Dodaj do ulubionych

Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 22:21
Panie Prezesie Rusko! Ciągle wygrywa sport, a nie pieniądze,
nieprawdaż? Pozdrowienia z Torunia i z niecierpliwością czekamy
na rewanż z pana supersportowym, nic nie kosztującym, pełnym
wychowanków teamem!
Obserwuj wątek
    • Gość: robo Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.sroda-slaska.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 22:52
      Do upierdliwego z Torunia ;
      stary, odwal się w końcu od tego Rusko i skoncentruj się na
      swoim ,,dream teamie''bo normalnie smucisz stary pierniku!!!
    • Gość: kezo Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.03, 23:13
      ale frajer z torunia ma problem. pieniędzmi to może u was
      wygrywają odkąd pamiętam. pamietasz mecz z 95 roku w toruniu
      złamasie? tam sporo poszło pieniązków po to abyście mieli
      jeszcze szanse na tytuł. żal ci dupe ściska że Atlas wygrał
      kolejny mecz fiucie?
    • Gość: foro Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: korab:* / 192.168.1.* 02.06.03, 01:18
      brawo byki
    • Gość: JIMBO Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.cns.pl / 192.168.1.* 02.06.03, 12:48
      Cze kibic z Torunia, znam kupe ludzi z Torunia ale takiego
      uperdasa to jeszcze nie spotkalem, powiedz mi tylko gdzie jezdzi
      wiecej pieniedzy? w toruniu czy we wrocku? a poza tym twoje
      kibicowanie opiera sie na ganbieniu innych a nie na kibicowaniu
      prawdziwego kibica. pozdro dla fanow speedwaya i az mi zal ze
      pochodze z torunia.
      • Gość: hugo bydgoszcz Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: 158.75.23.* 02.06.03, 19:42
        Gdzie jezdzi wiecej pieniedzy to do konca nie wiemychyba ze
        Rusko i Karwan cos powiedza ale propo wychowankow to Rickardsson
        Crump i Protasiewicz to cos mi sie nie wydaje ze to towar z
        torunia? a poza tym to macie super wiernych bajerskiego (gorzow)
        i sawina (a ten to kurwa gdzie jeszcze nie jezdzil?)
      • Gość: PIOTR Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: 217.153.15.* 02.06.03, 19:43
        Panowie macie rację co do tego dupka z Torunia wyskoczył z
        wychowankami jak Filip z konopi.Niech pilnuje każdy swojego
        podwórka.Bo ja osobiście bardzo dziękuje Panu Rusko że jest
        prezesem naszej SPARTY WROCŁAW. Ten człowiek to uczynił że we
        Wrocławiu mogę oglądać zawodników na światowym poziomie, i
        przeżywać tak wspaniałe chwile jak po wczorajszym zwycięstwie
        nad Lesznem.Pozdrawiam wszystkich działaczy i naszych
        Wspaniałych zawodników oraz kibiców Wrocławskich.Szczególne
        pozdrowienia dla Tomasza Jędrzejaka jesteś OK !!!
        • Gość: tunafish Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.06.03, 20:52
          gadu gadu a CKM juz nadchodzi tu nie popelnimy juz bledow z cz-
          wy.koniec dowcipow i cwaniakowani(no chyba znow podsypiecie do
          kieszeni co sedziemu)bo inaczej to lipa i omlot was czeka.W
          koncu zaoszczedziliscie na premiach dla GDANSKA, CO!! pozdrawiam
          • Gość: kezo Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.06.03, 21:13
            do tunafish:
            a może to wy coś znowu posmarujecie sedziemu żeby się mecz nie
            odbył (bo jonsson jest jeszcze nie w pełni sił). ciekawe co
            teraz sedzia wymyśli? moze ze jest za gorąco albo że wiaterek
            mocno wieje? poza tym nie bądź taki pewny bo się gorzko
            rozczarujesz? zapraszam na baty do wrocławia!!!
            • Gość: abcd Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: *.torun.mm.pl 03.06.03, 17:56
              Cześć znawcy żużla i kultury wypowiadania się . Mam
              pytanie : Kto z wychowanków waszego ukochanego
              wrocławskiego klubu jeżdzi aktualnie w ekstraklasie ?
              Coś nie bardzo mogę Ich odnależć .
              Pozdrawiam .
              • Gość: dolnoślązak Re: Do abcd IP: *.lanet.wroc.pl 03.06.03, 22:16
                Czasy, w których kluby liczyły wyłącznie na swych wychowanków odeszły w niebyt.
                Dziś żaden z żużlowców, który liczy się na arenie choćby krajowej nie chce
                jeździć "za pucharki" (oni sami tak mówią). Niestety komercjalizacja sportu
                posunęła się tak daleko, że bez pieniędzy można pomyśleć o występach drużyny
                piłkarskiej w kl. "B", zaś o drużynie żużlowej nie ma mowy, nawet w najniższej
                klasie rozgrywek. Toteż kolego abcd nie miej złudzeń. Toruński "dreem team"
                trzyma się kupy nie dzięki poczuciu patriotyzmu zawodników, ale dzięki
                portfelowi prezesa.
                Co do wychowanków Spatry w ekstralidze to służę: Słaboń, Bogińczuk, a ostatnio
                Płuska. Wiem, wiem... to z wyjątkiem Słabonia juniorzy i jeszcze nie wiadomo co
                z nich wyrośnie. Niestety, w przeciwieństwie do Torunia, gdzie oprócz żużla nie
                ma nic, żuzel we Wrocławiu ma wielu konkurentów - powiem krótko: z wyjątkiem
                piłki nożnej mamy kobiece i męskie drużyny w najwyższych klasach rozgrywek w
                pozostałych grach zespołowych (do sprawdzenia w TG1). Sprawia to, że młodzież
                garnie się nie tylko do żużla, ale i do innych dyscyplin sportu. To samo
                dotyczy sponsorów. Dlatego chwała prezesowi Rusko, że potrafił zdobyć środki
                finansowe pozwalające zbudować młodą obiecującą drużynę. Jeśli byłeś
                kiedykolwiek na meczu we Wrocławiu to wiesz, że kochamy tu ten sport. Tyle mam
                do powiedzenia, jeśli chcesz rzeczowej dyskusji. Jeśli nie to mam pytanie, a
                właściwie dwa:
                1. Co robił Bajerski w Gorzowie (nie chodzi mi o sobotnie wieczory w
                restauracjach, o tym wie większość Gorzowian). Czyżby znalazł się tam dlatego,
                bo nagle zapałał miłością do tego miasta?
                2. Gdzie był Sawina w latach bodaj 1998 -2001? Czyżby nagle zapragnął
                poznać "piękną naszą Polskę całą"?
                3. Czy Rickardsona i Crump'a ściągnęła do Torunia miłość do astronomii i
                Kopernika?
                ... o cholera, miały być tylko dwa... A, i jeszcze jedno: co twój post ma
                wspólnego z meczem Unia - Atlas?
                • Gość: abcd Re: Do abcd IP: *.torun.mm.pl 04.06.03, 16:02
                  Trudno ,że nie zrozumiałeś sensu mojego pytania , ale może to
                  normalne w Twoim przypadku ( oo do Roberta Słabonia to pierwsze
                  żużlowe szlify w Polsce - zdobywał w Bydgoszczy ) .
                  Jeśli chodzi o żużel we Wrocławiu to mieliście kiedyś dobrych
                  wychowanków np: Jany , Jasek , Słowiński i inni , a dziś to tylko o
                  niezatapialnym p.Rusko jest głośno .
                  • Gość: dolnoślązak Re: Do abcd jeszcze raz IP: *.lanet.wroc.pl 04.06.03, 16:37
                    Dalej nie wiem o co ci chodzi. Mógłbyś jaśniej? Czy mam rozumieć, że twoje
                    podejście do Sparty byłoby inne, gdyby dysponowała zawodnikami klasy tych,
                    których wymieniłeś? Czy w twoich oczach znajdują uznanie tylko ci, którzy daja
                    się łatwo objerzdżać Apatorowi, bo wtedy możesz pozować na "bezstronnego
                    obserwatora" ("są ambitni", "stawili zaciekły opór", "mimo ambicji nie byli w
                    stanie sprostać Apatorowi", etc.)?
                    Jednak dając wyraz dobrej woli, proponuję układ: jeśli przedstawisz dowody, że
                    Cegielskiego, Drabika, Hampela, czy kogokolwiek innego porwano siłą do
                    Wrocławia, na mecze dowożą ich z aresztu w kajdankach, a na koronie stadionu
                    leży gotowy do strzału snajper, na wypadek, gdyby któryś z nich odmówił jazdy,
                    ja pierwszy dam ogłoszenie do gazety o draństwie prezesa Ruski i całego zarządu
                    klubu. Póki tego nie zrobisz, wyluzuj jeśli łaska.
                    • Gość: ABCD Re: Do abcd jeszcze raz IP: *.torun.mm.pl 04.06.03, 20:12
                      Dzięki Ci za wytrwałóść w tej korespondencji .Na wstępie
                      muszę zaznaczyc , że jestem daleki od stanu
                      emocjonalnego , który być może Tobie towarzyszy .Piszę
                      całkowicie bez emocji i myślę , że obiektywnie .
                      Chciałbym zauważyć , że ubliżasz Waszym zawodnikom
                      wymienionym uprzednio , gdyż potrafili oni zdobywać
                      komplety ( lub prawie ) punktów w meczach ( również )
                      wyjazdowych .
                      Odsyłam do historii .
                      A tak na marginesie To proponuję poświęcic czas i
                      siły na wsparcie Krzysia Cegielskiego w tych trudnych
                      dla Niego chwilach . Pozdrawiam .
                      • Gość: dolnoślązak Re: Do abcd po raz trzeci i ostatni IP: *.lanet.wroc.pl 04.06.03, 22:07
                        Gość portalu: ABCD napisał(a):

> Chciałbym zauważyć , że ubliżasz Waszym zawodnikom
                        > wymienionym uprzednio , gdyż potrafili oni zdobywać
                        > komplety ( lub prawie ) punktów w meczach ( również )
                        > wyjazdowych .
                        > Odsyłam do historii .

Dzięki. Nawet nie wiesz jak dobrze znam historię swojego klubu. Dziękując za
                        pochlebne słowa o naszych zawodnikach pragnę przypomnieć, że owe komplety
                        punktów zdobywali w drugiej lidze, gdy Sparta nierzadko lokowała się pod koniec
                        ligowej stawki.To panu Rusce sport żużlowy we Wrocławiu zawdzięcza swój
                        dzisiejszy blask!

> A tak na marginesie To proponuję poświęcic czas i
                        > siły na wsparcie Krzysia Cegielskiego w tych trudnych
                        > dla Niego chwilach.
                        Dzięki po raz drugi, tym razem za troskę o Cegłę. Ja też mu współczuję, ot tak
                        po ludzku, jak człowiek człowiekowi. Jednak uważam, że płaczliwe posty na forum
                        nie wpłyną ani na jotę na stan zdrowia tego zawodnika. I coś mi się wydaje, że
                        znalazłeś sobie pretekst na wycofanie sie z dyskusji, która nie rozwija się po
                        twojej myśli. Szkoda, bo moglibyśmy sobie conieco wyjaśnić. Pozdrawiam.
                        • Gość: abcd Re: Do abcd po raz trzeci i ostatni IP: *.torun.mm.pl 05.06.03, 16:05
                          To również jest moja ostatnia odpowiedż .
                          Zawodami żużlowymi interesuę się od dość dawna i o ile pamiętam to
                          Wasz zawodnik Jany jadąc jako młodzieżowiec w Toruniu przeciwko
                          Stali-Apator w zawodach pierwszoligowych ( odpowiednik dzisiejszej
                          ekstraligi ) i mając prawo do startu w sumie siedmiokrotnie ( takie
                          były wówczas przepisy ) zdobył prawie komplet ok. 20 pkt. Jeśli jednak
                          chcesz pomiejszać dokonania Waszych wychowanków , a gloryfikować "
                          wojsko zaciężne ' , to Twoja wola . Ja mam w tej sprawie inne
                          zdanie - jakie myślę ,że zdążyłeś się zorientować . Jęsli nie to
                          trudno . Kończę , a szkoda , że brak Ci pomysłu na dalszą rzeczową
                          dyskusję .
        • Gość: waldi Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: 212.244.156.* 06.06.03, 16:55
          pokaz mi chlopie jacy WASI wychowankowie jezdza wsparcie ale
          czego?; widac od razu szowinistow z Wroclawia
          • Gość: dolnoślązak o co chodzi? IP: *.lanet.wroc.pl 06.06.03, 21:02
            Gość portalu: waldi napisał(a):

> pokaz mi chlopie jacy WASI wychowankowie jezdza wsparcie ale
            > czego?; widac od razu szowinistow z Wroclawia

Po pierwsze wadi, o co ci chodzi?
            Po drugie: czy znasz znczenie słowa "szowinista"? Najwyraźniej pani w szkole
            nie mówiła, więc uważaj: "szowinizm (fr. chauvinisme, od Chauvin, anegdotyczna
            postać z komedii Scribe'a - żołnierz napoleoński pełen bezkrytycznego
            uwielbienia dla cesarza) skrajny nacjonalizm wyrażający się w bezkrytycznym
            stosunku do własnego narodu oraz w pogardzie i nienawiści do innych narodów (W.
            Kopaliński, "Słownik wyrazów obcych", Warszawa 1971, s. 834).
            Trudne, nie? Ale ci wytłumaczę. Szowinista to taki kibic, który poza włwsną
            drużyną nie ma szacunku dla żadnej innej. Zwycięstwa swojej drużyny uważa za
            oczywiste, bo przecież jest najlepsza, zaś porażki tłumaczy:
            1. przekupstwem sędziego, lub własnych zawodników;
            2. spreparowanym torem (nawet, gdy mecz odbywa się na "własnym torze")
            3. innymi tego typu przyczynami, włącznie ze zmianą kierunku obrotu ziemi.
            Porażki, zwłaszcza te na własnym torze, kibic szowinista odreagowuje bijąc
            kibiców i działaczy drużyny przyjezdnych.
            Krótko mówiąc "kibic szowinista" to wypisz, wymaluj, kibic Unii Leszno!
            Czy przy okazji mógłbyś w ramach rewanżu napisać, dlaczego o waszej drużynie
            mówi się "leszczyńska"? Przecież wasze miasto nie nazywa się "Leszczyn",
            czy "Leszczno"? Pzdr
    • Gość: waldi Re: Atlas Wrocław - Unia Leszno 47:43 IP: 212.244.156.* 06.06.03, 16:26

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka