Dodaj do ulubionych

Zbrodniarze

05.01.18, 21:36
Wiadomość:
Co najmniej 23 cywilów zginęło w środę podczas ataków lotnictwa rosyjskiego i armii syryjskiej na Wschodnią Gutę, ostatnią enklawę rebeliantóww pobliżu Damaszku - poinformowało Syryjskie Obserwatorium Praw Człowieka.

Zbrodniarze nie mają sumienia i serca by tak - przy pomocy bombardowań - na oślep niszczyć ostatnią enklawę rebeliantów, dzielnicy mieszkaniowej ! ? Przecież można rebeliantów otoczyć , można zastosować moździerze, niszczyć punkty oporu przy użyciu uzbrojonych dronów czy też przy pomocy czołgów.
www.superstacja.tv/wiadomosc/2018-01-05/syria-rosyjski-nalot-na-wschodnia-gute/
Obserwuj wątek
    • 5magna Re: Zbrodniarze 06.01.18, 06:25
      Gdzie drewno rabia tam wiory leca.......Amerykanie maja nazwe na to... collateral damage.
      • czuk1 Re: Zbrodniarze 06.01.18, 07:45
        Mówisz - "szkody poboczne". To eufemizm - szkody nie są ani poboczne, ani uboczne, bo chodzi w nich zawsze o ludzkie życie i ludzkie cierpienie.
        • 5magna Re: Zbrodniarze 06.01.18, 08:17
          Dal bym ci nagrode Nobla za dobre checi.....
          • czuk1 Re: Zbrodniarze 06.01.18, 09:05
            To jest forum. Tu sobie można popisać. Dobre chęci do pisania i samo pisanie to mało, za mało.
            Nagrody są za działanie i jego efekty.

Napisałem , po uzyskaniu informacji - Rosja już 6 lat u boku prezydenta Syrii walczy z jego przeciwnikami. Zamiast doprowadzić tam do pokoju.
            Owszem, ma w tym swój interes - być w Syrii fizycznie, na lotniskach - przyczółkach swego panowania i swoim państwowym interesie. Jakoby dla obrony Rosji przed zagrożeniem ze strony USA,NATO. Jest pytanie - czy ten udział Rosji w zbrodniach, jest Rosji potrzebny ?
            Wojna ta przynosi przecież tysiące ofiar wsród ludności cywilnej. I milczeć nie można. Trzeba te zbrodnie nazywać po imieniu. Niech zwolennicy Rosji widzą, co Rosja wyczynia. A potem robi wielki szum za sankcje na nią nakładane.
            • pandaber Re: Zbrodniarze 06.01.18, 11:24
              czuk1 napisał:

Jest pytanie - czy ten udział Rosji w zbrodn
              > iach, jest Rosji potrzebny ?
              > Wojna ta przynosi przecież tysiące ofiar wsród ludności cywilnej. I milczeć ni
              > e można. Trzeba te zbrodnie nazywać po imieniu. Niech zwolennicy Rosji widzą, c
              > o Rosja wyczynia. A potem robi wielki szum za sankcje na nią nakładane.

Czy udział USA w tych zbrodniach jest potrzebny? Jak zrozumiesz bestialskie działania amerykanów na świecie to może zmienisz zdanie. I zadaj sobie pytanie, kto podsyca do konfliktów.
              • czuk1 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 05:43
                pandaber napisał(a):
                > Czy udział USA w tych zbrodniach jest potrzebny? Jak zrozumiesz bestialskie działania amerykanów na świecie to może zmienisz zdanie. I zadaj sobie pytanie, kto podsyca do konfliktów.

Mówimy o konkretnych , rosyjskich zbrodniach w Syrii, o ostatnich kilku latach bombardowań osiedli mieszkaniowych przez rosyjskie samoloty w Syrii. I co mnie w tym momencie obchodzą USA ?
                Czy USA karze Rosji zachowywać się podobnie jak żandarm światowy nr 1 - USA ?

• czuk1 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 05:58
                  > pandaber napisał(a):
                  > > Czy udział USA w tych zbrodniach jest potrzebny? Jak zrozumiesz bestialskie działania amerykanów na świecie to może zmienisz zdanie. I zadaj sobie pytanie, kto podsyca do konfliktów.

USA podsycają Rosję do udziału w konflikcie (wojnie domowej) w Syrii ? Syria to rosyjska strefa wpływów i Rosja ma tam monopol na zbrodnie. USA brały tam udział w zwalczaniu ISiS.

Swoją drogą wiadomo, że zarówno Rosja jaki i USA handlują na BW bronią, mają też poligon doświadczalny dla nowych rodzajów broni.

Czy wiedząc o tym mam zmienić zdane ? Przestać potępiać zbrodniarzy wojennych ?

Wojaku rosyjskie nie wchodzi silami swoich armii na teren innych państw. Wojsko idzie
                  na rozkaz przełożonych, przywódców państw zbrodniczych.
                  • amunicyjny1 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 17:21
                    czuk1 napisał:

>
                    > Czy wiedząc o tym mam zmienić zdane ? Przestać potępiać zbrodniarzy wojennych ?
                    >

> Wojaku rosyjskie nie wchodzi silami swoich armii na teren innych państw. Wojsko
                    > idzie
                    > na rozkaz przełożonych, przywódców państw zbrodniczych.

A nie pojechał byś osobiście bronić ich przed tymi zbrodniami? kupie ci bilet
                    • czuk1 Zbrodniarze 07.01.18, 18:56
                      amunicyjny1 napisał(a): A nie pojechał byś osobiście bronić ich przed tymi zbrodniami? kupie ci bilet .

Masz tupet.....
                      Wystarczy, że Świat widzi te bezeceństwa, dokonywane na zlecenie Asada.
                      I jechać tam.... by walczyć z wiatrakami ? Wolę demaskować najemników Rosji na naszym forum. Trzeba być nieostrożnym strzelcem , by tak wprost bronić tu rosyjskich zbrodni. Jeśli nie było by tych zniszczeń Polska nie musiała by pomagać Syryjczykom ,tam na miejscu - w Aleppo . Pomocy medycznej i materialnej potrzebuje ok. 7 mln Syryjczyków. Caritas Polska pomaga tam na miejscu zaledwie ok. 10 tys. Syryjczyków (vide wywiad Sekretarza Caritasu Polska , który wrócił z Aleppo, godz. 13-tej - Polskie Radio 24)
                      Ten wywiad można odsłuchać, mnie zaszokował. Ściślej, informacje o tragedii Syryjczyków w Aleppo ,braku środków do życia setek tysięcy Syryjczyków.. Działania wojenne, bombardowania zachodniej części Aleppo teraz są nasilone. Uciekli z miasta przedstawiciele światowych instytucji charytatywnych , została Caritas Polska O 20.oo h w II pr.. TVP będzie koncert kolęd na datkami na rzecz ofiar wojny Rosjan u boku Asada.
                      • czuk1 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 19:06
                        O 20.oo h w II pr.. TVP będzie koncert kolęd z datkami na rzecz ofiar wojny Rosjan u boku Asada.

popraweczka
                        • karbat Re: Zbrodniarze 07.01.18, 19:17
                          czuk1 napisał:

> O 20.oo h w II pr.. TVP będzie koncert kolęd z datkami na rzecz ofiar wo
                          > jny Rosjan u boku Asada.

tvp robila zbiorki , gdy Polacy biegali z bronia po Iraku i zabijali ..
                          ile zebrano na rzecz ofiar ? .
                          podac ci liczbe ofiar cywilnych zabitych w Iraku przez tzw wojska koalicyjne ?

tvp robila zbiorki gdy USA bombardowaly Jugoslawie , Irak ,
                          Afganistan , Libie i masowo zabijali cywili .

jesli tak , podaj link .

Dlaczego nie przyjmiesz do siebie do domu rodziny Syryjskiej zbombardowanej
                          przez Rosjan ...
                          przeciez jestes b. zamozny , kto , co , ci w tym przeszkadza ? twoj cynizm ...

• czuk1 Re: Zbrodniarze 08.01.18, 06:27
                            karbat napisał: tvp robila zbiorki , gdy Polacy biegali z bronia po Iraku i zabijali ..
                            > ile zebrano na rzecz ofiar ? podac ci liczbe ofiar cywilnych zabitych w Iraku przez tzw wojska koalicyjne ? tvp robila zbiorki gdy USA bombardowaly Jugoslawie , Irak , Afganistan , Libie i masowo zabijali cywili . jesli tak , podaj link .

Teraz jest już "inny świat", inna Polska, inna sytuacja na BW.
                            Ja , pyłek w tym świecie zawsze piętnuję USA, bo to jest żandarm światowy nr.1 . To nie znaczy, że mam przemilczać udział zbrojny Rosji w wojnach arabskich.
                            Zbiórki są po to by zaangażować społeczeństwo polskie do pomocy materialnej na rzecz Syrii. Główna pomoc - choć, wg mnie, dziesięciokrotnie za mała - idzie z budżetu państwa. Koncert i filmy dokumentalne z Syrii są po to by unaocznić skalę tragedii tego narodu i ogrom zbrodni wojennych Asada na swoim narodzie oraz zbrodniczy udział mocarstwa, które ma ambicje funkcjonowania w grupie cywilizowanych narodów (ma też pretensje za sankcje) . Prawdopodobnie służą też wyjaśnieniu UE, że Polska nie jest oportunistą w sprawie ratowania uchodźców syryjskich lecz jest zwolennikiem ratowania ich (i pomocy)na miejscu, na terenie ich kraju i w sąsiedztwie; by po zakończeniu wojny mogli szybko wrócić do ojczyzny.

> Dlaczego nie przyjmiesz do siebie do domu rodziny Syryjskiej zbombardowanej
                            > przez Rosjan ... przeciez jestes b. zamozny , kto , co , ci w tym przeszkadza ? twoj cynizm .

Nie osądzaj. Starzec nie jest w stanie fizycznie pomagać uchodźcom. Pomagam finansowo, w miarę posiadanych możliwości. Mogę jedynie apelować do władz o większą pomoc materialną
                            i bezpośrednią dla Syryjczyków

ps.
                            Karbat. Jesteś z watahy hien prorosyjskich. Nie jesteś więc wiarygodny do tej polemiki.
                      • pandaber Re: Zbrodniarze 07.01.18, 19:28
                        czuk1 napisał:

> amunicyjny1 napisał(a): A nie pojechał byś osobiście bronić ich przed
                        > tymi zbrodniami? kupie ci bilet .
                        >
                        > Masz tupet.....
                        > [i]Wystarczy, że Świat widzi te bezeceństwa, dokonywane na zlecenie Asada.
                        > I jechać tam.... by walczyć z wiatrakami ? [b]Wolę demaskować najemników Rosji
                        > na naszym forum. [b]

I takich "bochateruf" nienawidzę. Godnym pogardy jest osobnik obsrywający tylko jedną ze stron z wygodnego fotela. Obsrywaj waść wszystkie strony bo wszystkie dopuszczają się zbrodni.
                        • amunicyjny1 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 19:36
                          pandaber napisał(a):

> I takich "bochateruf" nienawidzę. Godnym pogardy jest osobnik obsrywający tylko
                          > jedną ze stron z wygodnego fotela. Obsrywaj waść wszystkie strony bo wszystkie
                          > dopuszczają się zbrodni.
                          >
                          >
                          > Bo takie bohaterstwo nic nie kosztuje.Mało tego, w temacie obok będzie pisał won z uchodźcami, do Niemiec z nimi.Ale jak pisałem, takie bohaterstwo i współczucie nic nie kosztuje
                          • czuk1 Re: Zbrodniarze 08.01.18, 06:03
                            amunicyjny1 napisał(a):
                            > > Bo takie bohaterstwo nic nie kosztuje.Mało tego, w temacie obok będzie pisał won z uchodźcami, do Niemiec z nimi.Ale jak pisałem, takie bohaterstwo i współczucie nic nie kosztuje .

Łżesz. Na temat uchodźców owszem piszę, ale wnioskuję .... ratować ich , pomagać im na miejscu - w Syrii ( i Polska to robi). Pisałem o potrzebie przyjęcia uchodźców z obozów we Włoszech i Grecji ... wg przyjętych zobowiązań, by nie narażać się na sankcje UE. Jestem zwolennikiem udziału finansowego UE w zatrzymywaniu imigrantów ekonomicznych (całego tego exodusu ludności z Afryki i Azji) w swoich lub ościennych państwach.
                            Jakie jeszcze ma być inne bohaterstwo ? Polacy mają jechać do Syrii by walczyć (!!!) w partyzantce przeciwko Asadowi i jego sługusowi - mocarstwu które choruje na imperium ,
                            które zabija bezbronnych obywateli innego państwa ? Zamiast już dawno doprowadzić do pokoju w Syrii !!
                            • amunicyjny1 Re: Zbrodniarze 08.01.18, 11:07
                              czuk1 napisał:

> amunicyjny1 napisał(a):
                              > > > Bo takie bohaterstwo nic nie kosztuje.Mało tego, w temacie obok
                              > będzie pisał won z uchodźcami, do Niemiec
                              z nimi.Ale jak pisałem, takie boh
                              > aterstwo i współczucie nic nie kosztuje .
                              >
                              > Łżesz. Na temat uchodźców owszem piszę, ale wnioskuję .... ratować ich , pomaga
                              > ć im na miejscu - w Syrii ( i Polska to robi). Pisałem o potrzebie przyjęcia
                              > uchodźców z obozów we Włoszech i Grecji ... wg przyjętych zobowiązań, by nie na
                              > rażać się na sankcje UE. Jestem zwolennikiem udziału finansowego UE w zatrzymyw
                              > aniu imigrantów ekonomicznych (całego tego exodusu ludności z Afryki i Azji) w
                              > swoich lub ościennych państwach.
                              > Jakie jeszcze ma być inne bohaterstwo ? Polacy mają jechać do Syrii by walczyć
                              > (!!!) w partyzantce przeciwko Asadowi i jego sługusowi - mocarstwu które choru
                              > je na imperium ,
                              > które zabija bezbronnych obywateli innego państwa ? Zamiast już dawno doprowadz
                              > ić do pokoju w Syrii !!

Nie panie czuk .Określiłeś jasno swoje cele życiowe
                              ..................................................................................
                              jechać tam.... by walczyć z wiatrakami ? Wolę demaskować najemników Rosji na naszym forum.
                              .....................................................................................................................

Łatwo ciepło i przyjemnie. Każdy ma swoje priorytety
                              • czuk1 Re: Zbrodniarze 17.01.18, 05:46
                                amunicyjny1 napisał(a): > Łatwo ciepło i przyjemnie. Każdy ma swoje priorytety
                                > Nie panie czuk .Określiłeś jasno swoje cele życiowe

To co wyjaśniałem ....to nie ważne ?! Dla mnie istotne. A poniższe zakończenie odpowiedzi jest uczciwe. ("... jechać tam.... by walczyć z wiatrakami ? Wolę demaskować najemników Rosji na naszym forum.")

Przecież daleko mi do takich celów życiowych. Cele mam inne - żyć z dnia na dzień, z dnia na dzień działać bardzo aktywnie w 2 stowarzyszeniach i 1 partii.
                                Kiedy ktoś wysyła mnie abym z rosyjskimi lotnikami zrzucającymi bomby walczył .... to (aż sam się dziwię, że spokojnie odpowiedziałem) - Po co tam jechać... by walczyć z wiatrakami ?
                                Demaskowanie najemników Rosji nie jest moim celem. Przecież to widać, że ostatnio mało piszę na forach, przez 5 minut na tydzień .Nie mam czasu a poza tym zostaliście zdemaskowani, zajmują się wami ci co się na tym znają i inni polscy patrioci. Nie ma już potrzeby odkrywania who is who. Moje dorywcze "demaskowanie" polega teraz na pokazywaniu - jaki jest cel konkretnej perfidnej treści wpisu najemnika , jak
                                treść wpisu służy skłócaniu Polaków, jak jest buntująca przeciw UE, USA czy NATO.
                        • czuk1 Re: Zbrodniarze 08.01.18, 05:50
                          pandaber napisał(a): I takich "bochateruf" nienawidzę. Godnym pogardy jest osobnik obsrywający tylko jedną ze stron z wygodnego fotela. Obsrywaj waść wszystkie strony bo wszystkie dopuszczają się zbrodni.

Jeśli nienawidzisz .... wyp..aj z tego forum. I nie wydawaj rozkazów. Tu powinna być rzetelna polemika. A taką gwarantują ludzie rozsądni, nie uwikłani w jakieś fobie i zlecenia.
                          Piszesz do amunicyjnego1. On nie dopuszcza informacji i napiętnowania tego co dzieje się w ostatnich dniach. A jest to bombardowanie przez rosyjskie lotnictwo (po ra n-ty) zachodniego Aleppo. On mi rozkazuje napiętnować USA choć ich lotnictwo nie bierze udziału w bombardowaniu miasta.
                          Waść nie rozkazuj abym kogoś, coś obsrywał. Ja tylko napiętnuję rosyjskich przywódców, którzy wysyłają lotników na bombardowanie dzielnic mieszkaniowych Aleppo, w tym szpitali i szkół. Obsrywają się, narażają na ukaranie ci tylko najemnicy-zbrodniarze na ludności cywilnej i najemnicy-propagandziści którzy sieją zamęt (wywołują wojnę hybrydową) na polskich forach internetowych.
                          Działacie jak wataha hien.

• jk2007 Dlaczego to Polacy najbardziej nienawidzą Rosjan? 06.01.18, 10:00
      "Tamte wrażenia wryły mi się głęboko w pamięć. Kiedy Rosjanie weszli do Lwowa, najgorszy był ten smród, który ze sobą przynieśli – straszny. ..I nagle ten odór nadciągnął, taki straszny smród. Bo ci bolszewicy, którzy weszli, nie wyglądali jak armia – to była horda biedaków i żebraków, a do tego dzikusów. Płaszcze mieli postrzępione, niektórzy nosili takie długie, że po ziemi się za nimi wlokły. I wszyscy byli strasznie niscy. Moja matka patrzyła przez okno, bo strzegła dzień i noc domu, patrzyła przez firankę i wykrzykuje do nas: „O Boże, to oni dzieci do wojska biorą!”. Bo ci bolszewicy byli wszyscy tacy mali. To była wygłodzona horda skośnookich, chorych, zwyrodniałych. Niejednemu brakowało oka, albo nos miał całkiem zniekształcony, bo wśród nich panował syfilis. Śmierdzieli potem, rzygowinami – przecież pili wódkę z aluminiowych manierek. Jakie to jest szkodliwe: aluminium ze spirytusem. Nie mieli co jeść, tylko pili, więc z głodu zabierali dzieciom kanapki. Pierwsze ich słowa, których my, dzieci, się nauczyliśmy, to „Dawaj kuszat’!’’, czyli „Dawaj jeść!”. Ta cała hałastra, ta dzicz to nie byli żołnierze. Kiedy weszli do Krakowa w 1945 roku, to byli żołnierze, odżywieni przez Amerykanów, w mundurach. A ci z 1939 roku to była dzicz wiecznie pijana. Jacyś podnarkotyzowani, ale to chyba głód i alkohol. W każdej chwili gotowi zabić, co chwilę strzelali w powietrze, żeby budzić strach. Nienawidzili nas, bo to był inny świat, inni ludzie, bogate miasto. Obrabowali wszystko. To prawda, że jedli lepy na muchy – bo lepy przed wojną były robione z miodu, więc ktoś im powiedział, że to lizaki dla dzieci, i oni te lepy rozwijali i lizali."
      www.portal.arcana.pl/Sowiecka-apokalipsa-czyli-adama-macedonskiego-wspomnienia-z-pierwszej-sowieckiej-okupacji,1326.html
      • jerry1989 Re: Dlaczego to Polacy najbardziej nienawidzą Ros 07.01.18, 01:59
        Hej!

boli dusza gdy czyta się te wspomnienia. po co w ogóle sowieci się do polski pchali? najeść się?

pozdrawiam!
        • jk2007 Re: Dlaczego to Polacy najbardziej nienawidzą Ros 07.01.18, 17:24
          jerry1989 napisał:
          > boli dusza gdy czyta się te wspomnienia.

Strach ma wielkie oczy
    • j-k Zbrodniarze - znaczy ci rebelianci ? 06.01.18, 19:06
      Przeciez wczesniej mogli sie przeniesc do ISIS - miast walczyc z Armia Syryjska.?

- czyz nie ?
      i narazac na smierc i glod 400 tys swoich wspolobywateli.
    • karbat Re: Zbrodniarze 07.01.18, 02:17
      jerry1989 napisał:

> Hej!
      >
      > boli dusza gdy czyta się te wspomnienia. po co w ogóle sowieci się do polski pc
      > hali? najeść się?

moze po to , by z przodkow , ciebie, nie zrobiono mydla
      albo wiesniaka u bauera z czterema klasami szkoly powszechnej

• jerry1989 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 02:26
      Hej!

karbat napisał:

> moze po to , by z przodkow , ciebie, nie zrobiono mydla
      > albo wiesniaka u bauera z czterema klasami szkoly powszechnej

-ale przecież w 1939 roku sowieci pomogli hitlerowskim Niemcom doprowadzić do stanu, że moi przodkowie o mały włos nie zginęliby w jakimś obozie koncentracyjnym i gułagu. stalin i hitler byli wtedy sojusznikami i razem doprowadzili do wybuchu 2 wojny św. nie pamiętasz z lekcji historii? o tym się uczy właśnie w 4 klasie podstawówki.

pozdrawiam!

• karbat Re: Zbrodniarze 07.01.18, 02:39
      jerry1989 napisał:

> Hej!
      >
      > karbat napisał:
      >
      > > moze po to , by z przodkow , ciebie, nie zrobiono mydla
      > > albo wiesniaka u bauera z czterema klasami szkoly powszechnej

> -ale przecież w 1939 roku sowieci pomogli hitlerowskim Niemcom doprowadzić do s
      > tanu, że moi przodkowie o mały włos nie zginęliby w jakimś obozie koncentracyjn
      > ym i gułagu.

acha , sowieci w czasie II ws lapali Polakow by ich zamykac w obozach koncentracyjnych
      albo wysylac do gulagu ...

stalin i hitler byli wtedy sojusznikami

tak . krotko byli sojusznikami . potem musieli walczyc o przezycie .
      mieli zaleglosci w lekturze, zbyt pobierznie czytali - mein kampf .

>i razem doprowadzili do wybuchu 2 wojny św. nie pamiętasz z lekcji historii? o tym się uczy >właśnie w 4 klasie podstawówki.

kto doprowadzil do II ws .... niezbyt uwazales na lekcjach historii w 4 klasie podstawowki .
      masz okazje dzis to nadrobic , pelno tego w sieci , w komputerze .

• jerry1989 Re: Zbrodniarze 07.01.18, 02:50
        Hej!

karbat napisał:

> acha , sowieci w czasie II ws lapali Polakow by ich zamykac
        > albo wysylac do gulagu ...

-??? oczywiście.

> tak . krotko byli sojusznikami .

-od 1922 do 1933 i od 1933 za hitlera, kiedy przedłużono traktat berliński z 1926 roku. ale cóż to jest w porównaniu z milionami lat ewolucji.

> masz okazje dzis to nadrobic , pelno tego w sieci , w komputerze .

-skoro wiesz gdzie szukać to do roboty.

pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka