gini 06.05.05, 12:11 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2689030.html Wspanialy artykul Jana Hartmana , ktorego wielbicielka jestem od dawna od dawna. Polecam wszystkim, naprawde warto poczytac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:37 Dzięki. Przeczytałem. Dobrze jest usłyszeć ludzki głos. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:43 pypcinski napisał: > Dzięki. > > Przeczytałem. Dobrze jest usłyszeć ludzki głos. Facet naprawde swienie pisze, jest filozofem . Co najsmieszniejsze , pisalam kiedys pod jego innym artykulem, ktorego bronilam mnie zaciekle , i jakis idiota stwierdzil, ze jestem pacyna Hartmana . hihihi , mialam dobry ubaw. Napisal tez swietny artykul "Rasisci i potwarcy" . Odpowiedz Link Zgłoś
vitalia Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:42 Naprawdę świetny artukuł.. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:43 Zydzi, Zydzi i Zydzi, mam tego dosyc. Czy ty wiesz ile milionow Polakow zostalo zgladzonych(etnicznych) przez Hitlera i Stalina? To byl polski holokaust, ale o tym na swiecie sie nie mowi, nie wolno bo to Polacy maja byc obwiniani. Polska armia byla 4 w Europie, to tez tabu. Kraj wymordowali i zniszczyli, odszkodowan nie bylo, wszystkie zagarneli Zydzi i inni. Polsce sie nalezy ponad 500 miliardow dolarow jako reparacji wojennych. Cos nieprawdopodobnego co sie stalo z Polska dzisiaj, ze tak zostala ponizona i opluta, kraj ktory czynnie wniosl zwyciestwo nad Niemcami a nastepnie jako aliant zostal sprzedany a Sikorski zgladzony. Trwa to do dzis, za sprawa zydowskich politykow ktorzy opanowali rzady w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:48 atp1 napisał: > Zydzi, Zydzi i Zydzi, mam tego dosyc. Czy ty wiesz ile milionow > Polakow zostalo zgladzonych(etnicznych) przez Hitlera i Stalina? > To byl polski holokaust, ale o tym na swiecie sie nie mowi, nie wolno > bo to Polacy maja byc obwiniani. Polska armia byla 4 w Europie, to tez > tabu. Kraj wymordowali i zniszczyli, odszkodowan nie bylo, wszystkie > zagarneli Zydzi i inni. Polsce sie nalezy ponad 500 miliardow dolarow > jako reparacji wojennych. Cos nieprawdopodobnego co sie stalo > z Polska dzisiaj, ze tak zostala ponizona i opluta, kraj ktory czynnie > wniosl zwyciestwo nad Niemcami a nastepnie jako aliant zostal sprzedany > a Sikorski zgladzony. Trwa to do dzis, za sprawa zydowskich politykow > ktorzy opanowali rzady w Polsce. Oj przestan jeczec, przeczytaj artykul dokladnie, i pisz na temat. Nie zwalaj wszystkiego na Zydow, Jalta, Poczdam, to nie Zydzi moj drogi to nasi alianci . Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:51 Oj mylisz sie, to wszystko "oni" zaplanowali. Sadzisz ze Roosvelt byl bardziej niezalezny od Busha??? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 12:52 atp1 napisał: > Oj mylisz sie, to wszystko "oni" zaplanowali. Sadzisz ze Roosvelt > byl bardziej niezalezny od Busha??? Taa wszystko zaplanowali w Auchwitz, przestan pisac idiotyzmy bo Cie wezme za prowoka . Fobie idz leczyc do psychiatry a nie na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:00 Zadziwiasz mnie, o tym mowil prezydent Izraela w Auschwitz oczywiscie w innym swietle, ze to niby amerykanie i anglicy nie bombardowali a o wszystkim wiedzieli. Wszystko wiedzieli o obozach tak samo Katyniu. Zachodni Zydzi z rozmyslem poswiecili zycie tych Zydow ktorzy nie zdazyli uciec przed Hitlerem aby zbudowac taki system jaki mamy do dzisiaj. W ten sposob stworzyli takze Izrael! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:14 atp1 napisał: > Zadziwiasz mnie, o tym mowil prezydent Izraela w Auschwitz oczywiscie > w innym swietle, ze to niby amerykanie i anglicy nie bombardowali > a o wszystkim wiedzieli. Wszystko wiedzieli o obozach tak samo Katyniu. > Zachodni Zydzi z rozmyslem poswiecili zycie tych Zydow ktorzy nie > zdazyli uciec przed Hitlerem aby zbudowac taki system jaki mamy do > dzisiaj. W ten sposob stworzyli takze Izrael! Facet idz sobie do psychiatrzy, u Ciebie wychodzi, ze USA to sami Zydzi, wez poprawke na to, ze czasy byly troszke inne, w USA panowal rasizm Zydow wlasciwie dotyczyl tez, nie mieli takich wplywow jak dzisiaj. Zachod wiedzial, chocby od Karskiego, nas tez alianci w 1939 roku wystawili, ale tym tez obarczysz Zydow? Facet nie psuj mi watku, bardzo prosze, idz sobie z manka pogadac. Nie cierpie prowokow, a ty smierdzisz prowokiem z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 19:51 Przeczytaj to ,... Wlasciwie to powinienem poleci Gini :) uklony www.ihr.org/jhr/v09/v09p287_Kubek.html ============================================================================== Such was the character of Secretary Morgenthau's views on the treatment of Germany. Never in American history had there been proposed a more vindictive program for a defeated nation. With the Treasury exerting unprecendented influence in determining American policy toward Germany, the fallacies of logic, evasion of issues and deliberate disregard of essential economic relationships manifest in the above conversation were incorporated in the postwar plan as finally adopted. Furthermore, no paper of any importance dealing with the occupation of Germany could be released until approved by the Treasury. The State and War Departments became virtually subservient to the Treasury in this area, normally their responsibility. ============================================================================== Oj mylisz sie, to wszystko "oni" zaplanowali. Sadzisz ze Roosvelt byl bardziej niezalezny od Busha??? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:21 aldo59 napisał: > przecież ty nic z tego tekstu nie zrozumiałaś... > gdyby Hartman poczytał twoje posty na forum nie chciałby zapewne zamienić z > tobą ani jednego słowa > czy naprawdę nie wiesz, że jesteś patologiczną antysemitką? A skad wiesz, ze nic nie zrozumialam ? Jak na razie chwale tekst i autora. A Tobie przydaloby sie rowniez przeczytac artykul pana Hartmana pt "Rasisci i potwarcy" , widac naczytal sie ciebie i dany i waszych oskarzen o antysemityzm i pod ich wplywem to napisal . Moze zacytuje ci kawalek jak bedziesz grzeczne aldo 59 Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:27 Nie wiem, kim jesteś, aldo. Tu masz taką sytuację. W GW pojawia się godny uwagi tekst. Osoba X tekst poleca. Ty natychmiast Xa atakujesz, twierdząc, że wg ciebie X jest be, i że wobec tego autor tekstu nie chciałby z Xem gadać. Być może, ale nie sfera twoich przypuszczeń i osobistych opinii jest przedmiotem wątku, tylko opublikowany w GW tekst. Masz coś do powiedzenia n/t tekstu - napisz. Nie masz nic - nie odzywaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:50 jeżeli patologiczna antysemitka gini twierdzi że myśli tak samo jak Hartman to oczywiście pisze nieprawdę - byc może nie mając nawet swiadomości tego faktu. Naprawdę nie zrozumiała, o czym pisał Hartman. Napisałeś: "nie sfera twoich przypuszczeń i osobistych opinii jest przedmiotem wątku" całe forum to wyłącznie sfera osobistych przypuszczeń i osobistych opinii w tym jego sens istnienia więc pisz śmiało to co myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:55 sempiasty napisał: > jeżeli patologiczna antysemitka gini twierdzi że myśli tak samo jak Hartman > to oczywiście pisze nieprawdę Ale prosze o jakies dowody na moj patologiczny antysemityzm, tylko konkrety poprosze . Prosze udowodnic, ze ja klamie. - byc może nie mając nawet swiadomości tego faktu > . > Naprawdę nie zrozumiała, o czym pisał Hartman. Ale skad wiesz, ze nie zrozumialam?Po czym to wnosisz?Czy fakt, ze uznalam tekst za dobry jest wyrazem niezrozumienia? Ty uwazasz, ze tekst jest zly.? Moze wiec odnies sie do tekstu zamiast do mojej skromnej osoby,i ustal sobie z kolega ATP kim jestem, czy patologiczna antysemitka czy Zydowka. > Napisałeś: > "nie sfera twoich przypuszczeń i osobistych opinii jest przedmiotem wątku" > całe forum to wyłącznie sfera osobistych przypuszczeń i osobistych opinii > w tym jego sens istnienia > więc pisz śmiało to co myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 14:07 To może tylko świadczyć o tym, że to ty, nie mając świadomości tego faktu, dokonujesz projekcji własnych stereotypowych wyobrażeń na osobę gini. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 17:08 hm, to jak to idzie w parze z tym, ze w dyskusji o jedwabne, na kazdy moj cytat odpowiadales : ja mysle, ja przypuszczam????? jak widac, to zalezy od artykulu, czy wolno wyrazac swoje opinie i przypuszczenia.... no i od tego, kto to robi, nie? komus, kto stoi otwarcie po stronie israela, nawet jak nie zyd, to nie wolno. ale za to wolno mu powiedziec, czy ma prawo sie wyrazic na otwartym forum czy nie. git, wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 17:30 Chciałbym Ci w miarę rozsądnie odpowiedzieć, ale nie mogę się połapać w tym, co napisałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 18:00 nu, juz ci pisalam, ze zadna odpowiedz to tez odpowiedz. rozumiem, ze sie nie mozesz polaac, bo napisalam i skomplikownie i po chinsku. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 18:43 to było bez żadnej złośliwości. Może jestem dzisiaj mało inteligentny, tak już mam raz na jakiś czas, a już szczególnie po takim dniu jak wczoraj (pobudka o 3 rano, koło 8 przerwa na kawę, a potem od 9 do 5 praca, do której trzeba jeszcze dojechać autobusem, a potem wrócić do domu). Ale fakt - jest skomplikowanie. Co do świadectw: właśnie jeden taki gość zza oceanu tak do mnie napisał (kontekst zupełnie inny): <[...] are a perfect example of the dissonance created by a claim that is contrary the conventional thinking. In this situation, we are presented with two choices: 1) reject the claim and keep the model, or 2) accept the claim, and revise our model. The easiest, and I think most common initial reaction is the first. It is easy enough to do, especially when the evidence is limited. If it is true, however, there will be more supporting evidence found, and eventually the second choice will become increasingly appealing. There is a another dilemma that comes with this. In accepting the claim, we are forced to adopt a new explanation. The initial claimant often provides this. Any shortcomings in this claim may initially help doubters reject the new evidence, as well as the interpretation. There is no reason, however, to accept the interpretation offered, or any one assumed; there may be alternatives available not yet considered.> Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 18:13 I slusznie !!! Dana przestan z tym Jedwabnym , fakt jest taki , ze przyjechal glupi rabbi i wstrzymal prace wykopaliskowe co jest evenementem nie spotykanym do tej pory w wyniku czego caly ten "pic" z Jedwabnym opiera sie wylacznie na historyjkach , plotkach na zasadzie "jedna pani , drugiej pani" , spekulacji , a nie na solidnej expertyzie i dowodach rzeczowych ,... Na calym swiecie , od Cambodzy po Argentyne prowadzone sa prace wykopaliskowe na miejscach zbrodni i zaden szanujacy sie rzad nie pozwoli sobie wtykac nosa , zadnym monkom , popom czy ksiedzom , tylko duren Kwasniewski i IPN dali doopy Zydom ,... uklony ============================================================================== hm, to jak to idzie w parze z tym, ze w dyskusji o jedwabne, na kazdy moj cytat odpowiadales : ja mysle, ja przypuszczam????? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:30 Gini - gratulacje. Ale to chyba nie pierwszy raz? Cebula - Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 13:35 pypcinski napisał: > Gini - gratulacje. Ale to chyba nie pierwszy raz? Juz sie przyzwyczailam, bylam juz agentem mossadu , a czosnek to i owszem uzywam, bo czemu nie, zdrowe to i nadaje smaku potrawkom, jak sie patrzy . Zupe cebulowa uwielbiam. Cebula - Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 15:55 Jeszcze byłem komuchem, ubekiem i czarno-katolem. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 17:11 znow manipulujesz. nic nie napisalam o nienawidzacym zydow, napisalam ze jestes tchorzem bez kregoslupa. i to co piszesz na tym watku, wlasnie mi to potwierdza. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 17:25 A czy ja mówiłem, że to Ty? Ja tylko wszystkie inwektywy zebrałem cuzamen do kupy. Aż tak bardzo się sobą nie przejmuj. Ważne jest, żebyś miała pewność, że wiesz z pewnością, kto jest kim. PS. Nadal tamtego wątku nie czytałem. I już nie będę. Z pewnością. Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 17:30 no i dobrze, bo teraz to juz nie ma zadnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 13:41 ze jak weszla armia czerwona, natychmiast sie do niej przylaczyli na kresach, byli przewodnikami dla NKWD I POPELNIALI z nia masowe morderstwa na polskiej ludnosci. Ocenia sie ze moglo zginac okolo 2 mln. polskiej ludnosci na wskutek zdrady Zydow panstwa polskiego, znali wybornie miejscowe struktury i byli nieocenieni dla zydowskiej NKWD. W ten sposob zgineli moi dziadkowie kolo Zloczowa od strony matki, zostali zastrzeleni przez miejscowych zydow, juz w mundurach armi czerwonej. Podobno tatus waszego prezydenta niejaki Stolzman tez sie tak polskiemu narodowi przysluzyl. Konczac, Zydzi ci pozniej byli w UB, mordujac znowu najlepszy element polskosci. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 13:49 Drogie ATP radzilam zebys przeczytal caly artykul, ty wolisz jednak uprawiac tania demagogie, na ktora moze sie nabrac jakis prostak . "W Polsce, podobnie jak w wielu krajach Zachodu, od XVIII wieku istniała warstwa mniej czy bardziej zasymilowanych Żydów będących patriotami krajów, w których żyli, ale zachowujących poczucie przynależności do narodu żydowskiego. Również dziś na całym świecie żyją miliony takich dwunarodowych Żydów. W przypadku, dajmy na to, USA jest to dla wszystkich naturalne. Nie jest już jednak takie naturalne w odniesieniu do Polski. Decyduje o tym uprzedzenie, z którym zbyt często się stykamy. Każdego polskiego Żyda wielokrotnie pytano: "Co ty jeszcze robisz w tym kraju?! Jak możesz żyć w cieniu Auschwitz?!". Te pytania sugerują, że Polska to kraj nieprzyjazny dla Żyda. Że to jest dla Żyda złe miejsce." Widzisz autor artykulu , nie uogolnia, wyraznie napisal , ze byla warstwa Zydow mniej czy bardziej zasymilowanych, i taka jest prawda. Ty natomiast uogolniasz , ale coz taka twoja rola, zoologicznego antysemity, nie ty pierwszy , nie ostatni . Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:00 oczywiście, że rację mają ci, ktorzy twierdzą że Polska to kraj nieprzyjazny dla Żydów ostatni przykład: wszędzie czytam że Borowski to Żyd określenie "Żyd" ma w tym przypadku charakter oceny pejoratywnej i ma zdyskwalifikować Borowskiego Nie ma znaczenia czy czuje się Polakiem, czy jest Żydem zasymilowanym co zrobił dla kraju? W ogole nie ma znaczenia jakim jest człowiekiem Jest Żydem a to dla większości oznacza zło to jest właśnie antysemityzm podobnie dyskwalifikowano wczesnie: Mazowieckiego, Kuronia< Michnika, Gronkiewicz-Waltz (też przed wyborami prezydenckimi) w Polsce określenie polityka jako Żyda dramatycznie zmniejsza jego szanse w wyborach czy to normalne? czy chcielibyśmy aby fakt - że jesteśmy Polakami - tak nas dyskwalifikował gdziekolwiek za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:07 Caly rzad to Zydzi, no i co stalo sie z Polska? jak zyja ludzie? Tak wlasciwie Sempiasty to o co ci chodzi??? A moze tam w rzadzie nie ma Zydow??? To kto tam jest, tylko nazwiska jakos wszyscy pozmieniali. Polacy nie zmieniaja nazwisk, z tego co pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:19 atp1 napisał: > Caly rzad to Zydzi, no i co stalo sie z Polska? jak zyja ludzie? > Tak wlasciwie Sempiasty to o co ci chodzi??? > A moze tam w rzadzie nie ma Zydow??? > To kto tam jest, tylko nazwiska jakos wszyscy pozmieniali. > Polacy nie zmieniaja nazwisk, z tego co pamietam. ATP chyba cie wygasze, bo nudny jestes strasznie, najlepiej policz wszystkich Zydow w swojej lodowce, jak masz jeszcze troche odwagi by ja otworzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty atp1 do lekarza!!! 06.05.05, 14:23 atp1 napisał: > Caly rzad to Zydzi, no i co stalo sie z Polska? jak zyja ludzie? > A moze tam w rzadzie nie ma Zydow??? > To kto tam jest, tylko nazwiska jakos wszyscy pozmieniali. z tym nie można polemizować to trzeba pokazać psychiatrze natychmiast wpisze cię na listę swoich pacjentów Z leksykonu medycznego Paranoja: to rzadka choroba psychiczna, której objawem są uporządkowane urojenia. Przyczyny i czynniki ryzyka Nieznane. Paranoja częściej występuje u osób podejrzliwych, nieufnych i unikających bliższych kontaktów z innymi ludźmi. Objawy Jedynym objawem paranoi jest obecność uporządkowanych urojeń. W przeciwieństwie do schizofrenii paranoidalnej, w paranoi nigdy nie występują inne nieprawidłowości myślenia, omamy, zaburzenia uczuciowe ani upośledzenie intelektu. Urojenia pojawiają się powoli, podstępnie i stopniowo coraz bardziej się rozbudowują w skomplikowaną, ale pozornie sensowną siatkę zależności. Chory rozumuje tak precyzyjnie i logicznie, że nawet doświadczony psychiatra może mieć wątpliwości, czy rzeczywiście ma do czynienia z człowiekiem chorym psychicznie, zwłaszcza że urojenia osoby chorej na paranoję są bardziej spójne i mniej dziwne, niż urojenia występujące w schizofrenii. Chory może na przykład uznać, że sąsiad chce się włamać do jego mieszkania, więc zakłada kraty w oknach i szuka pomocy na policji. Kiedy "złodziej" nie zostaje aresztowany, chory dochodzi do wniosku, że oni też są z nim w zmowie, więc musi bronić się sam. Taki łańcuszek urojeń może skończyć się wybuchem agresji i atakiem na sąsiada, który oczywiście niczego nie podejrzewa. Urojenia w paranoi nie zawsze mają charakter prześladowczy. U innych chorych mogą pojawiać się na przykład urojenia wielkościowe albo urojenia zazdrości, które mogą się łączyć z urojeniami erotycznymi. Urojenia: to fałszywe przekonania, o których pacjent myśli, że są prawdziwe, chociaż w oczywisty sposób nie pasują do rzeczywistości i osobom zdrowym wydają się dziwaczne lub niezrozumiałe. Urojenia mogą być objawami wielu psychoz, na przykład schizofrenii i paranoi, oraz majaczenia alkoholowego lub różnych zaburzeń neurologicznych. W zależności od treści tych nieprawdziwych przekonań wyróżnia się urojenia prześladowcze, wielkościowe, odnoszące, poniżenia, oddziaływania itd. Urojenia prześladowcze to urojenia, w których pacjent czuje się bezustannie zagrożony, prześladowany i osaczony przez wymyślonych wrogów albo przez tajemnicze siły. Ze słownika Kopalińskiego obsesja med. natręctwo, myśli i czynności natrętne, będące objawem (psycho)nerwicy; myśl prześladująca uporczywie; kompulsja, uraz na jakimś tle Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: atp1 do lekarza!!! 06.05.05, 14:54 Sempiasty, widze ze brakuje ci argumentow i zaczynasz pisac nie na temat. Ale do lekarza to sie zglos, jak nic nie dociera do zydowskiego lba!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:14 Czy okreslenie polityk X to katolik nie zmniejsza szans kandydatów na prezydentów w takich krajach jak USA, GB czy Rosja? Nie spotkałeś się z przypinaniem Kwaśniewskiemu określenia Żyd? Ja tak, a tymczasem jakoś K. odwałkowuje z powodzeniem już drugą kadencję. Przeszkodziło Geremkowi czy Rotfeldowi w nominacji na stanowisko minista spraw zagranicznych? Przeszkadza Wildsteinowi w jego dziennikarskiej karierze? Czy Hartmanowi w jego naukowej? I Borowski ma szansę - jeśli jest coś politycznie wart. Uznasz, że, jeśli przegra, to nastąpi to z winy polskich antysemitów? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:20 W GB oczywiście stanowisko premiera. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:23 Widzisz Polacy to sa tacy straszni antsemici, ze glosuja na Zydow, czesto ci Zydzi sa wrogami polskosci mimo wszystko Polacy na nich glosuja. Swiadczy to niezwyklej glupocie narodu i zapominaniu histori dawnej i obecnej. Wystarczy poczytac na tym forum jak Zydzi lubia Polakow, ktorzy to znow na nich zaglosuja. Zydzi wykorzystuja bezdenna glupote Polakow, ale zarazem ich nienawidza co jest dla mnie niezrozumiale, bo dzieki ich glupocie tak dobrze im sie zyje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:34 Fajnie to zawinąłeś. to się chyba w geometrii przestrzennej nazywa wstęgą Moebiusa, czy jakoś tak. W każdym razie, jak na taką wstęgę raz wleziesz, to już możesz być spokojny. Chociażbyś nie wiem jak się starał, i tak będziesz zawsze tylko po jednej stronie. Tu masz namiar: panoramix.ift.uni.wroc.pl/~wgan/fwp/wstega.html Autorzy witryny piszą na zakończenie: <Takie dziwactwa wymykają się naszej intuicji, ale na szczęście występują jedynie w świecie cząstek elementarnych opisywanych przez mechanikę kwantową.> No - Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:32 przed poprzednimi wyborami prezydenckimi Gronkiewicz_Waltz prowadziła w rankingach. Do czasu aż w Radio Maryja stwierdzono, ze to Żydówka. Spadła na koniec stawki z dnia na dzień. Kuroń też przegrał z kretesem W to że Kwasniewski jest Żydem nikt nie uwierzył i szybko zrezygnowali z takich twierdzen. Widzę, że nie orientujesz się w Polskiej rzeczywistości: 1.ministrów (Geremek, Rotfeld) mianuje na wniosek premiera prezydent nikt ich nie wybiera 2.Wildsteina też nikt nie wybierał do redakcji - jest tam po prostu zatrudniony Ja pisałem o politykach piastujących swioje stanowiska z wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:37 Kolego, ja tutaj mieszkam, mam żonę dziennikarkę, i dobrze wiem, o czym piszę. W przeciwieństwie do ciebie nie wierzę we wszechmoc polityczną RM. A spadła z zupełnie innego powodu Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:55 niestety, antysemitami są nie tylko słuchacze Radio Maryje (a tych jest jednak kilka milionów) pracuję w środowisku ludzi wykształconych i inteligentnych (lekarze) a jednak często zdarza się, że ocenia się kogoś negatywnie przy pomocy słowa "Żyd" (w tym przypadku jest to epitet). I w tym środowisku fakt, ze polityk jest Żydem, dyskwalifikuje go jako kandydata w wyborach. No cóż, wykształcenie to jedna sprawa a poglądy i przesądy wyniesione z domu rodzinnego (często plebejskiego) to zupełnie coś innego. Niedawno odbyła się w interesującym gronie towarzyskim rozmowa o zabytkach w moim mieście. Ubolewałem, że zniszczono (rozebrano) po wojnie synagogę, ktora przetrwała wojenną zawieruchę. Usłyszałem wtedy od kilku osób, że dobrze się stało. No bo po co nam synagoga kiedy nie ma Żydów a w ogole to nasze miasto jest polskie i niech "Oni" budują sobie synagogi u siebie, w Izraelu. I mówili to ludzie z lokalnego establishmentu Smutne Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 15:11 No i dobra. I mówili to. Ale w swoich realnych zachowaniach wyborczych kierują się innymi względami. Nawiasowo: zaliczasz wszystkich słuchaczy RM do antysemitów? To żyjesz w jakimś dziwacznym, innym od mojego swiecie. Ale mówisz - antysemitami są nie tylko słuchacze RM. To ilu ich w Polsce wg ciebie jest? W moim świecie to są tematy drugorzędne, a ludzi ocenia się nie wg wyznania (ew jego braku) czy domniemanego pochodzenia. Co do rozbiórki synagogi po wojnie. Ktoś ocenił stan, koszty ewntualnej konserwacji. Uznał, że nie da się utrzymać. MRN przyklepała - i pa wsiom. Rozebrano (albo przez zwykłe zaniechanie konserwacji doprowadzono do ruiny) wtedy w całym kraju mnóstwo zabytkowych budowli, niektóre - gdyby włożono w nie odrobinę pieniedzy - miałyby dziś status zabytków klasy zerowej. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 15:22 no i widzisz - sam masz jakieś niechętne Żydom naleciałości synagoga to światynia, nieważne czyja co byś powiedział, gdyby rozebrano nam jakiś kosciół? na to nie zdobyli się nawet kouniści a nasza synagoga była w świetnym stanie technicznym (pomimo 200 lat). Wymyslono sobie ze akurat jej środkiem pobiegnie droga. Chociaż było po kilkadziesiąt metrów wolnego po obu stronach a droga nia za bardzo potrzebna w tym miejscu. Zwykly pretekst i wszyscy to wiedza. oczywiście, że wszyscy słuchacze Radio Maryja to antysemici. Nie mozna słuchać Rydzyka i jego ekipy codziennie nie będąc antysemitą. Byloby to czyste wariactwo i przejaw schizofrenii. Słuchałeś kiedy Bendera? To posłuchaj na antenie RM. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 15:32 Człowieku, kościołów po wojnie w polsce narozbierano dziesiątki, jeśli nie setki. Myślałem, że po wojnie. Jeżeli nie zaraz po wojnie, to trzeba było protestować, szukać wsparcia u Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków, jak trzeba to u Krajowego, i nie dopuścić do rozbiórki. Twoje środowisko nie zadbało o to, a ty teraz masz pretensję do antysemityzmu? Opamiętaj się. Zaliczasz rzeczywiście wszystkich słuchaczy RM do kręgu polski8ch antysemitów? To ci powiem, że tylko ich część słucha tego radia codziennie, i drobna ich część słucha tych nocnych "Rozmów niedokończonych", a i z tych tylko część chce słuchać Bendera. Występują tam i inni rozmówcy - o znacznie wyższym autorytecie i nierzadko poważnym dorobku naukowym. Sam fakt występowania na antenie RM czy słuchania tegoż jeszcze z nikogo nie czyni antysemity. I tu powiem: człowieku opamiętaj się. Albo: weź se na wstrzymanie. Może i masz szlachetne intencje, ale stereotyp, który tu publikujesz nie staje się przez to mniej stereotypem. Jak każdy zalatuje nieco zatęchlizną. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 we wschodnich Niemczech 06.05.05, 16:25 wysadzano nawet te co odbudowywano wielkim wysilkiem zaraz po wojnie. Ale najtrudniej tu mowic dzis o cierpieniach katolikom.. Tymczasem najlepsze gimnazja to wlasnie - procz jednego scisle wspolpracujacego z uczelniami i wyraznie o profilu eksperymentalno- naukowym- gimnazja chrzescijanskie i katolickie... Odpowiedz Link Zgłoś
explicit Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 16:46 Slupsk - Zabytkowy kosciol z poczatku XIV wieku , zabytek klasy zerowej przerobiono na biblioteke ,... Wyobrazam sobie wrzask Zydow na swiecie gdyby zrobiono to samo z ich synagoga . uklony www.slupsk.pl/pics/zabytki/z-biblioteka.jpg ============================================================================= Myślałem, że po wojnie. Jeżeli nie zaraz po wojnie, to trzeba było protestować, szukać wsparcia u Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków, jak trzeba to u Krajowego i nie dopuścić do rozbiórki. Twoje środowisko nie zadbało o to, a ty teraz masz pretensję do antysemityzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 14:43 napisałeś: "Czy okreslenie polityk X to katolik nie zmniejsza szans kandydatów na prezydentów w takich krajach jak USA, GB czy Rosja?" to chybione porównanie rozumiem, że mozna nie głosować na katolika bo nie oodpowiada nam światopogląd takiego polityka i obawiamy się jego uległości wobec hierarchów czy Watykanu (to przypadek USA)- w wtedy oznacza to, że nie odpowiadają nam poglądy polityka natomiast wołanie o to by nie glosować na Żyda to coś innego. Nie mówi się wtedy, jaki to polityk, czego dokonał i co źle zrobił, jakie ma poglądy i plany. To bez znaczenia w takim przypadku. Istotne jest tylko to że jest Żydem a nie to jakim jest Żydem i jakim jest człowiekiem. Mozna byc przeciez Żydem całkowicie zasymilowanym, areligijnym, wybitnym naukowcem lub dziennikarzem. To nie ma zmnaczenia. Żyd i koniec. czy naprawdę sądzisz, że moja opinia jest błędna? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 14:47 sempiasty napisał: > napisałeś: > "Czy okreslenie polityk X to katolik nie zmniejsza szans kandydatów na > prezydentów w takich krajach jak USA, GB czy Rosja?" > > to chybione porównanie > rozumiem, że mozna nie głosować na katolika bo nie oodpowiada nam światopogląd > takiego polityka i obawiamy się jego uległości wobec hierarchów czy Watykanu > (to przypadek USA)- w wtedy oznacza to, że nie odpowiadają nam poglądy polityka > > natomiast wołanie o to by nie glosować na Żyda to coś innego. Nie mówi się > wtedy, jaki to polityk, czego dokonał i co źle zrobił, jakie ma poglądy i > plany. To bez znaczenia w takim przypadku. Istotne jest tylko to że jest Żydem > a nie to jakim jest Żydem i jakim jest człowiekiem. > Mozna byc przeciez Żydem całkowicie zasymilowanym, areligijnym, wybitnym > naukowcem lub dziennikarzem. To nie ma zmnaczenia. > Żyd i koniec. > czy naprawdę sądzisz, że moja opinia jest błędna? > Bledna jak najbardziej, przy sprawie Wildsteina , wlasnie czesc filosemitow, zajadle go atakowala . Poza tym zdarzaly sie smieszne sytuacje, bo niepoprawnie politycznego Wildsteina zapisywano czasem do Wszechpolakow. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 18:33 gini napisała: > Bledna jak najbardziej, przy sprawie Wildsteina , wlasnie czesc filosemitow, > zajadle go atakowala . No właśnie. Dlaczego Wildstein, z wyglądem i nazwiskiem jak z antysemickiej karykatury, a do tego mason (były, lub aktualny) nie budzi w antysemickiej Polsce antysemickiej reakcji? Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 20:15 to proste: zrobił to, na co czekała większość Polaków kapujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 14:51 Tak, uważam, że jest błędna - bo te sprawy przeszkadzają w karierze politycznej i walce o najwyższe stanowiska w Polsce mniej niż w krajach, które wymieniłem. Gadanina na temat pochodzenia może jedynie sprawić, że kandydat będzie się musiał troszkę bardziej pogimnastykować, żeby przekonać do siebie wyborców. Co mu nie wyjdzie na złe, w ostatecznym rozrachunku. Ale w takiej samej sytuacji znajdzie się prawosławny kandydat do prezydentury, czy kandydat z mniejszości niemieckiej lub ukraińskiej. Tusk jest Kaszubem. Autentycznym. Przekonamy się sami niedługo, czy będzie to fakt w jego wyścigu do stanowiska obojetny czy ujemny. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 15:03 ty chyba siedzis gdzieś za granicą? nie wierzę, aby można pisać takie rzeczy,będąc w kraju. Jakie znaczenie ma fakt, ze Tusk jest Kaszubem?!!Ja pisze o antysemityźmie a nie kaszubofobii - o ktorej zresztą nigdy nie słyszałem bo Kaszubi są wszedzie uważani za Polakow jezeli uważasz, ze etykietka Żyda" nie może przeszkodzić w Polsce politykowi w wygraniu wyborów prezydenckich to nie znasz polskiej rzeczywistości kompletnie! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a co z Wildsteinem? 06.05.05, 15:10 kto go potepil jak nie filosemici? Dokladnie tak jak napisala Gini.. Bzdura. Chodzi o mentalnosci. Jesli ktos z politykow zachowuje sie jak sempiasty- czyli mysli o wyludzeniu osobistych korzysci a glosi piekne haselka, np o tym ze wszyscy ludzie sa bracmi i ´potepiajmy glosno antysemityzm, bo to brzydko byc antysemita, , albo sam buduje imperia monopolistyczne a probuje sie odwolywac do idealow (jak nie szukajac daleko- nadredaktor) to jest to wlasnie ta mentalnosc, ktora z pewnoscia dyskwalifikuje kazdego polityka... Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty rewelacja 06.05.05, 20:14 idziesz chyba na Nobla skoro z moich postów wyciągnęlaś takie wnioski: 1.myslę o wyludzeniu osobistych korzysci a głoszę piękne hasełka; 2.sam buduję imperia monopolistyczne; jaka autorka takie wnioski Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 15:19 I cieszę się, że nie znam. Bo wygląda na to, że ty żyjesz w jakimś tworze własnej wyobraźni. Ja natomiast w Warszawie. Nie słyszałeś o kaszubofobii? To jeszcze mało słyszałeś. Nadstaw teraz uszu, i posłuchaj co w trawie piszczy. A etykietka nie może zaszkodzić, na co dowód w karierze Kwaśniewskiego. Trzeba ci jeszcze silniejszego dowodu? To przeprowadź ustawę o utworzeniu stanowiska nad-prezydenta. I sam się przekonasz, czy to Kwaśniewskiemu przeszkodzi w ubieganiu się o nad-prezydenturę. Co do Borowskiego. Osobiście mnie nie obchodzi jego pochodzenie. Ale obchodzą ścisłe związki z komuną. I to mi przeszkadza głosować na takiego typa jak on (i jemu podobni). Co do kandydatów, to bardzo jestem wybiórczy. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Aaaa 06.05.05, 15:24 Tusk jest Kaszubem. Dzieki panie piszacy sam do siebie i podlizujacy sie szemranym autorytetom. Przynajmniej bede miala pretekst wyjasniajacy moze dotad niejasna przyczyne mojej nieufnosci dla PO ;). Nie mialam jej bezposrednio do p. Donalda (;)), no ale co tam.... Ja nadal pozostaje przy upr obojetne czy sa zydami czy kaszubami, czy tez moze prusakami... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 w kazdym razie ja od dluzszego czasu 06.05.05, 15:39 czytam przejawy biedronkofobii. A szkoda bo mialam zamiar rozpoczac kariere polityczna startujac w najblizszych wyborach.. Mam smykalke do walk wrecz, a zwlaszcza z feministkami i antyklerykal(kami ;)) pokroju danutki wiec wielka szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: w kazdym razie ja od dluzszego czasu 06.05.05, 15:41 Zgłoś się do senatoressy Szyszkowskiej. Może Cię wypromuje. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 do Nadszyszkownika 06.05.05, 15:48 moge sie conajwyzej zglosic. Ale dziekuje. Jak wielu sprytnych, wole byc niezaleznym ´ekspertem´ ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: w kazdym razie ja od dluzszego czasu 06.05.05, 17:20 biedronkofobii???? ales ty stuknieta, aniu. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 :) up 06.05.05, 17:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23501411&a=23574606 Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty Re: Aaaa 06.05.05, 20:18 niby ja "podlizuję się szemranym autorytetem"? dawno nie czytałem czegoś równie bezsensownego chociaż u ciebie to nie powinno dziwić Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Aaaa 06.05.05, 20:21 milo rzmawiac samemu ze soba,wtedy nareszcie mamy i dobry dialog i inteligentnego rozmowce.tak trzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: jeszcze do pypcińskiego 06.05.05, 18:59 borowski ma scislu zwiazek z komuna a potem post komuna. Czym sie borowski dla Polski zasluzyl , nie wiem , pewnie dla sempiastego to wszystko jedno. Ale , jak przypadkiem borowski nie wygra prezydenckich wyborow , wyjdzie na jaw antysemityzm ludu pracujacego i wsi polskiej.I to calkiem uzasadniony.Borowski to tylko bratanek .Berman to Berman Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:47 Sempiasty, to nie tak, pochodzenie zydowskie jest na piedestale i wszyscy Zydzi zatrudniaja Zydow, polskosc jest nie wskazana. Jest to oczywiscie uklad zydo-mafijny. W Dani Zydzi opanowali mas media, pisali o tym "dunscy faszysci" i podali na stronach nazwiska i pochodzenie, strony zostaly szybko zlikwidowane, ale szum sie zrobil, ze cos takiego wyszlo. Teraz znow jest cisza i tak ma byc, czym ludzie mniej wiedza tym lepiej. Jednak tak byc nie moze aby takie male narodowosci ogarnialy i przetwarzaly informacje dla etnicznych mieszkancow danego kraju. Chyba to jest jasne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:16 sempiasty napisał: > oczywiście, że rację mają ci, ktorzy twierdzą że Polska to kraj nieprzyjazny > dla Żydów > > ostatni przykład: > wszędzie czytam że Borowski to Żyd > określenie "Żyd" ma w tym przypadku charakter oceny pejoratywnej i ma > zdyskwalifikować Borowskiego > Nie ma znaczenia czy czuje się Polakiem, czy jest Żydem zasymilowanym > co zrobił dla kraju? > W ogole nie ma znaczenia jakim jest człowiekiem > Jest Żydem a to dla większości oznacza zło > to jest właśnie antysemityzm > podobnie dyskwalifikowano wczesnie: Mazowieckiego, Kuronia< Michnika, > Gronkiewicz-Waltz (też przed wyborami prezydenckimi) > w Polsce określenie polityka jako Żyda dramatycznie zmniejsza jego szanse w > wyborach > czy to normalne? > czy chcielibyśmy aby fakt - że jesteśmy Polakami - tak nas dyskwalifikował > gdziekolwiek za granicą? No taa niejaki Bubel antysemita , startowal, w wyborach prezydenckich w Polsce, dostal chyba cos 1 % glosow, a niejaki Kwasniewski, ktoremu wytykano zydowskie pochodzenie, rzadzi juz dwie kadencje . Ale coz, sempiasty bedzie twierdzil, ze Polska to kraj nieprzyjazny dla Zydow. Mazowiecki, Kuron, Michnik, mieli miejsca w sejmie, czyli mimo wszystko ludzie na nich glosowali. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Sempiasty chcesz faktow? 06.05.05, 15:37 Kuronia kochalo wielu- a zwlaszcza caly artystyczny Krakow. Nie mieszaj go z Michnikiem bo to co innego. Michnik sie ubieral w swoje jakanie dla wzbudzania sympatii. Poza tym z charakteru byl zawsze chyba antypatyczny. Wbrew pozorom. Wiele osob ktore go znalo tracilo do niego zaufanie. Co innego z Kuroniem. Kuron tez mial ciemne plamy- sympatie socjalistyczne ale przynajmniej byl naprawde wierny swoim idealom. To wielu ludzi docenialo. Jedyne w czym byl podobny do nadredaktora to w tendencji do kieliszka i tu - ogromna szkoda dla Kuronia bo to pomoglo przeciwnikom politycznym go wykurzyc. Ale przeciez tez mogl tego uniknac. Tym najlatwiej czlowieka wyeliminowac. Jednostki ktore mysla powinny wiec takiej szansy innym nie dawac. Coz wiec- wrogiem Kuronia byl system, ktoremu - choc sie opieral - w pewnych sprawach - rowniez degradacji wlasnej osoby w pewnym stopniu sie poddal. W mojej opinii jednak nie stracil tak charakteru jak Michnik. Michnik podejrzewam od zawsze mial te zylke oszusta wewnatrz siebie i to wielu - ktorzy go znali zauwazylo. Etykietka etniczna nie miala nawet cienia znaczenia. Mazowiecki- gdybys go slyszal wypowiadajacego sie przed studentami. Flegma. Mozna mowic godnie ale polityk- opozycjonista nie musi byc w tym celu totalnym flegmatykiem. Zwlaszcza opozycjonista.. To mu zarzucano i slusznie. Gronkiewicz Waltz? Bankierzy do polityki... No to jeszcze lepiej niz Religa.... Szczerze mowiac z dwojga zlego wole chirurgow...Bo skuteczne ciecia wymagaja twardych decyzji, ale jasnych - a nie matactw bankierow. Ale tak naprawde to nie slyszalam aby o p. Gronkiewicz- Waltz bylo tak glosno. Czy ona sama nie zrezygnowala? Komuna dyskwalifikuje wszystkich, podobnie jak opieszalosc i niejasnosc postawy opozycyjnej. Takie sa fakty na dzisiaj i przecza dokladnie temu co mowisz. Odpowiedz Link Zgłoś
tad9 Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 18:26 sempiasty napisał: > podobnie dyskwalifikowano wczesnie: Mazowieckiego, Kuronia< Michnika, > Gronkiewicz-Waltz (też przed wyborami prezydenckimi) > w Polsce określenie polityka jako Żyda dramatycznie zmniejsza jego szanse w > wyborach > czy to normalne? Borowski - marszałek Sejmu, kandydat w wyborach prezydenckich Mazowiecki - premier, kandydat na prezydenta, poseł Gronkiewicz-Waltz - prezes MBP, kandydatka na prezydenta, przedstawicielka RP w instytucjiach międzynarodowych powiadasz, że nazywanie kogoś Żydem w Polsce godzi w jego karierę? Chmm.... > czy chcielibyśmy aby fakt - że jesteśmy Polakami - tak nas dyskwalifikował > gdziekolwiek za granicą? Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zydzi to byli tacy Polacy 06.05.05, 14:02 To takie przemowienie wyglosisz nad grobami zamordowanych Polakow na wschodzie? No coz, to wyklucza wszelkie prawne i etyczne rozwiazania. Tak wlasciwie to ja dzisiaj powinienem mordowac Zydow, za moich dziadkow i robic akcje odwetowe tak jak Ariel. Nie robie tego, ale wy nie bedziecie mnie uczyc moralnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 atp1 06.05.05, 16:00 Rodzina mojego meza ogladala babcina kamienice we Lwowie. I place roznych bohaterow tez.. Jakby co - to sie nie obawiaj- Frecia tam wyslemy- niechze ja sobie odbiera...niechze mu na zdrowie pojdzie. Niech zna panski gest, zubozalych panstwa ale przynajmniej moze nie duchowo- mamy taka nadzieje;) Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 dzieki Gini- czasem trzeba o oczywistosciach 06.05.05, 15:02 niektorym przypominac.. Odpowiedz Link Zgłoś
sempiasty biedroneczki są w kropeczki... 06.05.05, 15:07 a może oodpowiesz coś niejakiemu atp1, ktory napisał: "Zydzi, Zydzi i Zydzi, mam tego dosyc. Czy ty wiesz ile milionow Polakow zostalo zgladzonych(etnicznych) przez Hitlera i Stalina? To byl polski holokaust, ale o tym na swiecie sie nie mowi, nie wolno bo to Polacy maja byc obwiniani. Polska armia byla 4 w Europie, to tez tabu. Kraj wymordowali i zniszczyli, odszkodowan nie bylo, wszystkie zagarneli Zydzi i inni. Polsce sie nalezy ponad 500 miliardow dolarow jako reparacji wojennych. Cos nieprawdopodobnego co sie stalo z Polska dzisiaj, ze tak zostala ponizona i opluta, kraj ktory czynnie wniosl zwyciestwo nad Niemcami a nastepnie jako aliant zostal sprzedany a Sikorski zgladzony. Trwa to do dzis, za sprawa zydowskich politykow ktorzy opanowali rzady w Polsce." co o tym myslisz coccinello? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 mysle ze cwaniakow 06.05.05, 15:16 jest wszedzie niemalo. Rowniez wsrod nadredaktorow. Ja nie mam nic przeciwko ludziom energicznym, ktorzy cos osiagaja. Ale mam przeciwko takim ktorzy szukaja latwej i szybkiej drogi do monopolu. Jak sie to nazwie- to juz inna sprawa... Chybas nie tak glupi by myslec ze nie lubie folkloru zydowskiego- ktory tak naprawde Polacy zawsze bardzo cenili i pieknie tlumaczyli i przytaczali. Nie sadz tez ze takich wielu znajdziesz w Polsce. Gdyby Kwach potrafil zanucic choc jedna piesn zydowska- problemu by nie bylo. A jest - jak wiesz odwrotnie.. Podobnie sie ma sprawa z nadredaktorem. Nie za zydowskosc go nie lubia ale za to kim jest. A jak sie to nazywa- to juz inna historia.. Co masz przeciwko swietym tureckim? ;) A tak a propos folkloru: ´w takie swieto kazdy Zyd (nawet ten najbiedniejszy) jest nam bratem dzis... Nie poskapcie marcepanu....dla chrzescijan, turkow i dla najpodlejszego z nas....;).... Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: biedroneczki są w kropeczki... 06.05.05, 15:47 sempiasty napisał: > a może oodpowiesz coś niejakiemu atp1, ktory napisał: > "Zydzi, Zydzi i Zydzi, mam tego dosyc. Czy ty wiesz ile milionow > Polakow zostalo zgladzonych(etnicznych) przez Hitlera i Stalina? > To byl polski holokaust, ale o tym na swiecie sie nie mowi, nie wolno > bo to Polacy maja byc obwiniani. Polska armia byla 4 w Europie, to tez > tabu. Kraj wymordowali i zniszczyli, odszkodowan nie bylo, wszystkie ------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: biedroneczki są w kropeczki... 06.05.05, 19:11 a ty , co o tym myslisz , jesli ci pozwola? Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 15:38 Jedna jaskolka nie czyni wiosny ale lepsze to niz to co czytam na tym forum z wyjatkiem Negewa i Perrego. Nie rozumiem powodu twojego zachwytu , facet pisze stronniczo , wklada za duzo wysilku zeby przypadkiem nie nadepnac na odcisk zioncom i tak... Dowiedzialem sie ze byli szmalcownicy, owszem polscy, o zydowskich nie wspomina, krytykuje ksenofobie wszedzie, i dobrze, tyle ze nie wspomina ani slowem o najbardziej zajadlym ksenofobie, jakim jest Izrael. Na koniec, dual loyalty czy dwu-narodowosc jak on to okresla, ten potworek wymyslony przez Zydow dla ich wygody w realnym zyciu nie istnieje, bo albo jestes Polakiem czy Niemcem, albo Zydem, twierdzenie, ze mozna sluzyc dwom panom jest nie nierealne i klamstwem... Najlepszym dowodem tego jest fakt, ze nie istnieje w samym Izraelu - Sprobuj tam przekonac kogos ze jestes lojalna jeszcze innemu krajowi oprocz ojczyzny i zobacze jak daleko na tym zajedziesz... No i ten placzliwy ton perwazji, pisze niezbyt przekonywujaco i takim tonem jakby sam nie wierzyl w to co pisze. narazie Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 rattler nie zabijaj jaskolek na wiosne 06.05.05, 15:47 bardzo cie prosze. Tu czy tam - wazne ze facet napisal to co mysli wielu. Dlaczego tu- to jego sprawa. Ale liczy sie fakt. Docenic tez trzeba umiec. A nie watp, ze nie mozna czuc wdziecznosci dla dwoch ojczyzn, choc z pewnoscia sie jedna narodowosc wybiera... Kulturowo jestesmy jednak wytworem tych wszystkich ojczyzn, ktore na nasze wychowanie, swiatopoglad mialy wplyw. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Biedronka, ja nie jestem "wielu" 06.05.05, 16:07 Zydzi zawsze i wszedzie zieja nienawiscia do wszystkich, ktorzy ich nie oklaskuja. Czytalem rozne sprawy o Polakach i innych narodach ale temat zydowski jest zawsze taki sam. O Zydach trzeba sie wypowiadac pozytywnie i basta. Jest to dyktat i falszerstwo historii. Czesto Zydzi mowia na tym forum " byc w Polsce nazwanym Zydem to znaczy cos zlego", bo tak bylo i sami Zydzi nie chca sie przyznac do swoich win, nie byl to narod, ktory zyl w symbiozie z innymi, prowadzil czesto rozne ciemne interesy, rozpijali polskie chlopstwo, lichwiarstwo. Czytal ktos kiedys Konopnicka? i innych. W DRUGIEJ RZECZPOSPOLITEJ, wszystkie afery gospodarcze i inne robili Zydzi, wedlug statystyk przedwojennych 80% tych przestepstw popelniali Zydzi!!! Takie sa fakty, dlaczego wiec dzisiaj traktuje sie to jako antysemityzm!!!, chociaz kazdy dzisiaj wie ze cyganie kradna itd, ale nikt nie mowi ze to ANTYCYGANIZM!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 a wszyscy Wlosi to mafiozi? 06.05.05, 16:29 pomysl o tym. Zapewne na stereotypy sie zapracowuje. Ale o tym kim sie jest i o twojej godnosci swiadczy co ty mowisz i co robisz- a nie to co robili inni. Nie wszyscy Zydzi to krzykacze i prowokatorzy pokroju Dany, Fredzia itp. Zapewniam - spotkalam wielu skromnych ludzi przywiazanych do swojej nowej narodowosci rownie silnie jak do tej etnicznej, a nie wkupujacych sie na sile w ta ´etniczna´ z glosnym hukiem jak to czynia ci ´tutejsi´- czy nimi sa - czy tez nie sa. Takich jak oni - tu na forum tez spotkalam ale pamietaj ze ci wrzeszczacy zakrzykuja tych skromnych. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Biedronka, musisz przyznac ze dzisiaj 06.05.05, 17:07 dzieje sie cos zlego. Ja wiem ze nie mozna wszystkich jedna miarka mierzyc, sa ludzie i ludziska. Z natury jestem tolerancyjny ale tak nie mozna, aby ktos kpil ze mnie i na dodatek nazywal mnie antysemita ze mam swoje zdanie. Dzisiaj to dzieje sie globalnie, wszyscy ktorzy neguja zaistniala propagande, nazywani sa antysemici albo nawet nazisci. Swiadczy to ze obecne elity masonskie, na gruncie zydowskim wypowiedzialy wolnemu swiatu wojne!!! Wszystko co im nie pasuje nazywane jest antysemityzmem albo nazizmem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 ´elity masonskie´ :) 06.05.05, 17:19 to duzo powiedziane... Czy zaliczasz Kwasniewskiego i Michnika do elit? ;). Moze Danutke z tego forum? Daj spokoj. Ja mialam pelny dysk wiec klops z poczta. Nie wiem co dzialo sie wczoraj. Ale dostrzeglam kto na tym forum wystapil z plaszczyzny ´jedynych sprawiedliwych´ ;). Odczep sie od kwestii etnicznych a skoncentruj na ludziach. To nie beda sie mogli i ciebie uczepic. Alkoholizm Polakow to byla taka sztandarowa zaczepka niejakiego Palniczka. To jest sztandarowa zaczepka Frecia- milosnika kobiet rosyjskich i polskich kamienic.... Frecia Pana- ma sie rozumiec... Ale alkoholizm Michnika obsciskujacego sie z Urbanem czy innych uczestnikow okraglego stolu to mial juz nam nie przeszkadzac ;)... Jakie to pouczajace.... Daj spokoj. Ja wracam do roboty. A moze Srode zaliczasz do elit? ;) Ona tez zaciekle walczy z ´antysemityzmem´. Na rowni z prawem roslinek do cierpienia..... Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: ´elity masonskie´ :) 06.05.05, 17:41 Biedronka sluchaj no, Kwasniewski, Suchocka, Walc, Olechowski, Mazowiecki i jako nr1 Gieremek, do tych zydowskich elit sie zaliczaja. Malo tego maja olbrzymie notowania wsrod tych elit, ze oddali taki wielki kraj jak Polska w ich posiadanie.Jesli jestes Zydem a czujesz sie w danym spoleczenstwie jako jeden z posrod Polakow, to Ci nie zazdroszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: ´elity masonskie´ :) 06.05.05, 18:05 znow mamy tu perelke ani: "Ona tez zaciekle walczy z ´antysemityzmem´. Na rowni z prawem roslinek do cierpienia" po prostu oszalamia ta glebia filozoficzna.... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 co ja za to zauwazylam 06.05.05, 17:12 to fakt, ze na tym forum nie pojawil sie jeszcze zaden osobnik podobny do autora tego artykulu. Widocznie takie opinie trzeba wyrazic publicznie bo ich publikacja cos za soba niesie.. Najwyrazniej gloszenie takich pogladow na forum np- oplacalne juz nie jest.. A to b. ciekawe...Widac na forum towarzystwo braci w propagandowym interesie jest albo zbyt niebezpieczne i bardzo wplywowe i agresywne, albo to tylko kolejny ´gest´ ktory nie niesie za soba zadnych konkretow i jest to tylko kolejny dowod ze to forum od jednej strony jest bardziej niz bardzo slepo- propagandowe... Ciekawe czy to zasluga sasiedztwa wybitnych jednostek w stylu Danci, czy tez ´profilu´ gazety. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: co ja za to zauwazylam 06.05.05, 17:51 Ale ty sam nie wiesz z kim trzymac wedlug twojego postu. Takie rozkojarzenie faktow, doprowadzi cie do zguby wsrod"swoich" jak rowniez u Polakow. Sa chwile w zyciu ze trzeba sie jawnie opowiedziec co jest zlem a co dobrem!!! Kluczenie miedzy tymi wartosciami jest trzymaniem ze zlem. Odpowiedz Link Zgłoś
pypcinski Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 15:49 Taka własnie była sytuacja w wielonarodowej I Rzeczpospolitej. sam definiowałbyś się, jako poddany króla polskiego z narodu Polak, Rusin, Niemiec, Litwin, czy kto tam jeszcze. Słynne: natione Polonus gente Ruthenus. Polak-Rusin. To nie było takie złe. Wymóg lojalności wobec państwa, a nie wspólnoty narodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia 06.05.05, 15:50 rattler napisał: > Jedna jaskolka nie czyni wiosny ale lepsze to niz to co czytam na tym forum z > wyjatkiem Negewa i Perrego. Nie rozumiem powodu twojego zachwytu , facet pisze > stronniczo , wklada za duzo wysilku zeby przypadkiem nie nadepnac na odcisk > zioncom i tak... Dowiedzialem sie ze byli szmalcownicy, owszem polscy, o > zydowskich nie wspomina, krytykuje ksenofobie wszedzie, i dobrze, tyle ze nie > wspomina ani slowem o najbardziej zajadlym ksenofobie, jakim jest Izrael. Oj czepiasz sie ratlerr , nie dokopal Izraelowi, to jest straszny problem dla Ciebie . To jest artykul, a nie rozprawa . > > Na koniec, dual loyalty czy dwu-narodowosc jak on to okresla, ten potworek > wymyslony przez Zydow dla ich wygody w realnym zyciu nie istnieje, bo albo > jestes Polakiem czy Niemcem, albo Zydem, twierdzenie, ze mozna sluzyc dwom > panom jest nie nierealne i klamstwem... Najlepszym dowodem tego jest fakt, ze > nie istnieje w samym Izraelu - Sprobuj tam przekonac kogos ze jestes lojalna > jeszcze innemu krajowi oprocz ojczyzny i zobacze jak daleko na tym zajedziesz.. > . > > No i ten placzliwy ton perwazji, pisze niezbyt przekonywujaco i takim tonem > jakby sam nie wierzyl w to co pisze. > EE tam znow sie czepiasz . > narazie Odpowiedz Link Zgłoś
schlaugbaum [...] 06.05.05, 17:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie jest zle 06.05.05, 18:02 Mialam nadzieje, na jakas dyskusje, ale jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma . W jednym watku zostalam zydowka i patologiczna antysemitka !! Tez jakies osiagniecie . Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Nie jest zle 06.05.05, 18:47 Z tego wynika ze jest pani bezpanstwowcem. Jest to typowy objaw zydowstwa, ze nalezy sie rozwijac nawet na gownie ale zawsze nalezy swoja nacje nawet na Marsie ochraniac!!! Trzeba tylko jeszcze dodac ze nalezy tez zdechnac, a wtedy spotkanie ze Stworca moze okazac sie bardzo nie wskazane, rozliczajac sie z 10 przykazan!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Nie jest zle 06.05.05, 18:56 atp1 napisał: > Z tego wynika ze jest pani bezpanstwowcem. A z czego to wynika? Z tego, ze dwoch idiotow przykleilo mi przeciwne etykietki? Jest to typowy objaw > zydowstwa, ze nalezy sie rozwijac nawet na gownie ale zawsze > nalezy swoja nacje nawet na Marsie ochraniac!!! No, no ten drugi twierdzi, ze ja patologiczna antysemitka . Trzeba tylko jeszcze > dodac ze nalezy tez zdechnac, a wtedy spotkanie ze Stworca > moze okazac sie bardzo nie wskazane, rozliczajac sie z 10 przykazan!!! No dobra, dobra, jak zdechniesz to sie rozliczysz przynajmniej z tego belkotu, ktorym zasypujesz ten portal. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Nie jest zle 06.05.05, 19:09 nie jest zle gini , a przynajmniej mozna docenic fakt, ze rozmawiasz z kims , kto rozumie co do niego piszesz i jesli cie opier8ala to przynajmniej na temat i w nawiazaniu do tematu. Czy rozmawiajac z wiekszoscia naszych zydowskich adwersarzy , nie odnosisz wrarzenia , ze masz do czynienia z mechanicznym nosnikiem informacji, ktorego ktos zaprogramowal? Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Nie jest zle 06.05.05, 19:14 atp1 napisał: > Z tego wynika ze jest pani bezpanstwowcem. _______________________________________________________ Nie jestes sprawiedliwy. Malo jest osob na forum broniacych wszystkiego co polskie tak jak Gini. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie jest zle 06.05.05, 19:53 wojcd napisał: > atp1 napisał: > > Z tego wynika ze jest pani bezpanstwowcem. > _______________________________________________________ > Nie jestes sprawiedliwy. > Malo jest osob na forum broniacych > wszystkiego co polskie tak jak Gini. raczej nie jest ich malo,tylko sa tepione,wyszydzane,opluwane i porownywane do nazi i antysyjamow. nie badz taki niesprawiedliwy wojtku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojcd Re: Nie jest zle 06.05.05, 19:58 Przepraszam Rachelko pisalem w pospiechu. Masz racje. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Nie jest zle 06.05.05, 20:02 wojcd napisał: > Przepraszam Rachelko > pisalem w pospiechu. Masz racje. > > Pozdrawiam serdecznie ja nie jestem jedyna jest tu wielu innych,nie robmy wyjatkow:)) tylko wynik tego jest ten sam,te same slowa,te same inwektywy,slowem te same metody do nas wszystkich:))malo oryginalne,ale w koncu ci wybrani to nie smietanka,tylko jakies fusy:)) najlepiej OLAC i to WSZYSTKICH,nie ma co z mlynkiem trajlowac,bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 18:46 >>>>>>>>Zagłada to też polska tragedia gini napisała: > serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2689030.html > Wspanialy artykul Jana Hartmana , ktorego wielbicielka jestem od dawna od > dawna. Jan Hartman* 04-05-2005, ostatnia aktualizacja 04-05-2005 18:16 Jako polski Żyd domagam się pamięci o tym, że Zagłada Żydów była także tragedią polską, bo setki tysięcy jej ofiar czuło się i było Polakami - tak samo jak ja i moi zgładzeni przodkowie >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Zgadza sie. Ale pod warunkiem,ze ich uwaza sie za Polakow chociaz niekatolickiego wyznania. W innym wypadku,to nie jest polska tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 18:59 Domagaj sie!!! Ale wiecej Polakow zostalo wymordowanych jak wszystkich Zydow razem.Kiedys komunisci mowili ze w Oswiecimiu wymordowali Niemcy 4 mln. Zydow, dzisiaj ta liczba spadla do 1 mln albo ponizej. Zawsze mowilem, ze holokaust byl przeprowadzony z rozmyslem na narodzie polskim, poniewaz sam Hitler i jego siepacze to byli Zydzi!!! Nikt w histori Polski tak Polakow nie mordowal, mogli to zrobic wc tym czasie jedynie Zydzi i ta ideologia!!! Widac to do dzisiaj, smiertelna nienawisc do Polakow zydowstwa z zagranicy jak i rodzimego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 19:18 Szanowny panie atp! Ja sie niczego nie domagam. Chyba,nawet glupek,rozumie,ze jezeli tzw."zydowska tragedia",ma byc rowniez tragedia polska,to ma byc spelniony warunek,ze Zydzi sa Polakami. Bo jezeli nie,to tragedia ta nie moze byc tragedia polska. Logiki sie pan uczyl? Moze mysli pan nielogicznie? To widac z dalszego panskiego tekstu. Nie moge nazwac pana glupcem,bo "kropka",co mnie moj pseudonim zalachmycila,mnie wymaze. Jest pan balamut. A ja,Zyd,kocham Polakow. A z jedna nawet dziecko mam. A ona mnie caluje na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
i-love-2-bike Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 19:56 1ja napisał: > Szanowny panie atp! > Ja sie niczego nie domagam. > Chyba,nawet glupek,rozumie,ze jezeli tzw."zydowska tragedia",ma byc rowniez > tragedia polska,to ma byc spelniony warunek,ze Zydzi sa Polakami. > Bo jezeli nie,to tragedia ta nie moze byc tragedia polska. > Logiki sie pan uczyl? > Moze mysli pan nielogicznie? > To widac z dalszego panskiego tekstu. > Nie moge nazwac pana glupcem,bo "kropka",co mnie moj pseudonim > zalachmycila,mnie wymaze. > Jest pan balamut. > A ja,Zyd,kocham Polakow. > A z jedna nawet dziecko mam. > A ona mnie caluje na dobranoc. ale o co tu chodzi,jesli chcecie czcic tylko swoich bohaterow,ktorzy zostali zamordowani to robcie to w swoim kraju,nikt wam tego nie broni. po co sie z tym w tak wulgarny i nahalny sposob obnosic na tympolskim forum,komu z was to potrzebne? czy w ten sposob zyskacie szacunek? jesli chodzi o mnie to ja czcze wszystkich pomordowanych,a wiec nikomu korona z glowy nie spadnie,ze wszystkim zabitym oddamy czesc. Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 20:27 Szanowny biku. Pan w plot strzela. Ja o logice,a pan o bochaterach. U pana tez logika nie dziala. A ktory to kraj jest moj czy nie moj-pan wybaczy,ale ma pan g...o do gadania. Co do zyskania szacunku-ja go mam. A jak u pana w tej materii? Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 20:26 Wasze tragedie to tylko trick!!! Moja rodzine zamordowali Zydzi na kresach tak samo zydowska NKWD w Katyniu. Taka historie znam na wlasnej rodzinie, ktora przez ten sposob nie"zdazylem poznac". Reszte waszego tzw. holokaustu nie chce znac, odczuwam jedynie dume ze wam za zdrade kraju, chociaz Niemcy dali w kosc!!! Uwazam, za narodowa tragedie ze Polacy w dali sie w uklad z zachodnimi bestiami, ktorzy to Polske swojego alianta zdradzili i sprzedali, tak jak Zydzi!!! Nalezolo isc z Hitlerem reka w reke, tak jak to bylo w zach.europpie, malo tego, wygrac wojne z zydo-komuna, napewno z Niemcami mozna bylo sie dogadac zamiast walczyc o zydowska wredna dupe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 20:29 Panie,aptu 1! Jest pan Polak? Chyba swolocz 1 i 2. A wta dupe moze panu pozwole pocalowac-jezeli pan grzecznie o to poprosi. Odpowiedz Link Zgłoś
atp1 Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 20:43 To ja swolocz? Nie trzeba bylo Polakow mordowac na wschodzie przez zydowskich nazistowskich mordercow po ukladzie Ribbentrop-Molotow. Wasza gwiazda dawidowa to bylo to samo dla Polakow co swastyka z sierpem i mlotem! Tez to ks.Jankowski w kosciele pokazal, ze az sam Clinton zaczal protestowac w Waszyngtonie. Widzial to ktos na swiecie!!! Sam US President!!! To wszystko mowi samo za siebie w jakim swiecie zyjemy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1ja Re: Zaglada to tez polska tragedia + 07.05.05, 17:49 Wlasnie i ty i Jankowski-swolocz! Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Zaglada to tez polska tragedia + 07.05.05, 22:04 1ja napisał: > Szanowny panie atp! > Ja sie niczego nie domagam. > Chyba,nawet glupek,rozumie,ze jezeli tzw."zydowska tragedia",ma byc rowniez > tragedia polska,to ma byc spelniony warunek,ze Zydzi sa Polakami. Przeczytaj dobrze tekst , autor polski Zyd pisze jasno, ze czesc Zydow czula sie Polakami.Nie wszyscy Zydzi , sie czuli to powinienes wiedziec.Nie wszyscy Zydzi urodzeni i mieszkajacy w Polsce czuja sie Polakami. Z Twoich postow wnioskuje, ze Ty sie nie czujesz, owszem masz zone Polke , lubisz pewnie polska kuchnie i to wszystko. Yam gdzie mozesz atakujesz Polakow,a autor artykulu ich broni, bo czuje sie z Nimi zwiazany.Taka malutka roznica. > Bo jezeli nie,to tragedia ta nie moze byc tragedia polska. > Logiki sie pan uczyl? > Moze mysli pan nielogicznie? > To widac z dalszego panskiego tekstu. > Nie moge nazwac pana glupcem,bo "kropka",co mnie moj pseudonim > zalachmycila,mnie wymaze. > Jest pan balamut. > A ja,Zyd,kocham Polakow. > A z jedna nawet dziecko mam. > A ona mnie caluje na dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Zaglada to tez polska tragedia + 06.05.05, 19:01 tak kiedys krzyzyku bylo , pod wplywem tego forum sie zmienilo Odpowiedz Link Zgłoś
olewin Panie Hartman: dobrze ale nie do końca .. 08.05.05, 01:51 wszystko co Pan pisze w jakieś formie zbliża się do historycznej prawdy no może "tylko" poza skalą poskiej martyrologii .. Mówi Pan zginęło 3 mln Żydów .. i kilkaset tysięcy powstańców .. - BŁĄD !!! W Polsce po wojnie zabrakło 11 mln obywateli .. odejmując liczbę 3 mln Żydów pozostaje 8 mln. Polaków chrześcijan .. Conajmniej połowa to ofiary nazizmu i zsyłek oraz terroru sowieckiego .. Nie zapominajmy że do 1953 roku w Polsce szalał UB-ecko sowiecki terror .. Zatem zapomniał pan "tylko" przyznać iż etnicznych Polaków zginęło równie dużo co Żydów .. a może nawet więcej ????!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś