arap1 12.09.06, 15:07 Kaczynski chce dobre stosunki z Israelem...mozliwie ze zwroca majatek mojego dziadka w Gdyni....mozliwie ze kopiesz moj ogrudek i zyjesz w moje chalupie.... spadkobierca juz w drodze!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krystian71 Re: Krystek wracam do Polski.... 12.09.06, 16:23 tylko przyjedz ,po moim ogrodku biega owczarek .Niemiecki, czyli jak to sie polit-poprawnie mowi nazistowski. Chetnie was ze soba zapoznam. Majatek twego dziadka,czyli sprochniale taczki na ktorych dopchal do nabrzeza 15-ke umorusanych dzieciakow ,nie nadawal sie nawet na bude dla mojego Rafiego. Innego majatku nie mial,nawet bilet trzeciej klasy na parowcu do Hajfy odpracowal walac koks pod kociol. W Gdyni napewno nie mogl go miec,pewnie nie wiesz ,ale to bylo jedyne miasto w Polsce ,bo nowo budowane,do ktorego zupelnie nie dopuszczono Zydow,obawiajac sie spekulacji terenami. Wszystkie kamienice nalezaly do bogatych Kaszubow Netzli czy Skwierczow, polskich inzynierow -budowniczych portu, oficerow zeglugi i Marynarki Wojennej,polskich kupcow i rzemieslnikow. Komuna je przejela,ale tytulow prawnych nie odebrala i juz dawno , jeszcze w 80 -tych latach zaczely wracac do wlascicieli. A co bedzie z twoim Eretzem jak go opuscisz,kto bedzie go bronil Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Krystek wracam do Polski.... 12.09.06, 17:35 tak i byc kryst71 twoja rudera ja sie nie bede z toba klucuc,moja ziemia ok..:-) widzisz a jednak dziadek moj dopchal swoj podruzujacy bank do pomorza.. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Krystek wracam do Polski.... 12.09.06, 17:52 jak jeszcze zyje to pozdrow go ode mnie ,jak juz nie to odmowie za niego Kadisz,bo dzielny musial byc chlopina .I pracowity . A ja zawsze mowilem,ze dzieci to najlepsza inwestycja i teraz wychodzi na moje. Gdy bankrutuja cale systemy emerytalne i to nie tylko w Polsce ,najlepszym zabezpieczeniem na starosc bedzie gromadka dzieci. PS.wiecej takich jak on bylo.Mowia,ze Kaszubi to sa gorale,ktorzy nie zalapali sie na statek do Ameryki.:) Odpowiedz Link Zgłoś
arap1 Re: Krystek wracam do Polski.... 12.09.06, 17:35 tak i byc kryst71 twoja rudera ja sie nie bede z toba klucuc,moja ziemia ok..:-) widzisz a jednak dziadek moj dopchal swoj podruzujacy bank do pomorza.. Odpowiedz Link Zgłoś
polani Re: Krystek wracam do Polski.... 12.09.06, 18:20 dostaneiemy nasze kamienicy beda wasze ulicy nasze domy czy bylo wam zle w naszej autonomie, mnieliscie naszych lekarzow prawnikow nie bylo tak dozo protestutek i mafioso Odpowiedz Link Zgłoś