felusiak1 05.06.16, 20:58 W referendum wyborcy stosunkiem 77:23 odrzucili propozycję minimalnego dochodu. Minimalny dochód miałby wynosić 2500 franków dla osoby dorosłej i 625 dla dzieci powyżej 14 lat niezależnie od tego czy się stoi czy się leży. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
superspec Rozsądek bo Twojej myśli?:) 05.06.16, 21:39 Po mojej też ale czy to rozsądek?:) Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: hmmmm,nie wiem... 05.06.16, 21:40 ...felusiak1 czy rosadek....... wynik jest jednoznaczny wiec nie ma o co "kopii kruszyc" ale kilka uwag warto napisac,tak wiec: Pomysl jest i jak zwykle przy takich sprawach "diabel tkwi w szczegolach" ale idea:Masz tu obywatelu forse i odpindol sie od panstwa paradoksalnie nie jest taki zwariowany,moim zadaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Polskie państwo nie chciało mi dać zasiłku 05.06.16, 21:50 pracodawcy pracy i dlatego uznałem iż z moją psychiką coś jest nie tak. Rozpocząłem leczenie i otrzymałem zasiłek. Wydaję się mi że jak będzie taka zasada czy się stoi czy się leży to osoby z problemami psychicznymi będą się zgłaszać rzadziej po pomoc medyczną a co za tym idzie może wzrosnąć przestępczość wśród takich ludzi. Podobno w Polsce po wprowadzeniu 500 plus wzrosła liczba interwencji policyjnych wśród rodzin wielodzietnych gdyż dostali kasę i piją a nietrzeźwy każdy jest niepoczytalny. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc inny 05.06.16, 22:15 to narod, ktory dzieki ciezkiej pracy i dobrej organizacji byl w stanie w trudnych warunkach geograficznych zbudowal dobrobyt. I swietna infrastrukture. Poczytalam informacje o dzisiejszej referendowej niedzieli w Szwajcarii. Pytan bylo wiele. W kantonie Bazyleja odrzucono projekt laczenia nauk przyrodniczych w jeden przedmiot z jedna ocena w szkolach ponadpodstawowych, czyli obnizenie poziomu nauczania. W Zurichu mieszkancy zdecydowali, ze miasto odnowi zabytkowa hale koncertowa z pieniedzy podatnikow. Zgodzono sie tez na selekcje genetyczna zarodkow ludzkich w procedurze in vitro. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 12:11 Dzięki ciężkiej pracy? Chyba dzięki ciężkiej pracy ludzi w innych krajach, skąd złodzieje wyprowadzają do szwajcarskich banków nieopodatkowane przychody. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 12:24 Kraje które starały się o zwrot podatków deponowanych pieniędzy swoich obywateli w Szwajcarii negocjowały z Szwajcarią i podpisały odpowiednie umowy. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 14:10 Niektórym dużym i wpływowym krajom udało się odzyskać część ukradzionych pieniędzy, ale proceder wciąż kwitnie. CZęsto oligarchia korzysta z kruczków prawnych by zalegalizować swoje złodziejstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 14:19 Naturalnie, ci co mieli w tym interes rozmawiali z Szwajcaria, a ci co nie maja narzekają. Gdyby wszyscy robili taki nacisk z swoimi żądaniami na szwajcarskie czy inne banki byłby wynik inny. Z unijnego punktu widzenia jak można robić nacisk na Szwajcarię skoro Luksemburg się akceptuje. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 14:27 Dodam do powyższego skoro Stany, Panama jak i inni są akceptowani. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 14:34 Ale ja wcale nie usprawiedliwiam Luksemburga, Cypru, Panamy i innych pasożytnicznych rajów podatkowych, ani tym bardziej USA które dokonuje rzeczy dosłownie zbrodniczych (krwawe zamachy stanu, bandyckie wojny) w imię złodziejskich interesów korporacyjnych glob-mafii. Tyle że wątek był o Szwajcarii więc o niej napisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: w Szwajcarii wynik referendum nie mogl byc in 06.06.16, 14:48 Posadziłam ciebie o to? NIE. Pisałam obiektywnie nie wskazując na osoby tylko ukrycie na brukselski sojuz. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Województwu memu coś ze Szwajcarii skapnęło.:) 06.06.16, 16:54 Dostaliśmy pieniądze na pilotażowy system gospodarowania odpadami azbestowymi na terenie Województwa Lubelskiego wzmocniony sprawnym monitoringiem ilości oraz kontroli ich usuwania i unieszkodliwiania.;) www.azbest.lubelskie.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
bywszy2 Re: Rozsądek zwycięża w Szwajcarii 06.06.16, 01:10 dlaczego rozsadek? Jezli ich stac na komunizm,to czemu nie? Gdzie indziej nazywa sie to socjal. U nas najwiecej z socjalu korzysta np.rodzina krolewska. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Rozsądek? Jak długo? 06.06.16, 10:29 Komunizm, rozsadek co jeszcze wymienicie z braku aktualnej wiedzy? Jak na razie odrzucono minimalny dochód ale na dalszą przyszłość bez minimalnego dochodu nie będzie mogło przejść obojętnie społeczeństwo! A to może nastąpić bardzo, bardzo szybko. Przy tej automatyzacji fabryk, przy tym zastępowaniu ludzkich rąk pracy same koncerny będą się prosić o wprowadzeniu minimalnego dochodu! Dla przykładu podam bez wymieniania nazwy słynnej firmy powracającej z Dalekiego Wschodu do macierzy zatrudniającej (czas przeszły) 110 tysięcy ludzi, 60 tysięcy z tych 110 tysięcy zastąpiono robotami jak na początek, zapowiedziano automatyzacja będzie postępować dalej! Jak myślicie kto będzie kupował wyprodukowane produkty w przypadku zastępowania automatami ludzkich rąk a tym ich dochodu? Usługi nie będą w stanie wchłonąć tej ilości pozbawionej pracy ludzi!!! Dziś odrzucono minimalny dochód, ale "jutro, pojutrze" będzie on normalnością. PS. tak piszą (jak na górze) skostniałe dziadki którzy nie maja najmniejszego pojęcia co dzieje się dziś w przemyśle!!! Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 kajlaksowi głowa odpadła 07.06.16, 03:21 a wiadomo kidy rece piszą bez glowy to same bzdury wypisują. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Szwajcarzy to mądry naród 06.06.16, 11:17 dlatego referenda sprawdzają się w Szwajcarii. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Szwajcarzy to mądry naród 06.06.16, 11:54 czizus napisał: Szwajcarzy to mądry naród >>>>>>>>>>>>>>>>>> :-( :-( Na całym świecie są więcej i mniej inteligentni ludzie nie ma to nic do czynienia czy wspólnego z bezpośrednią demokracją!!! Szwajcarom można pozazdrościć demokratycznego systemu na który nie chce nam pozwoli euro-sajuz. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 12:10 żerujący na innych krajach, więc na pewno nie są głupie. Potrafili też zatruć neoliberalną propagandą całkiem dobrze wykształcone społeczeństwo, więc banksterskiej klice która tam rządzi pewnych zdolności napewno odmówić nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 12:17 Jak się te kraje dały? Zapominasz o profitach tych krajów, dzięki wprowadzeniu obcych technologi inteligentni tubylczy przemysłowcy wykorzystali wprowadzoną obcą technikę dla rozwoju własnej gospodarki. Czyli profit obustronny! Skąd tyle goryczy jak i nienawiści u ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 14:11 monalisa2016 napisał(a): > Jak się te kraje dały? > Zapominasz o profitach tych krajów, dzięki wprowadzeniu obcych technologi intel > igentni tubylczy przemysłowcy wykorzystali wprowadzoną obcą technikę dla rozwoj > u własnej gospodarki. > Czyli profit obustronny! > Skąd tyle goryczy jak i nienawiści u ciebie? Trudno lubić kraj który tak otwarcie staje po stronie globalnej oligarchii. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 14:22 A co zrobisz? Zabronisz im? Staniesz im w drodze? Takie mamy rządy, przecież do tego sama Bruksela nawoływała, ma nawet ekstra biuro i biurokratów do tego! Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 14:35 Trzeba krytykować, im większy sprzeciw tym większa szansa że ktoś w końcu za tą patologię się weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 14:50 Bruksela rządziła i rządzi nadal przeciw Europie i europejskiemu społeczeństwu, zbudowała na naszym kontynencie drapieżny, chciwy bez granicy kapitalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Re: Elity Szwajcaria potrafiły zbudować system 06.06.16, 15:35 monalisa2016 napisał(a): > Bruksela rządziła i rządzi nadal przeciw Europie i europejskiemu społeczeństwu, > zbudowała na naszym kontynencie drapieżny, chciwy bez granicy kapitalizm. W UE jest może neoliberalnych patologii które oczywiście trzeba krytykować i zwalczać, ale i tak mniej niż niemal w każdym innym miejscu na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
el.commendante Szwajcarzy są sformatowani przez banksterską 06.06.16, 12:06 propagandę. Ograniczenia różnic zarobkowych też odmówili. Szwajcaria to kraj-mafia żyjący z prania brudnych pieniędzy od złodziei z całego świata unikających płacenia podatków w swoich krajach, a ludność niestety jest ogłupiona przez neoliberalną propagandę. Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Szwajcarzy są sformatowani przez banksterską 06.06.16, 12:12 el.commendante napisał: > propagandę. Ograniczenia różnic zarobkowych też odmówili. > Szwajcaria to kraj-mafia żyjący z prania brudnych pieniędzy od złodziei z całeg > o świata unikających płacenia podatków w swoich krajach, a ludność niestety jes > t ogłupiona przez neoliberalną propagandę. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Skąd tyle aroganckiej nienawiści? Zapóźniłeś się w czasie z wiedza!!! Te czasy się już skończyły, widać ze nie czytasz szwajcarskich mediów, Szwajcarzy uregulowali te sprawy w odpowiedni sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
lont12 Ignorancja zwycięża w Szwajcarii 06.06.16, 14:22 Szwajcarzy nie dorośli jeszcze do rachunku arytmetycznego, ale dorosną i następnym razem się uda (ukrócić biurokrację) Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Ignorancja zwycięża w Szwajcarii 06.06.16, 14:25 Minimalny dochód jest testowany w Finlandii o czym nie wspomni żaden na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Socjalizm zwycięża w Szwajcarii.:) 06.06.16, 17:08 "Na to, by w danym kraju zapanował socjalizm, wystarczy wprowadzić w nim demokrację." Karol Marks pl.wikiquote.org/wiki/Karol_Marks Odpowiedz Link Zgłoś
monalisa2016 Re: Socjalizm zwycięża w Szwajcarii.:) 06.06.16, 17:25 Jakie masz pojecie o czymkolwiek? Żadnego, nawet nie wiesz co w Finlandii biega a co mówić o świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Jestem Mrocznym Mesjaszem.:) 06.06.16, 17:43 www.youtube.com/watch?v=8nW-IPrzM1g Odpowiedz Link Zgłoś
felusiak1 Ja też nie wiem co w Finlandii 07.06.16, 03:23 ale wiem co w Pernambuko i na Wyskach Hoola Goola. A czy ty wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś