Dodaj do ulubionych

Go Sarko, go

12.01.07, 23:13
Sarko.

Przekonal wlasnie Michelle Aliot-Marie (francuskiego Radka S.) by sie do
niego przylaczyla:

today.reuters.fr/news/NewsArticle.aspx?type=topNews&storyID=2007-01-12T210804Z_01_GAR271138_RTRIDST_0_OFRTP-FRANCE-PRESIDENTIELLE-ALLIOT-MARIE-
20070112.XML

W niedziela poswieca go na kandydata UMP. Chirac i jego akolici (de Villepin,
Debré) wsciekaja sie. Ale tu nie chodzi o nich ale o Francje, o reformy, o
przyszlosc, o Europe...

Moj glos juz masz, walcz o glos kazdego Francuza!

Go Sarko, go!

PF
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Go Sarko, go Kto,? 12.01.07, 23:37
      Ten Sarko to on jest podobnie antyamerykański jak Czyrak czy raczej blizej mu do
      Mitteranda?
      • o_brother1 Re: Go Sarko, go Kto,? 12.01.07, 23:43
        jakby mial nie byc jak sie felusiaka naczytal.
      • bam_buko Re: Go Sarko, go Kto,? 12.01.07, 23:56
        Co ten Sarko moze zmienic??
        Bordeaux i okolice,Biarritz,St Jean deLuz ...piekne tereny ,ktore jako tako
        znam sa dzisiaj "arabskie"
        Ostatni raz kiedy tam bylem(3lata temu) czulem sie jak w Algerii czy Tunezji
        chociaz okolica jakos znana.

Francja stanie sie pierwszym kalifatem w Europie za lat.....LePen wydaje sie za
        mieki wiec jak Sarko moze uratowac Francje?.......too late
        • polski_francuz Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 00:07
          Jedyne co moze i chce spowodowac to szybsza integracje arabstwa. I zgodzmy sie,
          ze zydowska krew w tym aspekcie to raczej zaleta, he?

PF
        • gloubiboulgomm Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 22:24
          bam_buko napisał:

> Co ten Sarko moze zmienic??
          > Bordeaux i okolice,Biarritz,St Jean deLuz ...piekne tereny ,ktore jako tako
          > znam sa dzisiaj "arabskie"
          > Ostatni raz kiedy tam bylem(3lata temu) czulem sie jak w Algerii czy Tunezji
          > chociaz okolica jakos znana.
          >
          > Francja stanie sie pierwszym kalifatem w Europie za lat.....LePen wydaje sie
          za
          > mieki wiec jak Sarko moze uratowac Francje?.......too late

Jak pojedziesz do La Baule, to nie zobaczysz zadnego Araba....chyba ze bogatego
          turysty.
          A ty, jestes bogaty i masz na wyjazd do la Baule?
      • polski_francuz Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 00:00
        Jest dosc atlantycki. Ma jaja: wegiersko-zydowskie.

Ale swoj chlop.

Gnoje mu dokopuja caly czas. Jak go zona rzucila pokazywano ja z kochankiem w
        Paris Match.

Jak tak cale gnojstwo przeciwko tobie, tzn zes chyba nie najgorszy, he?

PF

• bam_buko Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 00:02
          daj mu boze...niech ratuje Francje....to chyba ostatnia szansa
        • i-love-2-ski Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 00:03
          polski_francuz napisał:

>
          > Jak tak cale gnojstwo przeciwko tobie, tzn zes chyba nie najgorszy, he?
          >
          > PF
          >

he,he co za trafna ocena naszego forum:))
          • absztyfikant Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 01:42
            Nie pocieszaj sie pustemo.

Ad rem. PF! Niedawno chwaliles Segolene, skad ta zmiana?
            • polski_francuz Re: Go Sarko, go Kto,? 13.01.07, 09:11
              Sélolène jest ladna i ma ciag na bramke. Jest jednak sojalistka a przede
              wszystkim bedzie musiala rzadzic z aparatem. Ktory jest bardzo konserwatywny.

Popieram Sarko od zawsze, nie zmienilem opinii.

PF
    • felusiak1 Zapytam ponownie 13.01.07, 00:24
      Dowiedziałem sie, ze Sarko jest bardziej atlantycki co zbliża go do Mitteranda.
      Zatem nastepne pytanie brzmi: Czy zdaje sobie również sprawę z faktu, ze Francja
      nie znajduje sie ani w 1811 roku ani też w 1918 a raczj bliżej do 1945?
      Staram sie być równie kryptyczny.
      • polski_francuz Re: Zapytam ponownie 13.01.07, 09:08
        Sadze, ze zdaje sobie z tego sprawe. Dlaczego tak mysle? Nie jest absolwentem
        ENA, takiej szkoly z ktorej (prawie wszyscy) politycy francuzcy sie wywodza,
        ale adwokatem.

Jest synem emigranta (z 56 roku z Wegier, tata jego nie chcial sie
        naturalizowac dlugi czas...), ktory sie nie urodzil ze srebrna lyzeczka w
        ustach.

W koncu, jest przyjacielem wielu przemyslowcow francuskich (CAC40), ktorzy
        zycza sobie lekkiej dozy liberalizacji.

Wydaje sie byc pragmatyczny a nie arogancki.

Tyle ci moge powiedziec.

PF
        • explicit Re: Zapytam ponownie 13.01.07, 09:38
          No i nasz picard jakby siem kto pytal :)
          =============================================================================
          ENA, takiej szkoly z ktorej (prawie wszyscy) politycy francuzcy sie wywodza,
          • picard2 Re: Zapytam ponownie 13.01.07, 22:24
            explicit napisał:

> No i nasz picard jakby siem kto pytal :)
            > =============================================================================
            > ENA, takiej szkoly z ktorej (prawie wszyscy) politycy francuzcy sie wywodza,

Nie obrazaj mnie nigdy nie postawilem nogow w tej ENA to dobre dla zony Hollanda
            a nie bla powaznych Lepenistow mojego pokroju.Jak bede ministrem policji bo
            to mi zagwarantowal Jan Maria to najpierw wyprosze z Pikardii wszystkich
            przybyszow do 2-giego pokolenia.
            Chris
            • explicit Re: Zapytam ponownie 13.01.07, 22:58
              Give us a brake, cees , who do you think we're ,... Give it up , please ,...
              ===============================================================================
              Nie obrazaj mnie nigdy nie postawilem nogow w tej ENA to dobre dla zony Hollanda
              a nie bla powaznych Lepenistow mojego pokroju.Jak bede ministrem policji bo
              to mi zagwarantowal Jan Maria to najpierw wyprosze z Pikardii wszystkich
              przybyszow do 2-giego pokolenia.
    • jacekm22 Re: Go Sarko, go 13.01.07, 17:03
      Daj Panie Boze , zeby Sarko wygral wybory ....
      Ale nawet jak wygra wybory czeka go bardzo trudne zadanie , przeprowadzenie
      bardzo nie popularnych reform o , ktorych francuzi nie chca slyszec - reforma
      emerytalna ( jak na razie lekarstwem ma byc wdluzenie czasu pracy !!) ,
      ograniczenie wydatkow panstwa , odchudzenie administracji , i oznajmienie
      francuzom ze czasy bezplatnej sluzby zdrowia odeszly bezpowrotnie ....
      • picard2 Re: Go Sarko, go 13.01.07, 22:33
        jacekm22 napisał:

> Daj Panie Boze , zeby Sarko wygral wybory ....
        > Ale nawet jak wygra wybory czeka go bardzo trudne zadanie , przeprowadzenie
        > bardzo nie popularnych reform o , ktorych francuzi nie chca slyszec - reforma
        > emerytalna .Zaczynam zalowac ze dalem skowo JMP bo mam tak dobru pomysl na
        rozwiazania problemu emerytur.Tych naprawde starych(50lat i wiecej)ukatrupie
        i tak zwanym emigrantom azjatyckim plci meskiej poobcinam te przyslowiowe jaja.
        Chris
        • gloubiboulgomm Re: Go Sarko, go 13.01.07, 22:37
          Ratunku! Ja jestem litewsko-polskim emigrantem i mam....54 lat.
          • radio_wolna_europa Re: Go Sarko, go 16.01.07, 19:10
            gloubiboulgomm napisał:

> Ratunku! Ja jestem litewsko-polskim emigrantem i mam....54 lat.

To jeszcze sobie popracujesz! Jesli sarkozy wygra to do 70 lat bedziesz harowac.
            • polski_francuz Dox1 16.01.07, 19:17
              pracujesz z emigrantami z Magrebu tak, jak ci sugerowalem?

Allez do roboty!

PF
    • jam_pawel2 Re: Go Sarko, go- Go??? gogole pl??? 13.01.07, 20:45
      GO go ? o czym pisze ten facet pf? Napewno jakis GOGOLE!
      Czytalem Go, teGo pf to jakas putain polska co lize du py arabom z FR.
      Podobno jakis wykladowca hehe dla arabow.
    • rudaklara Re: Go Sarko, go 13.01.07, 21:56
      Sarko jest taki jak Czyrak: podly, demoniczny, a do tego rasista (czyzby
      zapomnial o swoich wegierskich korzeniach??).
      Na marginesie, polskiemu-francuzowi polecam dokument, byc jak Jacques Chirac.
      • gloubiboulgomm Pf+ja = 2 glosy na Sarko. On va gagner!!! 13.01.07, 22:20
      • picard2 Re: Go Sarko, go 13.01.07, 22:45
        rudaklara napisała:

> Sarko jest taki jak Czyrak: podly, demoniczny,( i GLUPI) a do tego rasista
        (czyzby zapomniaa o jego aryjskich rysach i ozysto zdowskich korzeniach??).
        > Na marginesie, polskiemu-francuzowi nie polecam ,by byl byc Jacques Chirac.
        On juz jest!! zycz mu aby zostal de Gaullem i jadac na Paryz 11 omijal Petit
        Clamart.
        Chris
        • polski_francuz Claire 14.01.07, 20:27
          Sarko ma energie Chiraka. A jest jeszcze glodny dokonan.

Demoniczne sa jego karykatury, bo rysownicy zlapali jego dominuja ceche: troche
          diabelskie oczy.

Jack Nicholson tez jest troche diabelski. A wspanialy aktor:)

PF
    • xavras_wyzhryn Re: Go Sarko, go 14.01.07, 01:28
      Sarko - kolejny arogancki kurdupel, w dodatku niezbyt przychylny Polsce...
      • jacekm22 Re: Go Sarko, go 14.01.07, 13:29
        A dlaczego ma byc przychylny ???
        • xavras_wyzhryn Re: Go Sarko, go 14.01.07, 15:53
          Na głupie pytania nie odpowiadam.
      • polski_francuz Maly a duzy 14.01.07, 20:24
        Xavras, mysle ze sie mylisz. Sarko, jako jedyny z zachodnich politykow byl w
        Polsce przed Wyborami. Postawil tylko chyba na zlego konia (Tuska)...ale
        pomylic sie mogl kazdy.

A ze maly. U niego poszlo w korzen:) w energie, ambicje...podobni byli i
        Napoleon i podobny jest Polanski.

Wyjatkiem byl de Gaulle, dlatego chciano go postrzelic na Petit Clamart:)

PF
    • tornson A jak Sarkozy zapatruje się stosunki UE-USA? 14.01.07, 20:32
      Czy pod jego rządami Francja dalej będzie wspólnie z Niemcami dążyć do budowy
      niezależnej od US-wpływów Europy? Jak zaptruje się na partnerstwo UE-Rosja?
      Co będzie z francuską gospodarką, czy dalej zachowa swoją niezależność, czy
      podobnie jak UK pozwoli na obce przejęcia i przeniesienie ośrodków decyzyjnych
      zagranicę?
      Polskim mediom zbytnio nie ufam, więc chciałbym wiedzieć jak to wygląda z punktu
      widzenia mieszkańców Francji.
      • polski_francuz Re: A jak Sarkozy zapatruje się stosunki UE-USA? 14.01.07, 20:43
        Jest dosc proamerykanski ale tez dosc patriotycznie-ekonomiczny. tzn pomaga
        francuskim przedsiebiorstwom.

Problem z nasza gospodarka jest wlasnie to ze tracimy konkurencyjnosc. W
        rezultacie czego nasz deficyt handlowy jest 30 mld Euro obecnie (Le Point
        11.01.07).

A co ja obciaza? To podatki na zbyt ciezki aparat panstwowy. Podatki od dochodu
        i od przedsiebiorstw.

Obecnie Francja pozycza pieniadze, by obsluzyc dlug wziety na utrzymanie
        panstwa.

Innymi slowy zyjemy ponad stan. I to jest problem najwazniejszy.

Co do reszty, to bym powiedzial ze jest pragmatyczny i ma kulture rezultatu. A
        nie ideologii.

PF

• tornson Re: A jak Sarkozy zapatruje się stosunki UE-USA? 14.01.07, 20:55
          polski_francuz napisał:

> Jest dosc proamerykanski
          I to mnie właśnie niepokoi. Z punktu widzenia Europy nie jest to dobry kandydat.

> ale tez dosc patriotycznie-ekonomiczny. tzn pomaga
          > francuskim przedsiebiorstwom.
          To mu się liczy na plus, silne i samodecydujące o sobie gospodarki Francji i
          Niemiec to kluczowa sprawa dla przyszłości całej UE.

> Problem z nasza gospodarka jest wlasnie to ze tracimy konkurencyjnosc. W
          > rezultacie czego nasz deficyt handlowy jest 30 mld Euro obecnie (Le Point
          > 11.01.07).
          > A co ja obciaza? To podatki na zbyt ciezki aparat panstwowy.Podatki od dochodu
          >
          > i od przedsiebiorstw.
          No fakt podatki macie bardzo wysokie, chyba najwyższy w świecie stosunek zysków
          budżetu do PKB.
          www.photius.com/rankings/economy/budget_revenues_2006_0.html
          • jam_pawel2 Re: Musisz wiedziec ze ten pf..................... 15.01.07, 19:45
            polski-francuz to taka polska pie.. (sa tez pierd. francuske oczywiscie) lub
            po francusku c'est un con.
            Facet mowi czesto ze jest INZYNIEREM i do tego WYKLADOWCA tu w FR. Z tego co
            czytam w jego postach, wychodzi ze to taki inzynier polaczek (slyszales juz o
            HYDRAULIKU Z PL) wykladowca jest napewno w jakejs AFPA w PAS-DE-CALAIS.
            AFPA to takie szkolki zawodowe dzisiaj odwiedzane szczegulnie przez arabow.
            Uwazaj na jego odpowiedzi na temat polityki, on jest lebszy raczej w jego
            watkach w stylu: Nowy dzien, otworzylem okno, zycie jest piekne CO WY NA TO?
            Lub: wypilem kawe na sniadanie, kawe czarna! dlaczego kawa jest czarna? CO WY NA
            TO???
            Zgadzam sie z nim jedynie jak pisze o Sarkozy ze ten polityk ma lub UPRAWIA
            KULTURE REZULTATU!
            Sarkozy jest gotow budowac meczety w FR tylko po to zeby arabowie glosowali na
            niego.
    • caesar_pl Re: Go Sarko, go 15.01.07, 19:53
      W calej Europie to samo smiecie.Tylko Niemcy dalej grzecznie do roboty,mimo tylu dyskusji..strach?....albo to dyscyplina?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka