Dodaj do ulubionych

Merkel daje Rosji tydzień

31.08.14, 08:45
"anclerz Niemiec Angela Merkel zagroziła, że Unia Europejska nałoży nowe sankcje na Rosję, jeśli w ciągu tygodnia nie dojdzie do deeskalacji działań na Ukrainie lub sytuacja się pogorszy. - Jeśli nastąpi zaostrzenie konfliktu lub sytuacja na Ukrainie nie zmieni się zaczniemy ustalanie sankcji. - Mam na myśli sankcje dot. sektora finansowego, ale też innych dziedzin, jak np. energia - powiedziała Merkel.

Przewodniczący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy powiedział z kolei, że sankcje będą zależały od dalszego rozwoju sytuacji.

Czytaj więcej: Pilne rozpoczęcie prac przygotowawczych nad nowymi sankcjami gospodarczymi dla Rosji"

:)
Obserwuj wątek
    • borrka Wowan przekroczyl Rubikon ? 31.08.14, 09:11
      Ja patrze z pewnym wyrozumieniem na klopoty naszych europejskich eunuchow - bron Boze nie krytykuje Pani Kanclerz, bo to enerdowa i swoje wie.
      Jednak dziala w okreslonym ukladzie, dla ktorego to ukladu zawalil sie domek z kart.
      Oni potrzebuja czasu, by mentalnie przestac chodzic z Putinem do sauny:)

A Putina cechuje taki "taktyczny" spryt i zupelna jalowosc strategiczna, bo to co robi, jest droga do upadku Rosji.
      To wodz lemingow w pelnym pedzie do skoku.
      • marko125 Powstanie całkien nie wypaliło 31.08.14, 09:16
        Ludzie mają już dość wojny i powoli jest im wszystko jedno kto będzie nimi rządził. I to mówią tak na wschodzie UA oraz w Odessie.
        • borrka Dokonala sie polaryzacja postaw... 31.08.14, 09:28
          O jakiej zaden zaden zachodni polityk nie marzyl:
          dzika kacapia versus normalny swiat.
          Celowo pisze "normalny", bo idzie mi o zwykla kalkulacje zyskow i strat, nie o poglady polityczne.
          Putin i jego duginy zapedzily sie w korytarz z jednm wyjsciem - pod kuratele chinskich braci, ktorzy juz mowia "dobly, glupi Luski" :)
      • borrka Taki leming alfa! 31.08.14, 09:21
        Putin niszczy swoj kraj i wpedzi go w izolacje.
        Obiektywnie dziala niczym chinski agent, bo Chiny przejma schede.

Gdzies zachodnia cierpliwosc sie konczy, choc ta granica jeszcze daleko.
        • karbat Re: Taki leming alfa! 31.08.14, 09:24
          masz na mysli toto ... co Polacy z Tuskiem ja
          uwielbiaja i podziwiaja a niemcy ja wygwizduja ->

www.youtube.com/watch?v=-wSMhGE_Mpk
          kiedy krol czekolady na Ukrainie zacznie rozmowy z Ukrainskim powstancami , separatystami
          tak tylko sobie gembowal, obiecywal, robil w booca, smieszne gremium UE poltykierow ...
    • jankowski1960 Re: Merkel daje Rosji tydzień 31.08.14, 09:45

• herr7 teraz Rosji będzie groził Tusk 31.08.14, 10:37
      i to w dwu, a może trzech językach. O ile nauczy się do tego czasu mówić po angielsku.
      • brat_ramzesa obawiam sie ze posluza sie nim jak pacynka 31.08.14, 10:51
        moje przeczucie mowi mi ze ktos chce wpakowac Polske w wieksza kabale a zachodni politycy umyja sobie w tym czasie raczki
    • wojciech.2349 Re: Merkel daje Rosji tydzień 31.08.14, 10:55
      Tak się głośno zastanawiam.

Co będzie jak Zachód zablokuje zakupy
      przez Rosję materiałów siewnych?
      • borrka Wysieja lopian kaliningradzki. 31.08.14, 11:02
        Maja swietne odmiany i unikalne doswiadczenie.
    • romrus Tydzień na zdobycie Kijowa?:-) b/t 31.08.14, 11:55
      marko125 napisał:

> "anclerz Niemiec Angela Merkel zagroziła, że Unia Europejska nałoży nowe sankcj
      > e na Rosję, jeśli w ciągu tygodnia nie dojdzie do deeskalacji działań na Ukrain
      > ie lub sytuacja się pogorszy. - Jeśli nastąpi zaostrzenie konfliktu lub sytuacj
      > a na Ukrainie nie zmieni się zaczniemy ustalanie sankcji. - Mam na myśli sankcj
      > e dot. sektora finansowego, ale też innych dziedzin, jak np. energia - powiedzi
      > ała Merkel.
      >
      > Przewodniczący Rady Europejskiej Herman Van Rompuy powiedział z kolei, że sankc
      > je będą zależały od dalszego rozwoju sytuacji.
      >
      > Czytaj więcej: Pilne rozpoczęcie prac przygotowawczych nad nowymi sankcjami gos
      > podarczymi dla Rosji"
      >
      >
      > :)
      • wojciech.2349 chyba kilkadziesiąt godzin 31.08.14, 12:03
        a potem pola Ukrainy będą obsiane pokrzywami
        i łopianem. Tak jak w Kaliningradzie.
        LOL.
    • nie-tak Re: Merkel daje Rosji tydzień 31.08.14, 12:28
      No, no Merkel daje Rosji tydzien, zobaczymy co da dzis Sachsen / Saksonia w regionalnych wyborach dla opamietania jej i powrotu do realnosci.

Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
      • nie-tak Re: Merkel daje Rosji tydzień 31.08.14, 12:35
        Tu macie najlepszy dowod tego co oficjalne media celowo i swiadomie przemilczeli by nie roznosila sie "zaraza" na cale Niemcy.
        Kriegstreiber = naganiacz do wojny, Lügnern = klamcy.
        www.youtube.com/watch?v=-wSMhGE_Mpk
        Psychologen sagen uns, dass Menschen (und Länder?) auf andere projizieren was sie bei sich selbst nicht sehen werden wollen. Andere tragen unseren „Schatten“, wenn wir ablehnen ihn anzuerkennen. Wir verleihen anderen all die Charakterzüge die wir zurückschrecken, bei uns selbst zuzugeben.
    • romrus Niemcy wygwizdali Merkel 31.08.14, 13:47
      Na plakatach widniały napisy: Nie dla wojny z Rosją, Skończcie z kłamstwami w mediach, Podżegacze do wojny.

wolna-polska.pl/wiadomosci/niemcy-wygwizdali-merkel-wystapieniu-dreznie-2014-08
      • wojciech.2349 Re: Niemcy wygwizdali Merkel 31.08.14, 13:51
        Znowu kłamiesz?
        Nie czytałem linku.

Tak twierdzę a vista.
        Pomyliłem się?
      • pijatyka Ojoj, to Merkel ma przegwizdane - grozi jej pewnie 31.08.14, 14:43
        ...następna kadencja ;-P
      • eva15 Niemcy nie tylko wygwizdali Merkel, ale 31.08.14, 14:58
        ale także zażądali, by Obama oddał pokojowego Nobla Putinowi:-)
        • johnny-kalesony Za co? 09.09.14, 22:37
          A w ramach jakiej zasługi? Za atak na Krym, Donbas czy może - już awansem - Estonię?

Pozdrawiam
          Keep Rockin'
      • volupte Re: Niemcy wygwizdali Merkel 31.08.14, 15:12
        Klakierzy jednak kosztuja , a wam coraz ,,krócej" :-)
        • 5magna Re: Niemcy wygwizdali Merkel 31.08.14, 15:15
          Nawet juz chyba doszlo do tych kwadratowych glow ze trzeba ta agentke STASI w koncu wykopac.....

www.globalresearch.ca/russian-invasion-screaming-wolf-strategy-of-deception-lies-repeated-umpteen-times-what-is-the-endgame/5398403
          • pijatyka Re: trzeba ta agentke STASI 05.09.14, 23:16
            O, coraz ciekawsze zarzuty wobec Merkel ze strony tych, którzy na codzień obciągają agentowi KGB... LOL
      • mara571 hucpa grupy zawodowych obroncow pokoju 05.09.14, 23:43
        jest powielana w sieci wielokrotnie.
        Napisalam zawodowych, bo faktycznie sa to resztki wielkiego kiedys ruchu przeciwatomowego organizujacego co roku spektakularne Marsze Wielkanocne. Ruch sie rozpadl po ujawnieniu akt Stasi. Okazalo sie, ze wiekszosc organizatorow byla przez Stasi sowicie wynagradzana.

Nagranie zrobione w srodku tej niewielkiej grupy robi na widzu wrazenie, ze Merkel byla zagluszona, a tak nie bylo.
        Ale propagandowy efekt jest.
        PS. Gdzies w sieci krazy nagranie z protestu w Berlinie. Widac na nim te same osoby.
        • pijatyka Re: wiekszosc byla wynagradzana przez STASI 09.09.14, 19:38
          Łapaj złodzieja! ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka