Dodaj do ulubionych

Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE

18.11.09, 11:57
" Witamy.WAZNA WIADOMOSC.Prosimy o pilny kontakt telefoniczny pod numerem
telefonu. 0-22-57-66-376 w godzinach 7-21. " wiadomosc zostala nadeslana z
numeru 5766, uwazajcie na tego typu zagadkowe sms-y, czy ktos pomoze ujawnic
sprawce tego oszustwa ???
Obserwuj wątek
    • Gość: case Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.centertel.pl 18.11.09, 17:11
      A jakiego dokładnie oszustwa? To zwykły numer stacjonarny, nie żaden premium.
      Często firmy windykacyjne wysyłają takie smsy do dłużników. Jak chcesz wiedzieć
      kto to, po prostu tam zadzwoń :)
      • Gość: martiniesse Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.11.09, 08:39
        Hej, otoz dzwonilem wlasnie i po krotkiej informacji i muzyczce byl sygnal
        oczekiwania az ktos odbierze...lecz nikt nie odbieral a za polaczenie skasowalo :-/
    • Gość: case Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.centertel.pl 18.11.09, 17:29
      Zadzwoniłem tam z zastrzeżonego i okazuje się, że zgadłem (na stacjonarne mam za
      free, więc nie musisz dziękować). Przedstawiają się "Biuro Prawne Intrum".
      Google mówi na ten temat: "Windykacja należności i zarządzanie
      wierzytelnościami" - www.intrum.pl. Niestety wychodzi na to, że Ty, albo ktoś
      inny kto podał ten numer jako kontaktowy trafił na listę dłużników tej firmy
      windykacyjnej.
      • natalia_sankowska1 Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE 18.11.09, 18:23
        Uważam, że autor wątku w tym miejscu powinien przeprosić ORANGE za
        posądzenie o oszustwo. W tym przypadku operator nie ma nic wspólnego
        z poswtałą sytuacją. "B.P. Intrum" (d."Intrum Iustitia") kupuje na
        pęczki daługi telefoniczne, nr mógł jakiś czas temu należeć do
        dłużnika. By więcej nie nękali, należałoby a)zadzwonić i
        porozmawiać, b)wysłać oświadczenie, że nie jest się tym, o czyje
        zadłużenie firmie chodzi. Chwała Bogu, bumery tel. nie posiadają
        hipoteki!
        • Gość: Anton962 Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.dream.net.pl 17.12.09, 11:39
          zgadza się, ta firma INTRUM to bezczelni oszuści, a ORANGE umożliwia im
          działalność. Nękają ludzi sms-ami chociaż nie mają wyroków sądowych. Najczęściej
          są to roszczenia bezpodstawne a oni próbują poprzez nękanie "zmęczyć" klienta.
          Ale uwaga, lepiej im wysłać odmowę na piśmie bo inaczej będą się powoływać na te
          sms-y i brak reakcji na nie.
          • natalia_sankowska1 Do Antona 18.12.09, 02:09
            Nie należy rzucać się inwektywami. Firma INTRUM (d.Intrum Iustitia)
            jest firma windykacyjną i wykonuje swe obowiązki nikogo nie
            oszukując. JEżeli sieć udostępnia windykatorowi nr tel. swego
            dłużnika, ma do tego prawo, bo windykator działa na zlecenie tego
            operatora. Firma windykacyjna nie musi miec w reku wyroku sadowego -
            dłuznika najpier się wzywa do dobrowolnego uregulowania należności.
            Z wyrokiem to się idzie do komornika, a nie wzywa w nieskończoność.
            Powoływanie się na sms-y procesowo nic nie daje, jedynie podjęcie
            rozmów i targowanie się o rozłożenie zadłużenia na raty, odroczenie
            spłaty itp. działania moga przerwać (i w praktyce skutecznie
            przerywają) bieg przedawnienia (te rozmowy akurat są nagrywane),
            który w tych przypadkach wynosi 3 lata od daty wymagalności
            roszczenia.
            A z określeniem kogokolwiek wyrazem "bezczelny oszust" nalezy sie
            powstrzymać: firma ma wszelkie podstawy by pozwać Pana o
            zniesławienie.
            • Gość: WRÓG SPAMÓW Re: Do Antona IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.10, 16:46
              Mały szczegół w tak "fachowej ocenie". Ktoś wysyła idiotycznego SMS-a, nie
              podpisując się, nie pisząc w jakiej sprawie. Wiele osób zadzwoniło i okazało
              się, że nikt nie raczył odebrać, a automat naliczył za połączenie. Poza tym aby
              mieć możliwość windykować lub nakłaniać do zapłaty za cokolwiek powinien mieć na
              to dokument a nie na przysłowiową gębę, Pozdrawiam
              • Gość: case Re: Do Antona IP: *.centertel.pl 25.01.10, 17:52
                Na odebraniu połączenia na numerze stacjonarnym ta firma raczej nic nie
                zarobi... jedyna korzyść dla nich to, że sami nie muszą dzwonić. Firmy
                windykacyjne chwytają się różnych zagrań, niektóre przeginały nawet z jakimiś
                osiłkami. Taki sms to jest pryszcz.
                • Gość: tomeczek Re: Do Antona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 16:39
                  Gość portalu: case napisał(a):

> Na odebraniu połączenia na numerze stacjonarnym ta firma raczej nic nie
                  > zarobi... jedyna korzyść dla nich to, że sami nie muszą dzwonić.

No i dowiedzieli się, że numer im podany jest prawdziwy i ktoś z niego korzysta, a to też zysk.
            • Gość: wn Ja też życzę wam wszystkiego najgorszego. IP: *.toya.net.pl 30.06.10, 01:48
              Od czasu gdy zaczęliście naciągać pewną starszą kobietę na coroczne spłacanie rzekomego zadłużenia !!!

Cytat wasz:
              "A z określeniem kogokolwiek wyrazem "bezczelny oszust" nalezy sie powstrzymać: firma ma wszelkie podstawy by pozwać Pana o
              zniesławienie."

O.K. to ja się też powstrzymuję z określeniem was mianem oszustów i cwaniaków żerujących na normalnym społeczeństwie, które takie cwaniactwo wkrótce zrozumie i zacznie ścigać !!!
              • Gość: Jolanta Re: Ja też życzę wam wszystkiego najgorszego. IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.13, 09:49
                a co mam życzyć Telekomunikacji Polskiej z logo Orange , która podrabia umowy i pracuje na tych umowach usiłując wyrwać oplatę abonamentu .Dwa miesiące nie mogę otrzymać oryginalnej umowy aotrzymuję zlepek kserokopii z moim podpisem , który kiedyś zlożyłam ale zaraz rozwiązałam umowę
            • Gość: zz Re: Do Antona IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.10, 11:46
              oby jak najmniej takich ludzi u nas w PL którzy z byle powodu by do sądu latali o zniesławienia :P rozbawiłaś mnie kobieto tą swoją pseudo elokwencją, pewno u nich pracujesz i stąd taki tekścior, jak ktoś chce coś ode mnie to powinien się podpisać, skoro to taka FIRMA to przecież nie ma się czego bać. a jednak widzę że się boją swojego "klienta" i wolą anonimowe zagadki i rebusy ludziom rozsyłać , bardzo często tak robią naciągacze,stąd nieufność ludzi.
              to co mówie jest faktem gdyż kolega założył temat żeby innych ostrzec przed durnymi smsami bez podpisu.
            • Gość: nękany Re: Do Antona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.11, 14:58
              Jestem nękany przez Intrum od 8 lat, mimo że w 2004 roku poszedłem na układ z tym windykatorem i ustaliliśmy zakres zadłużenia i spłaty.
              Nadal dręczy mnie SMS-ami właśnie (ostatni dziś) i zwykłymi listami z "wezwaniami przedsądowymi" - jest to zwykła próba wymuszenia, bo dług nie dość, że spłacony zgodnie z umową, to każde dodatkowe opłaty dawno się przedawniły.
              Rozważam pozew cywilny.
              • Gość: aleks Re: Do Antona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.14, 20:05
                Prosze sie nie zastanawiac tylko działać to zwykle naciagactwo i trzeba z tym walczyć
            • Gość: Domaniewska Re: Do Antona IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.06.13, 17:02
              lexvin.pl/porady_prawne/4546/Intrum-Justitia-przeds%C4%85dowe-wezwanie-do-zap%C5%82aty
              Dopóki będziecie żądać zapłaty za zadłużenia przedawnione, dopóty będziecie traktowani jak złodzieje żerujący na ludzkiej niewiedzy.
            • Gość: Radca Re: Do Antona IP: *.ip.netia.com.pl 12.02.14, 12:20
              Chyba pracujesz dla tych złodzieji próbujących wymuszać zwrot nieistniejących i przedawnionych długów.Oni zostali już ukarani [220000zł]za bandyckie metody i wyłudzenia.Olać albo zawiadomić policję,od długów są są sądy i komornicy.Nie oddzwaniać,nie tłumaczyć się i nic nie płacić,bo się nie odczepią.Jeśli macie długi kontaktujcie się tylko z wierzycielem.
            • Gość: buczas Re: Do Antona IP: *.146.82.110.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.07.15, 13:04
              Nękanie, wyłudzanie, wymuszanie danych jest bezprawne więc mozna śmiało powiedzieć, że Państwa działalność a raczej praktyki jakie stosują wasi pracownicy są niezgodne z prawem - podobnie jak to się ma do oszustów. Tak więc autor watku o oszustach niwiele się pomylił..
          • Gość: kitty Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.kosson.com 23.01.10, 09:16
            ja dostaje to samo, a mam tel w simplusie.
            dzwonie tam i jak szalone kasuje za połączenie to naciągacze.
            Owszem, jestem dluznikiem, ale za to jak nie umieja zalatwiac spraw, mialam ich
            w dupie. Ja im powiedzialam, ze jestem chetna do splaty dlugu w ratach.
            Przestali mnie nekac, bo wyrazilam chec splaty, ale oni jej przestali chciec.
            Sprawa przeszla do PRESCO i tam wszystko mozna zalatwic. Wiec po co justita nęka
            mnie ? A no po to, bym odzdzwaniała i nabijała im kase, nie udalo sie odsetkami
            od dlugu, to przynajmniej telefonem nie ?
            • natalia_sankowska1 Do kitty 23.01.10, 19:23
              1. PRESCO zaraz złoży pozew w sądzie w Zamościu, przyjdzie nakaz
              zapłaty - i kto kogo będzie miał w głębokim poważaniu (lub jeszcze
              dalej)?
              2. INTRUM umie załatwić sprawę tak samo, jak każda inna firma
              windykacyjna. Nastąpiło przyznanie się do długu, i to wyraźne, a
              więc nie ma co liczyć na art.118 kc - nawet gdyby roszczenie było od
              lat przedawnione.
              3. Firmy windykacyjne nic nie mają z opłat za połączenie. Ponieważ
              używają zwykłych nr, połączenie z nimi nie daje dodatkowych profitów
              operatorom. A że ktoś woli dzwonić na 801..., to już jego problem.
              Więc należy między bajki włożyć opowieść o dodatkowym naliczaniu za
              połączenia. Radzę nie naciągać więcej operatora, a uregulować dług.
          • hacker607 Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE 16.02.12, 18:59
            Jesli nie jestes nic winien to olej to. Niech oddadza sprawe do sadu, udowodnicz ze to nie Twoj dlug albo ze go nie ma, Oni zaplaca za sprawe :)
            • Gość: gido Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.t-mont.net.pl 22.03.14, 20:31
              zapewniam, że nawet jak sprawę w sądzie przegrają, to dalej w h... lecą i nękają na różne sposoby jakby nigdy nic, tylko już nie podają o co chodzi w tych wiadomościach nękających. Ale cwaniactwo... Dobre co;)??
        • chris1970 Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE 12.12.11, 08:39
          Droga Natalko, widzę, że masz problemy ze zrozumieniem tekstu. Autor wątku napisał "Oszuści w sieci Orange". To nie znaczy, że Orange jest oszustem, a to, że w sieci Orange są oszuści. Czy zagwarantujesz, że każdy korzystający z sieci Orange jest uczciwym człowiekiem? Złodzieje, oszuści, bandyci, mordercy też korzystają z telefonów i w związku z tym, w jakiejś sieci muszą być.
    • martiniesse Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE 22.11.09, 09:19
      Sprawa wyjasniona :), jest to firma windyfikacyjna ktora zajmuje sie wiadomo
      czym... w moim przypadku bylo to zadluzenie na allegro :)

Pozdrawiam.
    • Gość: Marcin Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: 169.143.244.* 22.01.10, 08:42
      też dostałem tego smsa i próbowałem zadzwonić na podany numer... jest to firma
      windykacyjna:)))
      • Gość: ja Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.adsl.inetia.pl 12.03.10, 23:28
        witam...z tego co czytam to firma windykacyjne...no fajnie...tylko nr
        na który mi to przysylaja nigdy nie byl orange ani na allegro, wogole
        to z tego co wiem to zadnych zadluzen nigdzie nie mam, zreszta tego nr
        nigdzie tez nie udostapniam..wiec generalnie nie wiem o co idzie? czy
        moze najlepiej to olac? wiecie moze czy tylko sms'ami beda ludzi nekac
        czy jeszcze jakos?
        pozdr
        • Gość: Ja Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:35
          Do mnie też wysyłają od X czasu smsy, a że tel mam na doładowanie i nigdy w
          życiu nie brałam kredytu czy nic na raty, tak więc nie bardzo wiem, czemu mnie
          ciągle nękają tymi sms. Załatwiłam to w ten sposób, że zadzwoniłam do swojego
          operatora sieci komórkowej i zablokowałam przychodzenie smsów specjalnych oraz
          ten konkretny numer.
          Wcześniej zadzwoniłam pod ten nr z smsa i babsztyl który tam siedzi nie chciał
          powiedzieć po co mi wysyłają smsy, tylko kazał mi się przedstawić. Jeszcze nie
          zwariowałam, żeby podawać swoje dane osobowe przez telefon, na numerze który nie
          wiem do kogo należy. Na moją uwagę, że tymi smsami mnie nękają, rezolutny
          babsztyl odparł, że nękać można dzieci. Jak powiedziałam jej, że zgłoszę to na
          policję, rozłączyła się. Tak więc nadal nie wiem, po co to wszystko, natomiast
          wiem, że już nie wyślą do mnie nic więcej, bo można ich po prostu zablokować.
        • Gość: ygg Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.chello.pl 09.04.10, 17:41
          hehe mi przyslali na numer tel. sluzbowego ;) ciekawe jakie dlugi moze sciagac
          od jednej z najwiekszych firm w polsce i ciekawe czy w taki sposob jej sie to uda ;)
          • Gość: sluzbowy Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.polskieradio.pl 28.06.10, 12:41
            Ludzie jesteście naprawdę głupi (bez obrazy). Oddzwaniacie do tej firmy
            przedstawiacie się swoimi danymi oni sprawdzają jakie macie długi (te zgłoszone
            na sprzedaż), proponują wam spłatę na raty, po czym odzywają się do właściciela
            długi z informacją, że załatwili już sprawę i biorą za to hajs.
            • Gość: daro Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: 195.238.71.* 05.08.10, 12:28
              To jakaś ściema, dostałem własnie takiego sms'a na tel służbowy, a z
              tego co wiem, żadnych długów nie mam.
      • Gość: magda Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.dynamic.mm.pl 17.05.13, 14:26
        ja mam numer w orange od 6 dni, nikt go jeszcze nie zna a dostałam wczoraj takiego sms. naciągacze i tyle
    • Gość: 5766naciaga Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci IP: 82.177.200.* 01.12.10, 12:44
      też otrzymałam sms o pilny kontakt telefoniczny, ale odpowiedziałam im sms-em, ze jak im zalezy to niech oni sie skontaktuja - do dzisiaj spokój , jednym słowem OLEJCIE ICH -zwykli naciagacze
    • Gość: rudaa Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.xdsl.centertel.pl 10.01.11, 15:12
      ja dostałam też takiego SMS'a " Intrum Justitia. Wzywamy do spłaty zadłużenia 2496, 44 zł, wobec- TELEKOMUNIKACJA POLSKA. S.A w terminie 3 dni. Informacje pod nr: 22-57-66-145 " a mam telefon w sieci HEYAH ;]
      • Gość: Judi Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.11, 15:46
        Ja dostałam takiego SMS :"Intrum Justitia wzywamy do spłaty zadłużenia 271,22 zl, wobec - ups polska sp. z o.o- w terminie 3 dni pod nr: 22-57-66-145"
        MAM w sieci ERA, kiedyś też dostałam sms z jakiegoś biura detektywistycznego Intrum, co z tym chodzi ? Muszę spłaćać ten -niemój- dług ?

• hacker607 Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE 16.02.12, 19:09
          Intrum Justitia bazuje na naiwnosci ludzi. Detektyw bierze duzo wieksza kase i nie jest ich tak duzo w Polsce.
          Ja bym poczekał az Intrum Justitia zloży sprawe do sadu, po czym ją przegra i za nią zaplaci. Mozna tez zawiadomic prokurature/policje o bezpodstawnym umieszczeniu Ciebie w Krajowym Rejestrze Dlugow
        • Gość: jola Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: 62.233.160.* 10.12.12, 17:52
          wydaje mi sie ze skoro dostales takiego sms-a to musisz to splacic
    • Gość: w Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci plus! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.11, 16:36
      mnie tez przyszedl taki sms, mam tel w plusie. przyszedł z numeru 724252984
      • Gość: gracja to samo ale na numer TPSA IP: 87.204.177.* 23.03.11, 10:38
        A ja dostałam dziś telefon (na telefon w TPSA) z nagraną automatyczną wiadomością z prośbą o pilny kontakt telefoniczny pod nuer 22 576 61 26. I jak czytam te Wasze posty (po poszperałam trochę i trafiłam na to forum), to myślę, że to moze chodzic o tą samą firmę widykacyjną. Szczerze mówiąc długow żadnych sobie nie przypomniam i nie za bardzo wiem, co mam z tym fantem zrobić.... Oddzwaniać??
        Miał juz ktoś z Was telefon o tej treści ale na telefon w TPSA?
        • darekow07 Re: to samo ale na numer TPSA 23.03.11, 16:44
          nie oddzwaniac. jezeli juz jakis dlug, to trzeba kontaktowac sie bezposrednio z firma, u ktorej sie zadluzylismy. firmy windykacyjne to nic fajnego.

ja to w ogole myslalem, ze tutaj watek bedzie glownie o loterii orange, a tutaj sporo ciekawych rzeczy jest.
          • Gość: urwany_z_choinki Zasady postępowania w przypadku głupich sms itp IP: *.dynamic.chello.pl 13.05.11, 12:17
            Witam

Biorac pod uwagę że wszystkie firmy windykacyjne to poprostu zwykłe przedsiębiorstwa biznesowe i nic ponadto wiec nie mamy się tak naprawdę czego obawiawiać :)))

1.Wszystkie długi wierzyciele odsprzedają firmom windykacyjnym i sprawa dla nich jest zamknięta.(saldo i problemy z dłuznikiem ida do "kosza")
            2. kazda firma windykacyjna ODKUPUJĄC dług od naszego wierzyciela ma 100% ryzyko że nigdy nie odzyska tych pieniążków ich działanie opiera się na zasadzie lombardu kupiliśmy za 1 zł może uda sie sprzedać za 1000zł(zwykły biznes nic więcej)
            3. Pamiętajmy że zawsze możemy poczekać az firma windykacyjna pozwie nas do sądu że jesteśmy im winni jakieś pieniądze:)))))))) (bajka dla niegrzecznych dzieci- pieniążki jesteśmy winni wierzycielowi a skoro tak to dlaczego wierzyciel zaprzestał dochodzenia swoich praw i sprzedał nasz dług innej firmie?)

a poza tym

o przedawnieniach więcej tutaj
            Przedawnienie długów
      • Gość: Agnieszka Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci plus! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.07.11, 14:58
        Ja też dostałam sms z tego nuneru co to za numer 724252984 z informacją, że nie może się dodzwonić do mnie i prosi o kontakt. Oczywiście bardzo pilne. Z tym że, że przyszedł ten sms na mojego iPlusa... na który przecież nie można się dodzwonić i nikomu nie podaję tego numeru (sama go nie znam). O co chodzi?
    • Gość: normalnie oszusci Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.play-internet.pl 17.08.11, 12:31
      A ja uważam, że to oszuści! Nie mam długów, telefon na kartę i co jakiś czas (raz do roku czy do dwóch) przychodzi mi taki sms!
    • Gość: yyy Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.11, 09:30
      mam tel w plusie i dzisiaj tez to dostalam i nie mam zamiaru tam dzwonic jak maja interes niech sami dzwonia!
      • Gość: PW Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.11, 07:53
        Ja mam telefon w Plusie i również otrzymałem takiego SMS z numeru 661 004 530. Mam zadzwonic na numer 22 57 66 126. Nie mam żadnych długów i oczywiście nie zamierzam dzwonić. Jeśli tego SMS wysłała firma Intrum to polecam taki artykuł : www.antyegzekucja.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=616:prezes-uokik-ukaral&catid=55:windykacja&Itemid=97
        • Gość: ktos do mnie na stacj. zadzwonili IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.11, 18:42
          022 576-60-56 ze mam oddzwonić pilnie???
          co sie na ty świecie wyprawia - czytam i nie moge w to uwierzyc ;(
          • Gość: case Re: do mnie na stacj. zadzwonili IP: 79.162.93.* 10.12.11, 03:10
            Firmy windykacyjne działają tak od dawna, albo sam masz jakiś dług, albo ktoś kto podał Twój numer do kontaktu. Pewnie taniej dla nich jak sam zadzwonisz.
            • Gość: prawa Re: do mnie na stacj. zadzwonili IP: *.centertel.pl 03.02.12, 13:28
              trzeba zadzwonić wyjaśnić wtedy przestaną wysyłać sms
              • Gość: gido Re: do mnie na stacj. zadzwonili IP: *.t-mont.net.pl 22.03.14, 20:34
                G... prawda , zapewniam, że nawet jak sprawę w sądzie przegrają, to dalej w h... lecą i nękają na różne sposoby jakby nigdy nic, tylko już nie podają o co chodzi w tych wiadomościach nękających. Ale cwaniactwo... Dobre co;)??
    • Gość: ZENEK Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.13, 12:56
      INTRUM JUSTITA dziady
    • Gość: gość Re: Uwaga ! ! ! sms - oszuści w sieci ORANGE IP: *.dynamic.chello.pl 17.02.17, 20:11
      Zadzwonienie do ich firmy może wiązać się ze zgodą spłaty nawet przedawnionego zadłużenia!
      Dlatego takie firmy dzwoniąc do kogoś zawsze pytają czy rozmawiają z panią/panem (imię nazwisko)
      ew przysyłaja takie sms-y
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka