alienxxx 21.10.07, 23:59 21 pazdziernika odzyskalem wiare w Polakow szkoda straconego czasu, ale trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej gorzej juz chyba byc nie moze ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
richo Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 00:20 Szkoda, że już odpaliłem szampana... bo bym się podzielił :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 07:48 Piękny ten POniedziałek :) POgodnie,słońce świeci... "i nikt nam nie wmówi że białe jest białe a czarne jest czarne..." cytując pewnego klasyka miłego dnia życzy patrzący optymistycznie w przyszłość Jacenty p.s.chiba za dużo tej słodyczy z samego rana ;) Odpowiedz Link Zgłoś
southcalgary Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 07:53 Również ciesze się, ze "przygoda z PIS" jest już skończona. Polska ani lepsza ani gorsza. Napewno - normalna, nareszcie :) Teraz trzymajmy kciuki by PO choć w częsci udało się spełnić przedwyborcze obietnice. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 08:11 Od razu lepiej się czuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 09:01 Miejmy nadzieję, że najgorsze już za nami. Deklaruję bardzo ostrożny optymizm. Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 09:43 Teraz już można przyjmować kwiaty od nieznajomych ;) :P Odpowiedz Link Zgłoś
vym3 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 10:54 Co za ulga! Już koniec tego obłędu. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 11:18 Wczoraj juz myslałam że urodze, najpierw z nerw a po 23 z radości!! Pospolite ruszenie młodych było niesamowite!! Cieszę sie niesamowicie. A wypowiedzi PiSiorów po ukazaniu sie wyników...no cóż brak klasy i zaściankowośc myślowa! Odpowiedz Link Zgłoś
my_name_is_juras Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 14:00 A przy okazji - nie wiecie czy nasz burmistrz przeniesie się na wiejską? Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.10.07, 14:20 ufff :-)))) nie wiem czy będzie lepiej ale mi wystarczy, że będzie mniej tych zaciętych, nienawistnych twarzy w TV:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 22.10.07, 22:07 Pierwszy cud już nastąpił w chwili, gdy ogłoszono wyniki, a mimo to kaczka jeszcze kłapnęła dziobem. A przecież był to moment, gdy kaczka padła już była :)) Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 22.10.07, 23:01 ek1111 napisała: > Pierwszy cud już nastąpił w chwili, gdy ogłoszono wyniki, a mimo to kaczka > jeszcze kłapnęła dziobem. > A przecież był to moment, gdy kaczka padła już była :)) Czekam na drugą Irlandię z ichnimi zarobkami i podatkami o których Thusk za dużo, a wlaściwie NIC nie miał do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alienxxx Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 22.10.07, 23:49 cytujac za spotem wyborczym LiDu: "nuda, nic sie nie dzieje swiat bez Leppera, Giertycha, Ziobry, Kaczynskiego... taki normalny, spokojny swiat" a czy PO sciagnie ludzi z Irlandii, czy zrealizuje obietnice - nie interesuje mnie to tak bardzo jak to, ze nie musze obawiac sie, ze o 6/00 zalomocza do moich drzwi i wyciagna z lozka tylko dlatego, ze moja corka czytala bajke o brzydkim kaczatku. Wazne jest dla mnie, ze bedzie normalnie - czy lepiej? nie wiem, po prostu normalniej... Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Donald cudotwórca 23.10.07, 22:36 "Pierwszy tydzień rządów Donalda Tuska Poniedziałek Donald Tusk wyczarterował 10.000 jumbo-jetów. 3 miliony Polaków wraca do kraju. Wtorek Zarządzeniem premiera Donalda Tuska zlikwidowano wypadki samochodowe. Środa Donald Tusk obniżył podatki - Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 23.10.07, 13:26 artsg napisał: > Czekam na drugą Irlandię z ichnimi zarobkami i podatkami o których Thusk za > dużo, a wlaściwie NIC nie miał do powiedzenia. idź do roboty, to szybciej je zobaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 23.10.07, 22:40 > idź do roboty, to szybciej je zobaczysz. > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=234&w=70866604&a=70973404 Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 24.10.07, 21:41 teqilaa napisała: > no i?... czekamy na cuda Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 25.10.07, 11:01 artsg napisał: > teqilaa napisała: > > > no i?... czekamy na cuda Twój cynizm śmierdzi mi powiedzeniem "czy sie stoi czy się lezy..." cudem bedzie jak sie wszyscy wezma do roboty zamiast oczekiwac że im samo z nieba spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 25.10.07, 15:30 teqilaa napisała: > artsg napisał: > > > teqilaa napisała: > > > > > no i?... czekamy na cuda > > Twój cynizm śmierdzi mi powiedzeniem "czy sie stoi czy się lezy..." > cudem bedzie jak sie wszyscy wezma do roboty zamiast oczekiwac że im > samo z nieba spadnie. > Nie masz kompletnie poczucia humoru Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 25.10.07, 15:44 Kiepski komik z Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Teqilaa wyluzuj 28.10.07, 01:28 teqilaa napisała: > Kiepski komik z Ciebie. A to, to już do autora Jak ochłoniesz do się doczytasz że to był cytat. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Teqilaa wyluzuj 28.10.07, 09:33 Każdy będzie miał taką swoją Irlandię na jaką sobie SAM zapracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: Teqilaa wyluzuj 28.10.07, 14:32 stentonik napisał: > Każdy będzie miał taką swoją Irlandię na jaką sobie SAM zapracuje. > > > Irlandia dla wszystkich! I precz z przymrozkami! Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Teqilaa wyluzuj 29.10.07, 11:31 stentonik napisał: > Każdy będzie miał taką swoją Irlandię na jaką sobie SAM zapracuje. Stentonik! no wiesz! takie dyrdymały prawisz, powinno się pstryknąc palcami i manna z nieba poleci! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Teqilaa wyluzuj 29.10.07, 11:34 a i ps. Stentonik jestem wyluzowana, podroczyć sie nie można? w końcu coś sie dzieje na tym forum ;)poza tym od kilku miesięcy jestem oazą spokoju he he he he, cwicze się! ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: Teqilaa wyluzuj 29.10.07, 11:29 "racz zakomunikować o pierwszym cudzie:))))" a kogo cytowałeś? ps. tak dla jasności to cytat z Ciebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Racz zakomunikować o pierwszym cudzie:)))) 25.10.07, 16:00 artsg napisał: > Nie masz kompletnie poczucia humoru :-)))) Wreszcie napisałeś coś śmiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tata_polak Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 00:15 W naszym okręgu do senatu weszli Abgarowicz z PO i Andrzejewski z PIS. Do sejmu weszło 5 osób z PO (Komorowski + 4 inne) 4 osoby z PIS (Dorn + 3 inne)Jedna z LID - chyba Balicki i Jedna z PSL - chyba Piechociński. Miałem nadzieję że PO zgarnie ciut więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
tm51 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 12:18 bo ja wiem, w poniedziałek było tak jak codzień, pogoda jesienna, normalnie, polityka to naprawdę nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 16:56 Zobaczymy co dla naszego kraju zrobią panowie i panie z PO, tyle obiecywali, tyle mówili, Irlandia, podwyżki płac itp. Nie wierze PO w ich obietnice. A ci ludzie co wyjechali za granicę pewnie nie wrócą bo do czego?? Za 1300zł zapierniczać, jak spokojnie 3500 można w Irlandii wyciągnąć to po co wracać. A w Polsce będzie trzeba poczekać najmniej 10-15 lat żeby można powiedzieć że zarobki nam się coś kolwiek przybliżają do tych dzisiejszych w Irlandii czy Anglii. Dlatego też jeszcze sporo osób wyjedzie, granice otwarte lepsze pieniądze to dlaczego mieli by nie wyjeżdżać?? Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 16:57 I jeszcze zapomniałem jak macie możliwość wyjazdu za granicę do pracy to nie ma się nad czym zastanawiać, wyjeżdżajcie Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 18:17 Gdyby kaczki wygrały, to rzeczywiscie można sie było nad wyjazdem zastanawiać, bo kto chciałby znowu żyć w komunie? A było tuż-tuż. A zarobić 3500 w okolicach Warszawy to chyba nie jest tak trudno. Od obecnej ekipy wyborcy nie oczekują bógwico, tylko tego, żeby kaczki nie rządziły. Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 20:10 Mówisz że nie trudno zarobić 3500 tysia i pracować na umowe o prace?? Jestem inżynierem technologii żywności i powiem Ci że trudno jak nie wiem, a wręcz w tym zawodzie niemożliwe dla człowieka z krótkim doświadczeniem. Mówie oczywiście o uczciwej pracy a nie pracy + dorabianie po godzina albo jakieś inne bajery. Mase ludzi w Warszawie i okolicy ma wielkie trudności ze znalezieniem pracy za 1800-2000 netto,a co tu dopiero mówić o sumie 3500 netto?? Mówie o ludziach z wyższym wykształceniem, już nie wspominając o średnim czy zawodowym. A co do oczekiwań ludzi to myśle że są duże, min sprawa euro 2012, czyli drogi, stadiony i wiele innych spraw które czekają na swoją kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 24.10.07, 11:09 podstawą jest zmiana przepisów zusowskich oraz "pomoc" małym przedsiębiorcom. Reforma systemu podatkowego. Jesli tego nie pokpią to mozna powiedziec że bedzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.05.13, 13:17 teqilaa napisała: > podstawą jest zmiana przepisów zusowskich oraz "pomoc" małym > przedsiębiorcom. Reforma systemu podatkowego. Jesli tego nie pokpią > to mozna powiedziec że bedzie dobrze. > Teraz z perspektywy sześciu lat doskonale widać jak świetnie wyszły im te reformy Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 04.06.13, 07:35 Mnie się polepszyło przez te kilka lat. Dużo tez jezdzę po Polsce - i wszystko wygląda znacznie lepiej : drogi, dworce, pociagi, knajpy, ludzie, szkoły i biblioteki. Spadły mi podatki mimo iz zarabiam wiecej, mniej placę za swiatło i telefony. Zeby jeszcze ten gaz... Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 04.06.13, 09:06 zielonamysz napisała: > Mnie się polepszyło przez te kilka lat. Dużo tez jezdzę po Polsce - i wszystko > wygląda znacznie lepiej : drogi, dworce, pociagi, knajpy, ludzie, szkoły i bibl > ioteki. Spadły mi podatki mimo iz zarabiam wiecej, mniej placę za swiatło i t > elefony. Zeby jeszcze ten gaz... Niezła porcja wazeliny. Weźmy choćby pociągi. To cud że jeszcze jeżdżą i to tylko te co sie nie po zderzały. Zresztą co tu pociągach pisać. Wystarczy przeczytać kilkanaście wątków nawet na tym forum. Albo prąd. U mnie akurat na odwrót. Zużywam mniej a płacę DUUUUUŻO więcej. Reszta to też czysta demagogia Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 23.10.07, 20:51 > Zobaczymy co dla naszego kraju zrobią panowie i panie z PO, tyle obiecywali, > tyle mówili, Irlandia, podwyżki płac itp. Nie wierze PO w ich obietnice Jako może nieco starszy inżynier :-) mogę doradzić Ci, żeby nie wierzyć w żadne wyborcze obietnice czy też dowolne reklamy. Chyba nie chcesz powiedzieć, że w PISowskie też wierzyłeś? ;-) PIS nie przegrało dlatego, że ludzie wierzyli PO, tylko dlatego że Ci chorzy na władze ludzie zrobili tyle głupot, że inteligentny człowiek nie mógł już tego zdzierżyć. Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 25.10.07, 14:32 kradam napisał: > > Zobaczymy co dla naszego kraju zrobią panowie i panie z PO, tyle obiecywa > li, > > tyle mówili, Irlandia, podwyżki płac itp. Nie wierze PO w ich obietnice > Jako może nieco starszy inżynier :-) mogę doradzić Ci, żeby nie wierzyć w żadne > wyborcze obietnice czy też dowolne reklamy. > Chyba nie chcesz powiedzieć, że w PISowskie też wierzyłeś? ;-) > PIS nie przegrało dlatego, że ludzie wierzyli PO, tylko dlatego że Ci chorzy na > władze ludzie zrobili tyle głupot, że inteligentny człowiek nie mógł już tego > zdzierżyć. Głosowałem w poprzednich wyborach na PIS bo ich program bardziej mi odpowiadał, nie znam się na polityce ale ta partia była bliższa moim oczekiwaniom. Podobał mi się punkt w którym zaznaczyli walkę z korupcji, łapówkarstwem itp. Tylko z czasem troche to zapędziło się za daleko. Pewny jestem tylko że w Polsce korupcja występuje na bardzo szeroką skalę. Mówisz że PIS był chory na władze może i tak. ale to pierwsza partia w Polsce która nie ma nic wspólnego z PZPR, komunistami i innymi typami spod ciemnej gwiazdy szkolonymi w Moskwie. Dlatego też chcieli jak najwięcej zrobić żeby od tej ciemnej gwiazdy moskiewskiej się odciąć, bo jak by nie było Polska nadal jest bardziej wschodnia moskiewska niż zachodnia europejska Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 25.10.07, 15:42 tak się odcinali od komuny że weszli w sojusz z Samoobroną. Tak sie odcinali od wszelikich "izmów" że weszli w sojusz z LPR. Hipokryci na potęgę. Tak się starali być bardziej zachodnio-europejscy że Bruksela na słowo Polska dostawała gęsiej skórki. Za to stalismy sie przystawką Waszyngtonu który tak naprawde ma w nosie co sie u nas na podwórku dzieje bylebyśmy dostarczali mięso armatnie. Byłam za wysłaniem wojsk na misje sttabilizacyjną, ale ta wojna nie ma końca, to drugi Wietnam bez szans na pomyślne zakończenie. Przekroczyłam 30tke, mam rodzine i dla mnie ważne jest porozumienie ponad podziałami, wszyscy razem, a nie kto nie z nami przeciw nam i wróg. Jak narazie to pierwsze poczucie daje mi tylko PO, a co będzie? zobaczymy, maja mój kredyt zaufania. Nie łudze sie że w ciągu roku znajde sie w raju, ale przynajmniej odczuje te nową jakosć po latach chorych rzadów SLD i PiS&przystawki. Odpowiedz Link Zgłoś
szalona_marchewka Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 26.10.07, 12:15 > Głosowałem w poprzednich wyborach na PIS bo ich program bardziej > mi odpowiadał, nie znam się na polityce ale ta partia była bliższa > moim oczekiwaniom. Podobał mi się punkt w którym zaznaczyli walkę > z korupcji, łapówkarstwem itp. Tylko z czasem troche to zapędziło się za daleko "TROCHĘ" się tylko zapędzili za daleko?? Przepraszam CIę len_y, piszesz coś o "moskiewskiej Polsce" od 1990 roku.... a sam posługujesz się językiem propogandy komunistycznej. Jeżeli to miało być "troche się zapędzić" - to nie chcę wiedzieć co byłoby dalej:-( A to że nie mieli nic wsólnego z komunistami - chyba nie wiesz co piszesz?? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 27.10.07, 15:27 szalona_marchewka napisała: > > Głosowałem w poprzednich wyborach na PIS bo ich program bardziej > > mi odpowiadał, nie znam się na polityce ale ta partia była bliższa > > moim oczekiwaniom. Podobał mi się punkt w którym zaznaczyli walkę > > z korupcji, łapówkarstwem itp. Tylko z czasem troche to zapędziło > się za daleko > > "TROCHĘ" się tylko zapędzili za daleko?? Przepraszam CIę len_y, > piszesz coś o "moskiewskiej Polsce" od 1990 roku.... a sam > posługujesz się językiem propogandy komunistycznej. Jeżeli to miało > być "troche się zapędzić" - to nie chcę wiedzieć co byłoby dalej:-( > > A to że nie mieli nic wsólnego z komunistami - chyba nie wiesz co > piszesz?? :-) Szalona marchewka chyba za dużo naoglądała się tańca z gwiazdami, szymona majweskiejgo, kuby wojewódzkiego i innych tańców na lodzie!! Ludzie obudźcie się bo w prezeciwnym razie dalej będziecie żyć w nieświadomości kto naprawde rządzi Wami. Przecież większość tych ludzi to komuniści PZPR z dawnego systemu. Teraz nie nazywają siebie komunistami tylko albo lewica albo liberałowie. A tak swoją drogą obejrzyjcie sobie film Nocna zmiana wtedy zobaczycie o co w tym wszystkim chodzi. Jest też ukochany pan Tusk. A w necie znalazłem fajny tekst: Udany tydzień rządów Tuska poniedziałek-sprzedano ostatni szpital wtorek- sprzedano wszystkie drogi nawet te piaszczyste środa- zabrakło pieniędzy na wypłaty czwartek - Balcerowicz ogłosił nowy plan piątek- oddano Prusy Wschodnie dla Niemców sobota- oddano resztę kraju dla izraelitów niedziela i wtedy Donald uśmiechną sie i powiedział że wykonał dobrą robotę Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 29.10.07, 11:55 Len_y proponuje juz leczyć zęby, to podstawowe kryterium oceny na bazarze niewolników ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
bellazza Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 29.10.07, 12:06 PZPR to raczej pis reprezentował. 1. Andrzej Kryże, wiceminister sprawiedliwości – był członkiem PZPR do jej końca (1990 r.). 2. Ryszard Siewierski, zastępca komendanta głównego policji z nominacji pis – członek PZPR do końca (1990). 3. Wojciech Jasiński, minister skarbu – członek PZPR w latach 1976 – 1981 4. Stanisław Kostrzewski, od 25.02.2006 skarbnik PiS – był aktywnym członkiem PZPR do końca jej działalności 5. Maciej Łopiński, rzecznik prezydenta RP – w okresie 1975 – grudzień 1981 należał do PZPR i pracował na nomenklaturowym stanowisku sekretarza redakcji gdańskiego tygodnika „Czas”, klasycznego pisma partyjnego. 6. Anna Kalata, od 05.05.2006 minister pracy i polityki społecznej w rządzie Marcinkiewicza, a następnie Kaczyńskiego - członek PZPR w latach 80-tych, a w latach 1991 - 2001 członek SLD i współautor programu gospodarczego tej partii 7. Andrzej Aumiller, powołany 03.11.2006 na stanowisko ministra budownictwa – zasłużony komunista, wieloletni członek PZPR 8. Zbigniew Graczyk, 09.01.2007 mianowany wiceministrem gospodarki morskiej - przez 20 lat należał do PZPR, będąc między innymi członkiem jej Komitetu Wojewódzkiego w Szczecinie. i tak dalej, i tak dalej ... Odpowiedz Link Zgłoś
3fx Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 29.10.07, 13:31 len_y - dla mnie cudem jest już to że żegnamy się z PiSem i mam nadzieję że żegnamy się na zawsze! Czytałeś to: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4619605.html - ja nie wiedziałem czy mam się śmiać czy płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
news4us PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 26.10.07, 08:37 PO wygralo. Stracil LiD, LPR, Samoobrona. Gratulujemy wygranym wiernego ELEKTORATU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gabryella Re: PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 26.10.07, 09:13 Mi na razie wystarczy, że ktoś się uśmiecha jak mówi do ludzi a nie, że ma zaciśnięte usta i pełne nienawiści spojrzenie - strach się było bać. Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Wspolczuje takiej deprechy... 26.10.07, 09:30 ja sie usmiecham w dalszym ciagu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 16.06.08, 12:05 gabryella napisała: > Mi na razie wystarczy, że ktoś się uśmiecha jak mówi do ludzi a > nie, że ma zaciśnięte usta i pełne nienawiści spojrzenie - strach > się było bać. Ale przecież ten pan który z nienawiści aż chciał zabić... no wiecie kogo - dokonał tylko takiego skrótu myślowego ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
kradam Re: PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 26.10.07, 10:20 > PO wygralo. Stracil LiD, LPR, Samoobrona. Gratulujemy wygranym > wiernego ELEKTORATU!!! Z komentarzy wynika raczej, że to PIS świadomie skonsumował przystawki. Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 27.10.07, 15:29 szalona_marchewka napisała: > > Głosowałem w poprzednich wyborach na PIS bo ich program bardziej > > mi odpowiadał, nie znam się na polityce ale ta partia była bliższa > > moim oczekiwaniom. Podobał mi się punkt w którym zaznaczyli walkę > > z korupcji, łapówkarstwem itp. Tylko z czasem troche to zapędziło > się za daleko > > "TROCHĘ" się tylko zapędzili za daleko?? Przepraszam CIę len_y, > piszesz coś o "moskiewskiej Polsce" od 1990 roku.... a sam > posługujesz się językiem propogandy komunistycznej. Jeżeli to miało > być "troche się zapędzić" - to nie chcę wiedzieć co byłoby dalej:-( > > A to że nie mieli nic wsólnego z komunistami - chyba nie wiesz co > piszesz?? :-) Szalona marchewka chyba za dużo naoglądała się tańca z gwiazdami, szymona majweskiejgo, kuby wojewódzkiego i innych tańców na lodzie!! Ludzie obudźcie się bo w prezeciwnym razie dalej będziecie żyć w nieświadomości kto naprawde rządzi Wami. Przecież większość tych ludzi to komuniści PZPR z dawnego systemu. Teraz nie nazywają siebie komunistami tylko albo lewica albo liberałowie. A tak swoją drogą obejrzyjcie sobie film Nocna zmiana wtedy zobaczycie o co w tym wszystkim chodzi. Jest też ukochany pan Tusk. A w necie znalazłem fajny tekst: Udany tydzień rządów Tuska poniedziałek-sprzedano ostatni szpital wtorek- sprzedano wszystkie drogi nawet te piaszczyste środa- zabrakło pieniędzy na wypłaty czwartek - Balcerowicz ogłosił nowy plan piątek- oddano Prusy Wschodnie dla Niemców sobota- oddano resztę kraju dla izraelitów niedziela i wtedy Donald uśmiechną sie i powiedział że wykonał dobrą robotę Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Re: PiS ma o 5 poslow wiecej nie 2 lata temu. 27.10.07, 21:26 do "kradam"... za odpowiedz polecam lekture mojej "stopki"... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich podwy 14.06.08, 21:33 alienxxx napisał: > 21 pazdziernika odzyskalem wiare w Polakow > szkoda straconego czasu, ale trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej > gorzej juz chyba byc nie moze ... > podwyżek prądu, gazu, benzyny, żarcia a także narkowyskoków Cudaka Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich 16.06.08, 13:19 alfa.alfa napisał: > podwyżek prądu, gazu, benzyny, żarcia Gospodarkę centralnie planowaną miałaś/eś w poprzednim ustroju. Tęskno tak? > a także narkowyskoków Cudaka Lecz się na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa Re: Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich 16.06.08, 19:33 dani_33 napisał: > alfa.alfa napisał: > > > podwyżek prądu, gazu, benzyny, żarcia > > Gospodarkę centralnie planowaną miałaś/eś w poprzednim ustroju. Tęskno tak? > > > a także narkowyskoków Cudaka > > Lecz się na nogi. Właśnie moja emerytura która będzie wypłacana z OFE spadła o jakieś 50%. A jeśli pracujesz to twoja też Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich 17.06.08, 09:46 alfa.alfa napisał: > Właśnie moja emerytura która będzie wypłacana z OFE spadła o > jakieś 50%. A jeśl i pracujesz to twoja też Pozdrawiam obecnych emerytów, krezusów, którzy żyją w luksusie dzięki krociom wypłacanym obecnie z (państwowego) ZUS. Tak, to ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich 18.06.08, 22:19 > Pozdrawiam obecnych emerytów, krezusów, którzy żyją w luksusie dzięki krociom w > ypłacanym obecnie z (państwowego) ZUS. Zwłaszcza byłych SBków co pobierają kilkutysięczne emerytury Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: Świetny wątek, zwłaszcza w świetle ostatnich 19.06.08, 09:23 alfa.alfa4 napisała: > Zwłaszcza byłych SBków co pobierają kilkutysięczne emerytury Ale oni nie pobierają emerytury dzięki OFE, tylko dzięki staremu systemowi, do którego najwyraźniej czujesz sentyment. Odpowiedz Link Zgłoś
obiektywny73 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 14.06.08, 22:29 Powiem krótko;Znowu nas oszukali...(przynajmniej mnie;głosowałem na PO).A miało być tak pięknie... Odpowiedz Link Zgłoś
luzon35 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 16.06.08, 19:54 A nie jest pięknie- słońce świeci, brak deszczu, paliwo coraz droższe, nie długo zdrożeje woda i ścieki, zdrożały przyjazdy, przybyło emerytów, a niedługo dzień będzie krótszy, skończy sie lato. Do góry głowa !!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
alfa.alfa4 Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 18.06.08, 22:22 obiektywny73 napisał: > Powiem krótko;Znowu nas oszukali...(przynajmniej mnie;głosowałem na > PO).A miało być tak pięknie... A mnie nikt nie oszukał, bo od dawna wiedziałem że Tusk to kretyn. Odpowiedz Link Zgłoś
dabko Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 04.02.09, 22:06 "Jest super, jest super, więc o co ci chodzi?" tekst piosenki Jest Super - T. Love Jest Super Popatrz na wspaniałe autostrady Na drogi, na ktorych nie znajdziesz wybojów Rosną nowe bloki i nie ma wypadków W czystych szpitalach ludzie umieraja rzadko Mamy ekstra rząd i superprezydenta Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy Ufam im i wiem, że wybrałem swoja przyszłość Za ręke poprowadza mnie do Europy Jest super Jest super Więc o co ci chodzi Mamy tolerancję wobec innych upodobań Kościół zaciekle broni najbiedniejszych Bogaci są fajni i w miarę uczciwi Policja surowo karze złych przestępców Jest super Jest super Więc o co ci chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.05.13, 12:24 Rzeczywiście polepszyło się. niewygodne.info.pl/artykul/00414.htm Odpowiedz Link Zgłoś
artsg A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięcie rę 04.02.09, 19:34 alienxxx napisał: > 21 pazdziernika odzyskalem wiare w Polakow > szkoda straconego czasu, ale trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej > gorzej juz chyba byc nie moze ... > ręki. Pozdrawiam elektorat PO. A w szczególności właścicieli opcji walutowych i posiadaczy kredytów hipotecznych we Frankach Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 04.02.09, 22:56 typowe polskie piekiełko, dylu dylu na badylu i pies ogrodnika, żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiker Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 05.02.09, 00:15 Gdyby kaczy bracia mieli jaja a nie nadajniki z Torunia i rozpoczęli proces przystąpienia do strefy euro jak kurs był w okolicach 3,5 złotego to dziś nie było by takich problemów ze słabą złotówką. Ale co tam ptasi ekonomiści są mądrzejsi. Odpowiedz Link Zgłoś
artsg Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 05.02.09, 18:21 dominiker napisał: > Gdyby kaczy bracia mieli jaja a nie nadajniki z Torunia i rozpoczęli > proces przystąpienia do strefy euro jak kurs był w okolicach 3,5 > złotego to dziś nie było by takich problemów ze słabą złotówką. Ale > co tam ptasi ekonomiści są mądrzejsi. O ile się nie mylę to ta POwska banda rządzi już półtora roku. Więc co im szkodziło wprowadzić Euro? Nie czasem martyrologia pewnego laptopa? Odpowiedz Link Zgłoś
bestero Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 05.02.09, 19:57 > O ile się nie mylę to ta POwska banda rządzi już półtora roku Skąd ta nienawiść? Odpowiedz Link Zgłoś
len_y Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 05.02.09, 20:22 bestero napisał: > > O ile się nie mylę to ta POwska banda rządzi już półtora roku > Skąd ta nienawiść? Równie dobrze można by napisać skąd ta nienawiść do PIS-u. Bo jak rządzili i w późniejszym okresie niektórzy smarowali ich tak że aż wstyd takie słowa wypowiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin.brzezinski Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 05.02.09, 21:17 No ale ostatnio Prezes Jarosław nakazał aby kochać wyborców PO bo to jednak też ludzie, a Prezes Jarosław przecież taki chrześcijańskim władcą jest no i jak gdzieś przypadkiem przeczytał (a może zasłyszał) "miłuj bliźniego" to postanowił przestrzegać... Odpowiedz Link Zgłoś
bestero Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 06.02.09, 10:52 > bestero napisał: > > > > O ile się nie mylę to ta POwska banda rządzi już półtora roku > > Skąd ta nienawiść? > > Równie dobrze można by napisać skąd ta nienawiść do PIS-u. Bo jak rządzili i w > późniejszym okresie niektórzy smarowali ich tak że aż wstyd takie słowa wypowia > dać. Po pierwsze to pytałem o ten konkretny przypadek. A jeśli chodzi o ogół, to ja osobiście odnotowałem bardziej wyśmiewanie niż nienawiść. Bo obiekt do żartów, to bardzo wdzięczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teqilaa Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 06.02.09, 11:46 taaa, ubierz mapeta w garnitur...i bedziesz mial mapeta w garniturze ;) strata czasu, a tak przynajmniej był oryginalny. Odpowiedz Link Zgłoś
dani_33 Re: A II Irlandia była już tuż, tuż.Na wyciągnięc 06.02.09, 07:44 artsg napisał: > O ile się nie mylę to ta POwska banda rządzi już półtora roku. > Więc co im szkodziło wprowadzić Euro? Nie czasem martyrologia > pewnego laptopa? Hahahahahaha, rewelacja :D Ale chociaż fajnie, że nauczyli cię pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 22.05.13, 12:26 alienxxx napisał: > 21 pazdziernika odzyskalem wiare w Polakow > szkoda straconego czasu, ale trzeba miec nadzieje, ze bedzie lepiej > gorzej juz chyba byc nie moze ... > Rzeczywiście polepszyło się niewygodne.info.pl/artykul/00414.htm Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: witam wszystkich w nowej, lepszej POLSCE 28.05.19, 12:02 Podbijam, w świetle wyniku niedzielnych wyborów. Ot taki dawnych wspomnień czar, o czasach które oby nigdy już nie powróciły. Odpowiedz Link Zgłoś