Dodaj do ulubionych

53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem?

IP: *.houston-21-22rs.tx.dial-access.att.net 26.06.01, 00:00
Zapomnieli o tych pomordowanych w Radomiu i Ursusie, wyrokach bez sadow.
Taka byla ta wasza socjalistyczna wladza i teraz wiele sie niezmienila a jednak
53 % ich kocha. Dziwnie i niezrozumiale zjawisko, jak uzalezniemi ludzie
kochaja swoje zle nawyki nierozmiejac ze one im szkodza. Polskie agencje
zamiast podawac jak procentowo durni sa Polacy niech napisza cos jak socjalizm
zmieni im zycie na lepsze, i czy Polacy juz zapomnieli jakie przekrety zrobili
oni w czasie pierwszej kadencji. A przedtem 45 lat byli czerwonymi oligarchami
na wlosciach. Oczywiscie brak wyobrazni powoduje ze piszesza glupoty a nie
rozumieja ze jeszcze nic nie powstalo z niczego, a socjalisci lubia obiecywac i
wydawac nieswoje pieniadze. Wiec Polsce grozi zalamanie waluty. Gdybym mieszkal
w Polsce to Juz skupowalbym Dollary byloby to 75% moich rezerw teraz zlotowka
silna 5 % euro reszta inne waluty jak nawet czeska Korona etc i zloto. Rok od
teraz socjalistyczna wiedza i umiejetnosci spowoduja ze dollar bedzie kosztowal
7 - 9 zlotych. Kapital zachodni ucieknie gdy lewusy zaczna narzucac podatki i
zacznie sie praktykowanie socjalizmu w wolnym rynku. Naiwni i durni.Pamietam
jak pierwszy raz odwiedzalem Polske to twierdzili ze kapitalizm to automatyczny
dobrobyt i ze kolegujemy sie ze zlymi kolegami, teraz lewusy juz calkowicie
stracily orientacje i mysla tylko o Pracy dla wszystkich, a co produkowac i
gdzie sprzedac to juz niewazne, i kto za ta niepotrzebna prace zaplaci to tez
niewiadomo ponoc SLD. A moze byloby lepiej gdyby budowali autostrady. Mniej
ludzi gineloby w wypadkach.

Obserwuj wątek
    • Gość: camel Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.01, 00:00
      niewatpliwie tego ze Polacy sa naiwni..to ze ktos jest lewica, a ktos prawica,
      nie oznacza, ze wroci "stary socjalistyczny" porzadek. to tylko sposob na
      zdobycie glosow.

camel
      • Gość: Maverick Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 26.06.01, 00:00
        Camel tylko indywidualisci i to nieporawni potrafia posunac swiat naprzod
        tworzac prace i zyski a w samym procesie wielu bogatych. Np. Bill Gates,
        Wozniak, Allen, Ellison, ford, Hundayi, Honda, ci panowie byli indywidualistami.
        Socjalistyczne molochy Huty, wielkie fabryki wielce nieefektywne i przynoszace
        straty i ubostwo. Od zarania ludzich dziejow socjalistyczne podescie lub nawet
        rzadowe bezwzgledu na forme tego rzadu przynosi zenujace wyniki ekonomiczne.
        Dlaczego mamy to powtarzac i przerabiac jeszcze raz a swiat sie tylko jeszcze
        bardziej oddali. Radze sie zastanowic. A rozwaznym juz podejmowac kroki
        poniewaz zwyciestwo SLD jest oczywiscte jakie przyniesie konsekwencje dla
        Polski,
        inflacje i zubozenie spoleczenstwa a korupcja i naduzycia sie tylko powieksza
        pomiewaz oni nie maja etyki ani poczucia winny. Wszystko dla nich jest gra aby
        sie przypodobac ale brak im wizji i zrozumienia wspolczesnej ekonomi swiata.
        Socjalizm nie pracuje i nie bedzie pracowal zostalo udowodnione pod kazda
        szerokoscia geograficzna i eksperyment jest zbyteczny aby go jeszcze raz
        ponawiac. Zastanowcie sie rodacy?
      • Gość: Maverick Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 00:16
        Wybory we Wrzesniu a na kogo ty bedziesz glosowal?
    • Gość: paul Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: 203.202.95.* 27.06.01, 00:00
      Maverick jest tak genialny, ze zapewne jest czolowym doradca ekonimicznym ONZ i
      rzadow wszystkich panst rozwinietych. On tak to prosto i przekonuwyjaca
      opowiada!
      • Gość: szczepik Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: 195.116.62.* 27.06.01, 12:17
        On (Maverick) jest po prostu debeściakiem.
    • Gość: Arek Ze prawica jest do d..., a moze jej wcale jeszcze nie ma IP: *.abo.wanadoo.fr 27.06.01, 00:00
      Maveric, ludzie beda glosowac na lewice, bo politycy z prawa sa zadnymi
      politykami. TKM-y, kolka rozancowei ich rodziny uczynily wszystko by sie wypiac
      na prawice. A szkoda. I jeszcze to, ze jesli SLD pojdzie sladem socdemokracji
      zachodnich, to stana sie bardziej prawicowi, niz prawica.
      • Gość: Maverick Re: Ze prawica jest do d..., a moze jej wcale jeszcze nie ma IP: 205.164.145.* 27.06.01, 00:00
        Mnie sie wydaje ze jeszcze nie ma, tak jak nie ma silnej sredniej klasy. To
        wszystko w tym metliku sie jakos stworzy. Pozyjemy zobaczymy.
        • Gość: paul Re: Ze prawica jest do d..., a moze jej wcale jeszcze nie ma IP: 203.202.95.* 27.06.01, 00:00
          Gość portalu: Maverick napisał(a):

> Mnie sie wydaje ze jeszcze nie ma, tak jak nie ma silnej sredniej klasy. To
          > wszystko w tym metliku sie jakos stworzy. Pozyjemy zobaczymy.

No wlasnie, Mavericku, "jakos" to sie stworzy, bedzie, itp., takze bez Twojego
          udzialu. Wiec moze oszczedzisz nam swojego belkotu?
          • Gość: camel politycy prawa =politycy z lewa IP: *.dip.t-dialin.net 27.06.01, 11:06
            jaka to roznica?? tu chodzi tylko o to, ze ludziska maja nadzieje, ze jak
            bedaglosowac na socjalstycznych to bedze znow:
            wszystko za darmo
            praca dla wszystkich
            przedszkola i szkoly za frajer
            itd..
            a to guzik prawda politycy z L i z P musza sie razem niestety dogadywac:))

camel
            • Gość: rico Re: politycy prawa =politycy z lewa IP: 195.136.25.* 27.06.01, 11:34
              Ludzie we wrześniu bedą głosować na SLD nie dlatego że ich lubią czy tesknią za
              komuną ale żeby UKARAĆ AWS i całą nieudolną prawicę. Wot wsio...That's all...
              • Gość: szczepik Re: politycy prawa =politycy z lewa IP: 195.116.62.* 27.06.01, 12:21
                I to jest w zaszadzie to.
            • Gość: szczepik Re: politycy prawa =politycy z lewa IP: 195.116.62.* 27.06.01, 12:19
              Chyba tylko tacy frajerzy jak Wy , którzy nie rozumieją co się do nich mówi,
              dostrzegli w programie lewicy ofertę rozdawnictwa wszystkiego za darmo.
    • Gość: szczepik Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: 195.116.62.* 27.06.01, 12:16
      Jakoś w latach 1993-1997 kraj nie upadł a złotówka nie straciła na wartości.
      Dlaczego teraz miałoby byc inaczej ?
      A dlaczego w czasie panowania ekipy Buzka nie wybudowano sieci autostrad ?

Jeżeli już piszesz o wartości złotego, to wiedz, że to właśnie polityka
      ostatnich lat doprowadziła do olbrzymiego jej przewartościowania i praktycznie
      wszyscy eksperci od spraw gospodarki przepowiadają wzrost wartości dolara
      względem złotówki.
      • Gość: rico Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: 195.136.25.* 27.06.01, 12:27
        Gość portalu: szczepik napisał(a):

> Jeżeli już piszesz o wartości złotego, to wiedz, że to właśnie polityka
        > ostatnich lat doprowadziła do olbrzymiego jej przewartościowania i praktycznie
        > wszyscy eksperci od spraw gospodarki przepowiadają wzrost wartości dolara
        > względem złotówki.

Racja. Złotówka (nie wiem jakim cudem) jest obecnie bardzo zawyżona i w niedługim
        czasie zacznie spadać do realnej wartosci względem dolara.
        • Gość: Maverick Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 27.06.01, 17:55
          Zlotowka zacznie spadac gdy SLD zacznie drukowac pieniadze bez pokrycia, gdy
          obcy kapital powie socjalista Nie i mamy dosc waszej glupiej polityki i zamkna
          drzwi poniewaz biznes jest biznes a nie organizacja charytatywna i musi
          przynosic zyski, tylko w socjalizmie zysk nie jest wazny. Zycze wam dobrej
          lekcji i robcie notatki aby wyciagnac wnoiski nastepnym razem i juz nigdy
          niepozwolic socjalista rzadzic i nawet byc legalna organizacja.Czy naprawde nie
          wiecie ze socjalizm nic godnego stworzyc niepotrafi, jedynie co umnieli
          produkowac to pasztetowa z papieru toaletowego dlatego byl takiej narnej jakosci
          jak tez prawie niedostepny. Chcecie powrotu tych pieknych lat glosujcie na
          socjalizm i co wam pozostanie to bycie robolami europy wykonywujacy kark
          lamiaca prace, ponizajaca bez godziwych warunkow, ale moze wtedy oni was naucza
          pracowac i myslec. Czasami ludzie musza isc po rozum nogami. Wielszosc rzadzi
          wiec bede obserwowal wasze szczescie. Tylko srednia i przedsiebiorcza klasa
          moze stworzyc dobrobyt a nie socjalizm. Niczego sie Polacy nie nauczyli z
          historji powojennej.
          • Gość: paul Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: 203.202.95.* 28.06.01, 01:05
            Gość portalu: Maverick napisał(a):

> Zlotowka zacznie spadac gdy SLD zacznie drukowac pieniadze bez pokrycia, gdy
            > obcy kapital powie socjalista Nie i mamy dosc waszej glupiej polityki i zamkna
            > drzwi poniewaz biznes jest biznes a nie organizacja charytatywna i musi
            > przynosic zyski, tylko w socjalizmie zysk nie jest wazny.

Znaczy, zlotowka nigdy nie spadnie? Watpie! Obcy kapital jest wszedzie tam, gdzie
            go wpuszcza i gdzie mozna zarobic. Jesli nie odstrasza go polska korupcja, to nic
            go nie odstraszy.
            W socjalizmie zysk owszem, jest wazny - ale nie tylko zysk sie liczy. Takze
            ludzka godnosc.

Zycze wam dobrej
            > lekcji i robcie notatki aby wyciagnac wnoiski nastepnym razem i juz nigdy
            > niepozwolic socjalista rzadzic i nawet byc legalna organizacja.

Zdelegoalizowac socjalizm? Zdelegalizujmy od razu demokracje!

Czy naprawde nie
            > wiecie ze socjalizm nic godnego stworzyc niepotrafi, jedynie co umnieli
            > produkowac to pasztetowa z papieru toaletowego dlatego byl takiej narnej jakosc
            > i jak tez prawie niedostepny.

To niby o socjalistach? Czy moze totalitarnym komunizmie? Mozg Maverickovi
            fermentuje?

Chcecie powrotu tych pieknych lat glosujcie na
            > socjalizm i co wam pozostanie to bycie robolami europy wykonywujacy kark
            > lamiaca prace, ponizajaca bez godziwych warunkow, ale moze wtedy oni was naucza
            >
            > pracowac i myslec. Czasami ludzie musza isc po rozum nogami. Wielszosc rzadzi
            > wiec bede obserwowal wasze szczescie.

A niby teraz rzesze bezdomnych i bezrobotnych (ok. 15%) zyja godziwie?

Tylko srednia i przedsiebiorcza klasa
            > moze stworzyc dobrobyt a nie socjalizm. Niczego sie Polacy nie nauczyli z
            > historji powojennej.

Ale sredniej klasy nie ma, i niepredko bedzie. A przedsiebiorcy zgarniaja tylko
            dla siebie, bo po co maja placic godziwie, skoro bezrobocie duze i ludzie bedz
            pracowac za grosze?

Cos mi sie wydaje, ze Maverick to nasz dobry znajomy Maryjan Krzaklewski. Az tak
            go sfrustrowalo, czy to kampania wyborcza przez internet (taka nowosc AWS)
            • Gość: Andy Re: odczep się od socjalizmu IP: *.ds.univ.gda.pl 28.06.01, 01:09
              W Szwecji jest socjalizm i co???Narzekają???
              • Gość: Maverick Re: odczep się od socjalizmu IP: *.houston-18-19rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 01:49
                I ZAPANOWALA WSZECHWLADNA NEDZA. a SZWEDZI STARCILI NAJWAZNIEJSZE KORPORACJE.
                TERAZ NIE MOGA SIE POLAPAC. bEDZIEMY ROZMAWIAC ZA ROK. ZNOWU LEWUSY NIE BEDA
                PAMIETAC. SOCJALIZM I SZACUNEK DLA ROBOTNIKA TO DWIE SPRZECZNE SPRAWY,
                SOCJALIZM SAM W SOBIE JEST WYMIERZONY W ROBOTNIKA I BLOKUJE POSTEP, TYLKO
                ZDROWA KONKURENCJA POWODUJE ZE FACHOWCY SA SZANOWANI ABY NIE PRZESLI DO
                KONKURENCJI. JEDNAK EKONOMIA NIGDY NIE MOZE BYC ZDROWA GDY PANUJE TAM SOZJALIZM.
                SZKODA TYLKO MLODEJ GENERACJI TERAZ SIE RODZACEJ I TYCH DO 10 LAT KTORZY NIGDY
                NIE BEDA W STANIE ZROZUMIEC SWOICH RODZICOW GDY DOROSNA. ROWNANIE W DOL NIE
                JEST ROZWIAZANIEM. POCZYTAJ MILTONA FREEMANA I ADAMA SMITHA.
    • Gość: BeDeK Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.legnica.dialog.net.pl 28.06.01, 07:36
      Popieram w calej rozciaglosci ! Polacy jeszcze nie dorosli do wolnego rynku
      itd. Moze znowu pokaze sie jakis oszolom z Chile i obieca ludziom po dolarze.
      Minie dobre pare lat zanim sytuacja polityczna w ktraju sie ustatkuje. Moze
      musi sie zmienic pokolenie? a moze dwa ? Niestety druga japonia nie zostaniemy
      wiec zamiast jojczyc trzeba sie wziasc do roboty. Praca jest trzeba tylko
      dobrze szukac a nie czekac az panstwo da... - stare przyzwyczajenia. Szlag
      czlowieka trafia jak widzi ludzi ktorzy marudza, zlozecza na rzad nie majac
      bladego pojecia o co w tym wszystkim chodzi. A lewica skrzetnie to wykorzystuje
      i wciska tym ludziom kit ! Pozyjemy zobaczymy....
      • Gość: Maverick Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 16:22
        DeBek mysle tak samo jak ty. I narzekan nieznosze. Jezeli narzekasz to nie
        jestes zadnym autorytetem, poniewaz nic nie potrafisz. Ja myslalem ze wystarczy
        jedna generacja ale chyba sie pomylilem. Socjalizm lubi sie powielac i odradzac
        tylko calkowite wytepienie moze przyniesc wzrost gospodarczy. Szkoda ze tak
        malo ludzi tak mysli. Narzekanie jeszcze nigdy nic niewyprodukowalo, nie
        znalazlo rynku na swoje produkty tak samo jak socjalizm.
        • Gość: Andy Re: To Maverick IP: *.ds.univ.gda.pl 28.06.01, 16:55
          Nie mowie,ze socjalizm jest systemem doskonalym.Ale nie przemawia do mnie ten
          kapitalistyczny "wyscig szczurow".Skonczylem wlasnie studia
          (humanistyczne).Szans na nalezienie pracy -minimum.(Brak znajomosci etc.)Przy
          dawnym porzadku,to otrzymalbym prace zaraz po ukonczeniu nauki.Teraz
          nic.Bezrobocie 15% i rosnie.Co dalej?Nie tesknie za systemem totalitarnym i
          jestem jego przeciwnikiem.Ale socjalizm jako idea jest dobry.Pozdr.
          • Gość: Maverick Re: To Andy IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 17:42
            Czy zastanowiles sie ze byc moze wybrales kierunek na ktory teraz nie ma
            zapotrzebowania. Moze powinnes przekwalifikowac sie na informatyka. Niestety
            kapitalizm jest brutalny i rozumie twoja flustracje, tutaj wyrazy wspolczucia.
            Jednak to niczego nie zmieni. Wspolczucie wspolczuciem a zyc trzeba. Raczej
            praca nie produktywna a Polsce potrzebni fachowcy ktorzy po studiach potrafia
            stworzyc wlasne zatrudnienie dajac w tym procesie zatrudnienie innym. Kto ma ta
            prace tworzyc, przeciez nie rzad tylko ty i ja. Zmien podejscie i zobaczysz jak
            szybko zycie zacznie sie tobie poprawiac. Zaczniesz nawet narzekac nie na rzad
            ale darmo zjadow siedzacych na rentach i zasilkach okradajacych reszte
            spoleczenstwa.
            • Gość: Andy Re: To Maverick IP: *.ds.univ.gda.pl 28.06.01, 17:58
              A dlaczego nie mógłbym studiować tego co lubię, robić co lubię po ukończeniu
              studiów?Mówisz -takie życie.Fakt.Widziałeś kiedyś świnie biegnące do koryta?Do
              najlepszych kąsków dostaje się ta,która jest większa i najsilniejsza.Ja nie
              chcę być taką właśnie świnią.Ja chcę żyć godnie,nie popychając ludzi i nie
              chcę,żeby mnie popychano.Wtedy zaczynam się gniewać i staję się agresywny.Młody
              gniewny?Może...Ale to nie wystarczy być gniewnym.Po prostu nie chcę się
              gniewać.Ale jak będzie trzeba to za karabin i w bój:)))Pozdrawiam.
              • Gość: Maverick Re: To Andy IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 18:07
                Jezeli jest nadmiar historykow to kto ma im placic i niby za co. Same studia
                nie gwarantuja wyplaty. Trzeba jeszcze miec doswiadczenie. Gdyby Polska miala
                30 000 000 historykow i kazdy chcialby zarabiac uczciwie to reszta musialaby
                tylko drukowac dla nich pieniadze. Tworzenie miejsc pracy nie jest pchaniem sie
                do koryta to nazywa sie tworzenie kapialu i jako historyk powinnes to wiedziec.
                Znowu ludzie to robiacy za swoja ponad przecietnosc musza byc wynagrodzeni i
                tylko wtedy zacznie sie w Polsce poprawiac. Mie mam czasu na dluzsze wywody,
                mam nadzieje ze zrozumiesz. Ja wierze w rownosc wobec prawa, jednak mie ma
                rownosci ekonomicznej, jeden jest kreatywny, pracowity konsekwentny w dozeniu
                do celu inny nie. Aby dzielic trzeba najpierw wypracowac, komu to niby mamy
                zabrac aby uczynic ciebie szczesliwym?
                • Gość: Andy Re: To Maverick IP: *.ds.univ.gda.pl 28.06.01, 18:12
                  OK,zgoda.Ale wyobraz sobie specyfikę Polski.Jeden kradnie samochody,zbiera
                  kase,legalizuje sie i ma lepszy start.Przepraszam za zbyt plaski przyklad.A
                  taki ktos,nawet teraz po ukonczeniu studiow ekonomicznych,nie moze nic
                  zrobic,bo majac zapal i wiedze oraz przedsiebiorczosc,nie wystarczy.Potrzebne
                  sa pieniadze.Przypomnij czym sie zajmowal dziadek JFK?To nazywasz rowna szansa?
                  • Gość: Maverick Re: To Andy IP: *.houston-15-20rs.tx.dial-access.att.net 28.06.01, 18:38
                    Jak przodkowie Kennediego robili szmal mnie nie interesuje. Byc moze wtedy
                    sytuacja w USA byla cos niecos podobna do tej w obecnej Polsce. Troche
                    bezprawia i ludzi chetnych do oblowienia sie nielegalnie zawsze bedzie pelno
                    szczegolnie gdy uczciwie trudno cos osiagnac poniewaz socjalistyczna
                    biurokracja zabija wszystko w zarodku. Jednak jest wiele wiecej lepszych
                    przykladow gdzie myslenie poplaca czy ja mam cos za zle Billowi Gatesowi Nie.
                    Nalezy mu sie nawet wiecej, moge miec tylko pretensje do siebie samego. Czy
                    wiesz ze on spal i jadl przy komputerze az zobaczyl co moze stworzyc i pomoc
                    innym, co powiesz o Wozniaku i Allenie co stworzyli Apple, Panu Fordzie,
                    Hundayi-u, Hondzie, Panu Ciegielskim ktorych Polsce Potrzeba a nie wyplyna jak
                    ich bedziecie tepic socjalistycznymi podatkami. tylko oni maga stworzyc nowa
                    prace a nie socjalizm. Socjalizm produkuje nieekonimicznie, slabej jakosci i
                    zreguly przynosi straty. Jednak widze pozytywne rozprawianie sie z mafiozami w
                    Polsce i nowych Eliotow gotowych poskromic nieuczciwych.
                    • Gość: Andy Re: To Andy IP: 213.192.68.* 28.06.01, 18:47
                      Wiesz Maverick,ktoś powiedział niedawno - w Polsce dobrze się żuyje politykom i
                      bandytom.Czasami to nawet nie wiem who is who.Bill Gates powiadasz?
                      Podpierdzielił kolegom ze studiów system operacyjny(może powiesz,że to plotka?)
                      Zgoda,trzeba działać i się kręcić.Wezmę kij baseballowy i skrzyknę
                      kolegów.Pozbieramy trochę haraczu,a jutro może założę firmę
                      komputerową.Zatrudnię studentów informatyków i jestem ustawiony.Wiem jak jest w
                      Stanach,byłem 2 razy.Można zarobić,ale nie da się tam żyć.
                      • Gość: Maverick Re: To Andy IP: 12.73.247.* 28.06.01, 18:55
                        To dlaczego wszyscy pchaja sie do USA jak moga wplaw z Kuby, poprzez pustynie
                        Arizony, ukryci w kontenerach, samolotach etc. I ci ludzie sa wdzieczni, daja z
                        siebie co maja najlepszego i osiagaja wlasne cele. Wielu przeplaca za to zyciem.
                        Ja pisze programy w Visual Basic, nie moge narzekac. Wielu moich polskich
                        znajomych zarabia 150 000 do 200000 dolcy na rok, oczywiscie sa tacy co sobie
                        nieradza ale kogo to moze obchodzic, jednak zawsze znajdzie sie dla nich praca
                        jezeli chca pracowac za 10 czy 15 dolcy jezeli chca byc tokarzem, kierowca etc.
                        Widze ze tobie ktos wpoil jakies nierealne utopie. Don't dwell on it. Take care
                        of your bisness first.
                  • Gość: TLUK Re: To Maverick IP: 198.200.153.* 28.06.01, 18:52
                    Masz racje kapitalizem bez pracy to pieklo.
                    Sam to doswiadczylem ale na socjalizm go
                    nie zamienie. Strach przed bycie soba jest
                    dla nie gorszy od piekla. A te geby ktore
                    w Twoim imieniu cie uszczesliwiaja albo
                    musisz sie skurwic aby dostac lepsza posade.

Teraz zrozum wykszlacenie pomaga ci zrozumiec
                    Swiat ale nie daje pracy. Zlap jakakolwiek prace
                    nawet pomywacza, sprzatacza staraj sie zrozumiec
                    tych ktorzy pracuja z Toba, nie wywzszaj sie ze
                    masz studia i nie wstydz sie pracowac z tymi
                    ludzmi. Pomagaj im a oni ci pomga. Moze sie okazac,
                    ze umiesz kierowac ludzmi, moze sie okazac ze praca fizyczna
                    nie jest taka nagorsza bo sie ruszasz a nie siedzisz za biurkiem 8 godzin.

Kiedy sie uspkoisz zaczniesz myslec jak awansowas, jak sie przeksztalcic
                    w cos na co jest zapotrzebowanie, albo znajdziesz kogos kto poda Ci reke
                    i wprowadzi w dziedzine ktora dzisiaj lubisz.

Najwazniesze to sie nie zalamywac, kapitalizm jest brutalny, czas to zrozumiec
                    i nieczekac ze ktos Cie odkryje i posadzi nastolku. Zacznij walke o przezycie.
                    • Gość: Andy Re: To Tluk IP: 213.192.68.* 28.06.01, 18:58
                      Dzięki za radę,ale pracę sprzątacza,budowlańca itd. robiłem.Gdyby nie rodzice
                      zdechłbym z głodu,bo pracowałem w Warszawie,a cała pensja szła na
                      mieszkanie.Nie odkryłeś jednak dla mnie Ameryki.Life is brutal.A chłopaki z
                      Pruszkowa bardziej.I nadziani są.Zabić gnoi.
                      • Gość: TLUK Re: To Tluk IP: *.hud.gov 28.06.01, 22:30
                        Gość portalu: Andy napisał(a):

> Dzięki za radę,ale pracę sprzątacza,budowlańca itd. robiłem.Gdyby nie rodzice
                        > zdechłbym z głodu,bo pracowałem w Warszawie,a cała pensja szła na
                        > mieszkanie.Nie odkryłeś jednak dla mnie Ameryki.Life is brutal.A chłopaki z
                        > Pruszkowa bardziej.I nadziani są.Zabić gnoi.

Jestes mlody i agresywny, skieruj agresje na szukanie pracy, to wiecej niz
                        caly etat. Jestes mlody i necierpliwy i moze prowadzic cie do wielkich stresow.
                        Niedluga sie przekonac, ze wszystko zmienia sie bardzo wolno, tylko u Chopakow z Pruszkowa
                        wszystko dzieje sie szybko, ale ich zycie jest w ciaglym niebezpieczenstwie.
                        Lubisz to? Porozmawiaj ze swoimi rodzicami czy ryzykowzc czy raczej uzbroic sie
                        cierpliwosc i walczyc. Jednymi drzwiami cie wyganiaja wchodz innymi, nie
                        pokazuj agresji a tylko, ze jestes mily z ktorym mozna pracowac.
    • Gość: BERG Re: 53 % za socjalizmem czego jest to wskaznikiem? IP: *.proxy.aol.com 28.06.01, 21:02
      Mysle, ze jest wskaznikiem zmeczenia kolejnymi ekipami rozkradajacymi majatek
      narodowy. Polacy wybierajac SLD za wodza zatocza pelne kolo. Prawica jest
      rozbijana na skladniki pierwsze, tzw. Platworma wbija sie klinem w porozumienie
      Polakow i dezorientuje elektorat tzw. "centrum" a jest przeciez "zombie" UW.
      Ludzie sa zmeczeni, chca zmian. Wydaje im sie , ze SLD jest mniejszym zlem. Co
      z tego , ze lewackim przynajmniej zlem swoim a nie koszernym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka