Dodaj do ulubionych

Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce?

21.05.16, 11:36
Dwuczłonowe nazwisko zobowiązujesmile
www.facebook.com/100009148467702/videos/1607347612913505/
Obserwuj wątek
    • tadeusz_ski.51 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 16:32
      A tzw. główne media milczą.
      • rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 20:03
        https://pbs.twimg.com/media/Ci_t9fXXIAAx6gU.jpg
        w necie blady strach padł na ludzismilesmile
        • taki-sobie-nick Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 20:44

Renia, ona nic takiego nie powiedziała. Głosowanie na dwie ręce jest bezprawne (w wypadku członków WSZYSTKICH partii, przypominam), ale żeby podniecać się własnymi wyobrażeniami, to już przesada.
          • rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 21:19
            Żeby nie rozumieć co to mem, to juz przesada.
            • taki-sobie-nick Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 22:55
              rena-ta49 napisała:

> Żeby nie rozumieć co to mem, to juz przesada.

Znowu się podniecasz własnymi wyobrażeniami, tym razem na mój temat.

Rozumiem, co to mem, niemniej uważam, że mem jakieś odniesienie do rzeczywistości mieć musi.

Argumentum ad własnam dupam: ciekawe, czy twierdziłabyś to samo, gdyby zrobić mem z tobą i czymś, czego NIE powiedziałaś.
              • czarek_sz Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 23:05
                Masz na myśli haniebne słowa resortowej Kolendy Zalewskiej o prawdziwych Polakach rzekomo wypowiedzianych przez Jarosława Kaczyńskiego na jednej z miesięcznic ?
                • taki-sobie-nick Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 23:20
                  czarek_sz napisał:

> Masz na myśli haniebne słowa (...)

NIE, NIE MAM.

MIAŁAM NA MYŚLI JEDYNIE I WYŁĄCZNIE RENIĘ.

Na błąd językowy nie zwrócę ci uwagi, bo zaraz będzie wrzask.

• czarek_sz Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 23:30
                    Ja za błędy językowe czy ortograficzne nigdy nikogo się nie czepiam /prócz Bula smile/. Czepiam się zamierzonych złośliwości znaczy gdy ktoś kto nie ma argumentów czepia się czego się da także literówek czy błędów ortograficznych. I nie do Ciebie o tym piję smile
                    • taki-sobie-nick Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 23:42
                      czarek_sz napisał:

> Ja za błędy językowe czy ortograficzne nigdy nikogo się nie czepiam

A ja się czepiam z zasady( i jestem z tego znana), bo uważam, że język jest wartością i należy o niego dbać.

Poza tym mówienie wpływa na myślenie, czego wielokrotnie dowiedli naukowcy.

A ty popełniłeś akurat błąd gramatyczny, z którego wynikało, że wypowiedziani zostali prawdziwi Polacy.

• rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 22.05.16, 10:36
                      czarek_sz napisał:

> Ja za błędy językowe czy ortograficzne nigdy nikogo się nie czepiam /prócz Bula
                      > smile/. Czepiam się zamierzonych złośliwości znaczy gdy ktoś kto nie ma argument
                      > ów czepia się czego się da także literówek czy błędów ortograficznych. I nie do
                      > Ciebie o tym piję smile

Czarku nie wdawaj się w dyskusję z ziomalkąsmile
                      Ewidentnie widać ,że przychodzi by odnosić się ad personam.
                      Niech sobie POpisujesmile

• taki-sobie-nick Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 22.05.16, 18:50

> Czarku nie wdawaj się w dyskusję z ziomalkąsmile
                        > Ewidentnie widać ,że przychodzi by odnosić się ad personam.

Tak, zwłaszcza pytania o obietnice PiS-u i ustawę o lekach były ad personam.

Puknij się Renia a silnie.

> Niech sobie POpisujesmile

Tak, tak, bo wszyscy, którzy się z wami nie zgadzają, są zapisani do PO i tkwią przy żłobie.

Ty się Renia zdecyduj, bo raz mi odpowiadasz normalnie, a raz bluzgasz właśnie AD PERSONAM.

Błędów językowych czepiam się na wszystkich forach, co łatwo sprawdzić, no ale po co, przecież to obaliłoby twoją cenną tezę.
                        • rena-ta49 Odpowiadam 22.05.16, 19:32
                          taki-sobie-nick napisała:
                          "Ty się Renia zdecyduj, bo raz mi odpowiadasz normalnie, a raz bluzgasz właśnie
                          > AD PERSONAM."

Moja dobra rada, jeśli nie znasz znaczenia słowa „bluzgać” to może nie używaj albo przytocz/podlinkuj to moje bluzganie ad personam.
                          Dziwię się, że znosisz to moje bluzganie i przychodzisz tu nie zapraszana, czy to masochizm z twojej strony?
                          sjp.pwn.pl/slowniki/bluzganie.html
                          Bez odbioru!
                          • taki-sobie-nick Re: Odpowiadam, ale nie rzeczowo, a szkoda 22.05.16, 19:50

> Dziwię się, że znosisz to moje bluzganie i przychodzisz tu nie zapraszana

To tu trzeba mieć specjalne zaproszenia? Ojej, nie wiedziałam.

, czy
                            > to masochizm z twojej strony?

Moich motywacji nie będę ci zdradzać, zresztą po co, i tak wiesz lepiej, że rzekomo należę do PO i w dodatku tkwię przy żłobie.

> sjp.pwn.pl/slowniki/bluzganie.html

1. «o płynie: wylać się skądś gwałtownie, obfitym strumieniem»
                            2. «spowodować rozpryśnięcie się czegoś»
                            3. «wyrzucić z siebie gwałtownie jakiś płyn»
                            4. «wykrzyczeć przekleństwa, wyzwiska»

Czwarte znaczenie. Oczywiście na forum się nie wykrzykuje, tylko pisze.

"Bez odbioru" - mnie stać przynajmniej na ironię, ciebie tylko na chamstwo.
      • rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 21.05.16, 21:26
        tadeusz_ski.51 napisał:

> A tzw. główne media milczą.
        >
        Nowośmieszna wydała oświadczenie:
        "W mediach społecznościowych pojawiła się fałszywa informacja sugerująca, że podczas piątkowych głosowań w Sejmie Pani Poseł Kamila Gasiuk-Pihowicz dopuściła się złamania prawa poprzez głosowanie „na dwie ręce”.

Nigdy nie doszło do takiej sytuacji.

To, jak przebiegały głosowania, można zweryfikować na podstawie sejmowego monitoringu oraz danych statystycznych dotyczących głosowań.

Podczas sesji Pani Poseł zmieniała miejsce na sali sejmowej, ale zawsze posługiwała się wyłącznie swoją kartą.

Należy podkreślić, że przedmiotowa publikacja wyczerpuje znamiona czynu opisanego w art. 212 paragraf 1 KK i 2 KK, czyli prowadzi do zniesławienia osoby przedstawionej w publikacji. Ponadto, stanowczo podkreślamy, że za wszelką pomoc udzieloną przez inne osoby trzecie sprawcom, którzy popełniają określone powyżej przestępstwo, grozi z kolei odpowiedzialność karna na podstawie art. 19 paragraf 1 KK (pomocnictwo).

Stosowne zawiadomienie ws. popełnienia przestępstwa zostanie skierowane do prokuratury."
        klub.nowoczesna.org/aktualnosci/oswiadczenie-ws-falszywych-informacji-rozpowszechnianych-w-internecie
        Czyli powyższy mem bardzo trafnysmilesmile

• ravenheart1 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 24.05.16, 15:29

rena-ta49 napisała:

> Czyli powyższy mem bardzo trafnysmilesmile

Tak jak i ten smile

https://bi.gazeta.pl/im/74/ff/12/z19920500IH.jpg
          • rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 25.05.16, 21:59
            ravenheart1 napisał:

>
            > rena-ta49 napisała:
            >
            > > Czyli powyższy mem bardzo trafnysmilesmile
            >
            > Tak jak i ten smile

Jakby pewien debilek nie zauważył,ze Kukiz natychmiast usunął ze swojego klubu posłanke ,a
            K.Morawiecki honorowo sam odszedł.
            Nowośmieszna zgłosiła sprawę do prokuratury,teraz czas na siebie donieść?
            >
            >
            > https://bi.gazeta.pl/im/74/ff/12/z19920500IH.jpg
            • ravenheart1 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 27.05.16, 15:27

rena-ta49 napisała:

> ravenheart1 napisał:
              >
              > >
              > > rena-ta49 napisała:
              > >
              > > > Czyli powyższy mem bardzo trafnysmilesmile
              > >
              > > Tak jak i ten smile
              >
              > Jakby pewien debilek nie zauważył,ze Kukiz natychmiast usunął ze swojego klubu
              > posłanke ,a
              > K.Morawiecki honorowo sam odszedł.
              > Nowośmieszna zgłosiła sprawę do prokuratury,teraz czas na siebie donieść?
              > >

Debileczko, czy Morawiecki w ten spoóśb przestał byc oszustem ?!

Czy oszust może "honorowo" odejść z miejsca, gdzie załapano go na oszustwie ?

Wątpię ...
              • czarek_sz Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 27.05.16, 15:51
                Coś Ci się pozajączkowało z tej nienawiści smile przecież Morawiecki przyznał się publicznie że wtedy nie głosował a ta idzie w zaparte mimo że monitoring czarno na białym pokazuje jak było więc nie widzisz różnicy pomiędzy jedną sprawą a drugą masz bielmo na oczach ?
    • al-szamanka Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 22.05.16, 11:17
      Oj, myszka, myszka...
      • czarek_sz Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 22.05.16, 12:05
        I ona twierdzi że ręce które wciskały cudze przyciski to nie były jej ręce a przecież monitoring jasno to pokazywał smile podstawowa maksyma kłamcy, do końca w zaparte.
        • rena-ta49 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 22.05.16, 12:11
          czarek_sz napisał:

> I ona twierdzi że ręce które wciskały cudze przyciski to nie były jej ręce a pr
          > zecież monitoring jasno to pokazywał smile podstawowa maksyma kłamcy, do końca w
          > zaparte.

Otóż ona siedziała na nie swoim miejscu.
          Podchodziła do swojego miejsca i głosowała,pytanie zasadnicze :
          Czy glosowała również za kolegę na którego miejscu siedziała,to powinno być wyjaśnione.
        • ravenheart1 Re: Gasiuk-Pichowicz głosowala na dwie ręce? 24.05.16, 15:26

czarek_sz napisał:

> I ona twierdzi że ręce które wciskały cudze przyciski to nie były jej ręce a pr
          > zecież monitoring jasno to pokazywał smile podstawowa maksyma kłamcy, do końca w
          > zaparte.

Teraz czekam, aż nazwiesz K. Morawieckiego oszustem - no dalej nie żałuj sobie, przecież ten typ na to w pełni zasłużył smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka