felusiak1
03.01.14, 13:35
eva-15 czyli napisała: Durniu nieszczęśliwy a uparty, w PKB podzielonym istotną rolę gra saldo handlu zagr. , czego nie ma w PKB wytworzonym. Oba PKB - wytworzony i podzielony mogą być tylko wtedy równe sobie (pomijając inne drobniejsze czynniki) jeśli saldo hz jest równe ZERU. Zajrzyj sobie do danych statystycznych jak wygląda saldo hz USA i przestań piździć, bo zęby bolą. USA mają rok w rok ujemne saldo a to oznacza, że PKB podzielony jestw większy niż wytworzony. . To takie ABC ekonomii.
Ech, szkoda na ciebie czasu, jak pisałam, ty jesteś "ekonomistą" dla wojtusia, amigo i yurka, to twój świat, oni cię mogą podziwiać, bo jeszcze mniej wiedzą niż ty, o ile to możliwe..
Znów jak w przypadku bilansów bijesz pianę zupełnie idiotycznie.
forum.gazeta.pl/forum/w,50,148704061,148750696,Re_Masz_upor_osla_i_jego_wiedze.html
na co ja jej odpisałem i co pozostało bez odpowiedzi, co mnie dziwi bo efka jest jak pitbull i jak ugryzie to dostaje szczekościsku:
Powiedz mi jakim cudem PKB Rosji liczone metodą produkci i metodą wydatków (czyli PKB podzieliny) są sobie równe. Czyżby rosja niczego nie eksportowała i niczego nie importowała?
Masz tu tabelki z samego urzędu statystycznego Rosjii, Rosstat
Tu PKB wytworzony (metoda produkcji) www.gks.ru/bgd/regl/b13_06/IssWWW.exe/Stg/d04/04-01.doc
A tu PKB podzielony (metoda wydatków) www.gks.ru/bgd/regl/b13_06/IssWWW.exe/Stg/d04/04-02.doc
No i sama widzisz, że PKB wytworzony jest równy PKB podzielonemu.
Jak do tego doszło? Czyżby rosjanie nie posłuchali twoich mondrych wywodów i nie znają "ABC ekonomii"?
PS. Ujemne saldo handlu zagranicznego powoduje zmniejszenie PKB a nie jego powiekszenie.
Nie chcę być natretny ale naprawdę posłuchaj mojej rady i przestań się błaźnić.