gdy z przejażdżki wrócili, dziwną parę tworzyli: dama w środku, a tygrys w uśmiechach. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:00 jurek-de1 07.09.08, 16:00 Żyła raz pewna pani w Chartumie co z uśmiechem jeździła na pumie. Raz wróciła w żołądku pumy, zaś po zwierzątku widać, że też uśmiechać się umie... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:00 jurek-de1 07.09.08, 16:00 Była raz gąska w Nysie, co chciała iść na spacer w lisie. Lis ją umieścił w jadłospisie, no i na spacer poszła w lisie, o czym do dzisiaj mówią w Nysie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:01 jurek-de1 07.09.08, 16:01 Tak chudą była panienka z Wikliszek, że na jej widok brał ludzi skręt kiszek. Raz się okropny jej zdarzył wypadek: tak pośliznęła się ssąc lemoniadę, że wpadła przez słomkę w kieliszek. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:02 jurek-de1 07.09.08, 16:01 Na przyjęciu przy księżniczce siadłem dumnie. Jak się później okazało Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:02 Uroda mej twarzy nie wsławi, piekniejsi są, bardziej ciekawi, lecz dla mnie to fiume, głupstewko, bo stoję za twarzy podszewką, a przykrość ma moje vis-a-vis. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:02 Raz pewna lesbijka z Epsomu zwabiła pedrylka do domu. Gdy się obnażyli, spytała po chwili: "Kto zrobi, co, czym, oraz komu?" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:03 jurek-de1 07.09.08, 16:03 Pewien pedał, noc w noc, po kryjomu, przyprowadzał lesbijkę do domu. Co tam razem robili? Całą noc się kłócili, kto ma zrobić co, czym oraz komu. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:03 jurek-de1 07.09.08, 16:03 Pewnej pani z przemysłowych przedmieść Pragi nic nie mogło wyprowadzić z równowagi. Aż raz sole do kąpieli, które miały ją wybielić, okazały się być mocnym gipsem z Hagi. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:03 jurek-de1 07.09.08, 16:03 Pewnej pani z przemysłowych przedmieść Pragi nic nie mogło wyprowadzić z równowagi. Aż raz sole do kąpieli, które miały ją wybielić, okazały się być mocnym gipsem z Hagi. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:04 jurek-de1 07.09.08, 16:04 Pewien facet z wyżyny la Plata mówił, że kiedy chce, jak ptak lata. Tłum się zebrał ochoczy, patrzeć, jak z wieży skoczy... Na nagrobku podana jest data. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:05 jurek-de1 07.09.08, 16:04 Raz w domu krzatając się dziadek na szczęce swej siadł przez przypadek. Więc babce rzekł: "Chcę, by sprzatnięto te zęby, bo znowu ugryzłem sie w zadek!" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:05 jurek-de1 07.09.08, 16:05 Pewien starzec w państwie Czad na swej sztucznej szczęce siadł. i wrzasnął: "Osz, o mały włosz, byłbym właszny tyłek żjadł!" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:06 jurek-de1 07.09.08, 16:05 Na swej sztucznej szczęce pewien Niemiec dnia pewnego siadł przez zapomnienie. Nagle wrzasnął, uciekając chyłkiem: "Donnerwetter, chyba przez pomyłkę sam się we własne ugryzłem siedzenie!" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:06 Raz modelka, co mieszka w Radości wystroiła się pięknie dla gości. Jednak wszyscy widzieli: dekolt aż do piszczeli znacznie odarł ją z tajemniczości. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:06 jurek-de1 07.09.08, 16:07 Był młodzieniec z okolic Wygody, co miał uszy odmiennej urody. Jedno z nich było mniejsze, zaś to drugie, sławniejsze zdobywało rozliczne nagrody. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:07 jurek-de1 07.09.08, 16:07 Był pewien playboy z Ankary, co uszy miał różnej miary: jedno niby ździebełko, że nie ujrzysz bez szkieł go, a za drugie brał liczne puchary. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:07 jurek-de1 07.09.08, 16:08 Gospodyni jedna spod miasta Łódź rzekła: "Dziwny odór gazu tu czuć." Trzask! Błysnęła zapałka... potem w dwustu kawałkach oglądała na podwórku ją młódź. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:08 Pewien rycerz, gdy wrócił spod Troi, słodkich pieszczot nie skąpił dziewoi. Ona rzekła: "Jest miło, ale milej by było, gdybyś nie miał na sobie tej zbroi!" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:08 jurek-de1 07.09.08, 16:10 Pewna nudystka opalała się w Krośnie. Jej fatałaszki wietrzyk porwał radośnie. Miłośnik pań się zjawił tam i jeśli dobrze życie znam, to pomyśleliście, że dalej jest sprośnie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:08 jurek-de1 07.09.08, 16:11 Jeden facet ze wsi Siarcza Łąka cały czas bardzo mocno się jąka. Kiedy wypsnie coś tyłem, mówi: "Pu-pu-puściłem bo-bo-bo bo-bo-bo bo-bo-bąka. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:09 Facetowi, co mieszka na Krecie męskość więdnie jak nać Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:09 Pewna pani z Giszowca Zadaniu chciała sprostać Wiersz napisała Wszystkim go dała I poszła, bo była tu obca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:09 Pewien kurczak z naszego kurnika Z dumą pomiędzy kurami fikał Natknął się na siekierę Zabili tego przecherę Teraz na talerzu czas umilał Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:10 Limeryk Pewien baran ze Sosnowca Myśli, gdzie tu jakaś owca Szukał jej gdzieś na kolei Ale owcę diabli wzięli Więc wyjechał do Wełnowca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:10 Limeryk Pewien byk aż z Trzebiatowa Tu w Beskidzie nam się schował On był szefem, coś nie wyszło I wyjechać aż mu przyszło Teraz już spokojna jego głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:11 Limeryk Jakoś o to dziś nie stoję Z Rzymu przyszło aż dwoje Miasto chcieli zakładać tu Na szczęście brakło im tchu I zostały nam stare podwoje Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:11 Limeryk Pewien rak ze stawu na Bolinie Postanowił zmienię sobie imię A w pierwszym rzędzie Zrobię to w urzędzie Dopóki mi ten pomysł nie minie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:11 Pewnemu lwu z sawanny Podobały się wszystkie panny Bambosze zakładał I cicho się skradał Dostał kosza od jednej Wandy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:12 Limeryk Pewna "panna" z Tarnowskich Gór Mówiła do niego „Będziesz mój” On odwracał się do ściany Bo nie był zainteresowany Teraz w dalekich stronach toczy bój Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:12 Limeryk Pewna waga z warzywnego Pokłóciła się z kolegą Co za spór, o rany! Poszło tylko o banany Dzisiaj jest dla nich 2:1 Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:12 Limeryk Pewien skorpion aż z Brynowa Postanowił zupę ugotować Dzisiaj zupa już jest stara Użył za dużego gara No i nie ma gdzie jej schować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:12 Limeryk Pewien strzelec spod Mielca Zobaczył kiedyś wisielca I nad nim medytował Nawet go raz sportretował Potem chwalił się tym wielce Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:13 Limeryk Koziorożec spod Częstochowy Na każde wezwanie był gotowy W końcu się zmęczył Ktoś inny go wyręczył Teraz pan na urlop jest gotowy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:13 Limeryk Pewien wodnik z Nowej Rudy Myśli, jakiś jestem chudy Więc dla poprawienia urody Napił się mnóstwo wody Teraz jest spuchnięty, nie gruby. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:13 Limeryk Pewna ryba, chyba karaś Napisała wracam zaraz Na spławik się złapała I w świat wyjechała Na patelni leży teraz Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:14 Pewna panna aspiracje miała wielkie Poszła więc sobie na pasterkę Kolędy śpiewała Strasznie fałszowała Wyrzucili więc panienkę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:14 Limeryk Pewien pelikan z tropikalnych mórz Nie może u nas mieszkać już Co dziennie dorsze Nic nie jest gorsze Nic nie poradzi, że ma inny gust Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:14 Limeryk Pewien flaming z Chorzowa Bardzo chciał w świat powędrować Do zoo go wsadzili Skrzydła mu podcięli A teraz jeszcze boli go głowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:14 Limeryk Pytam się co to będzie Sęp zatańczył Jezioro Łabędzie A nad samym ranem Ptaki zadziobane Niestety...bisów nie będzie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:15 Limeryk Pewne dwa lemury Poszły na amory Romans Dla mas Teraz przychówek mają spory Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:15 Pewna panna przed śniadaniem Zaliczyła grzybobranie Szukała rydzy Teraz się wstydzi Co jej po tym zostanie? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:15 Pewien pan ze Zgierza Chciał wyleczyć jeża Temu nadał cały ton W końcu stracił dom I do teraz nie dowierza Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:16 Pewien pan z PTTK-u Mówił o dziesiątym wieku Chyba spałam Wszystko poplątałam Jak ja teraz zdam egzamin człowieku! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:16 Jedna frelka rodym z Jonowa Piyknie klyci śląskie słowa Do śmiychu godała Jurorów oczarowała My przy ni mogiymy sie schować Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:16 Pewna pani z gminy Tworóg Robiła dość dobry twaróg Na targ z nim jeździła Dużo zarobiła Dzisiaj już nie męczy nóg Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:17 W Brynku mieszkała Ela Co czekała tylko do wesela Lecz pecha miała Nikogo nie spotkała Choć biegała na bal co niedziela Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:17 Pół żartem Czy kiedyś w Lubszy Mieszkał głupi i głupszy Nikt nie wie o tym Nie leży pod płotem Człowiek przez to jest głupszy Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:17 W Lubszy jasnowidząca mieszkała Co wszystko o wszystkich wiedziała Jak sobie radziła Kim naprawdę była Niejednemu los przepowiedziała Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:18 Pewien dionozaur z Lisowic Zrobił nam niezły wic Dał odkopać kości Teraz się złości Że nie ma z tego nic Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:18 W miejscowości Herby Nowe Odwiedzamy muzeum kolejowe Muzeum odwiedzamy Zbiory oglądamy No i ...gotowe Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:19 Limeryk Pewien rolnik ze wsi Gnaty Wieśniaty Był bardzo, bardzo bogaty Pomimo zalet Stary kawaler Czy już spisany na straty?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:19 Limeryk Jeden facet w Hadrze Myślał, że z kimś zadrze Zaczepki szukał Nawet gdzieś pukał A teraz siedzi w mamrze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:19 Limeryk Pewien pan z miejscowości Ankamaty Kupował wszystko tylko na raty Raty urosły Odsetki wzrosły Pan teraz wciąż liczy straty Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:19 Limeryk Dziadek ze wsi Awajki Używał tylko fajki Kupował amfory Pudełka spore I opowiadał nam bajki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:20 Limeryk Pewien gość ze wsi Lizaki Bardzo lubił lizać lizaki Lizał ich wiele Nawet w niedzielę Wybierał przeróżnie smaki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:20 Limeryk Jest miejscowość Nicponia Może tam kupię sobie konia Na targ pojadę Chyba dam radę Wybiorę mocnego perszerona* *perszeron – rasa koni pociągowych Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:21 Limeryk Pewien rolnik ze wsi Gniew Bardzo późno zaczął siew Zboże nie wschodzi Nic się nie rodzi On wpadł w okropny gniew Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:21 Limeryk Pewien pan ze Chruszczobrodu Chodził często do ogrodu Coś tam zasiewał Grządki podlewał Rozkwitło mu to kolorowo Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:21 Limeryk Taki biznesmyn z Niekarmia Prowadził jakoś piekarnia Docie wiara Bułka stara Klientów jakoś nie dokarmia Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:22 Limeryk Pewna pani z Bzie Zameckie Opiekowała się dzieckiem Bardzo kochała Wszystko dawała I ciągle chowała je pod kieckę* Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:22 Limeryk Pewien pan z Chachali Był często na bani Niemiły był Na smutno pił A wszyscy z niego się śmiali Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:22 Limeryk Pewna pani z Chotelu Czerwonego Widziała w tym bardzo wiele złego Petycje słała Nazwę zmieniała Czepiała się błędu ortograficznego Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:23 Limeryk Pewien człowiek z Małej Wsi Swoje sekrety powierzył mi Zachodzę w głowę Codziennie nowe A mnie się to już po nocach śni! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:23 Limeryk Kasia ze wsi Micigózd Miała nawet niezły gust Do miasta latała W konkursach startowała Bo na dodatek miała ładny biust Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:23 Limeryk Pewna panienka ze wsi Panienka Wcale nie była aż taka święta Choć dobrze żyła W domu to kryła Teraz już o niej powstała piosenka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:24 Limeryk Pewien pan Wacek Z małej wsi Macew Kombajn kupił Ktoś go złupił Teraz nad tym płacze Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:24 Limeryk Pewien Stanisław ze wsi Gwizd Wsiadł do pociągu i tylko świst Osiadł na „Józefce” Koni ma troszeczkę Wypadało by znowu tam przyjść Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 30.01.15, 23:53 Pewna pani w MC Donaldzie Kawę mi na ladę kładzie Patrzę a tam kubek duży A przy takim czas się dłuży Ja chcę małą. Zaraz się poskarżę! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:19 Pewna panna z Mrzeżyna Nawiasem mówiąc śliczna dziewczyna Wielu chłopaków zwodziła Z żadnym się nie umówiła A tu...kawalera...nie...ma... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:21 Raz zaplątałam się w Dźwirzynie Że się nie znam widać po jej minie Gdzie pójść nie wiedziałam Nikogo zapytać nie umiałam W końcu wylądowałam w kinie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:24 Pewna pani z Trzebiatowa Nawiasem mówiąc młoda wdowa Znowu za mąż wyjść chciała Kandydata szukała Na wszystko była gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:25 Pewien pan co w Szczecinie mieszka Ciągle wyciągał pieniądze z mieszka Lecz teraz takie czasy Że w końcu brakuje kasy Teraz żyje jak za czasów Mieszka. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:27 Odwiedziłam raz Nowielice Raptem tylko cztery ulice Lecz jest stadnina koni Ogier galopem tam goni Moje uczucia przemilczę Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:29 Pewna starsza pani z Ustki Sprzedawała na targu chustki Nie wiem co źle robiła Lecz nie zarobiła Teraz przerzuciła się na bluzki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:31 Pewna pani z Łeby Kupiła hektar gleby Że to uprawiała I chleb wyrabiała Teraz jest szczęśliwa. A wy?! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:34 Pewien rybak z Władysławowa Na czarna godzinę pieniądze chował By zarobić od Wielkanocy Wypływał w dzień i w nocy Przez pomyłkę czołg mu dom skasował Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:35 To mi ciągle chodzi po głowie By znów znaleźć się w Chłapowie Bo to mi się dość opłaca I wakacje to i praca Zapytam kontrahenta. Może odpowie. Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:44 Pewna pani z Gdańska Dziś dość elegancka Dobre maniery W domu yorki cztery A to przecież nasza Kaśka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:46 Pewien kawaler z Gdyni Wierzył że los mu się odmieni Ciągle myślał o tym Lecz nic nie robił I to się chyba nie zmieni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:49 Pewien pan z Sopotu Nabawił się kłopotu Zaciągnął dług Spłacić go nie mógł Przyszło dwóch panów "w sobotu" Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:50 Pewien pan z Wisły Miał umysł ścisły Choć lubił matematykę Skończył muzykę Kolejny, któremu nie wyszło Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:53 W okolicach Ustronia Chłop zgubił konia Koń leciał po drodze Poślizgnął się na lodzie Teraz adwokat chłopa broni Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:55 Pewna pani z Koniakowa Umiała dobrze "heklować" Co wzięła w rączki Powstawały koronki I już wystawa jest gotowa Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:57 Pewien pan z Brennej Raz chodził tędy, raz tędy Napaść go chcieli Gdzie będzie nie wiedzieli I tak nie obili mu gęby Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 12:59 Pewna pani z Istebnej wsi Wszystko u sąsiadów widzi Ale o sobie Nic nie powie A tylko z innych szydzi Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 13:01 Gdy jadę do Cieszyna To śmieje mi się mina Libię tamte okolice Stary rynek i ulice No i wreszcie Festiwal Kina Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 13:03 Raz licealistki z Bielska Białej Na wakacje wyjechały Tak też być może Że nad morze Nieźle tam narozrabiały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 16.07.15, 13:06 Raz pewna panna Agnieszka Co w Żywcu mieszka Nad Sołę się wybrała Czegoś tam szukała Trafiła na przystojnego Leszka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:15 Pewna pani z Tarnowskich Gór Nasłuchała się steku bzdur Pochwalić się chciała A więc plotkowała Obił kijem ją mąż Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:17 Pewien pan z Rybnej Uratowany od śmierci od śmierci niechybnej Tak się przestraszył Że gdzieś tam się zaszył Bo myślał że ktoś na niego dybie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:18 Pewna pani (nie tylko) z Połomii Do pierwszego w piętkę goni Nie stać jej na wyjazd na wczasy Bo brakuje kasy Nic to że ma zdrowe dłonie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:20 Mój znajomy ze wsi Miedary Nie jest ani młody ani stary Niczego mu nie brakuje Do tego dobrze się czuje I to są właśnie losu dary Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:21 Pewna pani ze Świniowic Nie robiła w domu nic Ani nie prała Ani nie sprzątała Mąż postanowił ją obić Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:22 Pewien chłopak z Wielowsi Nic nie robi tylko śpi Od rana do nocy Ma przymknięte oczy Ciekawe o czym tak śni... Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 12:24 Pewien chłopak ze Tworogu Księdzem chciał być, dzięki bogu Modlił się godzinami Z obdartymi kolanami Czy był taki od porodu? Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.08.15, 23:58 Pewna pani z miasta Piekary Postanowiła uprawiać czary Każdy jej mówił że nie wypada Bo w takim mieście to wielka blaga Lecz argumenty do niej nie docierały Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.15, 00:00 W Piekarach pewien pan Przy kościele rozłożył kram Nie mów przed nikim Miał tam pierniki A stał z tym kramem sam Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.15, 00:34 Pewna pani w Nakle Buciorami kłapie A że szybko chodzi To ją to nie obchodzi Że kogoś złości jak człapie Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 01.09.15, 00:35 Pewna panna z Nakła Przygód ciągle łakła Lecz wszystko jej mało Nic się u niej nie działo Aż poznała pewnego Janka Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 31.03.17, 22:28 Doktor z Tarnowskich Gór To dla studentów wzór Chce by się bali Egzaminy zdawali Lecz zgubił z testami wór! Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 28.07.17, 20:04 Doktor z Tarnowskich Gór To dla studentów wzór Chce by się bali Egzaminy zdawali Lecz zgubił z testami wó Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 04.09.17, 15:57 Pewna pani ze Sosnowca Dała koniom dużo owsa Konie się zdziwiły Lecz się ochwaciły Higiena koni była pani obca Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.17, 19:35 Pewien pan z miejscowości Dobrzec Wielki Lubił zaglądać do butelki W próżne wkładał różne statki Ale umarł z niedostatku Pochłonął go ocean wódki wielki Odpowiedz Link
madohora Re: Limeryki 08.10.17, 22:27 Pewna pani z Hanuska Nie wychodziła z łóżka Lecz ona tylko spała Jaśka mocno ściskała A gruba była jak kluska Odpowiedz Link