Dodaj do ulubionych

Odciski, ślady na ciele

09.05.08, 22:25
No właśnie - od tygodnia mniej więcej noszę właściwe staniki i wieczorkiem jak
zdejmuję na ciele mam pięknie odciśniętą zbroję - wzorek, szwy, ramiączka,
fiszbiny. Nosi mi się bardzo dobrze - nigdzie nie upija, nie wrzyna, nie
odczuwam bólu itp. nie przesuwa się, cycki na swoim miejscu przez cały dzień,
ale czy tak już zostanie/czy tak ma być?
Prawdę mówiąc wolałabym zdjąć stanik i nie mieć tych wzorków. Nie wiem, czy
się dociskam za mocno? Kupić luźniejszy, no ale... Mój rozmiar 69-70/82-83 -
mam noszę 2 staniki Panache na zmianę 28D Flamenco, z którego jakby powoli
wyrastam i Marguerite 30DD, do którego powoli dorastam (nieco mi się jeszcze
marszczy). Zarówno jeden jak i drugi jak zdejmuję - szlaczki, co prawda w
drugim wzorek jakby się nie odciska, ale fiszbiny, szwy, ramiączka - owszem.
Czy to minie? Czy mam się pogodzić? A jak u Was?

Póki co czekam na Daisy 28DD, porównam sobie.
Obserwuj wątek
    • ireen Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 22:31
      Ja mam bardzo podobne wymiary i bardzo podobny problem. Szczególnie Freya Eva
      zostawia bardzo widoczne ślady, pozostałe - raczej delikatne. Zwykle odciskają
      mi się fiszbiny, trochę szwy. Ja rozumiem, że stanik żeby spełniał swoją funkcję
      musi być obcisły, ale wydaje mi się, że takie odciski jak mi Eva zostawia to już
      przesada... Zresztą czasem w ciągu dnia też trochę mnie uciska w żebra. Chyba
      się rozejrzę za przedłużką.
      Ale ja też jestem świeżo nawrócona i dobry rozmiar noszę może z miesiąc...
      • wiszer Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 22:42
        A czy Eva nie jest przypadkiem na Ciebie za mala w miseczkach?
        • ireen Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 23:17
          Akurat Evy o za małe miseczki bym nie podejrzewała... Ale jak tak dalej pójdzie
          to wyślę fotki do galerii żeby się upewnić :)
          Jednak póki co jestem przekonana, że obwód po prostu jest (za) ciasny i dlatego
          takie ślady mi zostają :(
      • agnesp76 Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 22:49
        Ja też świeżo na forum chyba od marca. Na 8 przymierzonych staników, zostawiłam
        te 2. Wcześniejsze to porażka. W Marguericie skracałam ramiączka i bardziej
        odciska mi się właśnie tu gdzie przyszyłam, takie jakieś się grube zrobiło, ale
        nie wiem - wcześniej co prawda maszynowo było w tym miejscu ale też podwójnie.
        Może to oni jakoś przyprasowali (albo nie czułam jak ramiączko było za długie).
        Flamenco to się jeszcze nie dziwię, bo i ciaśniejszy obwód i takie się maławe
        robi, ale póki nie mam innego na zmianę to noszę - niedługo będę sprzedawać. I o
        ile dopiero co byłam przekonana, żeby w 28 iść tak teraz rozmyślam nad 30.
        Ale dobra wiadomość to taka, ze ten odcisk idealnie pokazuje mi kształt mojej
        piersi - fiszbina odciska się pięknie i widać, że równiutko okala pierś -
        znaczy, że dopasowany ładnie do kształtu. Tak sobie przynajmniej tłumaczę -
        byłoby widać błędy, jeśli np. część piersi byłaby z drugiej strony, albo stanik
        byłby za nisko. Widzę na tej "mapce" też fiszbiny celujące w środek pachy :D
    • plica Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 22:51
      u mnie kazdy stanik sie odciska. obojetnie czy 80 czy 75 czy 70. te ciasniejsze bardziej, szczegolnie fiszbiny, ale to naprawde dotyczy wszystkich, nawet tych za luznych, co jezdza mi po plecach. odciskaja mi sie tez majtki, spodnie, spodnice itd. widac taka skora.
      jak nie boli i nie obciera tak, ze slad nie schodzi predziutko nie przejmowala bym sie tym.
      • agnesp76 Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 23:01
        No właśnie wcześniej nie pamiętam, może jakiś fragment się odciskał, ale raczej
        delikatnie - na pewno jak włożyłam ramiączka silikonowe i było ciepło to się
        wrzynały, ale poza nimi nie bardzo kojarzę. Fakt, teraz moim cyckom przyglądam
        się 100 razy dokładniej :D

A co do schodzenia - tak prędko to on mi wcale nie schodzi, ale może i taka
        natura moja - zwykle śpię na brzuchu i często do pracy zasuwam z jakimiś
        szramami na twarzy, albo wzorkiem :D
    • agnesp76 Re: Odciski, ślady na ciele 09.05.08, 22:57
      Tak przeczytałam temat wątku i jakoś mi się przemoc domowa, obdukcje, bo zupa
      była za słona skojarzyło ;) o rany, chyba czas spać :D
      • malakasia_pl Re: Odciski, ślady na ciele 10.05.08, 09:08
        Mnie też się odciska, ale właśnie dzięki temu widzę, że stanik dobrze jest dobrany.
        Nie wygląda to może sexi, ale mąż póki co nie zwraca na to uwagi, a mnie nie
        przeszkadza :)
    • aadrianka Re: Odciski, ślady na ciele 10.05.08, 09:36
      A reszta garderoby - majtki, skarpetki, rajstopy - zostawiają ślady?
      Zegarek, jeśli nosisz, pierścionki - po zdjęciu widoczne są ich
      ślady?
      Piszesz, że stanik nie wrzyna się, nic nie boli, stanika nie
      odczuwasz na sobie. Jeśli te ślady znikają samodzielnie po jakimś
      czasie i nie są krwawiącymi ranami, IMO naprawdę nie ma co się
      przejmować. To w końcu konstrukcja noszona bardzo blisko ciała, ma
      prawo zostawić ślad.
      • monikatres Re: Odciski, ślady na ciele 20.04.09, 13:46
        aadrianka napisała:

> A reszta garderoby - majtki, skarpetki, rajstopy - zostawiają ślady?
        > Zegarek, jeśli nosisz, pierścionki - po zdjęciu widoczne są ich
        > ślady?
        > Piszesz, że stanik nie wrzyna się, nic nie boli, stanika nie
        > odczuwasz na sobie. Jeśli te ślady znikają samodzielnie po jakimś
        > czasie i nie są krwawiącymi ranami, IMO naprawdę nie ma co się
        > przejmować. To w końcu konstrukcja noszona bardzo blisko ciała, ma
        > prawo zostawić ślad.

Nieprawda, stanik jest po prostu ZA CIASNY.
    • malagracja Tez tak mialam, to minie. 10.05.08, 10:14
      Jak wyrzucilam staniki, z ktorych wyrastalam na ciut wieksze to sie troche
      zmiejszylo.
      Po zdjeciu stanika zawsze masuje go i okolice serum do biustu i slady znikaja.
      • the_mariska Re: Tez tak mialam, to minie. 11.05.08, 23:58
        To, że znikają po jakimś czasie to jedna sprawa, ale ja akurat po zdjęciu
        stanika mam zawsze odznaczony obwód, fiszbiny na mostku, a nawet szwy miseczek.
        Niezależnie od tego, czy stanik jest bardzo ścisły, czy rozciągliwy. Ale ja
        podobno jestem bardzo podatna na takie odznaczenia, więc to już inna historia.
        Tyle, że nie zawsze to mija, po ponad 4 miesiącach nadal nie minęło ;)
    • yomi Re: Odciski, ślady na ciele 11.05.08, 20:01
      Oj mam slady - caly stanik narysowany pręgami na ciele ;)
      Ale poki co uwazam, ze musze sie wogole przyzwyczaic do obwodu 65, dawniej
      nosilam 75...Z tym, ze ja czuje, ze mi sie lekko wpija, pomimo, ze ładnie leży.
    • adamowa83 Re: Odciski, ślady na ciele 11.05.08, 20:20
      Mi się wydaje, że to zupełnie naturalne zjawisko te ślady:-) Jeżeli masz coś
      bardzo blisko skóry, co więcej nie jest to gładka powierzchnia, to inaczej być
      chyba nie może - kwestia tego, jak długo te ślady się utrzymują; u mnie po
      kąpieli wszystko już znika:-) Natomiast tak, żeby zdjąć stanik w środku dnia i
      ani śladu po nim na ciele nie mieć, to chyba tylko w filmach;-)
    • agusek00 Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 09:46
      Ja mam zawsze ślady po zdjęciu stanika na ciele, ale nigdy mi to nie
      przeszkadzało. Szczerze mówiąc nawet mi się to podoba - czuję się jak taka cyber
      - kobieta :)
      Tylko że to wszystko znika po kilku minutach.
      Ja mam taką skórę, że wszystkie ubrania mi zostawiają ślady - skarpetki, majtki,
      nawet slady po tym, jak się marszczą spodnie. Taka natura :)
    • mefistofelia Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 12:04
      tez jestem cyber kobieta :D
      slady na ciele zostawia tez moja 65tka, ktora zaczela sie rozciagac do 90cm i
      jezdzic po plecach niemilosiernie.
      to oczywiste, ze stanik ciasniejszy zostawi wyrazniejsze slady- ale poki nie
      swedzi/nie boli/ nie piecze/ nie odpada nie ma sie czym martwic :)
      • joankb Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 13:00
        Były moje zdjęcia w galerii, ale były bezstanikowe, skasowałam. Całkiem paskudne
        ślady po fiszbinach, bolące. Przeszły po zapięciu na...ciaśniejsza haftkę. Teraz
        mam, ale nie bolą i takie same mam od majtek i skarpetek.
      • pierwszalitera Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 13:55
        A co to za 65-tka, która naciąga się do 90cm? Do 90cm, to naciągała się moja 75-tka Passionaty, której właśnie ze względu na rozciągliwość już nigdy nie kupię.
        • mefistofelia Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 14:05
          freya madison blush. rozciagnela sie tak po 3 miesiacach noszenia. wprawdzie
          prawie codziennego, ale jednak ;(
    • sbarazzina Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 18:17
      Mi tez sie odciskaja. Ale ja dopiero szukam swojego rozmiaru i
      idealnego stanika. Narazie mam Panache Fieste i Inferno i chodze w
      obu na zmiane, mimo ze nie sa idealne, ale chyba lepsze takie niz te
      zupelnie stare.

Fiesta wbija mi sie w mostek i zostawia czerwony slad miedzy
      piersiami, a Inferno wbija mi sie fiszbina pod pacha i zostawia slad
      po obwodzie pod piersiami.
      Chociaz dzisiaj Inferno lezy jakby lepiej.. Moze jest nadzieja :)
    • asia.asz Re: Odciski, ślady na ciele 12.05.08, 18:28
      nie wiedzialam ze mam slady po fiszbinach na mostku dopoki nie
      zrobilam zdjec do galerii (po szybkim prysznicu tez nie zdarzyly
      jeszcze zniknac)
      nie przejmuje sie nimi bo stanik jest wygodny i nic nigdzie nie
      kluje, pije, przeszkadza
    • fajna_babeczka Re: Odciski, ślady na ciele 26.05.08, 10:19
      Bo właśnie z nich wyrastasz!
      • zarin Fajna_babeczka 26.05.08, 14:56
        Nie obraź się, mam nadzieję, że się mylę, ale jak patrzę na wszystkie Twoje
        dzisiejsze jednozdaniowe posty, to mam wrażenie, że spamujesz i nie masz zbyt
        wiele wspólnego z tematem.
        Mam nadzieję, że to nie jest próba nabicia sobie postów, żeby się np. dostać do
        galerii...
        • plica Re: Fajna_babeczka 26.05.08, 15:31
          zarin jestes kochana. mnie tez od paru postow palce swedza zeby cos
          napisac tej forumce. juz nie musze.
          • fruuzia Re: Fajna_babeczka 26.05.08, 15:36
            nie tylko wam, już jej pisano w wątku o sklepach w Gdańsku i chyba jest ok, tylko start miała irytujący ;)
    • 100krotna Re: Odciski, ślady na ciele 26.05.08, 15:33
      Stanik mi się odciska, ale po kąpieli i wklepaniu balsamu ślady znikają.
      Niestety "znika" też wtedy biust - tzn jak ściągnę stanik, to jeszcze przez
      jakiś czas noszę piersi w kształcie stożków, dumnie wysunięte do przodu -
      podtrzymywane śladami po fiszbinach ;) Po mniej więcej tym samym czasie co
      ślady, znika też ten efekt - piersi wracają do swojego okrągłego kształtu,
      równomiernie osiadając na klatce. Jak kleks z bitej śmietanki w cieple :P

A odnośnie jeszcze śladów - chodzę prawie wyłącznie w dżinsach. I od wewnętrznej
      strony ud mam już na trwałe lekko fioletowo odznaczony pasek po szwie dżinsów,
      od kolana w górę. Nie znika nawet po kilku dniach chodzenia w kiecce. Więc ślady
      po staniku to pestka ;)

Ps. I to nie jest zafarbowane od spodni, kąpię się minimum raz dziennie :> żeby
      uprzedzić głupie uśmieszki
      Ps.Ps. Nie zaniżam obwodu dżinsów, proszę się znowu nie uśmiechać głupio
    • figa84 Re: Odciski, ślady na ciele 26.05.08, 18:36
      I ja się nad tym zastanawiałam. Po ściągnięciu 1 raz stanik byłam
      przerażona. Pręgi i to głębokie na calutkim obowodzie, dokładnie
      odbite fiszbiny i ramiączka, a nawet gragment pod pachą. W drugim
      dniu zrobiło mi się pod lewą piersią (mniejszą) otarcie. 3 i 4 dzień
      było lepiej. Obwód mocno odbity, fiszbiny też, ramiączka i pod pachą
      lekko. U mnie mocno oznacza schodzenie około 3h a lekko z pół h do
      1h. Niestety wszystko mi się odbija;-( Trochę ciaśniejsze skarpetki
      i ślady do godziny, dwóch;-( Teraz już tydzień chodze w dobrym
      staniku i wczoraj odbiły mi się szwy na piersi - jestem przed
      okresem. Mam nadzieję, że skóra mi sie choć odrobinę przyzwyczai i
      nie będę miała głębokich pręg na obwodzie, bo lekkie mi nie
      przeszkaddzają:-)
      • kiwinka1 Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 10:46
        Mając 68/85(ostatnio nawet 67) w M&S ceriso 65 DD zostają mi trwałe ślady po fiszbinach zwłaszcza u podstawy piersi.
        Wyglądają jak brązowe łuki i już chyba nie zejdą :-(
        Stanik jest bardzo wygodny nie uciska, nie czuje w nim dyskomfortu, fiszbiny się nie wbijają(noszę zapięty na najciaśniejszą haftkę).
        Myślę że mogę swobodnie czuć się nawet w 60 M&S ale boję się że utrwale ślady po staniku.
        Czy jakaś forumka jeszcze tak ma? Zastanawiam się czy to normalne skoro stanik nie jest za ciasny i jest wygodny.
      • livada Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 12:06
        Mi właśnie Pollyanna 65E (a inne staniki mam 65DD) zostawia najbardziej prominentne ślady;-) Czuję się w niej dobrze, jest wygodna, nie gniecie, nie uciska, a po zdjęciu mam na ciele odciśnięte dokładnie wszystko - fiszbiny, cały obwód, szwy na miseczkach, metkę... Przepraszam, ramiączek nie mam;-) Nie boli, ale ślady (zwłaszcza fiszbin) są głębsze i bardziej czerwone niż po innych stanikach (fiszbiny zostają po każdym, obwód raczej też). zastanawiam się, czy może Polly ma jakąś taką bardziej pancerną konstrukcję? Sama nie wiem...
        • sangria21 Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 13:29
          Ja miałam identyczny problem z Polly (30DD), pisałam o tym jakiś czas termu na
          lobby małobiuściastych. Teraz mam Mitzy 30E, która już tak bardzo nie masakruje,
          ale mostek nadal ma za wysoki, szlag by ją :/. Czas spróbować z plunge'ami ;).
    • kulki Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 11:49
      Tak, odciska się. Uważam, ze to normalne dopóki te ślady są podobne do śladów
      zostawianych przez skarpetki, majtki, rajstopy.

Wręcz to świadczy, że wreszcie noszę dopasowany stanik :) a nie jakieś luźne
      75B, nie przylegające do ciała

Jeżeli te ślady są bolesne, obtarcia, siniaki - to jest już nienormalne i wtedy
      warto rozważyć inny model stanika/inny rozmiar.
    • iwonkan Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 11:51
      Jak narazie noszę Curvy Cate Emily, rozm. 60F. Po kilku dniach
      noszenia byłam mocno zniechęcona, obtarcia przy pachach, dziury w
      mostku, słady po ramiaczkach. Teraz jest troche lepiej, ale tak jak
      i wy mam odciśnięty biustonosz na skórze, najmocniej fiszbiny.
      Majtki i skarpetki tez zostawiaja slady.
    • tu-tusia Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 12:38
      A ja się tak zastanawiam czy mi to poznika. Wszystkie moje staniki zostawiają
      ślady po fiszbinach, obwodzie, szwach i przy pachach i po ramiączkach. Jakoś
      specjalnie mnie to nie martwi, poz śladami na mostku. Moje pirsie są połączone
      na mostku taką jakby fałdką i od kiedy noszę dobre staniki zaczęła mi się ona
      rozchodzić. Ale syaniki z zabudowanym mostkiem wbijają mi się tam dosyć mocno i
      pod koniec dnia odczuwam już dyskomfort, chociaż nie wiem czy to nie wina trochę
      za luźnych, lekko przesuwających się obwodów (mam 61-62 pod), bo w jedynym
      ścisłym tzn, Polyannie tego problemu nie mam, za to po 2 dniach noszenia nawet
      na najluźniejszej haftce zaczynają boleć mnie żebra. Ale wracając do mojego
      mostka to w miejscach gdzie fiszbiny staników się kończą (tam mi się wbijają
      najbardziej) zostały mi takie małe czerwone kropeczki, które nie znikają.
      Wyglądają jak malutkie krwiaczki. Coś z tym zrobić? Czy poczekać, aż mi się
      fałdka łącząca piersi rozejdzie do miseczek i wtedy to się zagoi?
    • tfu.tfu Re: Odciski, ślady na ciele 26.11.08, 13:54
      panasze (wszystkie poza inferno) zostawiały mi pręgi na mostku, które nie
      znikałt, a wręcz przeciwnie, jątrzyły się coraz bardziej. nigdy w życiu panasza
      nie kupię :P
      nie mam problemów ani z arabelka, ani z maskaradkami, bo one odciskają ślady,
      ale takie, które znikaja po najdalej 30 minutach.
      w moim przypadku to niekompatybilność z wielgachnymi i elastycznymi fiszbinami w
      panaszach :)
      (a że nie odpisali na mejla, to stracili klientke na zawsze ;))
      • cranberry_07 Re: Odciski, ślady na ciele-help! 02.02.09, 11:16
        tak czytam ten watek o pregach i odciskach i powiedzcie mi prosze co powinnam
        zrobic jezeli po noszeniu przez caly dzien stanika zostaja mi pregi na dolnej
        czesci piersi, ale tylko lewej (na prawej prega jest pod piersia i na nia nie
        wchodzi), wymienic na wiekszy? jest mozliwe ze o za mala miska/, ogolnie raczej
        nie powiedzialabym ze mam nierowny biust. czy to wina rozmiaru czy raczej
        nieodpowiedniego modelu, no i czy wiecie czy da sie cos z tym zrobic, bo stanik
        fajny i nie chce sie go pozbywac...
        ps. czy to szkodzi jak stanik tak sie wbija? ogolnei w czasie dnia tego nie
        odczuwam, tylko widze po sladach po sciagnieciu..
        • limonadee Re: Odciski, ślady na ciele-help! 02.02.09, 11:35
          Może to wina za małej miseczki? Ja też myślałam całe życie, że mam dwie
          identyczne piersi, dopóki nie założyłam odpowiedniego rozmiaru.

> ps. czy to szkodzi jak stanik tak sie wbija? ogolnei w czasie dnia tego nie
          > odczuwam, tylko widze po sladach po sciagnieciu..
          Wydaje mi się, że jeśli się "wbija" to nie jest zbyt dobrze...Ale to tak a
          intuicyjna odpowiedź, bo expertem jeszcze nie jestem ;)
        • tu-tusia Re: Odciski, ślady na ciele-help! 02.02.09, 13:02
          A ten stanik nachodzi Ci na pierś tak, że ją uciska i odcina kawałek, czy po
          prostu nachodzi na krawędź? Mi się wydaje, że dopóki nic nie boli, a stanik jest
          na krawędzi piersi a nie na samej piersi to nic złego. A nie masz może krzywego
          kręgosłupa? Może dlatgeo na jedną pierś wchodzi fiszbina, a na drugą nie.. Ale
          to takie moje domysły tylko.
    • limonadee Re: Odciski, ślady na ciele 02.02.09, 11:30
      Ja po pierwszym dniu (co tam dniu! godzinach!) byłam przerażona odciskami jakie
      zostawił na mnie stanik. Fiszbiny, obwód, ramiączka, dziura w mostku, szwy na
      piersi...ogólnie katastrofa. Ale ślady zniknęły po kilkunastu - kilkudziesięciu
      minutach, a teraz nawet po całym dniu noszenia nie są takie straszne.
      Najważniejsze, że stanik mi nie przeszkadza w ciągu dnia, nic nie boli, nie
      robią się siniaki.
      Poza tym, po obejrzeniu moich nóg po całym dniu w ciasnych rurkach stwierdziłam,
      że ślady po staniku nie są w cale takie "głębokie" ;)
    • myszanka_88 Re: Odciski, ślady na ciele 02.02.09, 14:01
      noszę dobry stanik od tygodnia (Freya Pollyanna 60E, przy wymiarach
      64/85) i pierwsze dwa dni rzeczywiście były ciężkie: nie było mowy o
      lekkim nawet zgarbieniu, bo fiszbiny miażdżyły mi klatkę
      piersiową ;) ślady oczywiście zostawały, jedynie na samych piersiach
      nic nie było (szwy miseczek nie zostawiały u mnie śladów). Teraz już
      nie czuję biustonosza w ogóle, jest super wygodny, ale pręgi
      zostawia takie same. Więc chyba tak już musi być :)
    • ocisza Re: Odciski, ślady na ciele 02.02.09, 14:14
      Tak, stanik odciska mi się na skórze - widać dokładnie łuk fiszbiny, ramiączka i
      gumki obwodu. Szwy z miseczek nie się jakoś nie odciskają na piersiach. Po tych
      odciśniętych śladach widzę właśnie, że moja Eleanorka idealnie okala mi pierś, a
      Rubie ma troszkę za szerokie fiszbiny :) Jak mam stanik na sobie to jakoś ciężko
      mi ocenić czy fiszbina pasuje do mojej budowy czy nie.
    • ankakaszanka Re: Odciski, ślady na ciele 02.02.09, 14:17
      Ja mam to samo. Po pierwszych 3 dniach noszenia nowej Portii tak mnie bolało, że
      wieczorem musiałam ściągać wcześniej stanik, bo już myślałam, że nie wytrzymam.
      Chyba najgorzej było z wbijaniem się w mostek. Później wymyśliłam patent z
      wkładaniem sobie wacika pod mostek i to trochę pomagało. Teraz już nic mnie nie
      boli, ale ślady są nadal. Odcisk od fiszbin i od szwów na misce. Fiszbina pod
      lewą piersią i z boku kłuje trochę w lewą pachę, ale to chyba dlatego, że mam
      lekko mniejszą lewą pierś i fiszbina sięga dalej. W każdym razie po kilkunastu
      minutach od zdjęcia znika, więc raczej nie ma się czym przejmować...
    • po.rzeczka Re: Odciski, ślady na ciele 02.02.09, 17:07
      Zauważyłam,że nie znikają mi ślady w pobliżu pach,tylko nie kojarzę,od którego
      to stanika.To takie jakby opalone kreski,myślę,że to zgrubiały leciutko
      naskórek,który się tak broni przed obcieranie pod pachami. I malutki odcisk
      obwodu a bokach ciała,to raczej takie minimalne wgłębienie,które utrzymuje się
      parę dni,choć trudno stwierdzić,bo nie robię długich przerw w chodzeniu w staniku.
    • safinia Re: Odciski, ślady na ciele 03.02.09, 09:52
      Ja również mam piękne ślady od obwodu i czasem szwów (Portia, St.Tropez), ale
      nieszczególnie mi to przeszkadza, ślady dosyć szybko znikają. Zdarzało się, że
      bardzo gniotły mnie pod pachą fiszbiny Portii, na co pomogło, jak już któraś
      forumowiczka zauważyła... zapięcie na ciaśniejszą haftkę. Aktualnie szykuję się
      w ogóle do podszycia obwodu, bo nie chcę żeby mi się za szybko rozciągnął, poza
      tym fiszbina jeszcze trochę gniecie, i został luz, więc ciaśniejszy obwód
      powinien zniwelować problem i załatwić sprawę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka