avrasya
26.03.08, 01:12
Cześć Dziewczynki!
Słuchajcie, zastanawia mnie jedna kwestia.
Wielkości biustu w żaden sposób nie wyznacza jego obwód. Osoba która ma nawet mniejszy ode mnie obwód w biuście paradoksalnie może mieć ode mnie o wiele wiele większe piersi. Dla przykładu (zmyślam) ja noszę rozmiar 80A (w biuście 91,5 cm), a koleżanka powiedzmy 60F (86,5 cm w biuście) - która ma większy biust? Oczywiście ona, bo załóżmy że ma pod biustem 66 cm - to 20 cm różnicy! A ja powiedzmy mam pod biustem 86, mam tej różnicy zaledwie 6 cm!!!! Ona drobna i z całkiem pokaźnym biustem, ja o silnej budowie, ale płaska.
Do czego ja zmierzam? A do tego, że moje wymiary (tym razem prawdziwe) :) to:
74 cm pod biustem
82 cm w biuście
i do tej pory nosiłam oczywiście 70A. Muszę powiedzieć że różnie z tym rozmiarem bywa, czasem miseczki od razu na oko są za głębokie, a czasem - typowy błąd małobiuściastych - obwód okazuje się zbyt luźny, a miseczki się wrzynają. Ostatnio kupiłam sobie 4 staniczki w Primarku w Londynie - jeden leży perfekcyjnie (a jak miło ściska pod biustem!), drugi: miseczki super, obwód jednak za luźny, ale stanik tak piękny, że podrzuciłam mamie, żeby zaniosła do krawcowej i trochę ten obwód zmniejszyła, a 3 i 4 to ten sam model i właśnie niestety obwód się szybko rozciągnął, a miseczki raczej za małe. Niestety do takich wniosków doszłam już po zakupie, musiałam je wszystkie troszkę ponosić i porównać. W każdym razie jestem bogatsza o jakieś doświadczenia :)
W czym rzecz? A w tym, że oczywiście napalam się na 65C, a może nawet 60DD, ale czy miseczki w 60DD nie będą zdecydowanie za głębokie? Moje piersi są bardzo stożkowate, zero krągłości, a dziś wyszukałam gdzieś na jakiejś aukcji (kurczę, tak chciałam wam pokazać, a nie umiem znaleźć!) stanik w rozmiarze 60DD, zresztą można sobie pooglądać tutaj w zakończonych aukcjach przykłady allegro.pl/search.php?from_form=1&string=60dd&search_type=1&shop=0&closed=1&exclude=&price_from=&price_to=&category_radio=1&category=0&order=t&st=gtext&buy=0
no i wydaje mi się, że o ile obwód byłby bardzo ścisły, to miseczki okazać się mogą za głębokie. Doświadczone dziewczynki, czy to tak działa? Jeżeli dobrze rozumuję, wraz ze zmniejszaniem obwodu miska dla mojego biustu 81 robi się głębsza, bardziej pełna. Moje stożkowe cycusie w niej utoną.. Powiedzcie że nie! Ten mój długi epistoł stąd, że dziś się dowiedziałam że dostanę niezły zwrot podatku i mogłabym się na ten piękny staniczek www.karoline.pl/index.php?p4299,biustonosz-arabella-5721-black-freya