altu 15.02.08, 22:28 korzystała któraś z was z tego sklepu? e-lady.pl www.e-lady.pl/index.php?d=info&i=rozmiary tabelki rozmiarowe mają ekstra wypasione. modele też całkiem niezłe.. tyle, że od 65 obwody im się zacznają.. jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
altu Re: e-lady 15.02.08, 22:35 o, od 60D mają już biustonosze: tiny.pl/ljp7 no proszę.. ciekawa jestem tylko, czy to jest alternatywa dla zamówień z UK (bo sama nie zamiawiam.. więc cen nie znam..) Odpowiedz Link
katinkova Re: e-lady 15.02.08, 22:38 to dosyc dlugo istniejacy sklep internetowy z bielizna. pamiętam, że kilka lat temu u nich juz u nich zamawialam, nie bylo zadnych problemow. wydaje mi sie ze to jeden z lepszych polskich sklepow internetowych z bielizna w standardowej sklepowej rozmiarówce. A nawet 65-tki Freye już mają :-) Odpowiedz Link
a_gneskka Re: e-lady 15.02.08, 23:16 Tabelki rozmiarowe dla Frei i Fantasie to oni mają całkowicie błędne (zobaczcie, że FF i G to wg nich wsio adno). I zerknjicie tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=70976477&v=2&s=0 Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: e-lady 16.02.08, 00:25 Ceny mają z kosmosu. Przypominam, że dzisiejszy kurs funta to niecałe 4.8 zł, a żadna Freya nie kosztuje więcej niż 30 funtów. Dla porównania: stanik <------------> e-lady <----> Bravissimo Arabella <--------> 189 zł <-----> 29 funtów, czyli ok. 140 zł Rio <----------------> 175 zł <-----> 24 funty, czyli ok. 115 zł (btw, to tyle ile Samanta...) Millie <-------------> 199 zł <-----> 28 funtów, czyli ok. 135 zł Phoebe jw. Retro full cup <> 189 zł <------> 26 funtów, czyli ok. 125 zł Średnio 50-60 zł przebicia na staniku. Odpowiedz Link
quleczka Re: e-lady 16.02.08, 09:41 Ja rozważałam ten sklep głównie dla tego, że wydawało mi się, że w polskim będzie łatwiej/taniej wymieniać i odsyłać :) Ale póki co się nie zdecydowałam - pytałam o niego w wątku z linkami ale wtedy jakoś nie było odzewu :) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: e-lady 16.02.08, 09:54 quleczka napisała: >pytałam o niego w wątku z linkami ale wtedy > jakoś nie było odzewu :) Bo wątek z linkami nie jest miejscem na zadawanie pytań. Jest wątkiem z linkami jak sama napisałaś :) Odpowiedz Link
elmilinden Re: e-lady 16.02.08, 09:55 To już lepsze ceny są w intimo internetowym, a tam też możesz zwrócić:) Odpowiedz Link
quleczka Re: e-lady 16.02.08, 10:03 Dzięki za radę :) Z drugiej strony to te opłaty w obie strony to jakieś 8-10zł w Polsce bo każą płacić także za to drugie wysłanie - czyli w sumie ok. 20zł Więc nie jestem pewna czy to jest faktycznie taniej. Wysyłała któraś z Was przesyłkę zwrotną do UK - jaki to jest koszt mniej więcej :) Odpowiedz Link
elmilinden Re: e-lady 16.02.08, 10:10 Chyba taki sam jak z UK do Polski, czyli ok. 30zł. Odpowiedz Link
elmilinden poprawka 16.02.08, 10:13 A jednak PP twierdzi, że przesyłka listowa polecona, ekspresowa z potwierdzeniem odbioru do 100g kosztuje ok. 12,5zł, a powyżej 100g ok. 18,5zł. Odpowiedz Link
quleczka Re: poprawka 16.02.08, 10:34 Czyli wniosek chyba taki, ze nie ma sensu korzystac z Polskich sklepow jesli sa sklepy w UK z tanszymi cenami, a ewentualne koszty wymiany praktycznie takie same :) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: poprawka 16.02.08, 11:10 Uwaga, niektóre angielskie sklepy (chyba m.in. Bravissimo) nie przyjmują przesyłek za potwierdzeniem odbioru. Polecony - tak, potwierdzenie odbioru - nie. Żeby się ktoś nie naciął. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: e-lady 16.02.08, 10:47 > Więc nie jestem pewna czy to jest faktycznie taniej. Wysyłała któraś z Was > przesyłkę zwrotną do UK - jaki to jest koszt mniej więcej :) Wysyłałam 1 stanik do Figleaves. 10zł - zwykły, 15zł - priorytet (z tego co pamiętam) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: e-lady - opłata za wymianę 16.02.08, 12:00 quleczka napisała: > Ja rozważałam ten sklep głównie dla tego, że wydawało mi się, że w polskim > będzie łatwiej/taniej wymieniać i odsyłać :) W e-lady trzeba płacic za wymianę "- do paczki ze zwracanym towarem dołączyć dowód zapłaty za wysyłkę towaru w kwocie 8,00 zł w zamian za zwracany asortyment - opłatę za wymianę można także uiścić przy odbiorze przesyłki z wymieniany towarem, jednak nalezy to zaznaczyć na formularzy wymiany. Opłata w takim przypadku wynosi 10,00 zł.." Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: e-lady 16.02.08, 09:52 W porównaniu z intimo4you też jest drogo. Średnio drożej o ok. 20 zł, choć w niektórych modelach nawet o ok. 50zł. Odpowiedz Link
yaga7 Re: e-lady 16.02.08, 09:17 Ja u nich kupowałam w czasach 75E - staniki, bieliznę, głównie na wyprzedażach. Obsługa wtedy była bardzo dobra, nie miałam żadnych zastrzeżeń. Odpowiedz Link
scarlet_agta przeklejone z innego wątku 21.03.08, 20:07 ronfleuse: "wlasnie go odkrylam. Maja jedna 60-tke, hehe, chyba D, i parę 65-tek, od C. Duzo 70-tek." adamowa83: "E-Lady obserwuję co jakiś czas, przeglądam, szukam, ale 60/65 z jakąkolwiek miseczką nigdy nie trafiłam... Niespełna dwa lata temu kupiłam tam stanik 75A (ładny acz za duży)z majteczkami i gorseto-stanik (70A - też za duży, choć czasem pod swetry nakładam). Sklep solidny pod względem wysyłek itp., ale jeśli chodzi o rozmiary to moim zdaniem bieda..:/" Odpowiedz Link
inkageo Re: e-lady 21.04.08, 13:56 Trzeba przyznać, że działają błyskawicznie. Wczoraj późnym wieczorem złożyłam zamówienie, a już dostałam potwierdzenie, że paczka została nadana :) Kupiłam Panache t-shirt bra 65C. Odpowiedz Link
2tea Re: e-lady 29.05.08, 13:06 Dziś sprawdziłam, że jest sporo 60-tek i 65-tek!!! Chociaż głównie Freya, ale może ktoś znajdzie coś fajnego :) Odpowiedz Link
joankb Re: e-lady 29.05.08, 13:19 Prawie nie ma 60-k i 65-k. Wyszukiwarka działa do d... Pokazuje wszystko, a większość nie jest dostępna. To na ogół starsze modele, wątpię żeby były do sprowadzenia "w 14 dni". Odpowiedz Link
2tea Re: e-lady 29.05.08, 14:44 Nie prawda. Są modele 60: D, DD, E, F, FF i G oraz 65: B, C, D, DD, E, FF, G, GG, H, HH, J! Trzeba rozwinąć rozmiarówkę dla danego modelu i naprawdę jest spory wybór. Np. www.e-lady.pl/produkty/szukaj?search- clause=&cid=&kolor=&rozmiar=60FF&cena-od=&cena-do=&pid= www.e-lady.pl/produkty/szukaj?search-clause=&cid=&kolor=&rozmiar=65GG&cena-od=&cena-do=&pid= Obwody 70 też mają z dużych rozmiarów. Wszystkie z powyżej opisanych przeze mnie rozmiarów mają opis Wysyłka zamówienia zostanie zrealizowana w ciągu 14 dni (lub 24h ale to rzadziej) roboczych. Odpowiedz Link
plica Re: e-lady 29.05.08, 20:51 sklep dziala w moim miescie. bylam u nich calkiem osobiscie. pomierzylam pol sklepu i nic nie kupilam. bardzo mila, uczynna obsluga, ale maly wybor stanikow w rozsadnych rozmiarach. wszystkie 70-tki duzo luzniejsze niz np. freye, panache, m&s. mniejsze obwody raczej maly wybor. a. maja w promocji daisy za 95 zł. niestety nie ma mojego rozmiaru :) Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: e-lady 29.05.08, 23:46 O to chodzi: www.e-lady.pl/index.php?d=show&pid=2325 ? Toż to wisi od półtorej roku z taką ceną... Tutaj to samo za pół ceny: www.undercoverexperience.co.uk/product_info.php?products_id=1514 Odpowiedz Link
plica Re: e-lady 30.05.08, 07:20 mhm. 65D. ale strasznie ciasny obwod i miseczki rakiety Odpowiedz Link