Dodaj do ulubionych

to jest absurdalne - windy

23.08.05, 16:45
czy te windy kiedys beda od-plytowane czy juz do konca swoich dni (chociaz
patrzac jak one dzialaja to nie trzeba bedzie na to czekac) beda w w tej
przepieknej okleinie??????

A i czy nie da ich sie ich raz a dobrze zreperowac winda to nie prom
kosmiczny a na 7 jak sie zamyka - jesli wogole mozna to tak nazwac- to sie
niebawem drzwi rozpierdola .
Obserwuj wątek
    • freigeist Re: to jest absurdalne - windy 23.08.05, 17:04
      Windy nie działają jak powinny, ale za to płacimy za ich konserwację jak za
      konserwację promu kosmicznego (patrz plan gospodarczy 2005). Po każdorazowej
      tzw. konserwacji Administrator powinien wsiąść do każdej z wind i w obecności
      ekipy z Otisu przejechać się po wszystkich piętrach. Dopiero wtedy powinien
      dokonać (lub nie) odbioru usługi. Znów piszę jak powinno być... Czy to tak
      trudno stworzyć takie proste procedury? Wiem, że kosztuje to trochę czasu, ale
      nie da się admninistrowac taką nieruchomością jak nasza bywając 2 dni w
      tygodniu po pare godzin. To zajęcie na cały etat, pięć dni w tygodniu. Myślę,
      że za kilkanaście tysięcy miesięcznie (tyle kosztuje nas w chwili obecnej
      administrowanie) można tego wymagać.
      • zzrobert Re: to jest absurdalne - windy 23.08.05, 17:47
        Wystarczy że po niektórych naprawo-konserwacjach sam sprawdziłem stan wind i
        okazywało się że g... zrobili. Ale to ja niefachowymi zmysłami stwierdzałem
        więc się pewnie nie znam. Szczęście Otisu że nie jestem bezpośrednio stroną
        umowy. Za to nieszczęście zarządcy że nimi jeżdzę i za nie płacę.
    • dunkleaugen Re: to jest absurdalne - windy 27.08.05, 22:57
      W budynku B zdjeto obudowy wind. Jest lepiej niz z bylo. Ale czy przewidywane
      jest dokladniejsze czyszczenie szczegolnie sterownika, naprawa uszkodzonych
      czesci na gorze windy, usuniecie swastyki.
      • freigeist Re: to jest absurdalne - windy 27.08.05, 23:30
        Gwoli ścisłości... Zdjęto obudowę z 1 windy. Druga pozostaje opakowana. Każdy
        panel (3 przyciski) czy element wyświetlacza, to koszt kilkuset złotych. Nie
        wiem ile może kosztowac polerowanie (szczotkwanie) drzwi W sumie doprowadzenie
        windy do stanu może kosztować ca. 2-3 tysiące złotych. Niby nie wiele w skali
        ok. 100 mieszkań w bloku, ale jak znam naszego administratowa będzie wymagało
        uchwały. Głosować będą wszyscy, nie tylko mieszkańcy danego bloku. Dajmy się
        zaskoczyć wynikom głosowania.
        • dunkleaugen Re: to jest absurdalne - windy 27.08.05, 23:46
          Dziekuje za sprostowanie. Rzeczywiscie jedna widna:-(

Czasami zyje juz przyszloscia :-) - taki termin z Gombrowicza - chciejstwo -
          wyobraza sie to co chcialoby sie zeby bylo :-)
      • zzrobert Re: to jest absurdalne - windy 28.08.05, 00:02
        może nawet pierwsze od marca 2003 prawdzie czyszczenie?
        hint: np. górna część panelu nieczyszczona co najmniej od stycznia 2004. co
        widać po śladach palców w kurzu zostawianych regularnie pierwszego dnia
        miesiąca - po 6 zrezygnowałem, teraz tylko sprawdzam czy je nadal widać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka