malgosia1975 11.07.07, 12:16 Czy ktoś mógłby polecić dobrą ściankę wspinaczkową dla dorosłych w Warszawie lub okolicach? MaŁgosia T. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaus.kinsky Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 14.09.07, 12:50 www.redpoint.pl/sciany/sciany.html Lista alfabetyczna (częściowo nieaktualna), więc wawa na dole. Osobiście polecam Obozową ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traderr Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.eranet.pl 11.11.07, 22:51 Obozowa, Nowowiejska.... Może wspólny wspin? Szukam chętnych osób. Traderr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: 82.160.18.* 24.11.07, 16:45 Strumykowa na Tarchominie Odpowiedz Link Zgłoś
mhuda Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 07.12.07, 01:27 Obozowa i Nowowiejska raczej górują w Warszawie, ale zarazem są tam najwieksze tłumy. Ja lubię raczej kameralne grono kiedy nie muszę czekac kilkunastu minut by móc wejść na ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
mordial Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 19.12.07, 23:44 Gdzie byś nie poszła są instruktorzy, różnica tylko taka że w jednym miejscu na wejściu się upewniają czy coś umiesz a gdzie indziej trzeba zapytać. Pośród ścian poza jakością i oblężeniem jest jeszcze kwestia kasy za wejście, zwykle od darmo do 20 zł. Poza przeszkoleniem wstępnym (ok 20zł) możesz pomyśleć nad kursem ściankowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mhuda Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.chello.pl 10.01.08, 23:35 Ostatnimi czasy ceny ida coraz bardziej w górę - Obozowa 20 pln, Nowowiejska jeszcze ostatnio 15pln... ciekawe co będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.bond007 Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 02.04.08, 13:54 ja polecam ściankę wspinaczkową w Hulakula w podziemiach BUWu. jednorazowe wejście kosztuje tam teraz 15 zł, ale według mnie to jedna z lepszych ścianek w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zazula ściana wspinaczkowa w Hulakula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.08, 18:56 bywam tam, moim skromnym zdaniem warto: możliwa jest wspinaczka na wędkę, z dołem, możliwość bulderingu; cała ścianka ma ok 6,5 m wysokości, powierzchnie prawie 152 m2. specjalne panele Mono'Rock i MonoType - bardzo urozmaicona rzeźba, liczne załamania i wybrzuszenia, duża ilość chwytów... ścianka szybko sie nie znudzi bo możliwa jest częsta zmiana dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
paular_1 Re: ściana wspinaczkowa w Hulakula 28.11.12, 12:53 My też chodzimy na ściankę do Hulakula ale też na kręgle w wolnym czasie Dobra lokalizacja i bardzo dużo torów Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek804 Re: ściana wspinaczkowa w Hulakula 03.12.12, 12:03 Niestety w warszawie jest mało fajnych ścianek, osobiście uważam, że ta w Hulakuli jest jedną z lepszych,polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
majercza1973 Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 24.11.09, 03:22 www.2wieże.pl- ścianka na żeraniu, 15 minut autobusem od metra Dworzec Gdański, ścianki mają 20-25 metrów, kilkanaście dróg, można chodzić na wędkę, albo z dołem, są ze 2 ścieżki do dry-toola. Nie ma tłoku, sympatyczna atmosfera, cena chyba 18 pln, ale w środy jest taniej - bodajże 13 pln za wejście, akceptują karty benefita. Dodatkowo są skoki i zjażdy na linie :), ale to dla zapaleńców ekstremalnych wrażeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel314 Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 05.04.08, 21:38 Witaj, polecam Obozową, a przy okazji szukam Partnera/Partnerki na ściankę, jestem początkujący w gre wchodzą popołudnia i weekendy. Pozdrawiam Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.sggw.waw.pl 30.07.08, 19:14 Wspinałam się przez rok w Lublinie , czy ktos mogłby mi polecić jakeś miejsce do wspinu, gdzie nie trzeba płacić tak dużo, czy są jakieś ulgi dla studentów? jest możliwość wykupienia karnetu miesięcznego? z góry dziękuje za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
climber_yaneks Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych 04.08.08, 14:19 Najlepsza ściana to chyba na Obozowej gdzieś jest (sam tam nie byłem, ale wszyscy mi ją polecali). Oprócz tego trudno w W-wie spotkać dobry wspin. Byłem w OSiRze na Nowowiejskiej (przy LO im. Staszica) ale ta ścianka to porażka, szczerze odradzam. Tzn. nie masz tam możliwości wykupienia butów, asekuracji czy magnezji. Musisz przyjść z towarzystwem, własnym sprzętem (buty, magnezja, bo liny itp. mają). No i tłum, a obsługa ludzi zlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.gprs.plus.pl 25.08.08, 22:49 A jak wygląda sprawa sprzętu? Nigdy się nie wspinałem, ale wydaje mi się, że potrzebne są jakieś odpowiednie buty, czy na miejscu można dostać coś takiego, jeśli tak to na których ściankach z trzech wymienionych Hulakula, Obozowa, Nowowiejska? Czy do wspinania potrzebny jest jeszcze jakiś sprzęt, którego nie ma na miejscu? W sumie to chyba do nich zadzwonię i się dopytam, ale jakby ktoś dał odpowiedź, to może przyda się to jeszcze komuś oprócz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Art Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.chello.pl 30.10.08, 13:06 W polsce chyba nie ma ściany na której dają buty, ale wynika to z hodowli grzyba miedzypalczastego ;). Poza tym na początek spokojnie wystarczą tenisówki, możesz nabyć też tanie buty do wspinaczki w go sporcie, kiedyś kosztowały ok 60 zł. Ale generalnie ceny są różne na scianę oprócz siennickiej nie potrzebujesz uprzęży,. Są na miejscu podobnie jak cały przyżąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xir Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.mobile.playmobile.pl 05.11.08, 12:57 w Krakowie jest ścianka na której można wypożyczyć buty (chyba za 3 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.internetia.net.pl 19.08.10, 14:23 w Białymstoku w OKAPIK-u również są buty- 2 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: 78.133.178.* 19.11.08, 17:35 Polecam korki za 30 pln (przynajmniej kiedyś tyle kosztowały), takie materiałowe z zalanym gumą czubem. Zaczynałem od takich, kiedy jeszcze nie wiedziałem czy ten sport mnie wciągnie. Pamiętam jak dziś jak ścinałem korki na podeszwie... 8) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 20:22 www.wpionie.pl Ja sie tam czasem wspinam i jest naprawde spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hoard Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: 79.190.250.* 30.09.10, 17:36 Arena Wspinaczkowa Wgórę Strona ściany to www.wgórę.pl (koniecznie przez "ó' i "ę") ścianka wspinaczkowa bulder i inne atrakcje dla wspinaczy centrum warszawy dawna hala sportowa Warszawianka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hulakula Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.11, 13:48 Zapraszamy na ściankę wspinaczkową do Rodzinnego Centrum Miasta Hulakula. Ścianka wspinaczkowa w Hulukula to jedna z najlepszych ścianek tego typu w Warszawie. Ściana posiada przewieszenia o małym i bardzo dużym kącie, które tworzą ścianę o różnych stopniach trudności. Jest to obiekt, który zyskuje duże uznanie wspinaczy. Profesjonalni instruktorzy, przyjemna atmosfera to najlepszy trening przed wspinaczką skałkową. To również doskonały trening wzmacniający całe ciało. Nietypowe umiejscowienie ścianki- w piwnicach Biblioteki Uniwersyteckiej sprawia, że latem jest tam chłodno, a zimą ciepło, podnosząc komfort ćwiczeń. Ścianka boulderowa jest świetnym rozwiązaniem dla osób początkujących. Osoby, które nie potrafią asekurować, przechodzą obowiązkowo instruktaż, który obejmuje podstawy górnej asekuracji (na wędkę) i trwa około 30 min. GODZINY OTWARCIA: Poniedziałek-piątek: 16.00 - 21.00 Sobota i niedziela: 11.30 - 18.00 tel.: 022 55 27 361 (czynny w godzinach otwarcia ścianki) CENNIK - KLIENCI INDYWIDUALNI Wejście jednorazowe (poniedziałki) - 10 zł Wejście jednorazowe (wtorek-niedziela) - 15 zł W cenę wliczony jest specjalistyczny sprzęt (uprzęże, liny oraz przyrządy do asekuracji). Cena instruktażu 25 zł za kurs - pobierane dodatkowo do opłaty za wejście. Wykup karnet na 10 wejść - cena tylko 120 zł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: Warszawa - ściana wspinaczkowa dla dorosłych IP: *.jmdi.pl 13.12.12, 13:59 a gdzie mieszkasz? może tarchomin? Odpowiedz Link Zgłoś